Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Jani Aleksin itku-potku-raivari

  • Potkitutti.
    Potkitutti.
Iltalehti kertoi eilen klo 17.25 uutisessaan, että eräs Jani Aleksi 28v hermostui tyttöystäväänsä kuultuaan, että tämä oli käynyt vieraissa. Jani Aleksille 28v tuli paha mieli. Siksi hän potki naista noin tunnin niin, että tämä kuoli vammoihinsa. Naiselta jäi kolme lasta, mutta onneksi heidän tulevaisuutensa on nyt ainakin taloudellisesti turvattu. Viisas tuomarisetä laittoi Jani Aleksin 28v maksamaan lapsille korvauksia peräti tuhansia euroja per nuppi. Niillähän elää hyvin pari kuukautta. Ei siis hätää. Lisäksi tuomarisetä katsoi, ettei Jani Aleksi 28v syyllistynyt selvästikään murhaan, koska hänellä oli vain tunti aikaa miettiä potkiessaan naista halusiko tappaa tämän vai ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Niinpä. Raiskauksissakin oikeus on päätynyt joskus lievempiin tuomioihin, jos raiskaus on ollut lyhytkestoinen - mitä se nyt sitten onkaan.

Juha Hämäläinen

Sille on termi. Hellä raiskaus.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Tää oli sit vissiin hellä murha.

Minkälaisen tuomion muuten sai?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

En tiedä. Ei taposta paljon tule ensikertalaiselle. Lähinnä kävi sääliksi ilman äitiään jäänyttä kolmea lasta. Ja heidän saamansa korvauksen taso oli todella naurettava. Ei mahdu oikeustajuuni tällainen. Juristin lasku jutusta on voinut olla suurempi kuin yksi korvaus.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #4

Mitä muuten tapahtui? Poistitko itse edellisen saman blogisi, vai ylläpitoko sen teki? Tuliko siihen vääriä mielipiteitä?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #5

Ylläpito poisti. Syytä en tiedä. Itse näen kyllä alkuperäisen stoorin edelleen. Kopioin jutun ja poistin kaiken sarkasmiin viittaavan. Tuli tällainen tasaharmaa juttu siitä sitten ilman selvää mielenilmaisua, ettei kukaan vain pahastu. Ota näistä säännöistä selvää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #6

Kiitos tiedosta Juha. Ihmettelin itsekin, että mitä kauheaa siinä oli ja aloin "herkkänä" tyyppinä heti muistella mitä itse siihen kirjoitin. Kauhistelin muistaakseni lähinnä sitä, että mikä sitten on ylipäätään murhaksi katsottava rikos, jos kertomasi tapahtuma ei sitä täytä? Oliko sekin liian leimaavaa tekijälle, joka siitä voi kovasti pahasta?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #6

Aamulla katsoin, ihmettelin minne tämä kommenttisi katosi, hyvä että tällaisen tasaharmaana julkaistiin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #4

Miksi ylipäätään kirjoittelet jutusta jos et ole siihen tutustunut? Puhut täällä tuomarisedästä, joka asian ratkaisi, korvauksista joiden perusteista et tiedä ja samoin asiamiespalkkioista, joista sinulla ei ole mitään tietoa. Rangaistuskin taisi jäädä huomaamatta.

En yhtään ihmettele että juttusi on jossain kohtaa poistettu. Juttusi on tyypillinen someitku tapauksesta josta et tiedä käytännössä mitään. Kannanotollani en ota kantaa itse tapaukseen, saati täällä somessa puolustele tekoa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

Lue Pasi kirjoitukseni ajatuksella. Koko asian ydin on lasten saama mitätön korvaus. Se on raakaa pilaa heidän menetyksistään.

Voit itse leikkiä kovaa dumaria, mutta et ymmärrä näemmä yhtään mikä oli pielessä tässä tuomiossa tavallisen terveellä järjellä ajattelevan kansalaisen mielestä. Tuomiossa on aivan sama montako vuotta kaveri istuu. Se ei kiinnosta eniten.

Juristina sinulta on hämärtynyt mikä on oikein. Laki ei sitä Suomessa toteuta tässä tapauksessa.

Oikeuden toteutumisessa on tärkeysjärjestys seuraava: uhrin tai tämän perheen saamat korvaukset, rikoksen uusimisen ehkäisy ja viimeisenä varsinainen rangaistus. Tämä ristiriita vallitsee jatkuvasti oikeuden tuomioiden ja yleisen oikeustajun välillä.

Ja jos jotain tiedät jutusta enemmän niin kirjoita siitä äläkä räksytä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #11

Olet juuri niitä tyyppejä jotka itkevät somessa tietämättä koko jutusta. Et siis poikkea massasta. Tunnen suurta tympeyttä sellaisia henkilöitä kohtaan jotka lukevat iltakehden lööpistä pari kohtaa ja sen jälkeen siirtyvät itkemään palstoille.

Vetosit kyseiseen juttuun, esitä minulle tuomio niin kerron kyllä mielipiteeni. Minusta et tiedä lakimiehenä yhtään mitään joten älä turhaan älä arvioimaan minua samalta pohjalta kuin teet noiden lööppijuttujen kanssa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Taisi saada kymmenen vuotta kuitenkin. Syyttäjä vie sen hoviin. Kyllä minäkin olisin murhasta tuominnut.

Juha Hämäläinen

Kymmenen vuotta vaiko käytännössä viisi?

Toimituksen poiminnat