Länsimaiset arvomme ovat illuusio

Uutisia lukiessa paljastuu kuinka pidämme länsimaista arvomaailmaamme ylimpänä vertailukeppinä ihmiskunnassa. Uutisten otsikoista niiden kommentointiin asti olemme täynnä itseämme.

Ei voida kieltää, etteikö länsimainen ajattelu olisi edistänyt ihmiskunnan oloja. Mutta olisi heikosti ajateltu, jos näemme itsemme jonkin sortin yli-ihmisinä arvoiltamme. Siitä olemme kaukana.

Me iloitsemme, kun lännen kumppanit pärjäävät sotiessa vierailla mailla. Suremme siviilien kuolemia, mutta sotilaiden hengelle emme laske mitään arvoa. He ovat lännen ihmiselle kulutustavaraa, omat ja vieraat sotapojat. Amerikassa tämä näkyy hyvin. Maan lukuisat sotainvalidit on suurelta osin jätetty heitteille ja köyhyyteen.

Tuoreeltaan Suomen valtiojohto on kauhuissaan, koska syntyvyys Suomessa on romahtanut. Sama väki ei tule miettineeksi, että vuosittain 10.000 suomalaista lasta tapetaan muitta mutkitta aborteissa. Ei sureta kehittyvien ihmisten kuolema eikä se miksi näihin tappoihin päädytään yleisen epävarmuuden, työttömyyden ja rahapulan vuoksi. Länsimaiset arvomme joustavat aina mukavuutemme mukaan. Moraalimme sallii muuttaa murhan nimityksen raskauden keskeytykseksi. Se onnistuu siten, että päätämme sen elinajan jolloin ihminen muuttuu juridisesti ihmiseksi, jolla on oikeuksia.

Me eurooppalaiset humanistit sallimme mitä ikävämpien tappoaseiden kehityksen ja käytön sodissamme, mutta saivartelemme kansainvälisissä oikeuksissa onko jossain tehty sotarikos. Ammuttu siviilejä eikä sotapoikien aivoja kadulle kuten tulisi. Myös kemikaaleilla tappaminen on tavattoman luvatonta, mieluummin saatetaan silvottu sotilas rullatuoliin loppuiäkseen. Se osoittaa korkeaa moraalia ilmeisesti. Emme ole saaneet edes hyökkäyssotia kriminalisoitua.

Eurooppalainen kuluttaja on raivoissaan autofirmalle, joka on hieman kaunistellut tuotteidensa päästöarvoja. Autojen ostajat pällistelevät uusien autojen päästöarvoja kuin Raamattua. Tupruttaako se kosla 109 vaiko 149g/km CO2-kaasua on aivan samantekevää. Auton ostaja käy neljä kertaa vuodessa ulkomailla lomilla ja käyttää risteilyaluksia sekä ostaa laivarahtina tuotua tavaraa Kiinasta. Nämä kuljetukset sotkevat ilmakehää 1000-kertaisesti verrattuna kuluttajan autoiluun. Taas tässä on länsimainen moraali sovitettu mukavuuden mukaan.

Kun hoitokodissa oleva tuskissa kituva ihminen haluaa piikin ja pois päiviltä, on lännen arvotietoinen eettinen ihminen estämässä kuolinavun. Hän tietää, että ei ihmiselle voi tulla isompaa kuormaa kuin minkä kestää kantaa. Antaa sairaan kitua siis. Mutta oman koiransa arvoihminen kyllä lopetuttaa pois kärsimästä.

Koirista puheenollen eläinten ystävät länsimaissa ovat kovin suuttuneita eläinten huonosta kohtelusta. Samoja ihmisiä riittää kennel-toiminnassa ”jalostamassa” koiria niiden irvikuviksi. Halutaan kaiken mallista rotumääritelmää. Tuloksena eläintenystävä tuottaa koiria, jotka ikänsä saavat kärsiä perinnöllisistä sairauksista ja kroppansa epämuodostumista, jotka rotuun tuotettu.

Länsimainen oikeusvaltio on kuuluisa instituutio. Se on kuulemma länsimaisen valtion selkäranka. Totuus on tuosta masiinasta toinen. Oikeuden saaminen länsimaissa on järkyttävän kallista, tuomiot vaikeasti ennakoitavissa ja prosessit kestävät ikuisuuksia. Ja esimerkiksi väkivallan uhrien saamat korvaukset naurettavia. Tätä tulosta kutsumme ylpeinä oikeusvaltioksi.

Länsimainen demokratia on laajimmin liputettu arvomme. Unohtuu kuitenkin ymmärtää, että demokratia tarkoittaa kansanvaltaa eikä vain äänioikeutta ja edustuksellista systeemiä, joka on suppean puoluekoneiston käsissä. Useissa suurissa ns demokratioissa ei ole edes mahdollista päästä ehdokkaaksi ilman rahamaailman tukea. Eihän sellainen järjestelmä mikään demokratia ole enempää kuin kommunismi vaan harvainvalta. Demokratia ei myöskään voi edes teoriassa toteutua globaalissa kapitalismissa, koska rahamaailma ja suuryritykset toimivat poliittisen vallan ulkopuolella.

Olemme raha-asioissa tarkkoja. Yksityinen omaisuus on niin pyhää, että sallimme triljoonien pyöriä veroparatiiseissa verotukselta vapaana ja mahdollistamassa valtavan korruption sekä rikollisuuden. EUn nokkamies on tunnetuimpia veroparatiisien puolustajia. Siis näin käytännössä, puheet ovat eri juttu. EUsta on tullut kyvyttömien kansallisten poliitikkojen hoitokoti. Eurooppa unohtaa meritokratian periaatteen ja kääntää sen selälleen. Epäonnistuneet poliitikot ja virkamiehet palkitaan leppoisilla viroilla ja hyvillä eduilla.

Arvomme asenteissa ovat myös koomisia. Suomalainen perheenisä raivoaa somessa, kun joku julkkis on jäänyt kiinni 20km/h ylinopeudesta tai rasistipersu on arvostellut massamuuttoa. Kun tämä isi pääsee työsuhdebemarilla autolomalla Saksassa ajamaan kahtasataa niin hän kiroilee, kun Bulgarian kilvillä romuautolla ajavat kerjäläiset tukkivat hänen ohituskaistansa. Kanarian lomalla hän haukkuu mustan mamuduunarin tarjoilua hitaaksi ja kielitaitoa heikoksi yhdessä saksalaisen turistin kanssa ja jättää duunarin juomarahatta.

Kun Hesan mamurikkaissa lähiöissä asuva kertoo kypsyneensä muuttajien määriin nurkissaan niin keskustassa asuva viherpiipertäjä poliitikko pitää tätä facessa kauheana osoituksena suomalaisten rasismista. Kun poliitikon porraskäytävään on muuttamassa kauppiaana menestynyt mamu niin taloyhtiö käyttää lunastusoikeuttaan ja ostaa asunnon pois markkinoilta.
Että sellaiset ovat arvomme käytännössä.

Lista länsimaisista arvoistamme on pitkä. Mutta niiden toteutumiseen on matka vielä pidempi.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu