Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Mykkänen, säilöönotto ja ihmisoikeudet

  • Hänkin ylläpitää pakolla toimettomia.
    Hänkin ylläpitää pakolla toimettomia.
Ministeri Mykkänen ei pidä perusteltuna, että luvattomasti maassa olevat ja karkotuspäätöksen saaneet muuttajat otettaisiin säilöön kaduilta kulkemasta. Mykkänen pitää myös kustannuksia liian korkeina. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246841-karkotettujen-sailoonotto-laajen... Säilöönotto on ihan perusteltu toimi. Näin tehdään nyt Ranskassa tuoreella ja terveellä päätöksellä. Henkilö on luvatta maassa ja on näyttöä siitä, että hänen tilanteessaan mennään maan alle piiloon tai siirrytään muualle EUssa. Talteenotto on sama kuin vangitseminen eli kuluja syntyy. Lisääntyvät kulut voidaan kattaa laittamalla luvattomasti maassa olevat töihin tallelokerossaan. Itseasiassa kaikki työkykyiset vangit olisi laitettava tuottavaan pakkotyöhön kattamaan kustannuksiaan. On ihmisoikeuksia loukkaavaa, että yksinhuoltaja siivooja joutuu alle kahden tonnin nälkäpalkastaan maksamilla veroropoilla ylläpitämään raavaita nuoria miehiä, jotka makoilevat vankiloissa täyshoidossa. Kyse on vakavasta ihmisoikeusloukkauksesta ja pakkotyön teettämisestä syyttömillä ja varattomilla. Mykkänen ei ole tehtäviensä tasalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Korjaatko tuon otsikon nimen Jounista Kaiksi, mikäli nykyistä ministeriä siinä tarkoitat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogin otsikko herättää kysymyksen siitä, onko Kai-poika laittanut Jouni-isänsä blogistin mielestä kyseenalaisin perustein säilöön ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Neljä tuntia on mennyt, eikä Hämäläinen ole saanut otsikkoaan muutettua. Hän uskoo olevansa oikeassa - tälläkin kertaa.

Juha Hämäläinen

#8. Anteeksi, että annoin odottaa. Piti käydä yhtä toista dementikkoa hoitamassa ja hakea painava trampoliini aikuisille lapsille ja venekerhon kahvilassa jutella yhden vaarin kanssa tekstiiliurheilijoista, pujottelusta, urheiluautoista, veneistä ja sukeltamisesta. Meni siihen aika.

Kun nyt kuitenkin oikean etunimen tiesit niin ei kai suurta haittaa ollut. Pahoitteluni Jounille. Muilta osin olen oikeassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"On ihmisoikeuksia loukkaavaa, että yksinhuoltaja siivooja joutuu alle kahden tonnin nälkäpalkastaan maksamilla veroropoilla ylläpitämään raavaita nuoria miehiä, jotka makoilevat vankiloissa täyshoidossa."

Uskotko muuten hetkeäkään, että tasa-arvo- ja ihmisoikeuskoohottajat välittävät vähääkään jostain siivoojasta varsinkin, jos tämä on kaiken lisäksi valkoinen suomalainen? Ehei, eihän tämä voi edes olla uhri.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kannattaisikohan ehkä harkita kouhotuksensa, eli nätisti sanottuna ylenpalttisen Puheenvuoro-aktiivisuutensa hillitsemistä, kun eivät edes nimet enää mene oikein?

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Miksi olet noin ilkeä. Juhalla on tervejärkisiä mielipiteitä. Jos niitä on hänellä liian paljon, suosittelen niiden lukematta jättämistä.

Juha Hämäläinen

#4. Olen monta kertaa tuota jo harkinnut eikä addiktio anna silti periksi. On vaikeaa elää päivääkään ilman tiukkaa palautetta. Erityisen vaikeaa on kestää aina oikeassa oleminen. Tiedät varmaan tunteen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Juha Hämäläinen on yksi Puheenvuoron parhaista kirjoittajista, yleensä asiat hänellä menevät aina oikein. Ja ei se ole niin tarkkaa ministerien nimien kanssa....

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Maastapoistettavat ovat juuri niitä, jotka voivat tehdä typeryyksissään mm ssa peruuttamattomia väkivaltaisia tekoja. Motiivinaan väkivallalle voi olla palava halu jäädä Suomeen lihapatojen ääreen patsastelemaan ja nauttimaan kattavasta ylläpidosta.

Onhan näitä esimerkkejä jo nähty.

http://www.vlt.se/vastmanland/vasteras/mordarens-v...

Hauskinta tietysti tässä jutussa on, ettei ministeri Mykkänen ole tietenkään mistään vastuussa. Mykkänen kuuluu samaan tyhjänhöpöttäjien sakkiin kuin pääministeri Sipiläkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Veronmaksajien rahan tuhlausta" ( Kai Mykkänen ) eivät ole karkotuspäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden säilöönotot vaan tällaisten henkilöiden paisutellut terroristioikeudenkäynnit kuten nyt juuri Turussa todistamme tapahtuvan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mikä siinä oikeudenkäynnissä on paisuttelua? Suomen lain mukaan siinä toimitaan. Kannattaa opetella erottamaan oikeuslaitoksen toiminta ja median kiinnostus toisistaan.

Juha Hämäläinen

#9. Turun terrori-iskun todistamisen tarve terrori-iskuksi on nyt jokseenkin typerää.

Puukkojunkkari on itse tekonsa motiivit kertonut aikaa sitten ja kaikki muu täsmää. Häntä ei myöskään ole diagnosoitu vinttipimeäksi syyntakeettomaksi. Kyllä oikeudenkäynti sekä sen uutisointi on mautonta farssia. Tuosta tuli jo kirjoitettua.

http://emailjuuso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254157-...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Entä jos tuon oikeudenkäynnin seurauksena taustalta löytyykin muita henkilöitä joilla on osuutta tähän väkivallan tekoon, eikö silloin tuo oikeudenkäynti, joka toimitetaan Suomen lakien mukaan, ole hintansa väärtti. Farssiksi tuo oikeudenkäynti muuttuisi silloin mikäli Suomen lakia ei noudattaisi, kuten nyt Hämäläisen mielenharmiksi noudatetaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilmeisesti sieltä taustalta ( esitutkinnassa) on löytynyt muitakin henkilöitä Isis-sympatioineen, mutta ei tässä oikeudenkäynnissä heitä olla tuomitsemassa.

Ainoa syytetty on Marokosta Suomeen ajanoloon päätynyt turvapaikanhakija.

Juha Hämäläinen

#14. Muiden tekijöiden löytyminen oli jo alkuunsa epätodennäköistä. Puukkojunkkari ei ole yhteistyöhaluinen, koska ei kadu tekoaan. Miksi hän auttaisi viranomaisia.

Lausuin vain mielipiteeni koko showsta. Tuomioistuin puuhaa prosessejaan meidän mielipiteistämme välittämättä. Jopa minä tiedän sen.

Tommi Mäkinen

Samaa tuumas J. Halla-aho facebookissa:

"Sisäministeri ei ymmärrä, että jos kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat otettaisiin systemaattisesti säilöön, meillä olisi paljon vähemmän kielteisen päätöksen saaneita - ja paljon vähemmän säilöönotettavia.

Juuri se, että Suomeen voi jäädä palloilemaan täysillä palveluilla kielteisestä päätöksestä huolimatta, houkuttelee Suomeen ihmisiä, joilla ei ole edellytyksiä kansainväliseen suojeluun. Esimerkiksi Abderrahman Bouananin.

Systemaattisen säilöönoton ensisijainen funktio ei ole säilöä ihmisiä vaan toimia karkottavana tekijänä.

Mitä kustannuksiin tulee, maksaahan kielteisen päätöksen saaneiden elättäminen, hoitaminen ja viihdyttäminen nytkin. Se, että alaovi pannaan lukkoon tai maastapoistamiskeskuksen ympärille rakennetaan aita, ei paljon lisäkustannuksia synnytä.

Se, että näin ei toimita, on pelkkää saamattomuutta ja pelkuruutta. Lasku on kallis. Mykkäsen resepti on se, että annetaan työperusteinen oleskelulupa kaikille laittomasti maassa hengaileville."

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Olisi aivan perusteltua ottaa maassa laittomasti - siis laittomasti - oleskeleva henkilö säilöön pikaista palautusta odottamaan. Näin tulisi toimia järjestäytyneessä yhteiskunnassa.

Kustannuksiin vetoaminen on lähinnä typeryyttä. Yhteiskunnan on hoidettava järjestystä kustannuksiin katsomatta - tietenkin tuhlausta välttäen. Tiedoksi ministeri Mykkäselle: kansalaiset maksavat kaduilla liikkuvien paperittomien kustannukset monin eri tavoin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei tällainen kirjoitus juurikaan saa kommentteja muilta kuin samaa mieltä olevilta. Millään järjellisellä perusteella Mykkäsen toimintaa ei voi pitää oikeana, joten jopa nämä perinteiset ihmisoikeustaistelijat puuttuvat täältä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei se siitä johdu, vaan ei millään jaksa täällä tätä samaa tiettyjen ihmisten maahanmuuttohöpötystä.

Minä taas näen, että harmitus on eräillä niin suuri, kun eivät päättäjät ymmärrä ollenkaan tätä järkipuhetta, siksipä sitä pitää toistaa, toistaa, toistaa ja toistaa.

Blogi-itkut ei auta, äänestäminen auttaa, joskin sekin tie taitaa olla tukossa.

Olen pahoillani, että elämänne on näin raskasta, mutta jotta tulisi parempi uni, kannattaa vaikka nähdä unia Unkarista.

Öitä.

Juha Hämäläinen

Hyvää yötä Petteri. Jatketaan jankutusta huomenissa taas pirteinä. Laitoin teille vielä natsimopsijutun kansallismielisestä koirasta, että on turvallinen olo nukkumaan mennessä eikä tule Putin vihreine miehineen uniin eikä Korean rakettimies tai Nykin kahjo kiinteistönvälittäjä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Yhdyn tässä Petterin näkemykseen. Juuri muutama päivä sitten keskusteltiin, kuinka tämä maahanmuuttovastainen öyhötys on sooo last season.

Mykkänen on ihan oikeassa siinä, että kun palautukset on hyvä tehdä juuri niin kuin ne nyt tehdään. Muutokseen ei ole tarvetta. Ei, vaikka se Halla-ahon Jussia ja hänen hengenheimoaan kiusaakin.

Mutta tuo uskomuksesi siitä, hyväksyntä olisi syynä, on siis väärä. Ei näitä öyhötysjuttuja jaksa enää edes kommentoida. Kaluttu luu. So last season.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Joo, urakka on vielä pahasti kesken.

10000 turvapaikanhakijaa on vielä vastaanottokeskuksissa juridisten prosessien hitauden vuoksi.

Tällainen Mykkäsen siunaama viivyttely on rikos turvapaikanhakijan ihmisarvoa kohtaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #25

Halla-ahon Jussi, suuri ihmisoikeustaistelija.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niemeläinen, joka haluaa lisää kansainvaellusta kohteena Suomi, ei näytä lainkaan ymmärtävän sen seurauksia. Otetaan pari yksinkertaista esimerkkiä:

"Etelä-Suomen rikosseuraamusalue julkisti maanantaina raportin väkivaltaisesta ekstremismistä. Raportin mukaan ilmiöön liittyviä henkilöitä oli kuluvan vuoden tammikuuhun mennessä havaittu yhteensä 112 Suomen vankiloissa. Näistä 76 havaintoa liittyi radikaaliin islamismiin, 28 äärioikeistoon ja kahdeksan johonkin muuhun."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005653573.html

Suomen vankiloissa erityisesti muslimivangit ovat täysin yliedustettuina suhteessa osuuteensa väestöstä.

Pohjois-ranskalaisessa vankilassa muslimeita oli vankipopulaatiosta jo vuonna 2008 60-70%.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/artic...

Edelleen samasta Ilta-Sanomien kommentista:

"Saksan oikeuslaitos aloitti viime vuonna lähes tuhannen terrorismiin liittyvän jutun käsittelyn. Niistä yli 800 liittyi radikaaleihin islamisteihin. Oikeuslaitoksen voimavarat ovat koetuksella."

Siis oikeuslaitoksen voimavaroja tuhlaantuu sellaisten rikosten käsittelyyn, joita ei lainkaan olisi ilman löysää maahanmuuttopolitiikkaa.

Kaikki laittomasti maassa olevat mahdollisimman nopeasti ulos maasta, jotta nämä eivät jää rasitteeksi yhteiskunnalle.

Muitakin voimavaroja, myös Suomessa, tuhlataan maahantulijoihin. Se on kaikki pois esimerkiksi vanhuksilta. Tätä nämä niemeläiset eivät ajattele.

Niemeläisistä tuntuu hienolta, kun provinsiaalinen pikkukaupunki Helsinki näyttää "kansainväliseltä" riippumatta haitallisista lieveilmiöistä.

Juha Hämäläinen

#24. Ei sinun tarvitsekaan kommentoida.

Jäi muuten kertomatta, että Ranskassa ollaan tekemässä laiton rajanylitys myös näille vaeltajille rangaistavaksi. Luvattomasta ylityksestä vuosi linnaa ja taskurahat sakkoihin. Lisäksi reippaat alppialueen porukat aitaavat Italian ja Ranskan välillä yleistä vaeltajien kulkureittiä vuorilla. Tämä kertoo todellisista mielialoista muualla.

Maailmalla mennään ihan toiseen suuntaan kuin mihin Niemeläisen nenä osoittaa.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Oudoksi on mennyt tämä nykyinen keskustelu. Melkein kuka hyvänsä on valmis tuomitsemaan jonkun toisen pakkotyöhön ja sen pitäisi vielä olla tuottavaakin. Eli tervetuloa takaisin "Chain Gang".

Juha Hämäläinen

#23. On paljon enemmän outoa, että vankiloissa löysäilevät täyshoidossa työkykyiset ihmiset ja toisten pienipalkkaistenkin on heidän kulunsa työllään katettava, rahat otetaan pakolla eli samanlaista pakkotyötä tuo.

Miksei vanki voi tehdä tuottavaa työtä ja vaikka pakolla. Kerro miksi ei, valaise meitä.

Toimituksen poiminnat