Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Veteraanisäätiöiden hämärä tarkoitus

  • Halpametallia palkkana uhrauksista.
    Halpametallia palkkana uhrauksista.
  • Mammonan kerääminen säätiön päätehtäväkö?
    Mammonan kerääminen säätiön päätehtäväkö?
Saimme taas kuulla MOT-ohjelmassa kuinka säätiötoiminta on hyvä tapa kerätä rahaa ja olla suojatyöpaikassa. Lotta Svärd- säätiöllä on rahaa kymppitonneja per hengissä oleva rintamalotta. Silti vain muutama prosentti heistä on saanut 2017 vuonna hoitoja ja kuntoutusta. Mihin näitä säätiön varoja säästellään siis? Järjestön johtaja selitteli, ettei heillä ole tietoja lotista, joten he eivät pysty apuaan tarjoamaan. Sehän on väittämä, joka voidaan leimata valheeksi alkuunsa. Isäni kuoli yli 100v iässä. Hän oli täysin palvellut rintamaveteraani ja hoiti kahta virkaa eläkkeelle asti. Hän oli töissä 7 päivää viikossa. Sotaveteraanijärjestö sai hänet muutamaksi päiväksi kuntoutukseen, kun hän oli 90v iässä. Tämän jälkeen ei mitään hoitoja tai apuja tullut mistään. Isäni hoiti kaiken itse, talonsa ja kotityöt aina kuolemaan asti. Kaupunki veloitti häneltä kyllä äitini kotihoidosta lähemmäs tonnin kuussa. Käynnit kestivät 10 minuuttia. Minä hoidin isäni kanssa kaiken muun. Veteraanisäätiöiden toiminta tuntuu olevan enemmän omaisuuden hallintaa kuin veteraanien ja lottien auttamista. Hyviä työpaikkoja joillekin. Valtion tapa hoitaa veteraaninsa herättää syvää häpeää. Vuosien palveluksen ja vammojen jälkeen jaetaan halpametallisia prenikoita. Se on hyvin säälittävä tapa korvata tehdyt uhraukset. Terve ja nuori maahanmuuttaja saa enemmän kaikenlaista tukea kuin veteraani, jolla ei paljon elinaikaa jäljellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Enpä ole enää vuosiin antanut veteraanikeräykseen kolikkoakaan. Oma isäni toi aikanaan veteraanina ja evakkona oman sotansa myöhemmin mukaan kotiin, josta on varmasti jo maksut maksettu korkojen kera.

Veteraaneillakin lienee vielä runsaasti " käyttämättömiä " varoja.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Noiden säätiöiden johto pitäisi selvittää, ketä niissä istuu ja milläkin perusteella ja heidän verkostot.

Säätiöiden hallintoon ei kovinkaan helposti pääse veteraanit, lotat, eikä muutkaan vaikuttamaan. Hallitukset täydentävät itse itseään haluamillaan henkilöillä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Järjestön johtaja selitteli, ettei heillä ole tietoja lotista, joten he eivät pysty apuaan tarjoamaan.

Ooo
Kiinnitin huomioni samaan karmeaan asiaan.
Niin …. Rahaa on jäljellä 80 000 000 (tulikohan nollia oikea määrä) eikä järjestö _löydä_ elossa olevia lottia, joille rahaa voitaisiin jakaa.

…..
Lainaus:
”Yksi iso pulmamme on se, ettemme tiedä keitä lotat ovat ja kuinka paljon heitä on - että voisimme olla heihin suoraan yhteydessä. Me joudumme odottamaan, että sieltä tulee anomus.
― Pirjo Björk, Lotta Svärd Säätiön hallituksen puheenjohtaja.”

¨¨¨¨¨¨¨¨
Lainsäädännöstä en paljoa ymmärrä, mutta eikö tässä jo voisi olla kyseessä vaikka millainen kätkentä, tai pahat virkavirheet.

Rahanjako olisi toteutettava pikimmiten.

'''''''
Kiitos Juha hyvästä kirjoituksesta ja kokemuksista.

Juha Hämäläinen

Muutama lehti-ilmoitus tai tv-mainos säätiöiden tuen hakemisesta riittäisi. Hakemukset netin kautta. Ei ole vaikeaa yhtään löytää apua tarvitsevia veteraaneja.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Rahaa on valtavat määrät, mutta lottien tietoja ei saada selvitettyä. On niin vaikeaa. :-D

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Äitini oli Lotta ja hän sai mm hautapaikan isäni vierellä Turun hautausmaan veteraanilehdossa. Jossain on täytynyt olla tieto että hän on ollut Lotta.

Timo Ala-Harja

Tödella törkeää jos näin.Lotta Svärd-järjestö tuntuu olevan sen johdolle itse tarkoitus.Ei vielä hengissä olevien lottien avustaminen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Koko ohjelmasta jäi paha maku suuhun. Avustukset lotille ovat olleet mitättömän pieniä ja nekin lähinnä vain laskuja vastaan sairaskuluihin. Kohta ei niitäkään enää tarvitse maksaa, kun kaikki lotat ovat jo kuolleet. Säätiöt voivat vain kasvatella vuokra- ym. tulojaan ilman kiusallisia anomuksia, jotka vain aiheuttavat ylimääräistä ikävää työtä.

Jos oikeasti haluttaisiin auttaa lottia ja sotaveteraaneja, niin kaikkiin päivälehtiin vain isot ilmoitukset, että huhuu...missä olette ja lähettäkää tietonne meille. En ymmärrä näitä veteraanikeräyksiä, että miksi niitä vielä ylipäätään tehdään, jos vain pieni joukko järjestöön kuuluvia tietää mistä voi ylipäätään avustuksia saada? Rahaa on riittävästi auttaa ihan kaikkia jäljellä olevia, siksihän ne on aikanaan kerätty. Vai onko tarkoitus vain ylläpitää nimellistä säätiötä, jolla on kansaa koskettava ja liikuttava alkuperä.?

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

"Koko ohjelmasta jäi paha maku suuhun". Sitten voi todeta, että ohjelma täytti tarkoituksensa. Mitä muuta Yleltä olisi voinut odottaa, varsinkin kun toimittaja oli panamapaperiohjelman tehnyt toimittaja? Sanoin vaimolle ennen ohjelman alkua, että saa nähdä miten paljon lottia mollaavan ohjelman Yle on saanut aikaiseksi. Kuitenkin oli yllättävän positiivinen.

Nyt on tietysti jo myöhäistä sanoa miten avustuksia olisi pitänyt antaa. Oikea aika olisi ollut joskus 20 vuotta sitten. Tietääkseni monella lotalla oli rintamatunnus ja olivat siten sen kuntoutuksen piirissä. Myös sotaveteraanijärjestöjen toiminta kohdistui lottiin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pertti, eihän tässä missään tapauksessa lottia mollattu, ihan päinvastoin. Yritettiin vain huomauttaa, että lotille pitäisi avustuksia jakaa reilummin, eikä pitää niitä piilossa myöhempää käyttöä varten. Mitähän sekin olisi, joka lottia oikeasti hyödyttäisi, tai edes tuottaisi vähän iloa? Hautakivestä tai patsaasta ei nyt kukaan enää jälkikäteen mielihyvää taida tuntea?

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #19

Jos mietitään Ylen juttua, niin jättikö se myönteisen vai kielteisen kuvan järjestön ja lottien toiminnasta? Olen sitä mieltä, että se jätti kielteisen mielikuvan. Rahaa on kuin roskaa ja sitä ei tiedetä minne se menee jne. Tarkoitus oli aiheuttaa kateutta ja jakaa kansaa kahtia.

Mitä sitten tulee rahojen jakoon avustuksina, niin ollaan auttamattomasti ainakin 20 vuotta myöhässä. Sille ei voi enää muuta kuin jälkiviisastella ja syytellä entisiä hallinnossa olleita. Onko siitä sitten enää mitään hyötyä?

Minä kyllä kunnioitan veteraanien ja lottien työtä ja uhrauksia. Minun mielikuvaani ohjelma ei muuttanut. Voi kysyä, kannattaako tuollaisia ohjelmia tehdä? Mutta kielteinen uutinen myy aina paremmin kuin myönteinen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #24

Hei Pertti, itse uskoisin, että näitä ohjelmia kannattaa tehdä, jos ne kritisoivat vain oikeita asioita totuudenmukaisesti. Nyt tiedot olivat sen kaltaisia, että toivomisen varaa jäi vielä paljon lottien avustamiseen kunnolla, eikä vain mitättömiä summia.

Lotille enemmän avustuksia juuri nyt, sehän on ollut aikoinaan jo lahjoittajien tarkoituskin. Ei joskus tulevaisuudessa annettavia lahjoituksia, joista kukaan ei tänään mitään tiedä.
Säätiöt eivät mielestäni pitäisi olla vain säätiön pyörittämiä, itsensä ympärillä pyöriviä leikki-laitoksia, jos mitään oikeaa tarkoitusta ei muuhun toimintaan edes ole.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #24

Miksi pitäisi piilotella väärää toimintaa. Siksikö, ettei aiheuteta erimielisyyttä. Se ei ole kyllä mikään peruste vaieta. Suomen kansa on muutenkin jo täysin jakaantunut eikä se haittaa yhtään. Se jakautuminen kertoo totuuden reaalimaailmasta eikä ole propagandan tukena.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Olisiko ongelamana se, että lotille ei jaettu lotan passia, josta olisi käynyt ilmi palvelu lottana. Ikävä asia josko noin on. Minulla on kuitenkin sellainen muistikuva lapsuudesta, että Lottia kartoitettiin 1960-luvulla kuten sotaveteraanejakin saadakseen ritamamieslisää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuossa on totuuden siementä, sillä varsinkin niin sanotut "pikkulotat" (kuten myös oma äitini) toimivat tehtävissään hyvin epämuodollisen pestin alaisuudessa eikä heistä välttämättä löydy tietoa kuin heidän omasta muististaan.

Useimmat säätiöt myöntävät avustuksensa anomusten perusteella, veteraanisäätiöt eivät tästä pääsäännöstä ole poikkeus. Toki ne voisivat tiedottaa itsestään tehokkaammin, jotta anomuksia alkaisi sadella.

Lisäksi säätiöiden luonteenpiirteisiin kuuluu yleisestikin ottaen varallisuuden vaaliminen ja kartuttaminen, jotta tuotoista voitaisiin sitten maksaa säätiön sääntöjen mukaisia avustuksia. Nobelsäätiönkin varat ovat olleet hyvässä hoidossa aina Alfred Nobelin kuoleman jälkeen 1800-luvun lopulta tähän päivään asti ja niin sieltä vaan edelleenkin riittää hynää jaettavaksi. Toisin olisi, jos rahat olisi rilluteltu ilman säätiön tiukkaa pykälistöä miten sattuu.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Varallisuuden vaaliminen on hyvä asia, jos se kasvattaa jakovaraa siihen tarkoitukseen mihin se on alun perin tarkoitettukin. Enpä vertaisi lottia Nobelsäätiön keräämiin varoihin ja jakovaraan, joka menee jatkossakin oikeaan osoitteeseen. Lotat taas poistuvat pian keskuudestamme.

Minullakin oli kolme tätiä, jotka toimivat koko sodan ajan ilmavalvonnasta - puhelinkeskusten ylläpitoon ja rintamalla kuolleiden listojen päivitykseen. Pahinta lienee ollut niillä nuorilla naisilla, jotka joutuivat ruumiinpesijöiksi ennen arkkuun laittoa. Monille jäi painajaiset päälle moniksi vuosikymmeniksi.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Säätiöihin iskee helposti sellainen Roope Ankka -syndrooma; omaisuutta kerätään paljon ja se osataan sijoittaakin tuottavasti, mutta sitä ei oikein osata käyttää niiden hyödyksi, joita varten rahat on kerätty.
Hieman samaa "vaivaa" on eläkerahastoissa, joiden yhteen laskettu potti taitaa olla jo yli 200 miljardia ja potti kasvaa koko ajan kohisten. Edes korkoja ei sieltä hennota jakaa maamme köyhimmille eläkeläisille pienenä leivän jatkeena. Mieluummin annetan rahat sossun luukulta, eli veronmaksajien taskusta kuin vanhusten omista "eläkesäästöistä". Ei järjen häivää.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Toki eläkerahastoissa on rahaa, mutta niin on olemassa velvoitteetkin - n. 700 miljardin euron eläkevastuut. Tiettävästi nykyeläkeläiset saavat vielä nyt muhkeat eläkkeet ja nykyiset nuoret joutuvat aikanaan tyytymään huomattavasti vähenpään.

Tänä päivänähän eläkemaksutulo ei enää riitä edes korvaamaan menoja, joten tuo n. 200 miljardin euron potin kasvaminen on nyt jatkossa kokonaan epävarmojen sijoitustulojen varassa.

Varsinkin julkisen sektorin eläkkeitä on rahastoitu historiallisesti rikollisen vähän. Kuntapuolella hyvin varovainen rahastointi aloitettiin vasta v. 1988 ja valtiolla hyvin varovasti vasta v. 1991, vaikka kyseessä on KEVA:n mukaan n. 1,4 miljoonan työntekijän eläkkeistä.

PS. Norjan öljyrahastoissa on nyt varoja n. 900 miljardia euroa, mutta eivät silti avaa kukkaron nyörejä, vaikka vaatimuksia siihen sateleekin silloin tällöin. Pelkästään v. 2017 rahaston arvo kasvoi n. 100 miljardila eurolla, joka on n. 20.000 euroa / norjalainen ja n. 1.600 euroa / norjalainen / kk !

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Eläkemenojen bkt-osuus nousee 2010:n 10,6 %:sta 12,6 %:iin vuoteen 2060 mennessä, kun taas hoitomenot vastaavasti 8 %:sta 10,6 %iin. Ei siis mitään dramaattista. Ns. kestävyysvajeen sanotaan olevan tällä hetkellä luokka 1,3 % - rahaksi muuttaen 2,5 miljardia euroa. Se on se kläppi josta puhutaan.
Tässä menee kuitenkin helposti puurot ja vellit sekaisin. Työeläkkeitä ei pääosin makseta valtion budjetista, vaan eläkerahastoista ja se 200 miljardin potti on erillinen, yhteiskunnan ulkopuolinen säästöporsas, jonka ovat palkansaajat ja työnantajat yhdessä sinne säästäneet ja se kasvaa koko ajan! Tuolla rahastolla voisi mainiosti elvyttää kansantaloutta antamalla vaikka korkotuloista almuja köyhimmille eläkeläisille; se ei ole keneltäkään pois! Vaan. Piristysruiske kansantalouden kankkuun. On typerää työntää eläkeläiset sossun luukulle syömään valtionkassasta apetta, kun heidän omat säästönsä riittäisivät hyvin heidän elättämiseksi! Tästä on kysymys! Miksi tätä ei haluta ymmärtää. Köyhäily on typerää toimintaa ja osoittaa myös tunnekylmyyttä (vamma?), rakkaudettomuutta, ja välinpitämättömyyttä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #16

Kari Kallio. Uskallan sanoa varmuudella sen, ettei sinulla tai kellään muullakaan ole kompetenssia ennustaa eläketurvasta yhtään mitään v. 2060 asti. Selaista ennustajaeukkoa ei Suomesta löydy.

Fakta 700 miljardin euron eläkevastuuvelasta on kuitenkin tätä päivää v. 2018.

Julkisen sektorin eläkkeet maksetaan täysin verovaroin - tavalla tai toisella.

Se on vain ajan kysymys, milloin tuo 200 miljardin euron sijoitusomaisuus arvioidaan uudelleen maailmantalouden tapahtumien mukaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #17

Eläkevastuiden sanoit olevan 700 miljardia euroa. Eläkevakuutusyhtiöitten eläkevastuun hahmottamiseksi;se on se tarvittava raha, jos kaikki eläkevakuutetut lähtisivät eläkkeelle kerralla, esimerkiksi huomenna. Näinhän ei käytännössä voi käydä. Tuolla termillä ratsastaminen on disinformaatiota.

Rahastoissa on ylimääräistä rahaa, totta kai on. Rahastojen tuotto kasvoi jo vuonna 2015 n. 23.000 euroa minuutissa, kun samaan aikaan esim. valtion velkaa syntyi vain 10.000 euroa minuutissa.

Poistamalla taitettu indeksi ja vaihtamalla se palkkaindeksiin, siitä huolimatta rahastot kaksinkertaistuisivat vuoteen 2050 mennessä - neljä vuotta sitten tehdyn laskelman mukaan. Mikään ei viittaa siihen, että trendi olisi muuttunut.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #17

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvisti torstaina lokakuussa vuoden 2018 eläkeindeksin, joka on 2548 pistettä. Nousua edellisestä vuodesta 0,55248 prosenttia. Tämän verran siis työeläkkeet nousevat ensi vuoden alusta. Puolentoista tonnin eläkkeeseen nousua noin 8 euroa ja kahden ja puolen tonnin eläkkeisiin noin 14 euroa.
Tammikuussa esim. inflaatio oli jo 0,8 %...kaikki kallistuu nopeammin.Vuositasolla hinnat nousevat n. 5-10%, asumisesta puhuttaessa paljon enemmän. Palkkojen nousu eläkkeisiin nähden on sentään esim ICT-alalla vuosina 2018 ja 2019 yhteensä 2,5%. 3-kertainen eläkkeiden nousuun nähden ja samaan aikaan eläkkeen veropidätystaulukko on 10% korkeampi palkkatuloon nähden. Kuka köyhtyy?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #17

Kun eläkkeissä pihtaillaan, vanhukset joutuvat sossun luukulle. Sosiaalikulut tulevat kasvamaan vuosittain n. 5.000 eläkeläisen jouduttua turvauitumaan so. tukiin. Koko Suomen kansan kannattaisi lukea "Talouspoliittisen arviointineuvoston raportti”. Sen mukaan työeläkesektorilla ei ole kestävyysvajetta, rahaa on jemmassa! Alijäämä kasvaa hieman vuoteen 2025 saakka, jonka jälkeen se kääntyy laskuun. Varojen tuotot luovat kestävyysylijäämän. Toisin sanoen indeksin muutos 80/20 = palkat/ hinnat tai 50/50 olisi ollut täysin mahdollinen rahastoihin koskematta!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #17

Suomessa työeläkerahastojen määrä vuonna 2016 oli yli 90 % bruttokansantuotteesta! Suomen eläkemenot BKT:stä ovat noin 12 % luokkaa ollen eurooppalaista keskitasoa. Eläkerahastoissa on varoja liki 200 miljardia euroa eli yli kolminkertainen määrä valtion budjettiin verrattuna. Suomessa yksityisalojen palkansaajien eläkejärjestelmä rakentuu osittain jakojärjestelmään ja osittain rahastoivaan järjestelmään. Osa (n. 5/6) menee heti käyttöön eli nykyisten eläkkeensaajien eläkkeisiin ja osa (n. 1/6) työeläkemaksuista rahastoidaan. Eläkkeellä olevien ja työssä olevien suhde vaikuttaa eläkemaksujen suuruuteen. Työurien kestolla on olennainen merkitys koko systeemille. Jos työelämässä ollaan liian vähän aikaa, ei eläkemaksuja riitä eläkkeiden kattamiseksi. Vuonna 2011 toteutunut työura oli keskimäärin 32,5 vuotta kaikista eläkkeelle siirtyneistä laskettuna. Jos työeläke on hyvin pieni, vanhus voi saada silloin kansaneläkettä. Kansaneläke rahoitetaan nykyisin yksinomaan verotuloilla. Kansaneläkkeen täysi määrä vuonna 2018 on 557,79 euroa kumppanin kanssa asuvalle ja 628,85 euroa kuukaudessa yksin asuvalle. Julkisen puolen työntekijän eläketurvasta vastaa Keva. Se hoitaa kuntien, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan palveluksessa olevien eläketurvaa. Keva on Suomen suurin eläkelaitos. Valtion Eläkerahasto (VER) huolehtii valtion eläkevarojen sijoittamisesta.

Seppo Mononen

/www.litorina.org/lottien_miljoonat.html

Seppo Mononen

/www.litorina.org/lottien_miljoonat.html

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Ihmettelen kirjoittajien tietämyksen vankkuutta ja määrää. Tuli mieleen keskustelu hiljan tapaamani miehen kanssa. Hän sanoi arvostavansa ennen muuta veteraaneja. Kysyin, mitä hän käytännössä tekee arvostamiensa veteraanien hyväksi. Hän huomautti jo sanoneensa, että arvostaa. Kysyin uudelleen, mitä hän käytännössä tekee. Vastasi arvostavansa eikä muuta tarvita, koska valtio ja veteraanijärjestöt pitävät huolta veteraaneista. Hän kysyi, mitä minä muka teen. Kerroin, mies lähti sanomatta mitään.

Olen yli 12 vuotta tehnyt vapaaehtoistyötä sotainvalidiyhdistyksen puheenjohtajana ja myös Uudenmaan piirihallituksen jäsenenä. Olemme hallinnoineet mm. erittäin tärkeätä kotiavustajatoimintaa Uudellamaalla ja Helsingissä. Tiedän, että Sotainvalidien Veljesliitto on vuosia sitten myynyt omaisuutensa ja käyttänyt sen sotainvalidien ja heidän puolisoidensa ja leskien hyväksi. Me tukijäsenet käytämme ison osan ajastamme tukityöhön sekä lisäksi melkoisen paljon omaa rahaa mm. polttoainekuluihin, puheluihin jne. Joukossamme ei ole lainkaan blogin kirjoittajan ja kommentoijien kaltaisia veteraanien arvostajia ja erinomaisia asiantuntijoita, mikä on mainiota, että voimme hyvillä mielin tukea arvostamiamme Suomen pelastajia kuuntelematta tyhjien tynnyrien kolinaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Taisto, olen pahoillani jos loukkasin sinua omalla "tietämykselläni", jonka katsot vääräksi.

Nämä tiedot lottien saamista vähistä tukirahoistahan olivat poimittu suoraan Mot-ohjelmasta ja säätiön toiminnanjohtajan omaa tilitystä, joka ei kyllä ketään tainnut vakuuttaa.

Epäselviä tavoitteita antaa sitten joskus johonkin hyvään tarkoitukseen säätiön rahavaroja? Aika epämääräinen tavoite, jos ne ovat lotille alun perin olleet tarkoitetut? Kuinka moni oikeasti köyhä lotta on jäänyt niitä avustuksia kokonaan ilman?? Minusta se on väärin.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Kaija,

en ottanut kantaa Lotta Svärd järjestön asioihin, vaan ihmettelin jo otsakkeessa hörhäytettyä veteraanijärjestöjen hämäryyttä. Veteraanijärjestöt eivät ole säätiöitä, vaan järjestöjä, joissa suuri määrä vapaaehtoisia tukee pelastajiamme ja heidän leskiään. Kaikki toimintakertomukset, toimintasuunnitelmat, tilinpäätökset ja taseet ovat julkisia asiakirjoja, joihin esim. "kaikkitietävä" blogisti ei ollut perehtynyt - eikä selvästikään ymmärrä järjestöjen ja säätiöiden eroa, mutta innolla käy veteraanien kimppuun. Noloa! Pyytäisi edes anteeksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

Taisto sinun lukutaitosi sakkaa ja pyhä viha sumentaa ajatuksen. Koko blogini kertoi nimenomaan säätiöistä ja lähes pelkästään Lotta-Svärd- säätiöstä.

Minua ei yhdistystoiminta kiinnosta ja sen pöytäkirjojen tai tilinpäätösten tavaaminen. Lähinnä tuon työn tulokset.

En tiedä miksi ja mitä pitäisi anteeksi pyydellä siis.

Juha Hämäläinen

En ole Taisto perillä sinun panoksestasi, mutta olen perillä siitä miten mitätöntä on veteraanijärjestöjen apu ollut isälleni, sedilleni ja mummolleni. Yksi setäni on hengissä ja 99v ikäinen. Kyllä hän on joutunut selviämään yksin talossaan, vaikka on lähes sokea. Hän on myös vammautunut sodassa. Toinen käsi puolikuntoinen ja voimaton.

Mutta lopultakin blogini triggeroi tuo Lotta Svärd- säätiön vähemmän hyväksyttävä toimintamalli. Sitä on vaikea käsittää huomioiden sen, ettei varsinaisia rintamalottia enää kauan ole elossa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Hienoa toimintaa.

¨¨¨¨¨¨
#12

>....Tiedän, että Sotainvalidien Veljesliitto on vuosia sitten myynyt omaisuutensa ja käyttänyt sen sotainvalidien ja heidän puolisoidensa ja leskien hyväksi.....

ooo

Kannattaisiko tuosta pitää voimallista yhteyttä Lotta Swärd- järjestöön, että toisellakin tavalla voidaan varoja käyttää kuin makuuttaa rahoja pankkien holveissa.

On pelättävissä, että Lotta- Swärd- järjestön rahoja odottavat maanpuolustusjärjestöt ostaakseen aseita. Kaikki eivät siitä tykkää. Pitäisi keksiä keino miten parhaimmalla mahdollisella tavalla rauha voisi jatkua päivä kerrallaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#15

..... siis, kaikkia meitä tarvitaan. Hyvin harvat reagoivat mitenkään po tv- ohjelmaan. Moni hakee kaapista kaljapullon .....

Toimituksen poiminnat