Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Natsimopsi on kielletty rotu

  • Viimeinen natsimopsi julkisuudessa Britanniassa.
    Viimeinen natsimopsi julkisuudessa Britanniassa.
Taas pääsi kolmas valtakunta neljännen valtakunnan uutisiin. Brittimies sai kunnon sakot tuomioistuimessa laitettuaan Youtubeen videon rekustaan, joka osaa tehdä natsitervehdyksen ja seuraa mielellään Adolfin puheita postuumisti. Olen huolestunut tällaisesta tuomioistuinten harrastamasta fasismista. Jollei natseja saa pilkata niin jotain on pahasti pielessä arvoissamme. Natsien pilkkaamisen on oltava laillista. Sen verran tuhoa saivat aikaan, että sen vastikkeeksi saa heidän ja saksalaisen ylirotunsa touhuja pilkata muutaman sukupolven ajan. Ei kai tuomioistuin niin tyhmä ollut, että pitää tällaista natsimielisenä tai juutalaisten pilkkana. Mikään ei tällaiseen viittaa. Muutama ruuvi on löysällä tai jo tippunut, jos näin oikeusistuin luuli.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vaikuttaisi vaikea-asteiselta huumorin kuolemalta. Kohta britit kieltävät Veikko Huovisen Veitikan. Vai onko se jo kielletty Isossa-Britanniassa?

Toni Rintala

Saksassa sai jo vuosia sitten eläkkeellä ollut koiranomistaja jopa vankeutta vastaavasta. Ainakin sakkoja, en nyt muista tarkemmin. Enkä löydä..
Ehkä tää:
http://www.kaleva.fi/viihde/suomalaiskoiran-natsit...

Myös kiinalaisturisteja on pidätetty käden heiluttelusta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170807220030990...

Miten lie kävi puutarhatontun veistäjän?
https://yle.fi/uutiset/3-5285006

Suomalaisetkin koirat on osanneet tervehtiä
http://www.kaleva.fi/viihde/suomalaiskoiran-natsit...

Tähän loppuun totean, että meidänkin kissa osaa antaa tassua yläfemmana. On kyllä ihan natsitassun näköistä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiinalaiset voivat sitten kertoa kotona kauhutarinoita eurooppalaisesta ihmisoikeustilanteesta. Noin paha se nimittäin ei ole Kiinassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuo suomalaiskoiran tapaushan paljastaakin mistä on kyse: natsien arvovallan säilyttämisestä.

Juha Hämäläinen

#7. Olen Saksassa törmännyt vanhoihin Wehrmachtin veteraaneihin, jotka loukkaantuvat edelleen syvästi, jos moittii heidän hyökkäyksiään naapurimaihin. Heidän mielestään se oli ganz normal.

Juha Hämäläinen

#2. Töissä Saksassa ylläpidin natsiajan perinteitä. Kerran tulin johtoryhmän kokoukseen ja kysyin mitä tulee mieleen seuraavasta. Heilautin laukkuni neukkarin suuren pöydän jalan viereen. Ja hipsin poispäin.

Sekunnissa eräs Herr Doktor Doktor tokaisi, että muista Juuso kuinka siinä kävi salkkumiehelle. Hän viittasi von Stauffenbergin kohtaloon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mopsi-rotu on kotoisin Kaukoidästä.

Ehkä se sakko tulikin siitä, että mopsit eivät ole arjalaista sukujuurta. Tuomari itse kun on mahdollisesti saksalaisten natsien jälkeläinen.

Juha Hämäläinen

#3. Niin aika moni korkeasti koulutettu natsi päätyi paitsi Jenkkeihin niin mm Englantiin ja hyviin virkoihin. Kun on kerran päässyt Englannissa seurapiireihin niin siellä ovat jälkeläisetkin muutaman vuosisadan ainakin. Ei auta natseja pilkata edes sen entisessä vihollismaassa.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Kerrotaan, että eräässä pubissa oli koira, jolla oli tapana laulaa takan äärellä ”God save the Queen”. Paikalle sattunut vieras kyseli pubin omistajalta, miten tuollainen on ylipäätään mahdollista, mihin tämä murahti: ”Ei sille mitään mahda. On sitä yritetty opettaa, mutta se penteleen rakki laulaa sitä joka kerran makuultaan.”

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ruotsissa kiellettiin muutama vuosi siten joulutortut, joiden "siivekkeet" olivat liian kulmikkaita.

Juha Hämäläinen

Natsipullat ovatkin vaarallisia. Niitä nielemällä voi vahingossa sisäistää natsi-ideologian.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Juha Hämäläinen

Vai on nimikin tiedossa. Toivotaan rekulle kaikkea hyvää kuten kuppi täyteen murkinaa. Joutuukohan uudelleenkoulutukseen leirille huonoista tavoistaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Hakaristi on vanha symboli.Intian hindulaisuudessa hakaristi symboloi äärettömän pyhää ja hyvää. Se on yksi Vishnun symboleista ja kuvaa auringon säteitä, joita ilman ei olisi elämää. Vishnu on hindulaisuudessa rakkautta ja elämää ylläpitävä jumala. Hakaristia käytetään yleisesti eri puolilla Intiaa koristamaan erilaisia asiota ja esineitä, kuten temppeleitä, alttareita, häitä ja muita juhlia, taidetta, uskonnollisia kirjoituksia, taloja, porttikäytäviä, sekä lahjoja ja leivonnaisia. Niitä ei pidä ymmärtää väärin.

