Demokratia täysremonttiin

Tuoreeltaan on valitettu mediassa puolueiden liian suuresta määrästä. Tämä ei kuitenkaan ole se ongelma. Koko puoluejärjestelmä on mätä. Mitä enemmän on kiilapoikia asioita vääntämässä sitä heikompia päätöksiä tehdään ja sitä heikommin demokratia toteutuu. Suomen ja EUn tila ja politiikka on tästä selkeä osoitus.

Suorat henkilövaalit sopivat hyvin nykyaikaan eikä puolueita tarvita. Yhä useampiin päätöksiin voi osallistua kansa nykyisellä tekniikalla. Hallinto, jota vetävät suoralla vaalilla valitut poliitikot ja asiantuntijat, olisi tehokas. Vaalisijoille asetettaisiin halukkaat ehdokkaat pätevyyden mukaan. Muutamalla yksinkertaisella kriteerillä tämä lajittelu käy helposti. Kansalla olisi myös mahdollisuus poistaa täydelliset pettymykset pois tehtävästään nopeasti. Nyt he jäävät pyörimään maan hallintokoneistoihin hyväveli-tuen kautta.

Suorissa nettiäänestyksissä voisimme antaa äänen, joka vaikuttaa suoraan päätöksiin tai antaa niille suuntaa. Joidenkin äänestysten tulisi olla pakollisia kaikille äänioikeutetuille. Näihin kuuluisi hallitusohjelma ja merkittävät lakimuutokset.

Äänioikeus tulisi hankkia kokeella, jossa kansalainen näyttää hallitsevan yhteiskuntaan ja politiikkaan sekä yleistietoihin liittyvän sisällön, muut eivät tee äänioikeudella mitään. Yleinen 18v ikään perustuva äänioikeus on siis tarpeeton.

Meillä on aika siirtyä oikeaan toimivaan demokratiaan nykyisestä poliittisesta, monitasoisesta bordellista.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu