Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Kiinteistönvälittäjä suurvallan johdossa

  • Perheonnea Valkoisessa talossa.
    Perheonnea Valkoisessa talossa.
Olen miljoonien tavoin seurannut USAn käsittämätöntä itsensä lokaamista sen presidentin toimesta. Suurvallan johdossa on henkilö, jonka toimet ovat helppoheikki- kiinteistönvälittäjän tasolla tyyliltään ja älyltään. Mies on antanut täysin mauttomia lausuntoja ties mistä, laittanut oman hallintonsa kaaoksen partaalle, saattanut USAn ulkosuhteet arvaamattomiin tilanteisiin ja sotkeutunut merkittäviin väärinkäytösepäilyihin. Nyt käy ilmi, että hän on ryssinyt perhesuhteensakin käymällä kymmeniä kertoja vieraissa ja maksamalla seksipalveluista sekä vaitiolosta. Hän luulee olevansa kuten JFK, muttei tajua, ettei hänellä ole huvitustensa vastapainoksi edes mitään valtiomiehen substanssia hyvittämään heikkouksiaan. Miten suurin lännen talous- ja militäärimahti voi yleensä olla alistettu tällaisen miehen alaisuuteen. Miksi häntä ei ole jo kärrätty pois näyttämöltä perusteena täydellinen selkärangattomuus ja integriteetin puute. Eihän demokratia voi ilmetä tällaisen hulluuden sallimisena. Jollei tätä herraa saada poistettua takaisin kiinteistönvälittäjäksi Manhattanille niin sitten on puolet USAn kansasta laitettava äänestyskoulutukseen, sen verran vakava on tilanne nyt eikä se saa toistua seuraavissa vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eniten presidenttikautensa aikana vieraissa naisissa käynyt USA:n presidentti lienee ollut John F. Kennedy, joka ammuttiin Dallasissa vuonna 1963.

Juha Hämäläinen

Kennedyllä oli kosolti valtiomiehen substanssia panohupiensa vastapainoksi. Samaa ei voi sanoa Trumpista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Roomalaiskatolinen Kennedy ehti olla virassaan vain runsaat kaksi vuotta, joten siinäkin mielessä saavutus on merkittävä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mutta hänellä taisi olla myös jotain annettavaa kansakunnalle ?
Eikä hän kehuskellut julkisuudessa naisten ....... kourimisella tai halventanut kokonaisia kansoja törkeillä luonnehdinnoilla .
Ajoi kansalaisoikeuksia eikä nuoria, ahkeria ihmisiä ulos maasta.

Trump tietenkin on tehnyt törkeydestä hyveen ja pyrkii tällä lähestymään " eliitin" vihaajia teeskentelemällä olevansa
" yksi heistä", aidon populistin tapaan.

Juha Hämäläinen

Juuri tällaiset ovat eroja valtiomiehen ja valtiomiestä leikkivän reality showta pitävän kiinteistönvälittäjän välillä.

Tätä ei nyt voi tahdikkaammin ilmaista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #5

John F. Kennedyllä ei tainnut koskaan olla mitään kunnon ammattia vaan hän oli isänsä rahoittama poliittinen broileri.

Vietnamin sodan laajentaminen ja epäonnistunut Sikojenlahden maihinnousu jäivät pysyviksi tahroiksi lyhyeltä presidenttikaudelta.

Myös Marilyn Monroen kuolema epäselvissä olosuhteissa vuonna 1962 on liitetty Kennedy-veljeksiin Johniin ja Robertiin.

Toki aina roiskuu kun rapataan.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Kennedyn työkokemus ei nyt mikään broilerin tasoinen ollut. Hän oli vuosia toimittaja ja sai kirjailijana Pulitzer-palkinnon. Hän opiskeli kolmessa yliopistossa, mutta joutui vakavien sairauksien takia keskeyttämään opintonsa. Hän kuitenkin valmistui Harvardista ja sai opinnäytteestään hyvän arvosanan.

Jos Kennedy olisi nykyajan suomalainen opiskelija, hän olisi hakenut sairaseläkkeelle 20v iässä loukattuaan selkänsä urheillessa. Selkää leikeltiin useaan otteeseen. Kennedy pysyi ajoittain työkunnossa vain kovilla särkylääkkeillä ja huumeilla.

Kennedy toimi vuosia kongressiedustajana. Hän oli myös sotimassa Tyynellämerellä yli kolme vuotta tykkiveneen kapteenina hyvin nuorena poikana ja oli palkittu hyvänä johtajana pelastettuaan miehistönsä haita kuhisevista vesistä, joissa uivat pari päivää.

Hän ajoi presidenttinä ollessaan kansalaisoikeuksia kaikille, mutta tuli murhatuksi kesken kaiken. Kennedy lähetti sotilasneuvojia Vietnamiin ja halusi välttää joukkojen lähettämistä. Hän ei myöskään halunnut suoraa hyökkäystä Kuubaan vaan antoi kuubalaisten pakolaisten taistella oman sotansa.

Kennedyn suurin ansio oli ydinsodan estäminen. Hän teki vaihtokaupan Venäjän kanssa. USA poisti ydinaseensa Turkista ja Venäjä Kuubasta. Ilman Kennedyn määrätietoisuutta oli suursodan syttyminen hyvin mahdollinen.

Trumpilla ei ole esittää mitään vastaavaa. Hän on miljonääri-isänsä rahoittama poliittinen broileri ilman sivistystä. Kiinteistönvälittäjä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Rahalla saa ja hevosella pääsee, erityisesti USA:ssa.

Sanonta pitää paikkansa myös nykyisen USA:n presidentin suhteen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Taisi Ben shapiro sanoa miksi... (suurinpiirtein näin)

1. Clinton ja Demokraatit olisivat olleet vielä huonompi vaihtoehto. JA Clitnonin tekosyyt ja käytös osoittaa sen todeksi.
2. Mikään ei enää hievauta Trumpissa.. Kaikki tietää että hän on sika, kaikki tietää että hän on surkea käyttäytymään.. Hän on jo alintakastia, ja häntä ei saatu ulos... Joten ihan sama mitä nyt paljastuu Trumpista, niin häntä ei poisteta vallasta, ellei hän riko lakia (tosin sitäkin jo yritetään Venäjän avulla).
Hän vain nyt on pressa seuraavat vuodet ja piste.. Kaikkien Usassa asuvien pitäisi tämä ymmärtää, ja antaa hänen tehdä työnsä rauhassa ja niin hyvin kuin osaa. Se olisi kaikkien ihmisten etu.. seuraavissa vaaleissa saa sitten kansa päättää jääkö hän vai lähteekö..

Juha Hämäläinen

Olen samaa mieltä, ettei Hillary Clinton olisi parempi ollut. Hän on sivistynyt, mutta sotahullu todistetusti.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Antaa sen Trumpin uskotella kakkosluokan kansalaisilleen (populistit) olevansa johtaja vaikkakin vähemmän tyylikkäine johtamistapoineen. Mekin saamme iltojemme ratoksi täällä Euroopassa sivistyksen kehdossa hymyillen (joskus tosin vähemmän) seurata Setä Samulin koomisia edesottamuksia.
Kiitos amerikkalaiset järkkäämästänne huvista.

Juha Hämäläinen

Varsinainen reality show tosiaan.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

T.Valkamalle #9: Se mystinen, Osakepörssin palveluksessa oleva herra Markkina, jonka sanotaan aina olevan oikeassa, ja jonka sanotaan tykkäävän myös tasaisesta maailman menosta - on nyt hiukkasen hämillään.

Jos satut omistamaan pörssiosakkeita, tunnet nahoissasi jokaisen USA:n hallintobigbändin johtajan, Trumpetistin, väärin töräyttämän äänen. Kyseiset virheäänet näet graafisesti osakkeiden säilytystililläsi miinusmerkkisenä. Näin Trumpetistin virheet tuntuvat, ainakin osakkeita omistavan tavansuomalaisen elämässä konkreettisesti..

Muistelus: Kun USA:n pankit potkaisivat käyntiin ennen näkemättömän pankkikriisin joskun herran vuona - oliko 2007? , aikaisemmin suureen ääneen maailmalla meuhkanneet jenkkituristit alkoivat puhua hiljakseen. Häpesivät.

Olin juur pahimpaan aikaan Italian Las Speziassa. Laskeuduin pikku hotellin rappuja samaan aikaan engantia puhuvan naisen kanssa. Autoin matkalaukun kanssa ja arvelin häntä jenkiksi. Nainen suuttui; älä hyvä ihminen, en ole amerikkalainen vaan Australiasta.

Mitenkähän häpeissään jenkit nyt maailmalla liikkuvat. Vai ylpeilevätkö maansa ikonisesta johtajasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Amerikkalaisten ignoranssi saa valitsemaan presidenttejä, jotka valehtelevat sen minkä ehtivät. Äärimmäisenä esimerkkinä tähän mennessä Nixon, joka jo ennen valintaansa onnistui tekemään tyhjäksi tulitauon Vietnamissa lupaamalla tukensa Etelä-Vietnamin presidentille, kunhan tulitaukoa ei aloiteta.

Katselin diplomaattien, tai siis "intelligence officers", kuten May sanoi, tai siis "virkamiesten" kuten Yle sen käänsi, karkoituksia CNN:ltä. Toimittaja päivitteli sitä, kuinka vähälukuisesti monet maat karkoittavat, ja että Yhdysvallat lähettää kotiin sentään 60 kappaletta. Ei tainnut toimittaja ymmärtää, että esimerkiksi Suomen yksi kappale vastaa hyvinkin Yhdysvaltain 60:tta lähetystöissä palvelevien lukumäärän takia.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Valitettavasti mikään ei takaa sitä, etteikö Trump heiluisi Valkoisessa talossa vielä seuraavat neljä vuotta.
Demokratia tuottaa joskus tällaisiä järjettömiä valintoja. Valitettavasti ei ole aivan sama, kuka Yhdysvaltain presidentiksi valitaan. Kun valitaan, kuka sattuu, niin pahimmillaan lopputulos on tällainen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Demokratia? Miksi demokraateille edes 5% suurempi äänimäärä edutajainhuoneen vaalissa marraskuussa ei välttämättä riitä enemmistöön?
www.ranker.com/list/most-gerrymandered-districts-i......

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

aika hyvin jos tälläinen lopputulos on sinusta järjetön.. nimittäin minusta se on sit kun joku aloittaa 3.maailmansodan..

Toimituksen poiminnat