Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Miksi terveysfirmat eivät maksa liiketoiminnan siirrosta?

  • Valtio jakaa miljardeilla ilmaista bisnestä.
    Valtio jakaa miljardeilla ilmaista bisnestä.
  • Niille annetaan, joilla jo on.
    Niille annetaan, joilla jo on.
Sote-uudistukseen sisältyvä valinnanvapaus voi tarkoittaa toteutuessaan jopa kymmenien tuhansien työntekijöiden siirtymistä julkiselta sektorilta töihin yksityisiin terveysyrityksiin, jotka rekrytoivat parhaat ja nuoret päältä tietenkin. Tämä tarkoittaa, että tuhansille ikääntyneille hoitajille ei työtä enää löydy. Silti miljardien säästötavoitteet jäävät toteutumatta. Vain se toteutuu, että yksityiset firmat saavat noin kuuden miljardin tulovirran lisää, joka maksetaan luotettavasti ilman maksuhäiriöriskejä verovaroista. Hyvä idioottivarma bisnes siis hallituksen petaamana terveysfirmoille. Normaalissa liike-elämässä tällaista kutsutaan liiketoiminnan myynniksi. Koska SOTEssa ei yksityisille firmoille siirry kuin varmaa rahaa ilman aiempia rasitteita jatkettavalle liiketoiminnalle, tulisi valtion ja kuntien saada tästä valmiin liiketoiminnan ja asiakaskannan siirrosta yrityksiltä miljardeja. Miksi näin ei ole käymässä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Antaako yhteiskunta ilmaiseksi liiketoiminnan, joka pitäisi myydä? Todennäköisesti niin käy.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kustannustehokkuuden hyödyt eivät loppuhinnoissa tule näkymään, se on ihan selvä. Toiminnan laatu t. määräkään eivät ilmeisesti millään mittarilla mitattuna muutu paremmaksi.

Kukahan sitten tästä showsta hyötyy ?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Kukahan sitten tästä showsta hyötyy ?"

Uskoisin, että työttömiä tullaan lähitulevaisuudessa lähettämään yksityisille lääkäriasemille yhteiskunnan varoilla terveystarkastuksiin ja lääkärin puheille kuulemaan laboratoriokokeiden tuloksia. Omakanta.fi tietokantakin on olemassa ja tuoltahan voidaan lukea työttömien terveystietoja ja tallettaa niitä ilman työttömän määräysvaltaa. Työtön tuskin tuosta muuta hyötyy kuin tietämällä maksan- ja kolestrooliarvonsa.

Toimituksen poiminnat