Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Miksi NATOon liittymistä vastustetaan?

  • Miksi USA tai Kanada on sotkettu EUn puolustukseen?
    Miksi USA tai Kanada on sotkettu EUn puolustukseen?
  • Haluatko lähettää poikasi Turkin rajoja puolustamaan?
    Haluatko lähettää poikasi Turkin rajoja puolustamaan?
Meillä jankataan Suomen sotilaallisesta liittoutumisesta vuodesta toiseen. Mutta kukaan ei tarjoa kansalle kuin kahta vaihtoehtoa. Joko liitytään NATOon tai yritetään epätoivoisesti saada Ruotsi mukaan puolustusyhteistyöhön. Siitähän ei mitään tule. Presidentti Niinistö vihjaisi kannattavansa EUn yhteistä puolustusta. Hän on tässä enemmän kuin oikeassa. Kaiken maailman vänrikki Nappulat uhoavat palstoilla, ettei sellaista vaihtoehtoa ole, NATO on se ainut oikea kumppani. Kun kiihkoissaan kirjoitetaan, unohdetaan kokonaan miksi puolet kansasta vastustaa NATOon liittymistä. Äly ei riitä selvittämään miksi. Aivan ilmiselvää on, että enemmistö kansasta kannattaa liittoutumista, mutta NATOn osalta on ongelmana, että se tuo EUn ulkopuolisen USAn maillemme. Tätä kansan enemmistö ei halua. Tulee siis tutkia voidaanko EUn sisällä liittoutua NATOon tai muulla tavoin niin, ettei vieraan mantereen ulkopuoliset komentajat, joukot ja aseet tule maahamme. Sauli Niinistö saattoi tätä tarkoittaa, muttei uskalla sanoa ääneen. Olemme niin suomettuneet länteen rapakon taakse. Itse kannatan liittoutumista vaikka NATOon, mutta ilman EUn ulkopuolisen sotilasvoiman tuloa Suomeen. EUn yli 500 miljoonan väki pystyy kyllä itseään puolustamaan ilman ulkovaltoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Juha Hämäläinen: "Kun kiihkoissaan kirjoitetaan, unohdetaan kokonaan miksi puolet kansasta vastustaa NATOon liittymistä. Äly ei riitä selvittämään miksi."

Kyllä riittää. Suuren yleisön tietämys Natosta on luokattoman huono, joten sellaiseen, mistä ei mitään tiedä, vastataan aina "ei". Ja kun kansalaiset ovat itse liian laiskoja hankkimaan faktatietoa Natosta samaan aikaan, kun poliittinen johto sitä aktiivisesti piilottaa ja pyrkii jopa tukahduttamaan keskustelun, ollaan nyt tällaisessa rysänperässä kuin ollaan.
Valtakunnan ylimmäinen tiedonpanttaaja kielsi 19.12.2014 puoluepomoja nostamasta Natoa vaaliteemaksi hieman ennen viime eduskuntavaaleja.

Juha Hämäläinen: "NATOn osalta on ongelmana, että se tuo EUn ulkopuolisen USAn maillemme. Tätä kansan enemmistö ei halua. "

Herra Hämäläinen puhuu nyt vain omasta puolestaan. Henkilökohtaisesta USA-allergiasta ei pidä tehdä kansan enemmistön ongelmaa.

Juha Hämäläinen

Herra Lavonen,

kerro miten olet perillä NATOn jäsenyydestä, mihin tietosi perustuu. Lions-klubin tai reservin aliupseereiden kerhoesitelmään?

Kerro sinä miksi Suomessa on enemmistö ollut NATOon liittymistä vastaan. Väitätkö ettei liittoutumisen etuja ymmärretä. Taatusti ymmärretään ja laajasti. Mutta miksi NATOa vierastetaan. Kerro syitä äläkä väitä, että tietämättömyys NATOsta sen tekee.

Olet tyypillinen natottaja, jolla ei omaa vaan annettu ymmärrys eli uskon kappaleet elämän valintojen pohjana. Kerro jotain uutta.

Toimituksen poiminnat