Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Sisäministeri Mykkänen sekoilee

  • Mykkäseltä puuttuu realismi.
    Mykkäseltä puuttuu realismi.
Sisäministeri Kai Mykkänen paljastaa puheillaan valtiovallan täydellisen vastuuttomuuden maan asioiden hoidossa. Hän haluaa reservipoliisin, jota voitaisiin käyttää vakinaisen poliisivoiman tukena häiriötilanteissa. Mykkänen ottaa esimerkiksi maahanmuuton tulevat ongelmat. Hän toteaa, että lisävoimat tarpeen, jos maahan tulisikin 10-kertainen määrä tuntemattomia tulijoita verrattuna vuoteen 2015. Mykkänen tarkoittaa, että 300.000 tulijaa otettaisiin vastaan, mutta apuvoimia kaivattaisiin siis. Sisäministeri ei nyt tajua, että Suomeen ei sellaista määrää koskaan tulisi vuodessa eikä viidessä. Kansa ei tällaista tule sallimaan ja maksamaan riippumatta EUn kanssa tehdyistä sopimuksista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kansa ei tällaista tule sallimaan ja maksamaan riippumatta EUn kanssa tehdyistä sopimuksista.

Juuri tuota varten tarvitaan nämä reservi poliisit.

Juha Hämäläinen

#1. Vastauksesi on moniselitteinen.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Poliiseja tarvitaan pitämään kurissa ja herran nuhteessa kantaasukkaat jotka eivät tule tätä invaasiota hyväksymää ja eivät missään nimessä halua sitä maksaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Poliisi kyllä valittaa jatkuvasti henkilöstöpulastaan. Eikö ole ihan järkevää kouluttaa kiireapulaisia vakiväen avuksi. Kyllä tervejärkinen ihminen oppii vähemmällä koulutuksella normaalin järjestyksen ja turvallisuuden touhut. Ja työssä oppii lisää pätevän työparin opastamana. Rikostutkinta ja tutkinta tehtävät yleensäkin on sitten erikseen ja todella pätevän henkilöstön tehtäviä. Poikkeuksena suppea esitutkinta, johon ei monta tuntia tarvitse opiskella. Ennen paikallinen vallesmanni palkkasi poliisit ilman koulutusta ja vasta muutaman työssäolovuoden jälkeen avautui mahdollisuus jatko-opintoihin poliisikouluun miehistökurssille, jossa pätevöityi vanhemman konstan virkaan.. Noin ennen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Eipä ollut kesäkonstan palkkakaan kovin hääppöinen. Toki sillä hellahuoneen kustansi Pengerkadun liepeiltä, mutta mersut jäi ostamatta. Hyvä kun polkupyörään palkka riitti.

Seppo on oikeassa siinä, ettei passipoliisin tarvitse osata edes lukea tai kirjoittaa. Riittää kun patsastelee tärkeän näköisenä USA:n lähetystön edessä.

Vaan katsopa nykyaikaisen poliisiauton kojelautaa. Pelkästään niiden laitteiden teknisen hallinnan opiskeluun menee työvuoro poikineen. Toinen mokoma menee laitteissa olevien ohjelmistojen opiskelemiseen.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, eikä nykyaikainen AMK-poliisi ammattikorkeakoulusta valmistuessaan ole kuin poliisin raakile, jolla on vielä valtava määrä työssä opittavaa.

Kiireapulaisia ei voi hyödyntää nykyisessä hektisessä poliisiympäristössä oikeastaan missään muussa työssä kuin paikan eristämisessä ja liikenteen ohjaamisessa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kesälle 2018 ennustetut maahantuloon liittyvät kauhuskenaariot voisivat siis teoriassa aiheuttaa vuoden 1918 toisinnon. Tätä estämään tarvitaan tuhansia reservipoliiseja.

Juha Hämäläinen

#3. Estämään massamuuttoa vaiko estämään massamuuton vastustamista?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kallistuisin jälkimmäiseen, jos hallituksen virallinen edustaja uumoilee satojen tuhansien saapumista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Poliisit tarvitaan kantamaan tulijoitten laukkuja, kun varusmiehet eivät riitä, niin kuin viimeksi. Saatanan lampaita, nykysuomalaiset.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Poliisitutkinnon voisi täydentää hotelli- ja ravintola-alan opinnoilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mykkäsen olisi syytä mennä kotiin kasvamaan joksikin aikaa.

Juha Hämäläinen

#11. Arvelen, että hän menee EUn byrokraatiksi ja sitten jää jonnekin eläkkeelle missä ei tarvitse kokea jälkeensä jättämää bordellia vaan saa elää tyylikkäästi kaltaistensa kera, Kataiset ja Stubbit kenties naapurissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Mustamaija-poliiseista ei ole pulaa kun ajaessani Vantaalla Keravalta tulevan tien varressa, näen niitä päivittäin körottelemässä kaiketi päämaja/lle/lta. Pääsiäisenä mustiamaijoja ilmestyi juna-asemalle kuin tyhjästä 4kpl (8 miespoliisia) taltuttamaan nahkapäätä ja laittamaan hänet säilytykseen.

Näkemykseni on, että jos reservipoliisit tulevat näkyvästi esille jalkautuen, niin väkivallan käyttö tulee lisääntymään paikkallisliikenteessä ja -asemilla.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Nykypolitiikka on johtamassa suoraan toimintaan ja siinä tarvitaan reserviä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

En nyt tiedä miten paljon kansalla on sanottavaa siihen jos Venäjä joskus lähitulevaisuudessa romahtaa ja sieltä pyrkii tänne satojatuhansia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Talvi- ja jatkosodassa maahanpyrkijöitä suolattiin toista miljoonaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

siis mitenkä siihen ei olisi sanottavaa? Miten perustelet tuon?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tai no sanottavaa voi olla ja jos tarpeeksi kovaa huudetaan niin varmasti sillä jotakin vaikutusta on. Sitä en tiedä pystytäänkö satojentuhansien venäjänpakolaisten tulo Kokon estämään. Voihan tietty olla että tulevaisuudessa heidät ollaan valmiita ampumaan rajalle.

Juha Hämäläinen

#15. Niin eihän täällä kuitenkaan ihmisiä ihan herkällä ampumaan ryhdytä. Pitäisikö ryhtyä niin sellaisesta harva on valmis päättämään, jolla valta olisi. Eli olet hyvin oikeassa tässä asiassa.

On kuitenkin niin, että tällainen massojen rajan yli kävely Suomeen on yhtä mahdollista lännestä kuin idästä. Seurauksia vaikea kuvitella hauskoiksi kenellekään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vastustan tällaista kehitystä. Tätähän halutaan siksi, kun ei olla valmiita satsaamaan riittävästi resursseja sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen. Mitään vajaakoulutettuja "halpispoliiseja" ei kaivata, vaan kaivakoot hallitus kuvetta ja kouluttakoot oikeita poliiseja riittävä määrä.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Mutta Vesa, oletko tullut ajatelleeksi, että halpispoliisit olisivat oiva mahdollisuus työllistää maahanmuuttajia! Jospa Stubb oli sittenkin oikeassa, että maahanmuuttajissa on rikkaus?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Stubb ehdotteli milloin mitäkin ja käyttäytyi välillä kuin pikkupoika ja siksi kokoomus joutui laittamaan miehen pois silmistä, ettei tee enempää hölmöyksiä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan turhaa se poliisikoulu kestää kolme vuotta. Kyllä vähemmällä oppii. Ja ne koulutetut reservipoliisit ovat oikeita poliiseja, kun heille myönnetään poliisivaltuudet ja heidät palkataan virkasuhteeseen vaikkakin määräajaksi kerrallaan.. Ei se koulutuksen pituus ole se pääasia..

Juha Hämäläinen

#24. Niin voipi olla niin, että reservipoliisit eivät akateemista oppia kaipaa. Aivojen sijaan enemmän lihasvoimaa. Niillä kahakat on aina hoidettu eikä viisauksia lausuen tai keskustellen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinulla ei Seppo ole enää mitään käsitystä asioista, kun tuollaisia höpiset, vaikka joskus olisit jotain tiennytkin.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen Vastaus kommenttiin #34

Yhdyn tässä täysin Vesaan. Lainvalvojien tulee olla mieluummin yli- kuin alipäteviä. Ajatus, että kahden viikon koulutus ajaa saman asian kuin kolmen vuoden koulutus edustaa poliitikkojen asioiden ymmärrystä. Nähdään vain, että passipoliisi seisoo kadunkulmassa ja ajatellaan kenen tahansa pystyvän siinä seisomaan. Poliitikko ei halua eikä pysty näkemään kokonaisuutta.

Yksi poliittisen päätöksenteon pahimmista helmasynneistä on, että lähdetään asioiden käsittelyssä liikkeelle poliittiset tavoitteet edellä. Oikeasti pitäisi edetä asioiden selvittämisellä tavoitteiden näkökulmasta ja vasta sitten voidaan (kenties) ajatella poliittisia etuja. Muuten mennään jopa 100 % metsään kuten niin hallituksen sote-uudistuksessa kuin halpispoliisiasiassakin tulisi käymään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minulle on jotenkin vaikea sisäistää tätä ajatusta,että maahan nyt vain yhtäkkiä tulee jotakin väkeä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

#19. Vellu Heino, ymmärrän hyvin ajatuksesi, mutta se vaatisi päivittämistä. Ajatuksesi on ja toimi silloin, kun Suomi oli vielä itsenäinen ja päätti asioistaan ja siitä ketä maan rajojen sille saapui.
Nyt siitä päätetään muualla - ilmeisesti ihan poliittisin päätöksi. Käytännössä siitä päätetäään Schengen alueen vuotavilla ulkorajoilla. Mitenkäs täältä pohjoisesta käsin tukit kaukana täältä vuotavaa patoa. Tulva kuitenkin roiskuu tänne saakka.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Noin varmaankin. Mutta ajatukseni ei muutu mihinkään sillä,jos jostain määrätään toisin.

Juha Hämäläinen

#19. On vaikea todella hyväksyä tätä sekoilua, mutta totuus sen kaltainen, ettei EUn eikä Suomen johto ryhdy rajojamme voimatoimin suojaamaan. He ovat jo antaneet täysin periksi. Se näkyy täydellisestä hiljaisuudesta, kun kysyt poliitikoilta kuinka paljon olemme valmiita ottamaan siirtolaisia. Poliitikot vaikenevat, mitään vastausta ei tule. Korkeintaan sanotaan, että sitä ei voida ennustaa. Väkeä tulee mitä on tullakseen näemmä.

Kysymys maksimimääristä on täysin validi. Siihen on turha sotkea maahanmuuttovastaisuutta tai rasismia leimaksi. Kyllä meidän on pystyttävä suunnittelutietona tietämään maksimäärät vuosikymmeniä eteenpäin eikä vuosi kerrallaan kuten nyt eletään. Siten on myös tiedettävä mitä tehdään, jos tulijoiden maksimimäärät uhkaavat ylittyä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aivan turhaa spekulointia, että saapuvia pääsisi maahamme 300 000 vuodessa.

Tällaisessa tilanteessa kaikki muut hallitukset paitsi vih-sdp ja vas tyrmäisi nykyisen tilanteen ja asettaisi rajavalvonnan.

Juha Hämäläinen

#29. Toivottavasti näin. En ole kuitenkaan vakuuttunut, että sellainen kyky löytyisi nykyisistä poliitikoista.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Näin lienee. Ajatusmaailmassa kummittelemaan jää silti tuollainen melko äärimmäinen tilanne, että 300 000 uutta ihmistä putkahtaisi hetkessä yhteiskunnan elätettäväksi. Pakko kyseenalaistaa ja heittää kysymysmerkki toisensa perään ????

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

#32. Maailmalla on potentiaalia jättimäisiin sotiin ja luonnonkatastrofeihin elintasopakolaisuuden lisäksi. Kun useampi tekijä laukeaa samaan aikaan, voivat jopa kymmenet miljoonat lähteä liikkeelle.

Sellaisesta massasta löytää helposti sadattuhannet tiensä Suomeenkin, koska EUn rajatkin vuotavat kuin seula.

Itse olin ärsyyntynyt ja samalla järkyttynyt sisäministerimme lausumasta, jossa hän selkeästi paljastaa, että kyllä väkeä voi lappaa satojatuhansiakin maahamme vuodessa ja että ilmeisimmin heidät tänne laskettaisiin. Mykkänen ei nimittäin antanut merkkiäkään siitä, että reservipoliisit olisivat rajojamme vartioimassa. Se homma toki kuuluukin tuollaisessa tilanteessa armeijalle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Seppo rajavalvonta on kyllä nytkin olemassa. Sen pystyy murtamaan taikasanalla "Asylum".

Toimituksen poiminnat