Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Presidentti ja sensuuri

  • Jenkkityylistä itsesensuuria ei kaivata Eurooppaan.
    Jenkkityylistä itsesensuuria ei kaivata Eurooppaan.
Presidentti Niinistö on huolissaan somen tuottamasta vihapuheesta. Hän selvästikin hakee tällä kovempaa lainsäädäntöä ja median itsesensuuria. Vaikea sanoa sen enempää. Niinistö jättää homman apulaisten työstettäväksi. Niinistö myöntää, etteivät Saksan uudet lait ole helppoja soveltaa. Siellä pamahtaa kovat sakot medialle itselleen kirjoituksista, jotka tulkitaan oikeudessa vihapuheeksi. Voimme vain ihmetellä miten Facebook tai Twitter voi valvoa kirjoituksia niiden määrän ja satojen eri kielten vuoksi. Tietenkin lukijat kantelevat. Veli valvoo veljeään. Näin tehdään Kiinassa ja P-Koreassa. Median kannalta tämä pakostakin johtaa optimointiin eli valitukset johtavat koko kirjoittajan poistamiseen. Se on helpointa. Mikään laki ei nimittäin tarjoa kirjoittajalle suojaa. Hänellä ei ole mitään lailla turvattua oikeutta saada itselleen some-tilejä. Varmin tapa säilyttää oikeudet on olla sovinnollinen eli kuten Sauli mainitsee: pyrkii ymmärtämään toista osapuolta (vaikkei sille aina mitään perusteita). No prosessin toinen ja vakavampi puoli on vihapuheen määrittely. Kuka sen tekee ja millä kriteereillä. On niin, että merkittävä osa somen kirjoituksista sisältää ärtymystä ja vihaa henkilöitä, puolueita, yrityksiä, kansan ryhmiä, siirtolaisuutta, uskontoja, oikeuslaitosta, sosiaalitointa, maita, valtiojohtajia ja talousjärjestelmiä sekä finanssikeinottelua ja veronkiertoa vastaan. Varsinkin EUta kohtaan vihapuhetta riittää. Haluan nähdä mikä on se viisasten raati, joka kykenee vakavasti sananvapautta tuhoamatta määrittelemään vihapuheen, joka on rangaistavaa. Yksi on varmaa. Jos juristit laitetaan tähän hommaan niin ei hyvä seuraa. Olen vakuuttunut, ettei Sauli ollut miettinyt asiaa alkua pidemmälle tai sitten jotkut ovat saaneet hänet tuohtumaan presidentin arvostelusta. Sitähän ei juuri ole ollut aiemmin. Lähes kaikista poliitikoista löytyy pieni Erdogan sisältä, kun he ovat vallan huipulla ja saavat kritiikkiä. Mutta tämä on toki vain arvuuttelua. Se mikä on täysin varmaa on presidentin lähtö oikealle tielle, mutta väärään suuntaan. Sen tien päässä on aina sama lopputulos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Eero Mattila

Sauli on mies joka möi Suomen rahaliiton jäseneksi ilman eduskunnan käsittelyä. Toimii vieraan vallan juoksupoikana ja esiintyy koko kansan pressana, hyi...
- Ei hyvä mies missään muodossa - vaihtoon!

Juha Hämäläinen

Niin hänellä oli suuri vastuu, muttei mitään seuraamuksia. Meidän kokoomuslaiset ovat pienenä olleet partiossa. Siellä tehdään mitä lippukunnan johtaja sanoo muuta miettimättä. Nyt se partion johto on Brysselissä ja Berliinissä. Edelleen tehdään mitä ohjeistettu. Mediassa esiinnytään polleana ja kerrotaan itse kukin mitä sopi Merkelin tai Junckerin kanssa. Pateettista.

Toimituksen poiminnat