Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Tänään 205.000 hengen lisäys ihmiskuntaan klo 22.00 mennessä

  • Lisää väkeä pukkaa.
    Lisää väkeä pukkaa.
  • Ja tässä käppyrä.
    Ja tässä käppyrä.
Tästä tuli hyvin lyhyt juttu. Tänään kuoli maailmassa 145.000 ihmistä ja syntyi 352.000 eli ihmispopulaatio kasvoi 205.000 tänään klo 22.00 mennessä. Tänä vuonna väki on lisääntynyt yli 70 miljoonalla. Vielä pari kuukautta vuotta jäljellä kikittäväksi väkeä lisää. Tästä voi kukin kirjoittaa ajatuksensa halunsa mukaan kommenteissa. Minä aloitan kysymällä esimerkinomaisesti miksi tässä kokonaishulluudessa on niin tärkeää, että suomalaisen auto tupruttaa alle 100g/km CO2-päästöjä, kun se ilmiselvästi on täysin merkityksetöntä. PS. tämän tekstin kirjoittamisen aikana tuli väen nettolisäystä yli 2.000.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juurikin niin.

Suomalaisia ei ole käytännössä edes olemassa maailmassa. Me voisimme tehdä mitä lystäämme ilman, että mikään viisari värähtää.

Sen sijaan voimme kontribuoida globaalien ongelmien ratkaisemiseen, jos pidämme huolta omasta elintasostamme kaikin mahdollisin tavoin.

Juha Hämäläinen

Positiivinen visio muuten täysin synkässä maisemassa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

On se hyvä, että on sotia ja maailmansotiakin. Eihän nykyinenkään harvennus näytä riittävän jotta telluksemme voisi hyvin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sodat tappavat nykyään vain turhan vähän, koska kaikenlaisia täsmäaseita on kehitelty ja pommituksetkin tapahtuvat maaleihin.

Jopa ydinasepuolella on kehitys mennyt kohti taktisia ydinkärkiohjuksia, jotka ammutaan täsmämaaleihin, ei tuhoamaan miljoonakaupunkeja, kuten toisen maailmansodan lopussa.

Siltä saralta emme siis saa paljon lohtua.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

70.000 miljoonalla väki kasvanut tänä vuonna. Onko tuossa pieni virhe. Eikö 70.000 miljoonaa on sama kuin 70 miljardia. Tarkoitatko 70 miljoonaa pelkästään. Jos väkiluvun lisäys on 205 000 vuorokaudessa niin vuodessa (x365) se tekisi 75.825.000 eli n. 76 miljoonaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tarkoittanee 70 pilkku nollanollanolla -miljoonalla.

Juha Hämäläinen

Virhe korjattu. Väestöongelma poistui samalla. :))

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Uusliberalistien "papiston" mielestä näistä köyhiin maihin ja kurjiin oloihin syntyneet ovat hyödyttömiä "suursyömäreitä", jotka ovat vain rasitteena. Itse he kyllä syövät hyvin ja kuluttavat surutta niukkenevia luonnon varoja.

Juha Hämäläinen

Olemme kehittyneissä maissa aina pitäneet enemmän kuin puolemme, se on totta.

Mutta järjettömälle lisääntymiselle ei saada loppua sillä, että luovumme paljostamme tai sallimme kasvavan massamuuton. Se vain pahentaa tilannetta ja tämän sanon olematta linkolalainen.

Kehittymättömien maiden väki ei ole suursyömäreitä vaan suurlisääntyjiä. Tätä järjetöntä lisääntymistä on länsimaissakin. Kun menin kouluun niin USAn väkiluku oli 150 miljoonaa. Nyt se on 320 miljoonaa ja kasvaa vauhdilla.

Väestönkasvua ei yksilötasolla oikeuta se, että yksilöllä on oltava oikeus lisääntyä vapaasti. Sen aika on ohi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Valtaosa USA:n väkiluvun kasvusta tuona aikana on ollut latinojen, aasialaisten ja afrikkalaisten maahanmuuttoa ja heidän nopeampaa lisääntymistä "eurooppalaistaustaisiin" verrattuna. USA:n demografinen profiili on muuttunut merkittävästi, samoin yhteiskuntaluokkien painoarvo valtion imagossa.

Vielä 60-luvulla niin sanottu "American Dream" eli keskiluokkainen vauraus oli tietyssä mielessä totta. Normaali työssä käyvä amerikkalainen eli varsin korkeassa elintasossa ja asui meikäläisittäin ajatellen hienossa talossa. Maailman tilastoissa USA oli ykkösenä autoistumisessa pitkällä erolla mihinkään seuraavaan maahan. Eikä kukaan uskonut, että mikään maa tuota eroa voisi koskaan kuroa umpeen. Viimeisimpien tilastojen mukaan Suomessa on nykyään kuitenkin enemmän autoja henkeä kohden kuin USA:ssa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olipas moralisoiva mielipide ja syyllinenkin tuli nimettyä. Mutta ei se muuta miksikään sitä, että kun rajallisten luonnonvarojen jakajia lisätään, kunkin osalle jäävä osuus pienenee. Jos köyhyyden perussyyhyn eli liialliseen väestönkasvuun ei haluta vaikuttaa, sen paheksuminen, että joillakin alueilla pyritään ylläpitämään kestävä väestöntaso ja kohtuullinen elintaso, on silkkaa hurskastelua. Kiinassa tuo väestönkasvun rajoittaminen ja elintason nostaminen tuntuu onnistuneen ja ilmeisesti Etelä-Amerikkakin on sillä tiellä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Afrikankin ongelmat olisi jo moneen kertaan autetu, jos tuo väestönkasvu olisi jäänyt sinne 40 vuoden taakse. Muistan katselleeni pikkupoikana näistä nälänhädistä kertovia ongelmia ja kuolevien lasten kuvia.

Nyt syylliseksi nimetään samoihin juttuhin ilmastonmuutos. Varmaan osansa silläkin. Mutta on se väkimääräkin aivan valtavasti suurempi. No lienee myöhäistä enää, kun on housuissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Afikassa ja Intiassa ei ole enää sellaisia nälkäkatastrofeja juurikaan kuin oli vielä 50-80 -luvuilla. Ja niin kerettiläiseltä kuin se kuulostaakin, suurin syy tilanteen paranemiseen on ollut globaalin talouden kehittyminen.

Juha Hämäläinen

Toki teollistuminen on auttanut ansaitsemaan hieman enemmän ja pääsemään mukaan edes kulutustavaroiden hankintaan. Nälänhätä on ratkottu tehomaataloudella eli lannoitteilla, tuholaismyrkyillä, paremmilla kasvilajikkeilla, tehokastelulla, maatalouskoneilla ja koulutuksella.

Syntyvyys on monilla alueilla jopa laskenut, mutta väestö kasvaa silti vauhdilla. Syynä terveydenhoito ja runsaampi ravinto. Eli kehitys ei aina muuta lopputulosta paremmaksi kaikissa suhteissa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Joo...Tampereen kokoisen kaupungin verran tulee lisää, jokaikinen päivä. Hohoijaa:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239053-meit...

Toimituksen poiminnat