Väkivaltarikollisten kohtelun muututtava

Tuoreeltaan uutisoitiin väkivaltatuomio, joka annettiin nuorelle tämän tekemistä vakavista väkivaltaisista ryöstöistä.

16-vuotiaana karannut sarjaryöstäjä tuomitaan vankilan sijaista vuoden mittaiseen nuorisorangaistukseen. Rangaistus sisältää valvontaa, sosiaalista toimintakykyä edistäviä tehtäviä sekä työelämään ja työhön perehdyttämistä.

Viimeisimmälle uhrille, joka oli vanhus, koitui väkivallasta vakavat vammat. Hänen lantionsa murtui useasta kohdasta ja hänet jouduttiin leikkaamaan. Lääkärin mukaan nainen oli halvaantua. Uhri joutui pitkään kuntoutukseen. Hän joutui myös turvautumaan rollaattoriin päästäkseen liikkumaan. Yhteensä potkija joutuu korvaamaan eri uhreilleen vaivaiset 13.000€.

Oikeus ei kuitenkaan pitänyt tekotapaa erityisen raakana ja julmana.
Vaihtoehtona oli ehdollinen vankeusrangaistus eli ei edelleen mitään. Nuori kävelee nyt vapaalla jalalla ilman edes ehdonalaisen uhkaa.

Tällainen seuraamuskäytäntö jos mikä tekee luottamuksen oikeusjärjestelmään mahdottomaksi. Lainsäädäntöä on muutettava niin, että uhrien korvaukset moninkertaistetaan ja ne maksaa uhrille aina Valtiokonttori ilman anomuksia. Perustelu on selkeä. Koska yhteiskunta ei suojele kansalaisia rikollisilta edes näiden harjoittaessa väkivaltaa toistuvasti, on seuraamusvastuu ensisijaisesti valtiolla, joka voi sitten yrittää periä saatavia tuomitulta.

Tuomittujen oikaisemiseen tarvitaan kovia otteita. Pidän parhaimpana kovaa pakkotyötä, joka tuotava mukaan rangaistuskäytäntöihin. Sellissä makuuttaminen ei ole mikään tapa hoitaa tällaisia ihmisiä. On mentävä heidän iholleen. Pakkotyöksi sopivat mainiosti ulkotyöt kuten katutyöt ja metsätyöt. Sellaiset, joista ei selviä ilman fyysisiä ponnistuksia ja hikeä. Ja jollei suostu töihin niin ei syö kuin vettä ja näkkileipää. Väitän, että tällainen ojentaminen on tehokkaampaa kuin mikään muu rangaistus tai terapia.

https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201803142200811702_u0.shtml

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu