Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Kaikki eivät karkota venäläisiä diplomaatteja

  • Karkottajamaat
    Karkottajamaat
Media jauhaa venäläisten diplomaattien karkotuksista. Noin 140 venäläistä saa palata kotimaahansa. Mutta media ei Suomessa varsinkaan kerro maista, jotka eivät ole ilmoittaneet karkottavansa venäläisiä. On perin kummallista, että EUn komission puheenjohtajamaa Luxemburg ei osallistu talkoisiin. Maahan on myös tunnettu veroparatiisi, jonka järjesteli komission puheenjohtaja ja veronkierron puolustaja J-C Juncker. Toisekseen EUn unionin puheenjohtaja Bulgaria on myös jättänyt karkottamatta velivenäläisiä. Yleinen syy karkotusten unohtamiseen on ahneus. Maat, joissa on runsaasti venäläisten talletuksia, eivät ole kiinnostuneita tuomitsemaan konkreettisella tavalla Venäjää. Tähän luokkaan kuuluvat Sveitsi, Kypros, Malta, Kreikka ja Luxemburg sekä Itävälta. Miksi mediamme ei kirjoita näistä rikkureista ja niiden motiiveista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Olihan tuon yhden diplomaatin karkoitus Suomelta jo melkoisen rohkea veto.

Onko Englanti oikea maa puuttumaan toisten ihmisoikeuksiin.

Koko kansakuntahan on massamurhaajia.

Juha Hämäläinen

Niin Pekka, suurvallaksi ei tulla ilman hyökkäyssotia, militarismia, röyhkeyttä, riistoa, massamurhia, ihmisoikeuksien polkemista, kieroilua ja ihan perinteistä valehtelua, muutamia tarvittavia ominaisuuksia luetellakseni.

Näin ovat syntyneet aikanaan suurvalloiksi mm Venäjä, USA, Englanti ja Saksa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luxemburg harkitsee:

Luxembourg announced on Wednesday that it was recalling its ambassador to Russia for consultations and said it agreed with Britain that Moscow was very likely to have been responsible for a nerve agent attack on British soil.

https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-...

Maltan syy on tämä:

Malta was not among 14 EU states who expelled Russian diplomats because, in the words of the government’s spokesman Malta’s diplomatic mission in Moscow “is too small” and the move would “effectively terminate diplomatic relations” between the two countries.

http://www.independent.com.mt/articles/2018-03-26/...

Kreikalla on ortodoksisen kirkonkin kautta yhteyksiä Venäjään ja Itävallan syy tuskin on raha, vaan äärioikeistolaisen puolueen yhteydet Putinin puolueeseenkin.

Kyproksella ja Sveitsillä ovat venäläiset talletukset arvatenkin pääsyynä.

Juha Hämäläinen

Nämä tekosyyt tunnetaan hyvin.

Itävallan syy on raha. Venäläisten talletukset ja rahanpesu on tärkeää liiketoimintaa Itävallalle. Kreikan syy on raha eikä uskonto. Kreikan pääomapula nyt lienee hyvin tunnettu. Venäläiset ovat ostaneet maata ja kiinteistöjä Kreikasta ja Kyprokselta pitkään.

Maltan syy on raha eikä lähetystön pieni koko. Maltan lähetystö on Moskovassa juuri sitä varten, että saari järjestää pankkitalletusta vastaan venäläisille rikkaille EUn passin ja kansalaisuuden. Malta on tehnyt tätä yli 10 vuotta.

Luxemburgin veto on täydellinen harhautus. Lähettiläs on vain kutsuttu käymään kotimaassaan ns kondultaatioita varten mitä hän tekee muutenkin määrävälein ja palaa Moskovaan. Syynä on raha, jota Putinia myöten sijoitettu kymmeniä miljardeja Luxemburgiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mistähän Putin olisi sijoittanut?

Putin ilmoitti omaisuutensa: Lada, peräkärry, 77 neliön asunto ja vaatimaton palkka...”Tässä on kaikki”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001161231.html

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Der Spiegel arvioi kolme vuotta sitten Putinin hallinnassa olleen omaisuuden arvoon 130 miljardia €. Kyllä sillä jo avaa säästötilin useampaankin pankkiin ja saa Wahlroosin pojan Nordeasta Avainasiakas- statuksen sekä nimetyn sijoitusnevojan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Saattaa se olla sen verran mutta enemmänkin.

Vladimir Putin Is Reportedly Richer Than Bill Gates and Jeff Bezos Combined

Sinänsä outoa että jotkut epäilevät Putinin ilmoittamaa omaisuutensa määrää, mutta uskovat Putinin muihin selityksiin.

http://fortune.com/2017/07/29/vladimir-putin-russi...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #9

Seija, tuo oli tosi hauska kommentti, joka sai hymyn aikaan monen naamalle:) Kuvat ja kertomukset Putinin hienoista taloista ovat ainakin jo monia vuosia vanhoja juttuja, mutta ehkä hän on lahjoittanut nyt kaiken jo pois venäläisille köyhille. Hieno teko!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Joku on tainnut tehdä bisnestä myymällä länteen kuvia Putinin rakenteilla olevasta talosta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #21

Näin on ja mieleeni on jäänyt parhaiten upeat kuvat kuulema yli miljardin maksaneesta linnamaisesta talorykelmästä Sotsissa. Siellä oli kaikki, mitä vain ihminen voi toivoaa ja vähän siitä ylikin:). Kuvasarjassa, jonka näin jo vuosia sitten olympialaisten aikana, oli toimittajan mukaan kielletty mitään kuvaamasta edes lähitiennoilla, mutta ainahan kateelliset ilkeät medianedustajat haluavat kivoja kuvia lehteensä:).

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #17

Jos Suomen presidentin hallinnassa oleva omaisuus (Presidentin linna, Mäntyniemi, Kultaranta, autot, veneet ja valtion teollisuusomistus) se olisi vähintäänkin kymmeniä miljardeja euroja.

Mutta eihän se käy, Putinin omaisuuden laskentamalli, kun kirjoitetaan "koko kansan" Niinistöstä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #26

Rauno Lintunen

Usko huvikses Rauno. Nuo kaikki ovat veronmaksajien omistamia ja ylläpitämiä. Ne eivät ole Niinistön hallinnassa !

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Pecunia non olet (Raha ei haise, Vespasianus)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"On perin kummallista, että EUn komission puheenjohtajamaa Luxemburg ei osallistu talkoisiin."

Luxemburg on kutsunut suurlähettilääsnä Moskovasta neuvotteluun. Luxemburg on yhtynyt Brittien arvioon myrkkyhyökkäyksen syyllisestä.

    LUXEMBOURG (Reuters) - Luxembourg announced on Wednesday that it was recalling its ambassador to Russia for consultations and said it agreed with Britain that Moscow was very likely to have been responsible for a nerve agent attack on British soil.

https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Minkä verran uskot tietäväsi venäläisten Itävaltaan sijoitetuista varoista? Välimeren mafiasaarten (Kypros, Malta) talouksista minullakin on varsin synkeä käsitys.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Malta tekee passibisnestä.

Why Russians Are Choosing Malta Over Putin

Malta's so-called Individual Investor Program allows a non-resident foreigner to essentially buy citizenship in the European Union for a 650,000 euro ($779,000) payment to the state plus a 150,000 euro investment in government bonds. A property purchase or long-term rental contract and due diligence fees are also required. It's a family-friendly offer: Spouses and children pay no more than 50,000 euros each. This deal is not offered by any other EU state.

https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-01-11...

Juha Hämäläinen

#5. Itävalta oli jo Neuvostoliiton aikaan tärkeä talletuskohde venäläisille. En usko vaan tiedän. Näin on myös asia Englannin veroparatiiseissa, Luxemburgissa, Monacossa, Sveitsissä, Maltalla, Gibraltarilla, Liechtensteinissa, Kyproksella ja Kreikassa.

Venäläisten sijoitusten painoarvo on vain suurempi pienissä valtioissa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Itävallalla lienee muitakin syitä. Vallassa on Putinin kaverit.

"But in terms of institutional cooperation, the FPÖ has taken relations to the next level. After FPÖ presidential candidate Norbert Hofer was defeated in 2016, top-ranking party members went to Moscow to sign a five-year cooperation agreement with Putin's United Russia party. According to press reports, one of the points described the "raising of younger generations in the spirit of patriotism and work enjoyment."
http://www.dw.com/en/putins-friends-in-austrias-ri...

Juha Hämäläinen

Syitä on yleensä useita. Raha on kuitenkin voimakkain vaikutin aina ollut.

FPÖ ei nyt ole mikään täysin tuomittava puolue. Se vastustaa massamuuttoa ja samalla hieman suojaa meitäkin. Siksi älykäs alppikansa sitä on äänestänyt. Meillä täällä Suomaassa on ihmisten aivot turtuneet suokaasuihin ja edes omaa etua ei tajuta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Suomessahan nimenomaan vastustetaan massamuuttoa, palautetaan porukkaa ja tilanne on aivan erilainen kuin Itävallassa. Heillä pakolaisten määrä suhteessa väkilukuun on paljon suurempi. Mitä luulet oikeistohallituksen siellä saavan aikaan?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

No hallitus on pysynyt siinä linjassa, ettei Itävaltaan vain kävellä, ei edes kauttakulkuajatuksissa, vaikka rva Merkel kuinka painosti. Lopulta sai Merkel myös kansaltaan palautetta ja muutti linjaansa pakon edessä. Nykyinen Itävallan hallitus ei olisi sallinut aikaansa edeltäneitä vaelluksia.

Kyllähän tämä massamuuton hallinta on ollut EUn poliittisen historian suurin farssi. Ei järjenhäivää niissä tunnettujen poliitikkojen lausunnoissa, joita kuultiin 2014-2016 vuosina.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #16

Aika hyvinhän pakolaisia on saatu autettua. Monta syyttömänä sodan keskeltä paennutta ihmistä autetaan eurooppalaisissa yhteisöissä pääsemään eteenpäin. Tule kuuntelemaan heidän tarinoitaan niin sana farssi ei tule ensimmäisenä mieleen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #39

Tunnen Jussi suuren joukon mamuja. Kuka tullut mistäkin syystä. Monet elintasopakolaisia. Vanhimmat tuttavuudet 45 vuoden takaa. En tarvitse mitään tilaisuuksia tätä tietoa varten. Kiitos kutsusta kuitenkin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Ovatko tuntemasi sotapakolaiset sitä mieltä, heidän auttamisensa on ollut farssi?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Hesari juuri kirjoitti Itävallasta Venäjä-asiassa. Eipä käy kateeksi.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen
Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Eikös perinteisesti omat petturiagentit ole saanut tappaa, eli kansainvälisen lain mukaan hyväksyttävää toimintaa. Diplomaattien karkoitus on nössöilyä. Jos perinteitä noudatettaisiin, Lännen pitäisi kostaa vastavuoroisesti tappamalla joku Venäjällä piileskelevä petturi kuten Edward Snowden.

Nyt kaikkien kuplassa elävien kansalaisten ja poliitikkojen pitäisi kerrata kansainvälisen politiikan pelisääntöjä ja aloittaa tämä kertaaminen vaikka katsomalla kaikki James Bond elokuvat.

Juha Hämäläinen

Niin kaikki suurvallat ovat tappaneet omia pettureitaan sekä vihollisten agentteja.

Mitä tulee Snowdeniin niin hän on aito ihmisoikeustaistelija ja sankari. Olen luvannut hänelle täyden ylöspidon ja asunnon Suomessa. Esteenä on vain maamme johto, joka pettää eurooppalaiset arvot kumartamalla Washingtoniin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Mitä tulee Snowdeniin niin hän on aito ihmisoikeustaistelija ja sankari"

Pitää paikkansa. Sankarin meriitin voi saada vain uhmaamalla kuolemaa tai pitkää vankeusrangaistusta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Slovakia kutsuu suurlähettiläänsä kotiin Moskovasta Skripalin tapauksen takia, tietää Sputnik.

https://sputniknews.com/europe/201803281062984144-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Määrä on vähitellen karttunut.

Montenegro, a former close Russian ally, is the latest country to expel a Russian diplomat

https://news.sky.com/story/kremlin-says-uk-must-pr...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ei se tosiasia selittelemällä muutu, että EU ja Eurooppa on revennyt kahtia Venäjä-pakotteissa.

Venäjän tuhatvuotinen diplomatia on toiminut loistavasti. Nyt vastapakotteita vain USA:lle ja Britannialle. Kyllä se siitä.

Juha Hämäläinen

Miten olisi mielestäsi pitänyt reagoida tähän murhayritykseen? Kysyn aidosti mielenkiinnolla.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Olisi pitänyt toimia kuten Uusi-Seelanti Rainbow Warriorin tapauksessa vuonna 1985: tutkimus, pidätys, oikeudenkäynti, tuomio.

Ranskan tiedustelupalvelu DGSE teki 1995 pommi-iskun Greenpeacen Rainbow Warrior -alusta vastaan Uudessa-Seelannissa. Fernando Pereira tapettiin räjähdyksessä.

Tapauksen jälkeen Uuden-Seelannin poliisi pidätti kaksi ranskalaista agenttia tuhopoltosta ja murhasta epäiltynä. Agentit saivat taposta kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #29

Näin tulisi toimia ja olisi Englannissa nyt niin toimittukin, mutta murhaajia ei saatu eikä ilmeisimmin saada kiinni. Heidän henkilöllisyyttään ei ehkä myöskään tiedetä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Tästä päätellen on voinut pukeutua vaikka kaupungin työmieheksi.

Sergei and Yulia Skripal first came into contact with novichok at their home address, detectives believe.

Specialists have identified the highest concentration of the nerve agent on the front door of the address.

https://news.sky.com/story/skripals-were-poisoned-...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Diplomaattien karkotus on aika typerää sillä Venäjä vain lähettää uudet diplomaatit tilalle. Näin saadaan mukavasti myös urakiertoa aikaan.

Juha Hämäläinen

Diplomaatteja lähettävä maa ei päätä montako otetaan vastaan. Kohdemaa hyväksyy tai hylkää anomukset. Näin kävi NATOn päämajassa, johon Venäjällä oli vetämässä kolmelle venäläiselle sotilasasiamiehelle paikka. Hakemukset hylättiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ihan kuin täältä olisi sensuroitu jotain...

Juha Hämäläinen

Kyllä vain. Siren sai vaihtaa maisemaa epäasiallisen kirjoittamisen takia. En ole aiemmin ketään blokannut, koska se on kyllä ääritoimi. Kestän mainiosti eri mieltä olemista ja kovaa asiallista väittelyä.

Mutta herra Siren oli siinä määrin epäkunnioittava ja asiaton kuten monasti aiemmin, että mietin miksi katsoisin hänen ylimielistä naamatauluaan pidempään, kun ei tarvis. Yritin asiallisesti kertoa mistä kirjoitin eli diplomaattien karkottamisesta pidättäytyvien maiden motiiveista, mutta hän keskittyi aivan muuhun eli nimittelyyni.

Hänen kaltaistensa kommentointia ei kannata seurata. En keksi miksi pitäisi.

Toimituksen poiminnat