Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Matkailun uusi keksintö - sateenkaarimatkat

  • Tuotedifferointia seksuaalisen suuntautumisen mukaan.
    Tuotedifferointia seksuaalisen suuntautumisen mukaan.
Olen juuri käymässä Matka 2018- messuilla. Tarjonta on valtavaa. Joka kolkkaan maailmassa reissataan. Kiinnostuneita on nuoria ja vanhoja, köyhiä ja rikkaita, terveitä ja vammaisia, miehiä ja naisia, pullukoita ja kukkakeppejä. Matkat ovat tarkoitettu kaikille. Sitten yllättäen eteen ilmestyy iso Sateenkaariväen oma ständi. Heille ei riitä matkatarjonta, joka riittää kaikille muille. Pidän tätä hyvin outona. Pitääkö matkat tuotteistaa asiakkaiden seksuaalisen suuntautumisen mukaan? Sateenkaariväki jauhaa vuodesta toiseen tasa-arvosta ja normaaliudestaan, mutta eristäytyy omiin ryhmiinsä muusta yhteiskunnasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllä minä mieleni pahoitin.

Juha Hämäläinen

Heh. En pahoittanut. Ihmettelen vain sateenkaariväen puheita kontra tekoja. Eivät ole synkassa yhtään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Venäjällä joku myi luomuvitsoja lasten kurittamiseen saimme hiljan tietää lehdestä. Pitäisikö minun syyttää srvokonservatiiveja siitä että heille markkinoidaan lasten kuritusvälineitä?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Feministit ovat aivan vastaava joukkio. Ajavat vain naisten aseman parantamista muiden kustannuksella ja petustelevat sitä vielä tasa-arvolla. Heidän ajattelunsa on todella sukupuolittunutta. Tuloksena ei ole tasa-arvo, vaan erittäin sukupuolen perusteella jakautunut maailman kuva.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ihmekös tuo on. Jos lähtevät pakettimatkalle, niin tiedä kuinka monta perämetsän persusahuria siellä on mukana. Voi paremmin keskittyä omaan tekemiseen, kun ei suurella todennäköisyydellä ole foobikoita häiriköimässä. Samasta syystä niitä vain aikuisille tarkoitettuja lomiakin on tarjolla.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vaikka hämäläinen olenkin, en välttämättä välitä kaikkien hämäläisten kanssa matkustaa ;).

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei ole uusi juttu. Homoystävälliset majoituspaikatkin olleet aivan arkipäivää jopa täällä Suomenmaassa. Sisareni tytär mainostaa myös omistamansa motellin olevan homoystävällinen.

Juha Hämäläinen

Jaa. En ole nähnyt homofobista hotellia muuta kuin muslimimaissa. Aika monta hotellia tullut nähtyä tähän mennessä parhaimmillaan yli sata vuodessa. Ilmeisesti tuo homoystävällisyys on jotain mitä ei havaitse asiaan vihkiintymätön.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tällä hetkellä ollaan siinä elämäntilanteessa että valitaan puolison kanssa avopariystävällinen hotelli jossa ei riehu lapsukaiset.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Keksintö ei ole uusi. Pitkään on myyty erityisiä kohteita lapsiperheille. On myyty matkoja pariskunnille kohteisiin, joissa ikäraja sulkee pois lapset. On myös myyty matkoja sateenkaariväelle. Taustana kaikissa rentouttavamman ympäristön ja matkaseuran kaipuu.

Matkanjärjestäjät ovat jo pitkään tienneet pinkin rahan voiman. Tarjonta seuraa kysyntää.

Jos sateenkaarimatkailu vie ajatukset intiimialueelle, siitä ei kannata osoitella sormella muita kuin itseään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Me muuten aikoinaan ostettiin matka homoseksuaaliystävälliseen hotelliin, sinne oli myös lapsiperheet tervetulleita.

Mitään häiriöitä eikä yleistä juhlimista siellä ollut, ei edes paljasteluita näkynyt, kuten nää jotkut luulee että homot ovat rietasta väkeä ja juhlivat kaiket illat läpsytysten.

Varsin mukava hotelli kun vertaa hotskaan mikä on täynnä kännisiä suomalaisia.

Juha Hämäläinen

Juuri siksi ihmettelen miksi on hotelli valittava seksuaalisen suuntautumisen mukaan. Jäi edelleen epäselväksi täysin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #11

Jotkut hotellit eivät ole ns homoystävällisiä ja homopariskunnille tarjotaan pelkkää ylenkatsetta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Juuri niin. Esim Englannissa eräät majatalot kieltäytyvät majoittamasta samansukupuolisia pareja.

Hämäläinen on myös väärässä sateenkaarimatkojen eksklusiivisuudesta. Ne eivät katso seksuaalista suuntautumista. Sateenkaarimatkat ovat yhtä heteroystävällisiä kuin pride-tapahtumatkin. Hyvällä asenteella mahtuu mukaan.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #13

Niin ihan normaali matkatarjonta riittää ja arvelin, että riittäisi sateenkaariväellekin noin normaalijärjellä ajatellen. Kyllä hotelleissa on kautta aikojen asunut samassa huoneessa miehiä keskenään ja naisia samoin. Mutta syyt ovat näköjään syvemmällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Tuskinpa sentään. Luulen että hotelliala aina heijastelee yhteiskunnan näkemyksiä ja nehän olivat esim Suomessa kovin homonegatiivisia vielä joitakin vuosikymmeniä sitten.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

No toki oli oltava, koska homostelu oli laitonta kuten abortitkin pääosiltaan.

Mutta puhutaan nyt vaikka viimeisestä 40 vuodesta. Hyvin on ollut vapaata länsimaissa. Tänä päivänä ongelmatonta. Minulla on ulkomaisia tuttuja ollut 70-luvun alusta, jotka homppeleita. Eivät ole valittaneet kohtelustaan hotelleissa matkoillaan vuosikymmeniin. Baareissa on tultu suuta soittamaan, itsekin tuon nähnyt. Jenkeissä aggressiivisinta porukka yöelämässä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #14

Syyt ovat syvällä ja asenteissa.
Jopa Suuomessakin, vielä, homopariskuntiakin vahdataan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Uhrin asema on kätevä ja siitä ei haluta luopua.

Totta kuitenkin toinen puoli. On paljon ihmisiä, jotka puhuvat näistäkin ihmisistä negatiivisesti. Voi olla, että ajat alkavat myös muuttumaan huonompaan suuntaan. Jos ajattelee esim näiden ulkomaisten työtovereiden näkemyksiä siellä ollaan vielä kaukana tästä suomen menosta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

HLBT-massaturismi on hieno ja rohkea kulttuuriteko suuntautuessaan muslimimaihin ja sellaisillle maapallon alueille, joissa seksuaalinen tasa-arvo on paikalliselle väestölle tuntematonta ja jopa rikokseksi luokiteltua.

Hyvää matkaa !

Juha Hämäläinen

Niin monessa islamilaisessa maassa homoilu on laitonta eli näihin matkustaminen homokaverin kanssa on epäviisasta varsinkin, jos matkaajien käytös kertoo heidän taipumuksistaan.

Ei siis kannata kirjoitella asioista suosituksia, koska ne eivät toimi näin reaalimaailmassa.

Samoista syistä on mahdotonta äänestää Suomen johtoon henkilöä, joka on avoimesti muuta kuin hetero. Tällainen nokkamies ei ole sovelias edustamaan Suomea useissa maissa ja erityisesti muslimimaailmassa. Isäntämaissa sellainen koetaan loukkaavana.

Näistä syistä mm Saksan edesmennyt ulkoministeri Guido Westerwelle joutui katsomaan minne nokkansa työnsi. Hän oli julkihomo eikä voinut pariaan mukana raahata juuri minnekään, vaikka Saksan vaikutusvalta maailmalla on 1000 kertaa suurempi kuin Suomen.

Olen pienen ikäni rypenyt islamilaisissa maissa ja tämä tullut hyvin selväksi. Me emme ole tilaisuudessa muuttaa maailmaa Suomesta käsin eikä muuttaminen kuulu meille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ymmärsin näiden sateenkaarimatkojen olevan nimenomaan ryhmämatkoja isolla joukolla samanhenkisiä ihmisiä.

Joukkovoimaa ei pidä aliarvioida millään elämänalueella.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Se on ok. Mietin vain miksei kaikkien käyttämät matkat käy. Ketä vastaan sitä joukkovoimaa tarvitaan. Meitä heteroitako. Se on turhaa.

Toimituksen poiminnat