Ovatko fasistit Itävallassa vaiko Brysselissä

Tuoreeltaan on Itävallassa osoitettu mieltä maan FPÖ-puolueen hallitusjäsenyyttä vastaan. Puoluetta on haukuttu fasistiseksi ja natsien miehittämäksi. Lisäksi se on saanut populistileiman. Syynä on lähinnä puolueen kansallisvaltiota puolustavat toimet, joista tunnetuin on siirtolaisvaellusten lopettaminen Itävaltaan. Kaikki EU-komission tahdon vastainen toiminta on siis katsottu populismiksi ja äärioikeistolaisuudeksi.

No heikko on historian tuntemus Itävallassakin mielenosoittajilla.

EUn komission ensimmäinen presidentti eli korkein vallankäyttäjä Walter Hallstein oli vannoutunut natsi koko 30-luvun ja sodan aikana. Koko EU on itseasiassa kopio natsien tekemästä Euroopan yhdistämisen suunnitelmasta, jopa hyvin tarkka kopio.

Herra Hallstein oli juristi. Hän oli natsien juristijärjestöjen nokkamiehiä. Hän edusti natsien Saksaa Rooman konferenssissa, jossa Saksan ja Italian fasistit suunnittelivat yhteistä lainsäädäntöä hallinnassaan oleville alueille. Lakien tavoite oli laillistaa natsien keskitetty yksinvalta Euroopassa.

Heti sodan alettua Hallstein esitti juristien ja natsien kokouksessa Rostockissa, että Itävallan ja Tsekkoslovakian liittämiselle Saksaan oli lailliset perusteet.

Sodan päätyttyä Hallstein johti yhdeksän vuotta tuolloista EUta. Häntä pidettiin visionäärinä. Hallsteinin oppeja on jatkettu innolla tavoitteena vallan lopullinen keskittäminen komissiolle.

Tätä taustaa vasten Itävallan FPÖn väki on kaikkea muuta kuin natseja. He puolustavat maataan Brysselissä pesiviä fasisteja vastaan ja yrittävät säilyttää EU-valtioiden itsemääräämisoikeuden edes tilanteissa, joissa päätökset selkeästi tuhoavat jäsenmaata.

Fasismilla on monta muotoa ja kotipaikkaa. Tätä ei saa unohtaa.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu