Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Presidentinvaaleja ei tarvita enää

  • 7 ehdokasta ja tuleva presidentti. Miksi turhaan äänestää?
    7 ehdokasta ja tuleva presidentti. Miksi turhaan äänestää?
Kun katsoo Suomen mediaa niin on vaikea ymmärtää miksi kansan on mentävä aivan turhaan äänestämään. Itseäni otti päähän kylmässä rämpiä ääneni antamaan. Typerä lappu, jossa oli yksi numero pakattiin kahteen kirjekuoreen, hakattiin leimaa päälle ja henkkarini kysyttiin kahteen kertaan kolmen minuutin sisään. Median mukaan valinta on jo selvä. Gallupit kertovat tämän. Vaalit ovat pöhköjen puuhaa, kun presidentin voi näemmä valita 1300 gallupissa haastateltua. PS. media tietää myös kertoa, että median itsensä mainostamat vaalikoneet suosittelevat jotain blondia useimmille suomalaisille sopivimmaksi presidentiksi. Nämä vaalikoneetkin joutavat digiroskikseen. Samoin suomalaisten mielipiteet, jotka poikkeavat toimittajien linjasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eduskunta voisi valita keskuudestaan yhden kansanedustajan tasavallan presidentiksi neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On vähän samaa sarjaa kuin Syksyn Sävelen tai kylän parhaan kapakn valinta.
Ainahan sitä voi jeesustella mitättömillä valtaoikeuksilla.

Suomessa on pääministeri se, jolla on valta ja vastuu.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Presidentinvaaleja tarvitaan, samoin tarvitaan eduskuntavaaleja sekä kunnallisvaaleja. Parlamentaarinen demokratia toimii näin. Me saamme valita edustajamme hoitamaan yhteisiä asioitamme vapaissa vaaleissa.

Tästä seuraa se, että me olemme keskimäärin tyytymättömiä mutta emme joudu pelkäämään oman henkilökohtaisen koskemattomuutemme suhteen. Diktatuurissa olemme keskimäärin tyytymättömiä mutta joudumme sen lisäksi pelkäämään henkilökohtaisen koskemattomuutemme suhteen. Parlamentaarisessa demokratiassa voimme valita näiden kahden vaihtoehdon välillä.

Juha Hämäläinen

Kirjoitat nyt ihan omaa blogiasi. Se pitää vain tehdä omaan blogiin.

Aihe oli toinen. Kyse oli median törkeästä puolueellisuudesta ja valeuutisista. Parlamentaarinen demokratia ei myöskään ole demokratiaa millään muotoa. Eikä se ole mikään itseisarvo myöskään.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Parlamentaarinen demokratia ei myöskään ole demokratiaa millään muotoa"
ICT-alalla leipänsä tienannut nuorukainen on nähtävästi ryhtynyt mullistamaan filosofiaa. Ehkäpä hän esittää postulaatteja väitteensä tueksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #7

Olen jo perustellut. Edustuksellinen demokratia ei ole oikea demokratia. Demokratia tarkoittaa suoraa kansanvaltaa.

Demokratia ei myöskään edistä puoluejärjestelmä. Sen heikkous näkyy mm siinä, etteivät kansanedustajat ensisijaisesti noudata vaalilupauksiaan vaan alistuvat puoluekuriin. Puolueet myös käytännössä estävät pätevien ihmisten pääsyn ehdokkaiksi. Parhaat henkilöt välttävät puolueita ja politiikkaa.

Näimme presidentin vaaleissa kuinka heikkoa ainesta asetettiin virkaa hakemaan. Tämä toki saa Niinistön näyttämään hyvältä.

Meillä löytyy enemmän maailmaa tuntevia, paremmin koulutettuja, kielitaitoisia, esiintymiskykyisiä, vakuuttavampia, puolueista ja ismeistä riippumattomia sekä älykkäämpiä kandidaatteja helposti. Kansanvalta toteutuu mm sitä kautta, että kansa voi valita parhaista yksilöistä. Suora presidentinvaali onkin muutoin ainut demokratian ilmentymä Suomessa.

Mutta tämän ymmärtäminen vaatii hieman opiskelua, jotka Sireniltä jääneet väliin. Hoet vain samoja juttuja ymmärtämättä asioiden sisältöä.

Äänestysoikeus ei ole sama kuin demokratia. Tästä voit aloittaa opiskelun ja asiaan keskittymisen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Blondi pivossa on parempi kuin kymmenen oksalla.
Teatterin eteen täytyy uhrata jotain.
Olin Tampereen yliopistolla katsomassa pres. kandien yhteisesiintymistä.
Tampere ei turhaan ole teatterikaupunki.
Yllättäen paras oli taistolainen Thorvalds.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Gallup kielto ehdokas julkaisujen jälkeen.
Puolueettomat vaalitentit.
Kahdenkeskiset Väittelytilaisuudet ehdokkaiden välillä.

Juha Hämäläinen

Kirjoitat asiaa. Juuri tällaista päätelmää odotin joltakulta.

Herra Siren vaan tuossa ylempänä keskittyy hyökkäilyyn kirjoittajaa vastaan, muttei kykene yhtään järkevää itsetuotettua lausetta luomaan itse aiheesta.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Poisto, kommentoin väärin huonon lukemisen perusteella

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

Terveisiä rekulle kuitenkin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Suomalainen valtamedia=valemedia. Mikäli ehdoklaiden kohtelu olisi samalla viivalla olis Torvaldsilta voitu kysyä ketkä hänen teloituslistallaan olivat.

Eilisten perusteella olisi voinut kysyä kyllseltä, että olisiko hän haaveilemansa nuorison vallankumouksen johdossa, jota nato saapuu kukistamaan. Tai ainakin onko lääkitys kunnossa.

Haavistolta oltaisiin tivattu kenen kustannuksella tuli lenneltyä kullan perässä. Ehkä omalla, en tiedä.

Koko kansan kuninkaallisilta oltaisiin kysytty suunniteltiikoon vauvan syntymä ajankohtaa jne....

Mutta ei meillä ole tasapuolista mediaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Miksi asetat eri kysymykset kaikille ehdokkaille? Eikö tasapuolista olisi kysyä myös Vanhasen lääkityksestä ja Haataisen perhesuunnittelusta?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ilman muuta. Toisia vain kaivellaan hieman enemmän. Pari esimerkkiä vain. Torvaldsin vallankumous suunitelmat ja lustat kiinnostaisivat. Ne eivät olleet mitään leikkiä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuninkaallisten osalta on sanottava, että lapsen syntymän ajankohtaa tuskin oli suunniteltu, koska äiti on jo lääketieteellisessä mielessä äidiksi iäkäs (vanhan sanonnan mukaisesti iältään yksiviidettä vuotta) ja siten jo reippaasti ylittänyt naisen hedelmällisimmän iän. Tämä siis puhuttaessa luonnonmenetelmästä.

Ei tietenkään voida poissulkea sitäkään vaihtoehtoa, että munasolu on istutettu lääketieteellisin menetelmin. Tällöin myös suunnittelu voitaisiin ottaa huomioon.

Diktaattorien käyttämä keino hämätä kansalaisia oli lisääntyminen, jolloin hirmuhallitsijakin näytti hetken aikaa ihmiseltä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tuskimpa oli suuniteltu. Mutta olisi sitä voinut revitellä ja silti kysellä. Pari ehdokasta sai nyt erityisen inhokki kohtelun.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #15

Heittämällä yläFEMMAN siitäkin selvitään.

Toimituksen poiminnat