Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Ihmiskunnan mielen saa nyt pahoittaa

  • Jatkakaa samaa rataa!
    Jatkakaa samaa rataa!
Jokainen suomalainen on voinut lukea seuraavan uutisen: PERÄTI 15 000 tieteentekijää 184 maasta sanoo ihmisten vaarantavan koko ihmiskunnan tulevaisuuden, jos kulutusyhteiskunta ja väestönkasvu jatkavat nykyisellä tahdilla. Hätähuuto julkaistiin Bioscience-tiedejulkaisussa maanantaina. Sen nimi on ”Maailman tieteilijöiden varoitus ihmiskunnalle: toinen huomautus”. Olisilo jo aika hyväksyä se, että ihmisten lisääntymisen rajoittamisesta saa puhua, lisääntymistä saa rajoittaa kovinkin ottein, lisääntymisen ei tule olla vain yksilön oma asia ja kulttuurit sekä uskonnot, joita ei kiinnosta järjenkäyttö perhesuunnittelussa, saavat joutua paheksunnan kohteeksi. Hölmösti toimivien pahaa mieltä ei tarvitse välttää enää. Tässä bordellissa alkavat yksilönoikeudet jäädä, ja saavatkin jäädä, yleisen edun jalkoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Väestön liikakasvu koskee lähinnä kehitysmaita, ei toki niitäkään kaikkia. Euroopassa sen sijaan väestö on ennusteiden mukaan kääntymässä laskuun.
http://www.worldometers.info/world-population/euro...

Juha Hämäläinen

Eurooppaan odotetaan kymmeniä miljoonia muuttajia vuoteen 2040 mennessä, joilla on lisäksi omat käsityksensä lasten sopivasta määrästä.

Onko USA siis kehitysmaa myös? Kun menin kouluun niin USAssa oli 150 miljoonaa ihmistä. Nyt heitä on 320 miljoonaa ja kasvu on voimakasta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Entäs jos elinajanodote on liian paljon. Ehkä järkevintä olisi kuluttamisen jatkumisen kannalta vähentää vanhuksia,koska ne eivät edes tuota mitään vaan ovat kuluerä.

Kaikkea ihmeellistä voi tulla vastaan,kun tälle tielle lähdetään.

Hannu Töyri
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Väestön liikakasvu koskee lähinnä Afrikkaa ja Välimerestä Bangladeshiin ulottuvaa Aasian osaa. Euroopassa, Amerikassa, Australiassa sekä Venäjältä Kiinaan ja Japaniin ulottuvassa Aasian osassa väestönkasvu on joko hallinnassa tai pysähtynyt.

Kun koko maapallo alkaa olla jokseenkin täysi, väestönkasvun tuomia ongelmia ei enää voida ratkoa muuttoliikkeen avulla. Sillä tavoin ongelmaa vain levitetään ja pahennetaan. Väestönkasvun hoitaminen muuttoliikkeen avulla on sama kuin metsäpaloa sammutettaisiin levittelmällä palavia karahkoita ympäristöön. Ongelmat on ratkottava paikallisest siellä missä ne ovat.

Sinällään tuo paavin esittäminen väestöräjähdyksen isänä on vähän harhaanjohtavaa, katolisten maiden hedelmällisyyluvut kun ovat siitä matalammasta päästä, esimerkkeinä Italian 1,6 Brasilian 1,7 ja koko Etelä-Amerikkakin on tasossa 2,1 mikä tarkoittaa sitä, että väestö ei enää kasva.

Juha Hämäläinen

Korjaan tuon paavin osuuden sanomalla, että katolinen kirkko ei edelleenkään ole selkeästi syntyvyyden säännöstelyn kannalla. Paavin näkemys vahvistaa vapaata lisääntymisoikeutta kaikissa kulttuureissa. Katolisista on Amerikoissa 50%. Kun käyt USAn eteläpuolella niin kyllä väkeä pukkaa siellä kovaan tahtiin eikä vähiten Meksikossa.

Toki rajuinta katolisten lisääntyminen on Afrikassa ja seuraavaksi Kaakkois-Aasiassa. Vuosisadassa katoliset ovat lisääntyneet lähes 900 miljoonalla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #12

Tottahan tuo on, että katolinen kirkko ei edelleenkään hyväksy ehkäisyä, mutta totta on myös, että näissä perinteisissä katlisissa maissa se ei ole haitannut väestönkasvun pysäyttämistä. Olisiko sitten niin, että ehkäisy katsotaan nykyisin pikkurikkeeksi, josta saa synninpäästön parilla Ave Marialla.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hämäläinen on asian ytimessä! Paneevat kuin kanit, ja kakka roiskuu siinä sivussa yhä enenevässä määrin. Reaaliaikainen laskuri kanilauman pikku puuhista, siis ison lauman melko isoista puuhista >>> http://www.worldometers.info/fi/

Juha Hämäläinen

En viitsi edes linkkiä avata. Tein sen pari kertaa aiemmin. Tuntui kuin olisi seurannut suolistobakteereiden reaaliaikaista lisääntymistä. Kyse olikin ihmisistä. Eläinlajista, joka pitää itseään vieläpä äärimmäisen älykkäänä. Pentti Linkola oli eri mieltä perustellusti.

Juha Hämäläinen

Egyptissä suunnittelevat jo sertifikaattia lapsen tekoon. Linkkiä en jaksa kaivaa muistoista, mutta tänään siitä luin. Suunnitelmahan se on, mutta kyllä periaatteesta jokaisen maan tulisi ruokkia omansa ja jos yli jää vieraita. Tällä tyylillä on isotkin talot pysyneet suvussa....

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Väestönkasvun ennuste oli pahempi vielä muutama vuosikymmen sitten. Tällä hetkellä syntyvyys on laskenut tai laskussa suurimmassa osassa maailmaa. Vain joissain osissa Afrikkaa syntyvyys on pysynyt korkeana. Luonnonvarojen kulutukselle niitä rajoja pitäisi mieluummin asettaa, lentokoneilla on ihan turha lennellä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Aivan kuin jollain marginaaliporukan lentelyillä olisi jotain merkitystä. Vastoin kun markkinamiehet puhuvat, teknologinen kehitys usein lisää kulutusta. Emme olisi tässä tilanteessa lainkaan ilman tehotuotantoa tai teollista vallankumousta ja lääketieteellisiä saavutuksia. Pistämme itsemme, primitiiviset tarpeemme ja halumme aina etusijalle ja siitä maksamme hinnan - tai oikeastaan edes emme, emme me ole hengissä, kun se hinta tulee maksettavaksi.

Juha Hämäläinen

Tero ja Antti, tämä on totta. Kasvu on hidastunut. Mutta seuraavaksi iskee tämän pommin vaihe 2. Kun tämä globaali kehitysmaiden väestö alkaa tuottamaan ja kuluttamaan niin voi meitä keskellä globaalia tunkiota taistelemassa vähistä luonnonvaroista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jostain kummasta syystä pöyristyneet sedät unohtavat, että tutkijoiden päähuolet ovat ylikulutus JA väestönkasvu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pienemmällä väestömäärällä nykyinen kulutustaso ei olisi ylikulutusta. Väestön kasvaessa kestävän kulutuksen taso/nuppi alenee ja tuloksena on kurjuuden lisääntyminen, eriarvoisuuden lisääntyminen tai todennäköisesti molemmat. Tämän takia väestönkasvu on ensisijainen huolenaihe koska se generoi niitä muita huolenaiheita.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Noniin, nyt äkkiä sitten anekaupoille. Keksitään joku triviaali rituaali, jota maailman tilasta huolestuneet kuluttajat voivat tehdä saadakseen jatkaa samaan malliin. Väestönkasvu on helppo: Ei vaan lisäänny lainkaan, sillä saa jo aika paljon pelimerkkejä kulutukseen. Siihen kun vielä lisää kylkeen jonkun "en osta tänään mitään yli 50 eurolla, ellei uusi iphone ilmesty"- tai "istun tunnin ja yhden minuutin pimeässä tänään"-päivän, niin maailma (omatunto) pelastuu (kevenee).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Länsimaat ovat vain edistäneet lisääntymistä Afrikassa jakamalla rokotteita ja poistamalla taudinaiheuttajia josta malaria kai pahin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllähän tämä pallo kestäisi vaikka millaisen kulutuksen jos joka puolella olisi asukastiheys vaikkapa samanlainen kuin Suomessa. Ollaan aika hyvä esimerkki muulle maailmalle tässä asiassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ollaan aika hyvä esimerkki muulle maailmalle tässä asiassa."

Eikä suomalaiset juuri lisäänny.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Tieteentekijät joutuivat tekemään joukkojulkaisun jo toisen kerran. Viimeksi sama tapahtui 25 vuotta sitten."
Eipä paljon vaikuttanut viimeksikään. Montako miljardia lisäystä on "kehitysapujen" ansiota.

Hannu Töyri

Väestö lisääntyy n. 85 miljoonalla vuosittain nyt ja lisääntyminen lisääntyy. Tästä voi tehdä kaikenlaisia johtopäätöksiä ja laskelmia. Hyvät esitykset asian ratkaisemiseksi ovat terve tulleita. Vellu Heino ehdotti tässä keskutelussa vanhusten vähentämistä täältä.
"Ehkä järkevintä olisi kuluttamisen jatkumisen kannalta vähentää vanhuksia,koska ne eivät edes tuota mitään vaan ovat kuluerä." Tämä on siis eräs vasemmiston vaihtoehto.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Vanhusten vähentäminen tuntuu olevan ainakin joidenkin nuorten suosiossa, mutta väestöongelman ratkaisun kannalta se on jokseenkin hyödytöntä. Vanhukset kun eivät enää lisäänny ja heillä on edessään suhteellisen vähän elinvuosia. Nopean väestönlisäyksen alueilla väestöpyramidi on tyvestä leveä ja latvasta kapea. Vaikka latva leikattaisiin kokonaan esimerkiksi 65 vuodesta, syntynyt aukko täyttyisi parissa-kolmessa vuodessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset