Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Syntinen isä Mitro

  • Syntisäkki oikeudessa.
    Syntisäkki oikeudessa.
Olen tässä kuukausien mittaan naureskellut Suomen mielensäpahoittajille. Isä Mitro, joka pitää Alfa Romeon autoista ja syö hyvin sekä kertoo vitsejä, on nyt kansakuntamme ykköskastin ahdistelija, loukkaaja ja syntisäkki. Mikä on tämä tauti, joka suomalaisiin mennyt. Kaikesta turhanpäiväisestä loukkaannutaan ja kannellaan. Mitro on kutsunut nuoria naisia näteiksi neitsykäisiksi, maininnut kirkon vahtimestarin ropelista kaulassa ja kanttorina toimineen naisen kukka-asua kutsunut kukkapenkiksi. Mieli on kauheasti tästä pahoittunut. Ei Suomen kansa ole ennen näin typerää ollut. Mistä tämä loukkaantumisen kulkutauti on peräisin? En halua samaistua tällaiseen ruikuttavaan suomalaisuuteen. Se on niin säälittävää, huumorintajutonta ja kohtuutonta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Samaistumisen tuskan voit välttää pysyttelemällä erossa ortodoksikirkosta. Mutta älä pistä tuota pahastumisjuttua ainakaan meidän pakanoiden syyksi, kiitos.

Juha Hämäläinen

Kyllä on kyse ihan yleisestä ilmiöstä Suomessa.

Pekka Iiskonmaki

#2
Suomalaiset ei vettä kaipaa. Ne kylpee itsesäälissä.

Siinä vesi tulee silmistä ja vaahto suusta. Apurit pieksee kepillä selkää.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Täysin samaa mieltä. Erilaista ihmistä ja tavanomaisesta poikkeavaa ihmistä lyödään, kuin vierasta sikaa tulkinnan varaisin yksilöllisin puhein mielensäpahoittajien taholta.

Ortodoksitkin ovat näköjään tekopyhyydessään omaa luokkaansa omissa kammioissaan.

Miksi ihmeessä muuten Suomen valtio ( veronmaksajat ) joutuvat tukemaan maan kahta varakasta pääkirkkoja edelleen yli 100 miljoonan euron vuotuisin tuin, vaikka kirkoilla on olemassa omatkin ansaintamenetelmäsä ( verotusoikeudet ) yms. ?

Fiksut ruotsalaisetkin erottivat valtion ja ja kirkkojen satu-uskonnot erikseen jo vuosia sitten.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tuotapa olen itsekkin ihmetellyt, seurakunnilla on omaisuutta, mm metsää, ei kuulemma voi myydä. Saattaa perustua siihen 60-luvun isännän lausahdukseen; ei me metsää voida myydä, luulevat meitä köyhiksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mikä ihmeen loukkaantumisen kulkutauti? Hoiti hommansa huonosti ja sai potkut. Nosti siitä metakan ja on nyt otsikoissa, kun työnantaja joutuu esittämään näytöt potkujen perusteista.

Juha Hämäläinen

Ei näytä niin selvältä tämä sanomasi. Tähän mennessä oikeuteen tuotu näyttö enemmän kuin heikkoa. Kyllä Mitro on siivottu pihalle, jotta ollaan mieliksi inisijöille.

Totuus selviää tämän oikeudenkäynnin perusteella. Eli se nähdään pian.

Loukkaantumisen kulkutauti on selkeä jo nyt todistamaan tulleiden huvittavien tarinoiden perusteella. Onko Mitro tehnyt muita varsinaisia virkavirheitä, joiden takia potkut paikallaan, siitä kertoo varmaankin hänen työnantajansa valan alaisuudessa oikeudessa aikanaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eihän tämä oikein hyvältä näytä, että jotkut piispat lentävät ulkomaanlentonsa businessluokassa shamppaniaa siemaillen ja näyttäytyen julkisuudessa perin maallistuneina samalla kiristäen taustalla taloudenpitoa omalla vastuualueellaan. Eräs aiempi arkkipiispa moitti suomalaisia yrittäjiä yhteiskunnallisen vastuun puuttumisesta, edes tajuamatta sitä itse, että oli tekemässä politiikkaa aivan väärältä pallilta verovaroin kirkollisen asian sijaan.

Eräs piispa meni itkemään julkisesti Thaimaaseen tsunamin jälkeen, vaikkakin perinteisesti on ollut pappien arvona ollut esimerkkinä nouseminen ja rohkaisu maallisten murheiden yläpuolelle.

Mitro ulkoistettiin ortodoksikirkon työstä nähtävästi kateuden ja tiukkapipoisuuden siivittävin motiivein.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa ortodoksisen kirkon piirissä Isä Mitro karjalaisine huumorintajuineen sai toimia huomattavasti kauemmin kuin asian laita olisi ollut luterilaisessa kirkossa. Tunnen hänet henkilökohtaisesti useiden vuosien aikana olleista sukutilaisuuksista. Iloinen seuramies, jolta juttu luistaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Legahutti välillä vahvastikin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ga mugahai häi ylen äijäl legahutti!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Legahutti välillä vahvastikin.

Juha Hämäläinen

Voi olla näinkin. En minä kaikkia hänen tekemisiään tunne. Kirjoitin enemmän tästä laajasta herkkänahkaisuudesta, joka on kulkutaudin tavoin levinnyt kaikkialle yhteiskuntiin länsimaissa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

#7: J. Kuikka, kirjoitat: "Iloinen seuramies, jolta juttu luistaa."

Kun ko. lause ei liity mihinkään tilanteeseen eli kontekstiin, se vaikuttaa pelkästään hyvin positiiviselta. Milloin "iloinen seuramies,jolta juttu luistaa" on muuttunut ei hyväksyttäväksi ja potkujen aiheeksi työstä?

Lukiessani toisaalla M.Repoon liittyviä, niin ikään ko. tilanteesta eli kontekstista irrotettuja lauseita, tilanne näyttää pahalta - ja Mitro perusteelliselta possulta, suorastaan sialta sekä tilannetajuttomalta irstailijalta.

Mikähän tässä on ongelma? Mikä tässä on totuus? Voiko nykyisin teilata ihmisen kontekstistaan irrotetuilla lauseilla? Vai heittääkö Mitron isopyörä aivan aikuisten oikeasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Joustavasti on isä Mitroa kohdeltu, kuntakin vuokrasi lisää tonttitilaa.

Isä Mitro rakensi naapurin maalle

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200810078384580_uu...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Noh hellanjettas. Kävisitkö paikalla toteamssa rikkeen laadun ?

Kyse on muutamasta neliömetristä keskellä pöheikköä, jossa kesäkeittiön naapurina on pelkkä tyhjä mäntymetsä. Onko tästä aiheutunut harmia muille, kun Seija Nylundille ?

Rajankäyminen senttien tarkkuudella oli vielä 1990-luvulla omassa onnessaan ja rakennuslupien tarpeellisuus hajanaisesti virkamiesharkinnassa kuntakohtaisesti.

Pekka Iiskonmaki

Onneksi isä-Mitroja ei ole enempää.

Muuten liittyisin kirkkoon ja hauskaan seuraan.

Monttupileissä hurskastelu ei minua kiinnosta ja kahvi närästää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Tunnen hänet henkilökohtaisesti useiden vuosien aikana olleista sukutilaisuuksista. Iloinen seuramies, jolta juttu luistaa."

*******************************************
Itsekin haluan tuntea. Eivät omatkaan iloiset tuttavani ole koskaan tehneet mitään väärää.

Eihän tuossa mitään erikoista ole. Viimeistään alkuseurakuntien (siinä Jeesuksen jälkeen pari sataa vuotta) jälkeen valta ja raha tulivat viimeistään mukaan ja sen jälkeen on hurviteltu enemmän ja vähemmän (joskus myös kidutettu/tapettu ihan aidostikin muita). Viiniä ja seurakuntalaisten rahaa kuluu.... sen luulisi olevan jo perinne sekä alkuperäisillä että protestanteilla. Muun "hauskan" sekoilun lisäksi... Onkin ihme että moista hämmästellään. Itselläkin on hurttia karjalaisverta, vaikka olen jostain syystä jättänyt sen esittelemisen toistaiseksi vähemmälle kuin Mitro.

Kateellisia oletettavasti ne jotka moiseen irstailuun ja maallisen mammonan haluun puuttuvat.... Lähinnä häpeä jää niille, jotka siltikin jaksavat uskoa.. Tässä tapauksessa usko tuskin vuoria siirtää. Haluaisin tavata Mitron lisäksi myös esim. Berlusconin. On kuulemma hänkin iloinen seuramies, jolla juttu luistaa. Luultavasti ihan syytön kaikkeen kuten me jokainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onko joku kirjoittajista ollut kuulemassa Mitron höpötyksiä, vai perustuuko sääli vain lehdistön tietoihin?

Juha Hämäläinen

Kyllä enemmän tässä säälin suomalaista herkkänahkaisuutta. Se on ollut pateettisella tasolla pitkään. Olen ollut kymmenet kerrat paikalla ihmisten valittaessa kokemistaan järkyttävistä loukkauksista, joita nyt voi pitää lähinnä vitseinä.

Toimituksen poiminnat