Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Vihreiden puheripulia liikkeellä

  • Vihreää harkitsematonta puheripulia liikkeellä.
    Vihreää harkitsematonta puheripulia liikkeellä.
Saimme taas lukea vihreiden kertomuksia aatemaailmastaan kaupunginvaltuutettu Fatim Diarran kertoessa näkemyksiään maaseudun asukkaista. Iltalehti: "Vihreiden kaupunginvaltuutettuna Helsingissä toimiva Fatim Diarra kirjoitti perjantaina Facebook-kommentissaan, että ainut syy muuttaa metsään on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua". Lisäksi hän pitää maaseutuelämää äärimmäisen vastenmielisenä. Kaikkinainen työ eläinten ja luonnon keskellä on kamalaa vihreälle city-ihmiselle. Tämä on paljastavaa ja monelle yllättävää, koska vihreitä on pidetty luonnon ja luonnonmukaisen elämän kannattajina. Fatim myös unohtaa, että ilman maajusseja hänen kulmakauppansa hyllyillä stadissa ei olisi mitään syötävää. Hän ei muista, että tällaiset ulostulot ja inhonpurkaukset ovat melkoista vihapuhetta, joka kääntyy taasen vihreitä vastaan. Puolueen kannalta tällaiset jäsenet ovat epätoivottavia, siksi ilmiölle sopii uusi nimi paremmin, green diarrea, holtittoman ajattelun julkituonnin takia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Fatim Diarra taitaa olla vain malliesimerkki siitä, missä naitä luonnosta ja metsistä mitään tietämättömiä kaupunkivihreita sikiää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

On myös malliesimerkki siitä,että onnetonta höläytystä pyritään paikkaamaan ensin (tässä tapauksessa lappilaiset leimaavalla) onnettomalla selittelyllä ja sitten uhriutumalla.

Juha Hämäläinen

Niin ja pahinta on, ettei heitä luonto edes kiinnosta.

Juhani Piri

Kiinnostaisi kyllä kuulla mitä mieltä maaseutu- ja erävihreät ovat tästä lohkaisusta. Voisiko Uuden suomen toimitus vaikka ottaa yhteyttä heihin.

http://www.maaseutujaeravihreat.fi/

Juha Hämäläinen

Twitter pitää sulkea. Se tuottaa tällaisia kahden rivin möläytyksiä, joiden sisältö on epäselvä. Trumpin kohdalla tilanne kärjistyy, koska hänellä ei ole edes kahta riviä tuottaa älyllistä kommenttia.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg Vastaus kommenttiin #9

Sulkeminen olisi julmaa Trumppia ja kaltaisiaan kohtaan. Ihmiskunnan (testi)älykkyys on laskemassa ja monelle ns .pitkäteksti on ylivoimainen koettelemus. Usein riittäisi vain kaksi sanaa: tahtoo (ja sitten tähän kohtaan täytetään valinnaisesti se toinen sana). Eli tahtoo rahaa, tahtoo valtaa, tahtoo seksiä jne. Fatim tahtoi pilkata. 120 merkkiä tuollaisen ajattelun tarpeisiin on tietenkin tarpeetonta, mutta ei kai sitä kukaan raaski kieltääkään.

Juha Hämäläinen

On varmaan kyse siitä, että city-vihreillä on oma puolueohjelma. Puolue ei ole yhtenäinen edes periaatetasolla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Päivänselvää mitä mieltä maaseutu- ja erävihreät ovat olevinaan. Näitä enemmän minua kiinnostaa, mitä Helsingin kaupunginvaltuuston vihreä ryhmä on toisen varapuheenjohtajansa sanomisista.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

”Tämä on paljastavaa ja monelle yllättävää, koska vihreitä on pidetty luonnon ja luonnonmukaisen elämän kannattajina.”

Onko joku muu pitänyt kuin blogisti sitten 1980-luvun. Vanhentunut olkiukko koko argumentti.

Linkolalaiset häädettiin vihreistä jo 20 vuotta sitten ja vihreät on ensimmäisinä olleet hakkaamassa Helsingin keskuspuiston puita.

Juha Hämäläinen

Kyllä on moni tässä luulossa, muutenhan ei tuo puolue niin vihreään kietoutuisi edelleen. On hyvä, että paljastavat oikean karvansa. Minä voin laskea huumorin piikkiin kaiken muun Fatimin lausunnossa, mutta en tätä aatteen vastaisuutta ja kaksinaamaisuutta.

Mitä tulee Linkolaan niin hän oli arvostettava ihminen jo nuorena. Eli kuten opetti. Kyllä hän minullekin nyrkkiä pui Päijänteellä kalastaessaan, kun häiritsin häntä ja kaloja moottoriveneelläni. Linkola on myös täysin oikeassa ihmisten määrän rajun vähentämisen suhteen ottamatta kantaa miten vähennys tehdään. Populaation määrä on kaikkien maailman ongelmien perussyy.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Silloin kun Eero Paloheimo lähti, asioita seuraavalle kävi selväksi, että vihreät ei enää ole mikään ekologinen puolue. Tämä ei tietenkään ole mitenkään estänyt moisten väittämien viljelyä puolueen markkinointiviestinnässä, pikemminkin päinvaston.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Muistutan, ettei kyse ole vain kirjaimellisesti vihreiden arvojen ajamisesta tai vaikkapa luonnonsuojelusta. Fatim Diarra ja muutkin vihreät ilmoittavat ainakin puheissaan kannattavansa tasa-arvoisia lähtökohtia lapsille ja nuorille riippumatta siitä missä he asuvat. Käytännössä kuitenkin monet vihreät tästä huolimatta suhtautuvat etenkin pääkaupunkiseudulla aika ylenkatsoen maaseudulla asuvia kohtaan. Korostetaan kuinka siellä on ankeaa ja samaan syssyyn iso osa syrjäseutujen ongelmista kuten poliisin, koulujen, kauppojen ynnä muiden katoamiset ovat vain edistystä tai vähintään neutraalia kehitystä. Joka siitä ulisee maaseudulla valittaa turhasta koska "itsepä olet sinne mennyt". Tuossa kohtaa tasa-arvoiset olosuhteet kaikille unohdetaan samantien. Eikä kukaan oikeasti mitään metroa, jättimäistä elokuvateatteria tai suurta kavalkadia kuntosaleja toivo maalle. Lapissa monille riittäisi jo se jos olisi edes terveydenhuolto, poliisi ja edes joku kauppa. Vaan ei, vihreää "modernia" ei kauheasti nappaile moinen ja ulosanti on sitten tällaista. Diarran selittely on siltä osin aika turhaa, että noinhan merkittävä osa vihreistä oikeasti ajattelee. Diarraa pitäisi pikemminkin kiittää siitä, että hän nostaa sen mauttomalla kommentillaan selkeästi näkyviin.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Maantiedekin tuottaa hieman vaikeuksia. Vain Helsingistä katsoen Pello ja Salla ovat naapuruksia...

Heikki K.

Toivottavasti tämän jälkeen maaseudulla vihreitä kannattavien silmät aukesivat sillä eivät he ainakaan heidän asiaansa aja.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Käytti vielä perussuomalaisista tuttua "kännissä ja läpällä" argumenttia.

Joku rohkea voisi tehdä tutkintapyynnön vihapuheesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Juhani Piri

Tämä on sitä kivapuhetta. Ei vihapuhepoliisi näihin ota edes kantaa koska väärä puolue ja väärä kansalainen joka voisi puhua edes vihapuhetta. Tasa-arvoisessa suomessa jonkun muun puolueen edustaja olisi jo tuomittu ja media huutaisi viikko tolkulla suvaitsemattomuudesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

No, onhan puhetta. Liekö henkilö kaikissa ruumiin ja sielun voimissaan?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt punnitaankin puheripuloitsijan huumorintaju. Kaikkien täytyy muistaa, että hän aloitti. Mitäs entisvanhaan sanottiin lastenlaulussa siitä, joka leikistä suuttuu?

Marko Parkkola

Monet muslimit pitävät metsistä.

Juha Hämäläinen

Eivät ole vielä oivaltaneet metsien mahdollisuuksia.

Marko Parkkola

Heitin vain vihreätä läppää.

Marko Parkkola

Nettifasis...poliisi Teemu Hokkanen suvaitsee puoluetoverinsa läpän facebookissa. Hänen mukaansa maaseudulla asuvat eivät ole lainsuojan tarpeessa mitä tulee vihapuheisiin.

En toki mitään muuta odottanutkaan vihreältä poliitikolta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Touko Aalto kutsui Fatim Diarran mielipiteitä mustaksi huumoriksi.

Hän on ilmeisen oikeassa tässä rasisminmakuisessa lausunnossaan.

Toimituksen poiminnat