Persian zarathustralaiset omaksuivat svastikan monoteistisen uskontonsa symboliikkaan intialaisilta. Heille symboli edusti nousevaa muistaakseni aurinkoa. Silkkitie-tv-dokumentissa hieman raotettiin tuon uskonnon olemusta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Natsi tervehdyksestä joudut Euroopassa melkoisiin vaikeuksiin, mutta Eurooppalaiset ja Suomalaiset tietyt tahot kutsuvat sitä "kulttuuriksi", kun on heidän lemmikeistään kysymys.

http://www.tunisie-news.com/chroniques/dossier_593...

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ja jälleen yksi blogikirjoitus, joka paljastuu hölynpölyksi, kun penkoo vähän tarkemmin. Tai tässä tapauksessa ei tarvinnut edes penkoa, koska blogisti jättää pari olennaista yksityiskohtaa kertomatta.

Kainaloaan tuuletteleva koira ei tässä varmaankaan ollut se isoin juttu, vaan kouluttajansa kommentit. Kaksikon ihmisosapuolihan sössöttää useasti juutalaisten kaasuttamisesta, ja myös "Sieg Heil" kuuluu käytettyihin termeihin.

Ns. Halla-aho-puolustus - eli vetoaminen huumoriin - ei tälläkään kertaa ole kovin vakuuttava strategia.

Tarina kokonaisuudessaan - myös ne osat, joita blogisti ei pitänyt mainitsemisen arvoisina - vaikkapa täältä:
https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Muttakun mun mielestä :)

Ei totuus ole tärkeää, pääasia, että saan sanoa ''painavan''sanani

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tarinan ydin :

” And so I thought I would turn him into the least cute thing I could think of, which is a Nazi.”

Practical joke :)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Totuus tosiaan kunniaan. Koira oli tuomion suhteen aika irrelevantti asia. Tuomio tuli videolla toistuvista lauseista, eikä koiran takia.

Muuten Meechan kun kertoi oikeudenkäynnistä, niin oikeudenkäynnin aikana tuomari sanoi hänen mukaansa suoraan, ettei alkuperäisellä aikomuksella ole mitän väliä ja että vain sillä on väliä, miten oikeus tulkitsee aikomuksen. Eli periaatteessa arkisetkin asiat voidaan muuttaa vaikka terrorismiksi, jos oikeutta jaetaan tuolla tavalla.

Juha Hämäläinen

#16+23. Kyllä oleellista on missä tahansa teossa sen tarkoitus. Jopa ihmisen surmaaminen luokitellaan ja rangaistaan motiivin mukaan. Kun tapat sodassa, itsepuolustukseksi, pikaistuksissa tai suunnitellusti muuten vain, saat kovin erilaisen rangaistuksen.

Ensimmäisessä tapauksessa olet sankari ja saat prenikan, viimeisessä voit joutua itse lopetettavaksi. Teoissa ei sinällään mitään eroa. Olet kaikissa surmannut.

Esimerkkini varmaan hieman valaisee sitä, että tässä koiran natsitervehdykseen agitoinnoissa on aivan tismalleen samat astevaihtelut. Meechan pilkkasi natseja eikä juutalaisia. Sillä ei merkitystä miten joku asian kokee. Meecham ei tiettävästi ja uutisen mukaan ole kuulunut uusnatseihin eikä hän ole holocaustin kieltäjä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Mikäs minä olen kyseenalaistamaan blogistin lakiosaamista. Eli jos joku ampuu kohti toista, oleellista ei ole, osuuko hän vai ampuuko kenties ohi, vaan se, mikä on ampumisen tarkoitus. Tämä selvä.

Olen varmaankin tosikko, kun minua ei naurata eikä edes hymyilytä juutalaisten kaasuttaminen tai sieg heilin hokeminen. Ehkä Meechanin olisi pitänyt ensin opetella satiirin tekemistä, ennen kuin yrittää sitä itse tehdä. Nyt hänen täytyy yrittää jälkikäteen selitellä tekemisiään. Tyhmyydestä sakotetaan - joskus kirjaimellisesti.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

#26. Huumorintaju onkin ihmisillä erilainen. Pahimmillaan sitä ei ole lainkaan. Hitler ei ollut huumoriveikkoja vaan totinen torvensoittaja. Olisi ollut parempi, jos hän olisi tyytynyt kertomaan juutalaisten kaasuttamisesta sen sijaan, että toteutti suunnitelman.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #27

Eihän hänen sitä itse tarvinnut toteuttaa, hänen pauhaamansa kiihotus kansanryhmää vastaan sai idiootit ryhtymään sanoista tekoihin. Mistä muuten tiedät, että Aatu ei omasta mielestään harjoittanut vain vähän ronskia stand-up-komiikkaa, jonka huumorintajuttomat tylsimykset menivät pilaamaan?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #28

#28. Tiedänpä hyvinkin. Olen lukenut 47 vuoden aikana kasan kirjoja Hitlerin Saksasta ja Hitleristä aikalaisten kuvauksia. Adolf ei ollut Huovisen kirjan Veitikka. Kirja tosin oli erinomainen.

Veikko Pitkäkari

Sodan jälkeen saksalaisia ja itävaltalaisia kiellettiin tekemästä natsitervehdystä ja käyttämästä hakaristejä.Miksi 70 vuotta Pariisin rauhansopimuksen solmimisen jälkeen engelsmannit on loikannut hävinneiden puolelle ja alkaneet noudattaa sakemannien rauhansopimusta?

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Rottweilerimme haroo tassuaan useinkin samalla tavoin kun kuvan rikollinen. Luvalla sanoen en kuitenkaan tiedä, mitä koiramme ajattelee kansallissosialismista.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eräs koira oli koulutettu heittäytymään selälleen ja levittämään kaikki raajansa, kun kysyttiin miten Pispalan likat tekee.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun asuin itsekin Pispalassa. Pitäisikö haastaa koiran isäntä oikeuteen?

Toimituksen poiminnat