Juhana Vartiaisen muutto

Luin tuossa uutisen Kokoomuksen edustajan Juhana Vartiaisen puheesta eduskunnassa. Hän oli päässyt puhumaan kansan edustajille.

Vartiaisen puhe vaikutti päällisin puolin asialliselta. Hänen mukaansa Suomen sossuvaltion rahoitus ei enää kestä. Siksi työttömien tulee muuttaa työn perässä. Markkinataloudessa on jokaisella vastuu tehdä näin, jollei maaseutukunnassa töitä löydy kotitorpan vierestä. Äkkipäätä ajatellenhan näin on.

Mutta kaupunkeihin muuttamiseen liittyy monta mutkaa. Ensiksi on oltava työpaikka ja sitten vasta voi muuttaa. Niitä työpaikkoja on edelleen heikosti saatavilla, varsinkin kokopäiväisiä asiallisesti palkattuja. Ennen muuttoa on vanha omistusasunto yleensä myytävä, jos siitä on velkaa. Entä mitä tehdä, jos puolisolle ei löydy työtä. Onko asuttava erillään ja maksettava kahta asuntoa. Käytännön ongelmia on paljon lisää.

Mutta lähes kaikkeen auttaisi raha. Useimmilla kaupunkiin muuttajilla totuus on kuitenkin se, että palkka on mitätön, asuinkulut nousevat rajusti ja uudet työsuhteet useimmiten epävarmoja. Normaalitkaan työsuhteet eivät takaa toimeentuloa pitkään. Tyypillinen 2.000-3.000€ kk brutto on mm Helsingin tai Tampereen seudulla mitätön ansio. Pelkän perheasunnon vuokra on helposti 1.500€ kuussa. Sillä lopulla tilillä ei elä. Käytännössä perhe on edelleen sossun luukulla.

On selvää, ettei tällainen vaihtoehto tee työn perässä muuttamista monelle mahdolliseksi. Mieluummin jäädään kotikylille elämään marginaalisilla tuloilla.

Näin tuli selväksi, ettei Juhana Vartiainen ole kansan edustaja vaan Kokoomuksen. Jos hän kansan tilanteesta yhtään välittäisi niin hän laittaisi Kokoomuksen hallituspuolueena ajamaan kaupunkien elinkustannuksia alas. Vuokrakeinottelu korvattaisiin kunnallisella non profit- rakentamisella, kuntalaisille rakennusmaat muutettaisiin ilmaisiksi ja saatettaisiin voimaan vuokrasäännöstely. Vartiainen nyt vain sattuu edustamaan piirejä, jotka hankkivat sijoitusasuntoja ja pitävät niissä törkeitä vuokria. Samat sijoittajat ovat monet työnantajia ja mielellään maksavat heikkoja palkkoja ja pitävät ihmisiä epävakaissa työsuhteissa.

Tämä nykyinen keinottelutalouden malli vain ajaa maan sekasortoon eikä ratkaise ydinongelmia kuten työllisyyttä ja hävyttömiä elinkustannuksia. Jos vaaditaan radikaaleja muutoksia työttömien elämään niin niitä tulee toteuttaa muuallakin yhteiskunnassa. Keinottelijoiden etuja ei tule suojata yhtään enempää. Vai haluammeko todella palata maaorjuuden kaltaiseen orjatyömalliin? Hyvä muistaa Kokoomuksen Vartiaisen mitä siitä seurasi aikanaan naapurimaassa.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu