Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

EU hajotetaan muuttajamääristä vaikenemalla

  • Montako otetaan per vuosi seuraavat 50 vuotta?
    Montako otetaan per vuosi seuraavat 50 vuotta?
EU-maiden johto on jollain tavoin huonoilla hoksottimilla varustettuja tai sitten heillä on salainen agenda. Olemme pitkään saaneet kuulla Brysselin ja Berliinin päällystön vaikerrusta EUta hajottavista voimista. Samassa kuorossa hoilaa Suomenkin johto kuuliaisesti. Kilpaa haukutaan Englanti, Puola, Itävalta, Slovakia, Slovenia ja Unkari. Lisäksi ollaan kamalan huolestuneita nationalistipuolueista ja niiden kannatuksesta. Ei yhtään mietitä mikä näitä yhdistää poikkeuksetta. Kaikki ne haluavat järjestyksen massamuuttoon Euroopassa. EUn johto kieltäytyy keskustelemasta asian ytimestä julkisuudessa. Kansalaisia kiinnostaa kaikkialla minkälaisia määriä massamuuttoa tullaan hyväksymään nykyisen sukupolven aikana. Koska asiasta ei puhuta avoimesti, on turha odottaa kansan unohtavan asian ytimen. Vastaus ei voi olla, ettei kukaan tiedä. Vastaukseksi ei käy myöskään, että tulijat päättäjät eikä EU ja sen jäsenvaltiot. Vastaukseksi ei kelpaa pakolaiskiintiöistä satuilu. Meitä kiinnosta kokonaismäärät per vuosi muuton syystä riippumatta. Tulijoita on Afrikasta, Lähi-Idästä sekä Aasiasta helposti kymmeniä miljoonia. Useampi samanaikainen kriisi voi johtaa massiivisiin muuttoliikkeisiin. Jollei tätä asiaa saada selvitettyä julkisesti, ei maahanmuuton osalta synny mitään kattavaa hyväksyntää vaan ristiriidat ja epäluulot pahenevat. EUn johto on itse syyllinen EUn rivien rakoiluun ja siitä on turha syyttää Venäjää, USAta tai nationalisteja. Ihan vaan paras katsoa Merkelin, Macronin ja meidänkin valtiojohtomme peiliin. Siellä ne rivien hajottajat ovat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jo pelkästään absoluuttisen määrän ilmoittaminen ja sen selväksi tekeminen, että useamman on turha yrittää, riittäisi lähettämään lähtöalueille tarvittavan viestin. Nyt ja tulevaisuudessa tullaan kokeilemaan, irtoaisiko se paikka. Sitten näitä laittomiakaan ei saada pois, ja keksitään erilaisia älyttömyyksiä, kuten "paperittomat".

Juha Hämäläinen

Varmasti sana leviäisi joka vuosi kiintiön umpeenmenosta. Toisaalta EUn valtioiden on vaikeaa budjetoida menojaan ilman tietoa maksimikuluista.

Suomen kaltaiselle velkaantuneelle kääpiölle olisivat toistuvat kuluyllätykset tappavia.

Meidän on Euroopassa myös kysyttävä itseltämme kuinka tiheän asutuksen tänne haluamme. Paikoitellen EU on jo hyvin tiuhaan asutettu. Ja Pohjolassa emme välttämättä halua miljoonien väestönlisäystä. Olemme tottuneet tilaan ja puhtaaseen luontoon. Meillä on täysi oikeus säilyttää nämä arvot ulkomaailman menosta riippumatta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Meillä on täysi oikeus säilyttää nämä arvot ulkomaailman menosta riippumatta."

Nimenomaan. Tämän tajuaminen näyttää olevan joillekin ylivoimaista. Aletaan parkua "ihmisoikeuksista" ja "kansainvälisistä sopimuksista". Minkään valtion ei pidä noudattaa yhtään mitään oman väestönsä vahingoksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Meillä on täysi oikeus säilyttää nämä arvot ulkomaailman menosta riippumatta."

Kaupungistuminen ja väestön siirtyminen suuriin keskuksiin on tosiasia.
Jos lavennamme katsantokannan Euroopan laajuiseksi, niin Järvi-Suomi ja Lappi tarjoavat EU:n kansalaisille loputtomat retkeily- ja luontoharrastusmaastot. Vakituiset asunnot voisivat olla Berliinissä ja siitä etelään.

Toisaalta Brysselissä on laskettu, että Suomeen mahtuisi 62 miljoonaa "rikastuttajaa".

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Muistat varmaan mitkä olivat niitä selkeimpiä Neuvostoliiton romahdusta eneteileviä oireita. Salailu ja tilastojen väärentäminen yhdistettynä farisealaiseen retoriikkaan ja kritiikin torjuntaanm olivat kärkisijoilla. Unkari, Tsekki, Puola ja Baltian maat näkivät ne järjestelmän sisältä käsin ja siksi se oppi on niin hyvin opittu ja muistettu.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki
Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kaikkinainen valheellisuus, teeskentely ja tiedon pimitys tässä kansainvaellusten uutisoinnissa ja sillä politikoinnissa on vastenmielisintä. Sellainenkin selitysvoimainen käsite on olemassa kuin kantokyky, mutta se unohdetaan aivan tahallaan tässä sirkustelussa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä ja ytimeen osuva blogi.

Tosiaan kovin lyhytnäköistä politiikkaa EU n johdolta sulkea silmät ja sivuuttaa tai unohtaa olennaisia asioita, joiden vaikutusta kukaan ei voi kiistää. Eikä tokikaan eri maiden johtajat tyhmiä ole.

Jospa esim. nämä Visegrad maat ovat tyytymättömiä keskushallinnon piittaamattomuuten ja toimintaan ja alkavat puuhata eroa EU sta, niin puhutaan n. 64 miljoonaasta kansalaisesta. Eli Visegrad on lähes samankokoinen peluri kuin Ranska tai Italia. Luulis siis avoimuuden ja objektiivisuuden nyt kiinnostavan EU n johtoa. Veikkaan, että toista samankokoista Brexitiä ei Brysselin keskushallinto kestä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Visegr%C3%A1d_Group

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tässä vielä lisäyksenä linkki, kuinka YK haluaisi asioita hoidettavan EU ssa. Kansalaisten näkemyksistä viis.

http://www.vision-europe-summit.eu/ves2016/

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Aloitus: "EUn johto kieltäytyy keskustelemasta asian ytimestä julkisuudessa. Kansalaisia kiinnostaa kaikkialla minkälaisia määriä massamuuttoa tullaan hyväksymään nykyisen sukupolven aikana. Koska asiasta ei puhuta avoimesti, on turha odottaa kansan unohtavan asian ytimen".

Juuri tämä on pääsyy näihin "vääriin vaalituloksiin" (Hollanti, Saksa, Italia, Ruotsi, Itävalta, Tanska, Visegrad-maat jne). EU on aivan itse luonut rehevän kasvupohjan tällä kehitykselle eikä näytä vieläkään ymmärtävän. Melko toivotonta.

On helppoa olla Arto Vihavaisen kanssa samaa mieltä: Eurooppa on menossa väärään suuntaan..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Nuo vaalitulokset kertovat osaltaan, että vaikka maahanmuutto on vain yksi politiikan osa-alue, se on sellainen osa-alue, jossa tehtjen virheriden korjaaminen on poikkeuksellisen vaikeaa ja hiodasta, usein jopa mahdotonta. Siksi sen painoarvo äänestyspäätöksiä tehtäessä on keskimääräistä suurempi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Toisaalla olen kommentoinut unionin pakkokeinoista ja varsinkin taakanjaosta kuten Unkaria koskien.

Unkari on monen muun jäsenmaan tavoin nettosaajamaa ja huomattava sellainen. Toiseksi Unkari on jäsenmaiden tapaan velvollinen hoitamaan oman maansa talouden komission valvonnan alaisena sovittujen sääntöjen mukaisesti. Näinpä Unkari ei halua itselleen lisäkustannuksia taloutta rasittamaan vuosikymmeniksi eteenpäin. Sama koskenee myös muita taakanjakoon kieltäytyneitä maita.

Miksi sitten EU maksaa noille nettosaajamaille tukea? Parempi olisi kysyä, miksi nuo maat otettiin jäsenmaiksi vaikka niiden talous ja maan tilanne muutoinkin oli mikä oli ja ehdottomasti vaati lisäpanostuksia runsaasti erinäisiin investointeihin. Eikö ole nyt nettomaksajamaiden katsottava peiliin itse ja otettava lusikka kauniiseen käteen pakottaessa taakanjakoon osallistumisessa? Ei muuten Suomellakaan olisi varaa tämänkaltaiseen pakottamistoimeen vaan kyllä viisaat päättäjät ottaisivat huomioon maan velkaisuuden ja tulevat kasvavat vuotuiset sosiaalikustannukset.

Mielestäni ei edes vuosittaisen maahanmuuttajamäärän kertominen ennakkoon ole oikea toimenpide vaan kyllä jokaisen jäsenmaan tulee itse punnita vuosittain onko maalla varaa kestävän talousraamin sisällä ottaa vastaan jopa vuosikymmeniä rasittavia lisäkustannuksia erilaisina sosiaalikustannuksina vastattavaksi. Tätä laskelmaa ei ole tehnyt edes Sipilän hallitus hyväksyessään avoimen rajan politiikan 2015 schengen-säännöistä ja Dublin-asetuksista piittaamatta.

Juha Hämäläinen

#11. Kyse on pitkän jänteen suunnittelusta nimenomaan. Reaktiivinen toimintatapa johtaa tuhoon ja kaaokseen.

Toimituksen poiminnat