Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Tanskassa burkakielto voimaan

  • Burka ja niqab kielletään Tanskassa. Kuva svt.
    Burka ja niqab kielletään Tanskassa. Kuva svt.
Tanskassa ollaan sitä mieltä, että tanskalaiseen kulttuuriin kuuluu kohdata lähimmäinen kasvokkain ilman naamiointia. Osoittaa tervettä kansallista itsetuntoa päättää näin Tanskan hallituksessa. Onhan niin, ettemme mekään voi kulkea länsimaiseen tyyliin puolialasti islamilaisessa maailmassa, koska se loukkaa paikallisia tapoja. Tämä on globaalia monikulttuurisuutta parhaimmillaan. Maassa maan tavat. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danska-regeringen-vill-forbjuda-burka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Huivi päässä saa kulkea siis edelleen?

Juha Hämäläinen

Suap. Ja kalsarit jalas. Eikä puututa tamponin tai siveysvyön käyttöihinkään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"The Danish government proposes to prohibit wearing burka, niqab and other clothing covering the face. It writes the Danish Ministry of Justice in a press release."

No, tanskalaisten on sitten turha odottaa Lordia keikkailemaan...

Juha Hämäläinen

No ei huivin satunnainen käyttö ole kielletty naamataulussa mm kylmällä säällä. Eikä ole naamiaisjuhlien aikaan kielletty naamarin käyttö. Oäähuivia saa tietenkin käyttää aina.

Lordin soitannolta jos säästyvät niin se on hienoa, siksi kamalaa ränkytystä nuo äijät tuottavat. Oli pakko lisätä tuo musiikin ystävänä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tanskassa siis kielletään kasvojen peittäminen julkisissa tiloissa jos siihen kasvojen peittämiseen ei ole olosuhteisiin liittyvää perusteltua syytä.

Ei se silloin ole mitenkään leimallisesti burkha-kielto vaan "kaikenlaisten tunnistamista estävien vaatekappaleiden, naamareiden tms. asettelun kasvojen suojaksi ilman olosuhteiden suomaa oikeutusta"-kielto :)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Uutisen otsikko:

Danska regeringen vill förbjuda burka och niqab.

Danmarks regering föreslår att göra det förbjudet att bära burka, niqab och andra plagg som täcker ansiktet. Det skriver det danska justitiedepartementet i ett pressmeddelande.

Eli jostain syystä leimallisesti mainitsivat burkan ja niqabin. Jollei näiden suhteen nimenomaan olisi ongelmaa niin olisi puhuttu vain naamioitumiskiellosta.

On niin, että burkaa ja vastaavia käyttävät eivät katso naamioituvansa vaan vain pukeutuvansa tapakulttuurinsa mukaan. Olen näistä niin monta kertaa haastellut muslimien kera, että tullut selväksi.

Mutta toki kiellon alleviivaaminen muslimien tapojen vastaisena ei ollut edes minun tarkoitukseni vaan kertoa, että paikallisten tapojen mukaan mentävä silloin kun vieraat tavat aiheuttavat laajempaa vastustusta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Islamiin liittyvä otsikointi siis myy - varmaan jos kirjoitan blogikirjoituksen otsikolla "Islam ja muikun verkkokalastus", niin saan heti tuhat kommenttia siitä kuinka haramia suomullisen muikun syöminen onkaan muslimien mielestä.

Toisaalta uskonnolliset naisten vaatteet ovat kieltämättä tietyllä tavoin vankipukuja, joten ymmärrän sinänsä niitä kohtaan esitettyä vastustusta.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Entä Teletapit? Minä olen kuullut, että Teletappien sisällä on ihminen....

Mika Sarivaara-Satta

Sama laki tännekin, kiitos, jos kerran olemme avoin länsimainen yhteiskunta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös Suomessa ole jo naamioimiskielto julkisilla paikoilla? Siihen tosin on käytännössä suotu poikkeuksia, niin kuin ymmärrettävästi pitääkin, esimerkiksi joulupukit j.n.e.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Viikset ja parta eivät teknisesti katsottuna ole naamion osia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On niitä koko naamarillisiakin joulupukkeja.

Juha Hämäläinen

Sellainen oli ainakin. Kävin kaverin kanssa 70-luvulla Hesan yökerhoissa arabiksi pukeutuneena. Joku sanoi, että se rikkoi silloista lakia. Mene ja tiedä.

Juha Hämäläinen

Tänne voi valittaa, jos tuntee tulleensa sorsituksi:

EU:N TASOLLA ON käytettävissä erilaisia menettelytapoja. EU-kansalaisena sinulla on esimerkiksi oikeus vedota Euroopan parlamenttiin tai kannella Euroopan oikeusasiamiehelle. Voit kirjoittaa unionin toimielimille millä tahansa unionin kielellä ja sinulla on oikeus saada vastaus samalla kielellä.

SOLVIT
Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunta
Euroopan oikeusasiamies
Euroopan komissio
Euroopan unionin tuomioistuin
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin

Juha Hämäläinen

Nyt jäädään odottamaan tuleeko Herra Burkamiljonääri Rachid Nekkaz Tanskaankin maksamaan burkankäyttömaksuja, kuten teki Itävallassa.

EDIT: lisätty puuttunut "n"

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Esimerkkinä siitä, miten vastakkaisia mielipiteitä tästäkin asiasta on:

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249672-bur...

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Huonosti menee, jos suomalaiset varusmiehet eivät muslimin pelossa uskalla käyttää julkisesti Suomen armeijan univormua, mutta niqabiin ja burkhaan pukeutuneet kävelevät jätesäkit uskaltavat niissä kulkea.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/02/spartakia...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Poikkeustapaus: Helteellä napapaitaan ja minihameeseen pukeutunut maalistunut muslimineito saa peittää kasvonsa ihan vain oman turvallisuuden takia.

ps Rinne, bell ringing????

Toimituksen poiminnat