Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Ovatko fasistit Itävallassa vaiko Brysselissä

  • EU-komission presidentti Hallstein oli umpinatsi läpi sodan.
    EU-komission presidentti Hallstein oli umpinatsi läpi sodan.
Tuoreeltaan on Itävallassa osoitettu mieltä maan FPÖ-puolueen hallitusjäsenyyttä vastaan. Puoluetta on haukuttu fasistiseksi ja natsien miehittämäksi. Lisäksi se on saanut populistileiman. Syynä on lähinnä puolueen kansallisvaltiota puolustavat toimet, joista tunnetuin on siirtolaisvaellusten lopettaminen Itävaltaan. Kaikki EU-komission tahdon vastainen toiminta on siis katsottu populismiksi ja äärioikeistolaisuudeksi. No heikko on historian tuntemus Itävallassakin mielenosoittajilla. EUn komission ensimmäinen presidentti eli korkein vallankäyttäjä Walter Hallstein oli vannoutunut natsi koko 30-luvun ja sodan aikana. Koko EU on itseasiassa kopio natsien tekemästä Euroopan yhdistämisen suunnitelmasta, jopa hyvin tarkka kopio. Herra Hallstein oli juristi. Hän oli natsien juristijärjestöjen nokkamiehiä. Hän edusti natsien Saksaa Rooman konferenssissa, jossa Saksan ja Italian fasistit suunnittelivat yhteistä lainsäädäntöä hallinnassaan oleville alueille. Lakien tavoite oli laillistaa natsien keskitetty yksinvalta Euroopassa. Heti sodan alettua Hallstein esitti juristien ja natsien kokouksessa Rostockissa, että Itävallan ja Tsekkoslovakian liittämiselle Saksaan oli lailliset perusteet. Sodan päätyttyä Hallstein johti yhdeksän vuotta tuolloista EUta. Häntä pidettiin visionäärinä. Hallsteinin oppeja on jatkettu innolla tavoitteena vallan lopullinen keskittäminen komissiolle. Tätä taustaa vasten Itävallan FPÖn väki on kaikkea muuta kuin natseja. He puolustavat maataan Brysselissä pesiviä fasisteja vastaan ja yrittävät säilyttää EU-valtioiden itsemääräämisoikeuden edes tilanteissa, joissa päätökset selkeästi tuhoavat jäsenmaata. Fasismilla on monta muotoa ja kotipaikkaa. Tätä ei saa unohtaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisikohan Hallstein ollut maltillinen fasisti? Wikipedia kertoo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Hallstein#Ear...
Ei näyttäisi olleen natsipuolueen jäsen.

Juha Hämäläinen

Kyllä hän oli kuitenkin natsimielinen toimiensa perusteella. Hän oli natsimielisten juristien liiton jäsen vuodesta 1933. Hän oli innolla rakentamassa juridista kehikkoa natsien yksinvallalle. Hän myös koulutti juristeja natsi-ideologian vaatimuksiin.

Wikipediassa ei edes hänen menneisyydestään kerrota kaikkea oleellista. Wikipediaan nyt voi kirjoittaa ken lystää ja voi myös jättää kirjoittamatta. Olen itse Wikipediaan kirjoittanut ehkä jo 15 vuotta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Toivottavasti olet kirjoittanut Wikiin hiukan uskottavampia juttuja kuin yllä oleva tuotoksesi.

Juha Hämäläinen

Älä huoli. Olen kirjoittanut maailman eri matkakohteista ja maantieteestä, sellaisista harvinaisista paikoista, joihin ei moni eksy.

Itävallan FPÖstä voi taasen sanoa monia eri asioita, mutta ei se puolueena mikään natsien linnake ole, sitä on turha väittää, vaikka puolueessa on kaikenkarvaista väkeä. Ihan samoin on laita EUn parlamentin suhteen. Komissio on taasen 28 jäsenensä porukkana sitoutunut ajamaan asioita, joita ei EUn väestön enemmistö kannata eikä ole tähän tehtävään komissiota edes valinnut. Jutussa mainitsemani komission ensimmäinen presidentti Werner Hallstein julkisesti kertoi, että komission tuli vallankäytössään ohittaakin kaikki demokraattisesti valitut EUn elimet. Tämän hän dokumentoi kirjassaan "Europe in the making".

Vai tiedätkö äänestäneesi esim Junckerin virkaansa, miehen, joka viimeiseen asti on estänyt veroparatiisien toiminnan rajoittamista EUssa. Hänhän oli itse luomassa yhtä suurinta näistä eli Luxemburgia. Juncker on ollut useamman kerran syytteessä toimistaan ja hänet aina pelastettu.

EUn komission agendan fasismi on paljon vakavampaa kuin FPÖn siirtolaisvastaisuus. Tähän olisi herättävä. EU ajaa finanssimaailman, suuryhtiöiden ja upporikkaiden etuja Euroopassa. Sen politiikkaa lobbaa tasoa 30.000 lobbaria Brysselissä, joilla on enemmän valtaa EUn lakeihin ja politiikkaan kuin yli 500 miljoonalla EUn kansalaisella.

Tämä se vasta on fasismia nykymaailmassa. EU nähdään maana ja sille ajetaan keskitettyä valtaa, verovaroilla tuettua finanssilaitosten pelastamista ja tiettyä poliittista pakkoajattelua kuten myönteisyyttä massamuutolle.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

EU ajaa finanssimaailman, suuryhtiöiden ja upporikkaiden etuja Euroopassa.
...............

Ihan tiedoksesi. EU ajaa niitä asioita mitä äänestäjät haluavat.

Ajattelin vain valistaa sinua, että EU on demokraattinen järjestelmä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Enempää et voi itseäsi pettää. Minuun ei kannata edes tuota yrittää. Ihan tiedoksesi. Nyt nopeasti opiskelemaan asioiden oikeaa tilaa.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Eurooppalaiset arvot vai Islamin poliittisluonteiset ja toissijaisesti
uskonnolliset arvot ? Mitä yhteistä EU:n arvoilla ja islamilla on ?

EU on unohtanut "omat lapsensa" paljon toistetuista arvoista huolimatta.

Miten on onnistunut esim. Ranskassa vuosikymmenien kenttäkokemuksella
muslimien kotoutuminen eurooppalaisiin arvoihin ja paljonko on maksanut ?

Ketkä ne tuolla Malmössä, Göteborgissa tai Tukholmassa ammuskelevat ?
Tai ovat vastuussa no-gone lähiöiden jatkuvasta kasvusta ? Perussvenssonitko ?

Onko epäselvää jollekulle edelleen, mikä ongelma pitäisi oikeasti sanoa ääneen ?

Jos Suomen medioista saa lähinnä puolitotuuksia, kannustan lukijoita tutustumaan
eurooppalaisen luotettavan lehdistön ja median tiedonvälitykseen. Ei todellakaan
komppaa omamme kanssa, joka korrektisti latelee latteuksia ja vaikenee vieläkin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoista historiaa EU sta.
Walther Hallsteinista pätkä mm ssa täällä.

https://m.youtube.com/watch?v=3Kub69c6Sr4

Juha Hämäläinen

Tässä videossa hieman raotetaan Hallsteinin huolella piilotettua natsimielisyyttä. Tästä jo havaitsee kuinka vähän kannattaa johonkin Wikipediaan luottaa poliittisissa asioissa.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Eiköhän jokaiselle vähänkään valveutuneemmalle ole selvää mihin suuntaan EU on menossa/kehittymässä.

Tässä on mitä julistaja Mauno Mattila kertoo Euroopan suunnasta:

"Europa jumalatar nousee"
https://www.youtube.com/watch?v=z6DRffGOhCA

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Varsin yksioikoiselta vaikuttaa näkemyksesi. FBÖ ei ole fasistinen puolue siksi, että se on amerikkavastainen tai siksi, että se on putin- ja venäjämyönteinen. Sitä ei pidetä fasistisena myöskään siksi, että se olisi EU-vastainen. Sitä pidetään fasistisena siksi, että puolue katsoo saksankielisen itävaltalaisen olevan kansalaisena ylivertainen ja ainoa oikeanlainen itävaltalainen.

Ihmeellinen on aasinsiltasi Hallsteinin kohdalla. FBÖn kaksi ensimmäistä johtajaa, Anton Reinthaller ja Friedrich Peter, ovat olleet natsiorganisaatiossa paljon mainitsemaasi Hallsteinia korkeammassa asemassa.

Juha Hämäläinen

Maailma on ihmeellinen paikka. Ja sen historia sitäkin enemmän, koska sitä huonosti tunnetaan.

Hallsteinin merkitys natsina oli suurempi kuin mainitsemiesi. Hän oli laatimassa paitsi natsivallalle juridista oikeutusta niin jatkoi samaa EUn komission presidenttinä tukien määrätietoisesti demokratian ohittamista. Lue ylempänä oleva kommenttini. Hallstein oli mm rotuoppien vahva kannattaja, jollet tätä tietänyt. Hän oli arjalaisuuden juridinen airut ja oikeustieteen professori jo tuolloin.

FPÖn kaikkia toimia en edes halua puolustaa vaan totean EUn politiikan ja johdon olevan vakavamman vaaran EUn väestölle kuin minkään yksittäisen maapuolueen. FPÖn vaatimus maansa kansalaisten asettamisesta etusijalle on täysin oikein. Näin tulee tehdä muissakin EU-maissa.

EUn johto ajaa agendaa, jota EUn kansalaiset eivät kannata. Näin on, koska komissio ei ole kansan valitsema eikä sen politiikka. Juuri tästä syystä Englanti äänesti jäsenyyttä vastaan. He haluavat määrätä maansa asioista riittävästi itse eivätkä kannata massamuuttoa. EU-fasisteille tämä ei käy.

Toni Rintala

"FBÖ ei ole fasistinen puolue siksi, että se on amerikkavastainen tai siksi, että se on putin- ja venäjämyönteinen."

PS:ää ja Huhtasaartakin vihjaillaan välillä Venäjä-myönteiseksi, vaikka molemmat ovat todenneet Venäjän olevan pahin uhkamme.

Toki myös virallinen Puolustusselontekomme toteaa saman.
"kasvavan Venäjän uhan lisääntyminen näkyy monessa asiassa puolustusselonteossa."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702162200072003...

FPÖ ei nähdäkseni ole sen Venäjä-myönteisempi kuin Suomen Vasemmistokaan (Kyllönen). Molemmat kommentoivat, että Venäjän vastaiset pakotteet eivät toimi.

Myös Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel on todennut samaa.

Meillä myös Antti Rinne on Venäjä-myönteinen ja vastustaa Puolustusselonteon tulosta. Rinne syyttää sen olevan perustelematonta pelottelua Venäjästä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Hallsteinin oppeja on jatkettu innolla tavoitteena vallan lopullinen keskittäminen komissiolle. Tätä taustaa vasten Itävallan FPÖn väki on kaikkea muuta kuin natseja.
He puolustavat maataan Brysselissä pesiviä fasisteja vastaan ja yrittävät säilyttää EU-valtioiden itsemääräämisoikeuden edes tilanteissa, joissa päätökset selkeästi tuhoavat jäsenmaata."

Hämäläinen on oikeassa.

Eurooppa kulkee silmät ummessa kohti totalitarismia. Euroopassa viime vuosisadalla koettu fasismi oli vasta alkusävelten hyminää verrattuna siihen katastrofaaliseen oodiin, joka Eurooppaa odottaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Eurooppa kulkee silmät ummessa kohti totalitarismia.
..........

Minä en oikein ymmärrä kuinka 27 maan muodostama liitto voisi teoriassakaan ajautua totalitarismiin?

Voisitko kertoa jonkin uskottavan skenaarion?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ei tarvita skenaarioita. Totalitarismille tunnusomaiset piirteet ovat Euroopan mantereella hyvin nähtävissä. Tämä edellyttää tietysti, että silmät pidetään auki ja omaa ymmärrystä ei hylätä.

Juha Makkosen kohdalla nuo edellytykset eivät valitettavasti täyty. Pää alaspäin roikkuva profiilikuva viestii, että jostain syystä halutaan nähdä aikamme ilmiöt nurinpäin käännettynä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #16

Niin se toimii. Kun katsoo väärinpäin hoidettuja asioita väärinpäin niin ne näyttävät olevan juuri oikeinpäin.

Toimituksen poiminnat