Asepalvelus on yhteiskuntapalvelua

Virkamiehet ovat patalaiskoja ja hitaita. He odottavat nyt hovioikeuden päätöstä siviilipalvelustakin kieltäytyneen asiassa.

Ei ole mitään tarvetta odottaa mitään yksittäistä tuomiota vaan asevelvollisuuslaki vaatii joka tapauksessa korjausta ja paljon.

Asevelvollisuus tulee nähdä yhteiskuntapalveluna, joka koskee kaikkia. Palvelun voi suorittaa vain eri tavoin. Itselleni esimerkiksi asepalvelus merkitsi huomattavan palkkasumman menetystä. Yksi Mersun hinta meni sivusuun. En voi hyväksyä, että joku vaikkapa työtön luistaa myös siviilipalveluksesta ja hänelle maksetaan edelleen siitä ettei hän tee mitään. Hyväpalkkaiselle reservikoulutuksessa olevalle ei taasen makseta mitään ja lisäksi hän menettää palkkatulonsa täysin.

Vääryys on silmiinpistävä eikä yhteiskuntapalvelusta kieltäytymiselle ole mitään vakaumukseen perustuvaa estettä, jollei siksi lasketa vakaumusta, jonka mukaan ”Mun ei tartte tehdä mitään kun ei huvita yhtään”.

Asiaa ei muuta miksikään edes se, jos yleinen asevelvollisuus poistetaan kokonaan. Maanpuolustus kuitenkin tarvitsee pahimmillaan joka ukon.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu