Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Vihreä yritysetiikan opiskelija opettaa Stockmannia

  • Haamu kuulemma pilkkaa mielenterveyspotilaita.
    Haamu kuulemma pilkkaa mielenterveyspotilaita.
Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapj Miikka Keränen on pitänyt kovan saarnan Stockmannille vaatien Hullujen päivien ostoriehan nimen muuttamista, koska se loukkaa ja pilkkaa mielenterveyspotilaita. Tämä juttu jo käsiteltiin mm US Puheenvuoron blogissa. Keräselle todettiin, että herkkähipiäisyys on jo mennyt mielenterveysongelman tasolle. Eihän kukaan edes osaa yhdistää ostohullutusta mielenterveysongelmaisten pilkkaamiseen. Jokin tolkun raja saatava tähän maahan ruikuttamiseen. Selväksi tuli samalla, ettei tällaiselle puolueelle ääntään anna, joka ei osaa ohjata edustajiaan huolehtimaan todellisista ongelmista yhteiskunnassa. Niitä riittää. Lisäksi tämä nuori mies esiintyy blogeissa yritysetiikan asiantuntijana. Hän on oman käsityksensä mukaan parempi alan asiantuntija kuin keskustelijat, joilla takanaan 40-50 vuotta yrityselämän kokemusta johtotehtävistä ja tietenkin Keräsen kyvyt ovat ylivertaiset Stockmann-konsernin johtoon nähden. Stockmann tunnetaankin heikosta asiakaspalvelusta ja yrityksenä, joka ei imagostaan välitä. Vai miten se meni? Mistähän Keränen olisi tuohon ikään sen asiantuntemuksen yritysetiikasta hankkinut, koulunpenkistä sitä ei saa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itsekin tätä Miikka Keräsen kirjoitusta ihmettelin. Hulluus on paljon laajempi käsite mitä Keränen näyttää käsittävän. Hulluus ei läheskään aina edes mitenkään viittaa mielenterveysongelmiin. On pähkähulluja komedioita, on urheiluhulluutta jne. Käyttämäsi luonnehdinta "herkkähipiäisyys" kuvaa Keräsen kirjoitusta osuvasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ennen kerrottiin meillä olevan yhdeksä erilaista hullua ja kylpyhullu oli kymmenes.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mitenkähän Vihreissä tai muissa puolueissa suhtaudutaan vanhaan hyvään sananlaskuun Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä?

Ehkä se pitäisi muuttaa muotoon Työläinen paljon työtä tekee, kapitalisti pääsee vähemmällä?

Juha Hämäläinen

Kysy Janne tuota Keräseltä. Ehkä vihreät tekevät vielä lakialoitteen ruokottomien kansanviisauksien siivoamiseksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

... tai muuttavat sen poliittisesti korrektiin muotoon: "Työn tekeminen on merkki mielenterveyden häiriöstä, työn välttäminen viisaudesta". Siinä muodossa sille luulisi löytyvän puolueessa jopa kannatusta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Blogissaan Keränen vakuutti että kyseessä ei ole kieli poskessa tehty provo joten uskottava se kai on. Vihreistä tulee mieleen myös päätös olla tarjoamatta hyönteisruokaa puoluekokouksessa koska hyönteisten tunne-elämästä ei ole varmuutta ja se voi kärsiä syödyksi tulemisesta.

Maailma olisi paitsi parempi, myös tylsempi paikka ilman vihreitä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Hajotkaa kaikki uuteen uljaaseen maailmaan, jossa kenellä tahansa on oikeus subjektiivisen kokemuksensa perusteella loukkaantua ihan mistä tahansa, ja vaatia sillä perusteella muita tukkimaan turpansa.

#vihapuhe, #minämyös.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tuo ole uusi asia, sen kuin loukkaantuu niin paljon kuin haluaa. Vaatiakin saa, tyhjän saa kuulemma pyytämättäkin. Uutta on vain se, että muuten fiksun oloiset ihmiset ottavat nuo tosissaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Uutta on minusta se, että eri yhteyksissä sopimattoman määrittelyssä on alettu korostaa juuri subjektiivista kokemusta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #7

Sopimattoman käsitteeseen kuuluu kahden tahon välinen suhde aivan kuten pyöreys sisältyy ympyrän käsitteeseen.

