Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Maan turvauhat ovat hatusta temmattuja

  • Onko Venäjä uhka vai ei ole. Se ei voi olla molempia kuten hallitus antaa ymmärtää .
    Onko Venäjä uhka vai ei ole. Se ei voi olla molempia kuten hallitus antaa ymmärtää .
Suomen maaperän myynti sellaisen maan yrityksille ja kansalaisille täytyy olla suuri uhka Suomelle, jota vastaan haemme epätoivoisesti sotilasapua. Miksi muutoin Suomi hakee turvaa jopa valtameren takaa USAsta kaikin konstein. Hallitus voisi selittää, miksei Suomen maaperän myyntiä kielletä suurinta uhkaamme edustavan maan kansalaisille ja yrityksille. Miksei sitä kielletä heti vaan kiirehditään koko kansan urkintaa, johon ei edes syytä. Meillä on turvallisuuspoliittisessa agendassa hemmetin heikko logiikka. Joku valehtelee nyt ja rajusti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Jos on uskominen Indrek Tarandia, niin idästä meitä ei uhkaa mikään.

https://et.wikipedia.org/wiki/Indrek_Tarand

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hallitus tuntuu hakevan uhkakuvia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei tarvitse hakea uhkakuvia. Venäjä hyökkää naapurimaihin halutessaan, myös Suomeen jos on tarvetta. Uhka ja pelko on koko ajan.

Kaksi kertaa on kotini ryöstetty ja ajettu minut pakosalle. Silti odotan rauhallisin mielin kolmatta miehitystä, olisihan se hiukan vaihtelua tähän eläkeläisen yksitoikkoiseen elämään.

Juha Hämäläinen

Ymmärtäähän tuon kokemuksen perusteella, ettei naapuri herätä luottamusta. Mutta tämän päivän Venäjä ei ole sama Stalinin Venäjä, joka sopi Saksan kanssa hyökkäyksestään Suomeen, Baltiaan ja Puolaan. Tämä aina unohtuu.

Saksa, jota suurena Suomen pelastajana pidetään, lahjoitti Suomen ensin Stalinille tarjottimella. Sitten käytti Suomea porttina Leningradiin ja teki Suomesta samalla sotarikollisen liittoutuneiden silmissä, joille ei myöskään Suomella ollut mitään merkitystä.

Ja meillä edelleen luullaan Saksaa jotenkin kiinnostaneen Suomen itsenäisyys. Tälle aseveljeydelle sopii vain nauraa. Samoinkuin läntiselle liitolle ja sen arvoille. Suomi oli ja on yksin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #19

Venäjä palvoo tänä päivänä Stalinia ihan samalla tavalla kuin NL:n aikaan.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000591919.html

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Ei kannata yhtään yleistää. Venäjällä on merkittävä joukko ihmisiä, jotka vihaavat sekä Stalinin että kommunismin aikaa. Köyhät ja ammattisotilaat kaipaavat kommunismin aikaa.

Suurvallan romahduksen jälkeen yritetään tietenkin pitää henkeä yllä Venäjällä. Se on kuitenkin kaukana päätöksestä hyökätä EU-maihin. Erittäin kaukana.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mikä tahansa itseä isompi valtio on uhka, jos politiikka siihen suuntaan hoidetaan typerästi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eli väität, että Venäjän uhka on vain Suomen omaa ansiota?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Näinkin asiaa voitaisiin tulkita. Suomi eli miehittämisen pelkoa vielä vuosia jatkosodan jälkeen, mutta koskaan Suomea ei miehitetty. Porkkalan sillanpääasemankin venäläiset palauttivat Suomelle etuajassa ja vieläpä vapaaehtoisesti. Kertakaikkisen typerä liike, jos ideana oli myöhemmin miehittää Suomi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Porkkalan_vuokra-alue

Vuonna 1958 puhkesi poliittinen kriisi Suomen ja Neuvostoliiton välille. Kriisi tunnettiin yöpakkasina.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6pakkaset

Suomea ei kuitenkaan miehitetty.

Olemme eläneet siviilin näkökulmasta rauhanomaista rinnakkaiseloa Venäjän kanssa jo yli 70 vuotta. Kauppaa on käyty ja monen puoliso on venäläinen.

Mistä siis nyt yhtäkkiä muodostui tämä valtava uhka?

Olisiko kyseessä kuitenkin länsimainen Arvo Pohja, joka on vieraannuttanut suomalaispoliitikot maalaisjärjen käyttämisestä. Enää ei käydä ryyppäämässä ja metsästämässä venäläisvaikuttajien kanssa. Nyt heitä jopa estetään saapumasta maahan.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/etyj-...

Putinin vierailulle ei sentään uskallettu sanoa ei.

Boikotoimme Venäjää valtiotasolla. Silti itäraja on avoin kulkea muiden kuin poliitikkojen, jotka kumartavat Brysseliin. Ikävä kyllä poliitikon perse vilkkuu samaan aikaan Moskovan suuntaan. Itse asiassa jos tarkkoja ollaan, niin Muurmanskiin. Eiköhän se ole kuitenkin yhtä halventavaa Kremlin mielestä.

Kyllä Venäjän nykyinen uhka on hyvin pitkälti itse aiheutettua, huonoa ulkopolitiikkaa.

Olemme maantieteellisesti idässä, mutta poliitikkomme ankkuroivat meitä länteen, maksoi mitä maksoi. Ja paljon on jo maksettu.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #5

Höpöhöpö. Suomi ei pienenä valtiona ole koskaan uhannut NL/Venäjää sotilaallisesti, aina se uhka on tullut idästä. Itänaapuri aloitti Talvisodan je heti alkajaisiksi rosvosi meiltä laillisia aluitamme. Talvisodan suoraa seurasta oli Jatkosota, jonka hyökkäystoimet myös itänaapuri aloitti. Molemmissa sodissa NL:n hyökkäyssuunitelmien mukaan oli tarkoitus tunkeutua syvälle Suomeen. Oikeudenmukaisesti pitäisi Venäjän palauttaa kaikki edeltäjänsä NL:n rosvoamat alueet.

Sekään ei ole mitään Venäjää uhkaamista, jos Suomi liityisi muiden eurooppalaisten maiden tavoin yhteiseen puolustusliittoon NATO:on.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #9

"Suomi ei pienenä valtiona ole koskaan uhannut NL/Venäjää sotilaallisesti"
Katso sodat Pähkinäsaaren rauhan jälkeen niin huomaat, että suomalaiset ovat vähintään yhtä useasti hyökänneet venäjälle kuin päinvastoin. Ja kyllä Suur-Suomi ajatus oli sotilaallinen uhka Venäjälle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #12

Suomi ei ole ollut itsenäinen valtio silloin lähelläkään, vaan suomalaiset sotilaat palvelivat pakolla milloin Ruotsin, milloin Venäjän alla. Suomi itsenäistyi 1917 ja sen rajat määriteltiin 1920 Tartossa. Niitä rajoja ei Neuvostoliittó kunnioittanut pätkääkään, vaan aloitti 1939 hyökkäyksen maahamme, tarkoituksenaan vallata Suomi ja liittää se yhdeksi neuvostatasvallaksi. Mitään Suur-Suomen tavoittelua ei olisi koskaan ilman Talvisotaa tullut. NL sen sijaan laajensi aluetaan ja teki Suur-Neuvostoliittoa ja Venäjä edelleen pitää niitä miehitysrajoja voimassa. Miksi tämä aina pyritään unohtamaan?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #13

Venäjä ei ole Neuvostoliitto, eikä Suomi ja Ruotsi entinen suurvalta Ruotsi, ja hyvä niin. Nykyistä politiikkaa ei voi perustaa historiaan. Mutta yksi mielenkiintoinen kohta historiassa on se, että vaikka Suomi itsenäistyi 1917 rajat piirrettiin vasta 1920 Tartossa. Olen käsittänyt, että tuo 3 vuoden viive johtui Suur-Suomi intoilijoiden puuhastelusta Karjalan heimosodissa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #14

Kovasti näyttää samoja latuja kulkevan Putinin johdolla: Stalin on nostettu taas keulakuvaksi ja ihailun kohteeksi.

Stalinin suosio on huipussaan Venäjällä – Sadistista on tullut sankari

https://yle.fi/uutiset/3-9731130

Pitäisikö Saksan ottaa samalla tavalla Hitler taas ihailun kohteeksi?

Rajat olivat olemassa jo 1917, mutta ne vahvistettiin Tartossa 1920, lisättynä Petsamolla. Tuo viive johtui paljolti 1918 Vapaussodasta, jossa Neuvosto-Venäjä tuki Suomen punaisia sotilain ja asein bolsevikkivallankumouksen yritystä Venäjän tapaan.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Puhut nyt ikäänkuin Stalin ei olisi koskaan kuollut eikä Neuvostoliitto hajonnut sekä kommunismin korvannut ihan yhtä kova kapitalismi.

Elät menneisyydessä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #20

Mitä mieltä sinä olet nyt siitä, että Stalinia, suurinta massamurhaajaap palvotaan yhö enemmän nykypäivän Venäjällä? Osoittaako se sitä, että Venäjä olisi yhtään muuttunut NL:n ajoista?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

Se ei osoita muuta kuin halua olla arvostettu suurvalta edelleen.

Saman kysymyksen voimme esittää USAsta, joka on viimeiset 70 vuotta ylivoimaisesti eniten sotinut ympäri maailmaa tappanut miljoonittain siviilejä ja sotilaat päälle.

Jenkit palvovat sotahulluja presidenttejään ja kenraaleitaan. Riippumatta siitä mitä rikoksia nämä teettäneet maailmalla.

Jenkeille on tärkeää tuo suurvallan tunne. Alkaen gettojen köyhistä miljardööreihin. Ihan sama tilanne Venäjällä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #5

Tämä oli Jiipee kertomus, joka kannattaisi monen lukea, vaikkei Venäjän ystävä olisikaan vaan järjen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On pientä suukopua ollut, mutta Suomi on aina ollut nöyrä Venäjän uhan edessä. Kesällä 1939 punatähdet saivat vapaasti lennellä pitkin poikin Suomea, niitä ei saanut ampua. Teimme kaikkemme ettei venäläiset olisi hyökänneet. Silti he hyökkäsivät.

Sotien jälkeen olimme venäläisten taskussa. Yhtään hallitusta ei muodostettu ilman Kremlin hyväksyntää. He eivät hyväksyneet mm. kokoomusta vuosikymmeniin hallitukseen. Kaikessa piti olla venäläisten mieliksi. Tietysti oli rauha kun maksoimme sotakorvauksia, kaupankäynti oli Venäjälle hyödyllistä. Emme olleet itsenäisiä.

Venäjän uhka on koko ajan päällämme. Tuhannet kotimaiset putinistit varoittavat että jos liitymme Natoon Venäjä miehittää Suomen välittömästi. Liityimme eeuuhun saadaksemme hiukan liikkumavaraa ja turvaa. Ehkä se hiukan auttaa. Silti Putin painostaa meitä aina kun on tarpeen. Voi lähettää vaikka satoja tuhansia ns. pakolaisia Suomeen itärajan yli.

Mikään hallitus ei uskalla pakkolunastaa venäläisten tontteja varuskuntien tai laivaväylien läheltä. Se tietäisi sotaa. Rajan takana on valmiudessa riittävästi hyökkäysvoimaa.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Uhkakuvien lietsonnassa kannattaisi muistaa vanha viisaus: "Seuraa rahaa (Follow the money)!". Tästä hyötyvät vain maailman asekauppiaat, joten jäljet johtavat sinne.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei uhkakuvia lietsoa tarvitse, ne ovat ihan lietsomattakin olemassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomus ei ole tehnyt mitään estääkseen maan myynnin ulkomaalaisille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kokoomus pelkää Venäjän ärsyttämistä ja hyökkäystä siinä missä me muutkin.

Juha Hämäläinen

Minä en pelkää. Tilanteen on muututtava paljon ennenkuin alan pelätä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun pelkää, ei uskalla panna hanttiin, ei uskalla puolustaa omia etujaan. Pelkääminen auttaa Venäjää, se on heidän menetelmänsä vaikuttaa.

Jos roisto tulee sinua vastaan puukko kädessä ja vaatii sinun lompakkoa, mitä teet? Kun olet lompakkosi luovuttanut, roisto voi sanoa että sinä teit sen vapaaehtoisesti. Roisto vapautti sinut lompakosta, ihan kuten Venäjä ryöstettyään Karjalan.

Juha Hämäläinen

Stalinin Venäjää on turha verrata nykyiseen. Se on sama kuin vertaisi Merkelin Saksaa Hitlerin Saksaan.

Ne ajat eivät nyt ole toistumassa samoin vaan tilanne on toinen kaikinpuolin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #23

Miksi sitten Stalinia palvotaan edelleen Venäjällä? Miksi Putin käyttäytyy kuin generalissimus Stalin? Samalla tavoin likvidoi ei-toivottuja henkilöitä.

Toimituksen poiminnat