Toisin sanoen ei ole olemassa riippumatonta sopimattomuutta, vaan pelkästään sopimattomuutta johonkin. Mikä tuo jokin sitten olisi?

Jos haetaan (edes näennäisesti) objektiivista sopimattomuutta, niin kyseeseen tulisi vain sellaiset asiat, jotka eivät sovi kenellekään. Mahtaako sellaisia juuri ollakaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #8

Juu, ja kääntäen, jos taas sopimattomuuden määritelmänä on kenen tahansa subjektiivinen kokemus, ollaan tilanteessa jossa mikä tahansa on potentiaalisesti sopimatonta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Samaa mieltä. Luulin juuri kirjoittaneeni niin.

Niko Sillanpää

#muhfeelz

#7: Tervetuloa "kokemusasiantuntijuuden" aikaan, jossa tosin ainoaa "todellista" "kokemista" on vähemmistökokeminen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sitääpä varoa tuota uljasta uutta vihreää maailmaa. Jos väität tytärtäsi heppahulluksi, naapuria kalahulluksi ja muita kavereita urheiluhulluiksi, edessä on matka käräjille vihapuheesta syytettynä. Ja jos epäilet jonkun muun hulluttelevan, niin hullusti käy.

Vaatii tietysti melkoista hybristä, jos katsoo oikeudekseen määritellä yksittäisten sanojen ainoat oikeat ja yksikäsitteiset merkitykset olivatpa muut noiden sanojen käyttäjät mitä mieltä tahansa. Moisen vallan vaatimisessa on jo hiven hulluutta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Keräsen avautuminen on kyllä sijaisloukkaantujien top ten listalla ehdoton ykkönen tänä vuonna.

Juha Hämäläinen

Keränen taisi mainita kärsineensä masennuksesta. No tuolla herkkyysasteella sitä riittää mistä masentua. Ehkä hänellä ei ole helppoa tämän takia. Mutta voisi ennen kirjoittamista hänkin hieman tarkistaa tutuiltaan kokivatko he Stockmannin ostoriehan nimen mielenterveyspotilaiden halventamisena, vai oliko hän lähinnä yksin tuon tuntemuksen kanssa.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Vuoden paras, vai viimevuoden, oli tämä yksilö joka jäi sairaslomalle trumpin vaalivoiton myötä...

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Se suomen kielen taito. Hullut päivät ovat aivan toista kuin hullujen päivät, miten Keränen kai asian tunsi ja totesi. Ja loukkaantui.

Ei ollut ensimmäinen kerta, kun Keränen ihan vihreitä hulluja kirjoittelee.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mie oon ite Rovaniemeltä kotoisin ni oon tykänny lukea tään Keräsen "hullutteluja", näin henkilökohtaisella tasolla on käynyt mielessä että onkohan tälläkään "vihreällä vaikuttajalla" kaikki somalit Rinkebyssä (en viittaa häntä hulluksi, että älkää nyt vain kukaan pahastuko sarkasmista).

Hänellä on erikoisia mielipiteitä, mutta joskus jopa vähän asiaakin... Mutta kannattaisi vähän matkustella ja tutustua uusiin ihmisiin ni maailmankatsomus voisi tulla vähän edes realistisemmaksi...

Ps. Yks mun kaveri joka on (suomalainen)mustalainen sanoo mua työhulluksi, tää tumma on kyllä "hullunhauska" huumorimies sillä hän ei ole itse tehnyt päivääkään töitä. =)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Riippumatta siitä, kuinka epärelevanttina minä tämän asian näen, maailman isojen todellisten ongelmien rinnalla, ja kuinka ylimitoitettu mediahuomio asiasta on syntynyt. Niin veikkaan että kaveri onnistuu tavoitteessaan siten, että Stockmann muuttaa Hullut päivät johonkin toiseen nimeen.

Siten hän saa riittävät poliittiset irtpopisteet kansanedustajan paikkaan. Näin se maailma vaan menee, että lillukanvarsilla ja somekohuilla Eduskuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset