Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Pääministeri ja SDP tiukentamassa maahanmuuttoa tuntuvasti

  • Uusittu painos tulossa.
    Uusittu painos tulossa.
Perjantaina saimme kuulla, että pääministeri ja SDP haluavat tiukentaa tuntuvasti pakolaisten maahanmuuttoa EUn ulkopuolelta. Pääministerin lausunnon mukaan eivät ilman oleskelulupaa olevat voi enää nauttia maan kansalaisten tavoin sosiaalietuuksista. Eivätkä heidän lapsensa. Pääministeri katsoo SDPn tavoin, ettei nykyinen muuttovirran taso voi jatkua. Turvapaikanhakijoita on otettu liikaa väestön määrään nähden. Demarit haluavat keskittää turvapaikanhaun vain muutamaan paikkaan ja kieltää hakijoiden vapaan asettautumisen miten he haluavat. Kielteisen päätöksen saaneille ei maksettaisi enää toimeentulotukea ja heidän säilöönottojaan lisättäisiin ja mahdollisuus työperäiseen oleskeluun lopetettaisiin poistopäätöksen jälkeen. Rajatarkastukset tulisivat jäädäkseen myös maan Schengen- rajoilla. Demarit lisäisivät vastapainoksi tukea EUn ulkopuolisille suurille pakolaisleireille. Tukea annettaisiin kuitenkin vain maille, jotka suostuvat vastaanottamaan maahan palautettavat kansalaisensa. Tällaiset ovat uudet suunnitelmat pääministerillä ja demareilla. Ruotsissa. Lähde HS. 5.5.2018. "Pääministeri Löfven: Ruotsi ottaa liikaa pakolaisia."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Onko vaalipuheita vai ovatko tulleet järkeen. Nyt kerkeisi vielä hallitus kyntensä näyttämään ja todistaa että ovat tosissaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lue blogista muutakin kuin otsikko.

Hämäläinen suvaitsee olla leikkisä :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Oho... Olin jo innoissani kun kuvittelin että täälläkin puolueet ovat heränneet, etten lukenut edes alas asti... No mitä Ruotsissa niin täällä sittwn vähän myöhemmin? eikö?

Juha Hämäläinen

#2. Olin leikkisä näin vakavasta aiheesta huolimatta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Tämä siis Ruotsissa. Suomessahan sekä SDP,että pääministeri ovat without balls.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Siinä kun ei kysytä SDP:ltä yhtään mitään, jos turvapaikanhakijoita yllättäen tulisi rajojen yli v. 2015-2016 tapaan.

Koko homma on lopulta mm. Turkissa ja Venäjällä tehtävien päätösten seurauksia.

Kreikan oikeuslaitos päätti 18.04., että Turkista maahan tulevat pakolaiset voivat liikkua aivan vapaasti ja ilman esteitä maan sisällä saarilta edespäin Eurooppaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sepä se on kun EU:n sisälläkin olevat valtiot ,jotkut niistä, ajattelevat omaa etuaan ensin ja sitten vasta EU:n etua, toisin kuin meillä täällä Suomessa.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"Demarit lisäisivät vastapainoksi tukea EUn ulkopuolisille suurille pakolaisleireille."

Jos näin on, niin aika typerää touhua. Ruotsi on jo maailman ykkönen YK-järjestöjen rahoituksessa, muut Pohjoismaat (ilman Islantia), Luksemburg, Alankomaat, Saksa ja Britannia ovat seuraavia.

Valtioiden lahjoitussummat pysyvät yleensä aika vakaana vuodesta toiseen eri YK-järjestöissä. Jos Ruotsi entisestään kasvattaa omaa poskettoman ylisuurta maailmanennätysosuuttaan, joku muu(t) saattaa vähentää vastaavasti. Esim. USA näkee silloin mahdollisuuden, että heidän suhteessa hyvin pienestä kehitysapubudjetistaan voidaan siirtää osa johonkin toiseen kohteeseen, kun alkuperäisen kohteen tavanomainen taso täyttyy pienemmälläkin USA:n avustuksella Ruotsin entisestään kasvattaessa osuuttaan.

Se, mihin pitäisi puuttua, on, että YK:n järjestöjen (UNHCR, WFP, UNFPA, ilmastorahoitus, otsonisopimus...) rahoitus on täysin muutaman maan harteilla. EU:n komissio, EU:n yhteinen kehitysrahoitus, "läntiset ja pohjoiset EU:n jäsenvaltiot", USA, Kanada, Japani, Australia, Uusi-Seelanti, Sveitsi ja Norja. Muita ei ole! Lahjoittajamaaryhmä pysyy aina samana, vaikka Maailmanpankin korkeimman tuloluokan maiksi on noussut kymmeniä uusia talouksia viime vuosikymmeninä! Maailman rikkaimmat maat inttävät olevansa oikeutettuja ikuiseen kehitysmaan asemaan, kuten Singapore, Hongkong, Taivan, Etelä-Korea, Bahrain, Brunei, Katar, Saudi-Arabia, YAE, Oman, Saint Kitts ja Nevis, Trinidad ja Tobago, Uruguai, Curaçao, Caymansaaret, Barbados, Bermuda, Bahama, Makao, Uusi-Kaledonia ja Pohjois-Mariaanit muutamia mainitakseni. Juutalaiset tekevät itse päinvastoin kuin kehottavat muita tekemään. Ei pakolaisia Israeliin eikä kehitysrahoitusta Israelista, vaan muut maksakoon ("ja olemme kehitysmaa, vai oletko juutalaisvihaaja/natsi?").

Myös rikkaammista EU-maista Malta ja Kypros elelevät kuin kehitysmaat edelleen. Cotonoun sopimuksen takia tosin nekin joutuvat pulittamaan AKT-maille ennalta määritellyn summan, joka kasvaa reilusti inflaatiota enemmän jokaisessa jatkosopimuksessa. + niiden laskennallinen osuus EU:n mittavasta kehitysrahoituksesta. Malta ja Kypros olivat G77-maita huhtikuun loppuun 2004 asti. Olisivat kansainvälisissä sopimuksissa edelleen kehitysmaina, mutta EU on oikeushenkilönä kaikissa näissä haittasopimuksissa osapuolena + pakottanut kaikki EU-maat vapaaehtoisesti luopumaan kehitysmaan asemastaan, jos sellainen on jossain ollut. Malta ja Kypros ovat näin ns. Annex I -osapuolia ilmastosopimuksessa ns. siirtymätalouksien kanssa, eivät Annex II -osapuolia. Koskee toki Sloveniaa ja Kroatiaakin.

Ruotsi voisi sitoa pakolaisleirirahoituksensa Ruotsia rikkaamman Singaporen rahoitukseen. Singapore antoi UNHCR:lle 60 000 US dollaria vuonna 2017. Tämä vähän yllätti, kun tarkastin äsken lukemat. Yleensä Singapore-nimeä ei asiakirjoista edes löydy. Montenegrokin tosin lahjoitti pakolaisleireille enemmän (82 745 US dollaria) kuin ökyvauras Singapore.

Rahalla lahjomiseen, että maa X ottaisi kansalaisensa pakkopalautuksina vastaan, ei pidä ryhtyä. Suomeakin Irak yrittää lypsää niin paljon kuin mahdollista. Jos yhdelle maksaa, kaikki muutkin vaativat vähintään saman. Kuten EU:n Turkki-sopimus. Muutkin haluavat samanlaisen sopimuksen. Palautettavan voi kipata sinne, mistä tulikin. Ja tehdä olon täällä niin tukalaksi, että haluaa vapaaehtoisesti pois. Eikä tietenkään pitäisi pakolaisia alun perin päästääkään maahan.

Kiintiöpakolaisissakin Ruotsi taitaa olla maailman ykkönen väestön kokoon suhteutettuna? Kiintiöpakolaisiakin ottaa maailmassa vain kourallinen maita. Ei tarvinne mainita, että Singapore ja Katar eivät ota ensimmäistäkään.

Juha Hämäläinen

#6. Hyviä huomioita. Aiheuttajaperiaatetta tulisi myös noudattaa. Ne maat, jotka aiheuttaneet massamuuton, tulee kantaa päävastuu kuluista. Pohjoismaille, Maltalle tai Singaporelle eivät nämä vastuut kuulu. Laskun voi lähettää Venäjälle, USAan ja Iraniin ja Israeliin.

Saksaan, Englantiin ja Ranskaan myös lasku Lähi-Idän järjettömästä rajojen vedosta, jossa ei välitetty muusta kuin näiden kolonialistien omista eduista.

Mitä pakkopalautuksiin tulee niin muistetaan kuitenkin, että halvemmaksi tulee maksaa palautettavan kotimaalle kuin maksaa muuttajan loppuelämä Pohjoismaassa kuten useimmiten joudutaan tekemään.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

No mitäs sitten tehdään, kun Venäjä ja Iran (jne.) eivät laskua maksa, vaikka lasku olisikin lähetetty?

Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen, hyväntekeväisyyteen, lahjoituksiin. Pakottavasta järjestelmästä tuskin päästään sopimukseen, ja jos päästään, sopimuksessa vain ns. perinteiset lahjoittajat olisivat velvollisia maksamaan. Ulkomaiden ja pakolaisten auttaminen omasta elintasosta tinkimällä on ilmiö, jota tavataan vain muutaman harvan maan kohdalla. Maailman rikkaimmat maat eli Katar, Kuvait, Bermuda, Hongkong ja Singapore esimerkiksi eivät osallistu.

Rajat ovat joissakin paikoissa maailmassa ongelmallisia, ja osassa Britannia ja Ranska ovat enemmän tai vähemmän syyllisiä. Mutta nykyrajojen muuttaminen on näiden alueiden ihmisten oma tehtävä/asia. Mutta aina olen ihmetellyt sitä, miksi nykypoliitikot Euroopassa ja muuallakin vastustavat uskonnollisesti kaikkia rajamuutoksia aina ja automaattisesti. Aina ensimmäiseksi sanotaan, että Bosnian, Irakin tai Syyrian "integriteettiä" (=jakamattomuutta, eheyttä, rajojen koskemattomuutta) pitää kunnioittaa ja enintään sallitaan jonkinlainen rajoitettu itsehallinto. Että valtioiden rajat tietyn vuoden jälkeen ovat ikuisia ja täydellisiä. Daytonin rauhansopimus ja Bosnian nykyjärjestely ikuisena ratkaisuna on huono asia ja aiheuttaa kustannuksia ja rajoituksia.

En ole sitä mieltä, että muutaman eurooppalaisen maan veronmaksajat laitetaan kärsimään esi-isiensä toimista. Syytöntä saksalaista veronmaksajaa kuritetaan Israelille annettavilla miljardeilla.

Massamuuttohan aiheutuu siitä, että ollaan mukana "kansainvälisessä sopimuksessa", joka antaa tällaisen mahdollisuuden. Jos tulijoita ei oteta vastaan eikä olla sopimuksissa mukana, nykyistä tilannetta ei olisi. Laittomat rajanylitykset estettäisiin kaikin keinoin. Ei ole Iranin, Ranskan, Britannian tai Venäjän vika, jos jostain syystä esimerkiksi Suomi houkuttelee pakistanilaisia ja nigerialaisia onnenonkijoita. Aiheuttaja on Suomi eikä joku muu. Jostain syystä nigerialaisia ei kerry Bosniaan tai Makedoniaan, vaikka ovat lähempänä ja helpommin saatavilla.

Eli helppoa on heittää, että aiheuttaja/syyllinen maksakoon. Mutta kun ei maksa, niin mitä sitten tehdään? Ruotsilla ei ainakaan ole mitään velvollisuutta tukea entistäkin enemmän pakolaisia Ruotsin ulkopuolella tai ottaa enemmän kiintiöpakolaisia, vaikka kiristäisivätkin turvapaikkapolitiikkaansa. Ennemmin Ruotsilla olisi velvollisuus vähentää suhteettoman suurta kehitysapu- ja ilmastorahoitusbudjettiaan.

"Mitä pakkopalautuksiin tulee [sic] niin muistetaan kuitenkin, että" halvinta on tehdä niin kuin melkein jokainen maa tekee, eli olla maksamatta lahjuksia palautuksista ja olla elättämättä saapuvia seikkailijoita.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsalaisten poliitikkojen maailmaa syleilevä ’hyväntekijänä parrasvaloissa ’ loistaminen ei enää herätäkään kansan keskuudessa väristyksiä ja kiinnostusta. Asenteet ovat muuttumassa. Ipnoksen viimeisimmän tutkimuksen mukaan 6/10 haluaa vähentää maahantulijoiden määrää.

Kysymys on ensisijaisesti integraation onnistumisesta / epäonnistumisesta ja jo syntyneistä järjettömistä kustannuksista, joille ei loppua näy tulevan. Humaaniset arvot eivät enää olekaan se ykkösjuttu. Ruotsissa ihmetelläänkin nyt julkisesti, miksi Ruotsin linja on eronnut niin selvästi Tanskan ja Norjan linjoista. Suomesta puhumattakaan. Yhteiseen EUn linjaan suhtaudutaan myös osittain epäillen ja varauksellisesti.

Maahanmuuttopolitiikka tuleekin todennäköisesti olemaan vahvasti pöydällä 2018 vaaleissa. Muiden puolueiden johdon on nyt otettava pää pois omasta turvallisesta jeesustelukolostaan ja kuunneltava herkällä korvalla, mitä ihmiset oikeasti odottavat. Talouden sakkaamisen pelko on kova ja holtiton rahankäyttö maahanmuuttajien kotouttamiseen kuntapuolella on jo ajanut monen pikkukunnan vaikeuksiin.

Åkesson ( sd ) muuten putsasi pöydän Sunnuntain SVT n vaalidebatissa ja mm ssa pm. Löfven jäi alakynteen diiba-daaba puheineen.Tätä kaksinkamppailua ei missään nimessä olisi haluttu järjestää, koska Åkessonille ei ole muiden puoluepoliitikkojen puolelta haluttu antaa yhtään siimaa, koska rasismi jne. ovat se kauhistus. Voidaan toki miettiä oikeita syitä, koska maahanmuuto on Ruotsissakin erittäin kannattavaa businesta ja maksajalla on luottotiedot kunnossa. Eikä se Ruotsin rotuoppihistoria ole vielä sekään unohtunut, mutta ei näytä unhohtuvankaan, vaikka kuinka väkeä tulee ovista ja ikkunoista.

Alla aiheesta parit linkit.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-debatter...

https://www.svtplay.se/agenda

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sidoforbund-gar...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ruotsissa on tilanne se, että ”juna meni jo.” Sitä ”Svea-mamma” ei saa enää koskaan kiinni, vaikka kuinka resiinalla pumppaisi.
Meillä saattaa olla vielä pieni mahdollisuus, että Suomi-neito saisi oman junansa kiinni. Kannattaa kuitenkin pitää pumpatessa ”tulipalokiirettä.” Aikaa tiimalasissa ei ole enää paljoakaan jäljellä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Alla on osateksti eräästää aikaisemmasta kommentistani ko. aihetta käsittelevään blogiin. Eikös tämä sovi tähähänkin kuin nyrkki silmään.

----
Muistattehan kuinka päättäjät sitten ottivat opikseen, "järjen käteen" ja puhuivat rehellisesti kansalle:
"Kansalaiset, medborgare, me päättäjät olemme tehneet harkinta virheen ja maatamme on nyt kohdannut suuri ongelma ("pakolaistulva" 2015), jonka kustannuksia maksamme vielä pitkälle tulevaisuudessa, mutta me, teidän erinomaisen viisaat päättäjänne hoidamme tämänkin asian parhain päin. Teemme kaikkemme teidän parhaaksenne ja niin ettei vastaava tilanne pääse toistumaan. Työskentelemme hartiavoimin niin EU:n kuin kotimaan tasoilla, että sodan kauhuista kärsiville voisimme tarjota apua leireillä oman kulttuurinsa kotoisissa oloissa, missä he tuntisivat olonsa turvalliseksi ja kotimaittensa olojen muuttuessa voivat palata kotikonnuilleen. Näin myös verovarojanne käytetään kustannustehokkaasti, pakolaiset saavat enemmän vähemmmin kustannuksin euroissa. Me viisaat päättäjänne lupaamme, että teillä, arvoisat Suomen kansalaiset ei ole huolta. Arvostamme teitä ja maatamme. Näin toimien me kaikki, myös uudet kansalaisemme, voimme paremmin nyt sekä tulevaisuudessa - ja näin monikulttuurisuudesta voi muodostua rikkaus terveellä ja kestävällä tavalla."

Ettekö muista tuollaista puhetta. Hyväksytään. Sellaista mitä ei ole tapahtunut, on vaikea muistaa.
----

Hämäläisen blogin mukaan jotain on siis liikahtanut päättäjien päissä. Katsotaan miten mielet muuttuvat EU:ssa. Jos blogin teksti on totta niin - "Siperia opettaa" pätee tässäkin asiassa.

Juha Hämäläinen

#11. Asiallisesti ottaen on huomattavan uskomatonta, että Svea-mamman poliittinen ääni on muuttunut näin paljon lopultakin vieläpä sen vasemmistossa.

Suomen lehdistö ei näytä laajemmin asiaa huomioivan. Median itsesensuuri toimii. Millään muulla ei tätä voi selittää. Onhan kyse uutisesta, jonka tulisi laajasti ylittää uutiskynnys.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Luulin, että tämä koskisi Suomea, mutta eihän se niin ollutkaan. Siis olin jo toiveikas asian suhteen. Olen yrittänyt monessa yhteydessä, facebookissa ja muualla asiasta kauniisti sanoa, että nyt pitäisi kiireesti jotain tehdä. Haluan aina käyttää konkreettisia esimerkkejä, miten asiat esim. minun kotikaupungissani ovat. Mutta kaikkihan täällä asuvat sen tietävät periaatteessa, mutta ovat jotenkin apaattisia asian suhteen. Nyt tänä kesänä tulee varmaan jo laajempia ongelmia, en usko, että tässä hyvin tulee käymään. Mutta kaupungin ydinkeskusta on mielestäni kaoottisessa tilassa jo nyt ja onhan siellä poliisipartioiden läsnäolo aivan jatkuvaa ja näkyvää.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

#14. Niin harhautin jutulla tahallani. Se herättää ihmiset miettimään onko kaikki meille kerrottu niin lopullisesti totta. Ei näy olevan.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Tällaisia ajatuksia esittävät Ruotsin Sosiaalidemokraatit:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/det-har-vill-so...

...presenterade Socialdemokraterna partiets migrationspolitik för kommande mandatperiod. Det handlar om kraftfulla skärpningar på en rad områden:

Avskaffa den så kallade Ebo-lagen, som ger asylsökande möjlighet att bosätta sig på andra ställen än Migrationsverkets boenden. S har kongressbeslut på det.
Fördubbla tiden som ska ha gått innan dess att en ny asylansökan, efter att ett avslag vunnit laga kraft, kan lämnas in, från fyra till åtta år.
Papperslösa ska inte kunna få försörjningsstöd, det vill säga socialbidrag.
Gränskontrollerna som infördes i november 2015 ska gälla tillsvidare, med formell omprövning varje halvår.
Asylsökande ska tas emot i och bo i särskilda ankomstboenden.
Kraven på att asylsökandes identitet ska vara fastställd skärps.
Asylsökande som fått avslag ska inte kunna vara kvar genom att i stället söka arbete, ett så kallat spårbyte.
Straffen för människosmuggling ska skärpas.
Biståndet ska användas för att förebygga och förhindra migration. Ett villkor ska kunna vara att biståndet påverkas om ett land inte tar tillbaka egna medborgare som inte får stanna i Sverige.
Sverige ska bara ta emot det antal asylsökande som motsvarar Sveriges storlek. För 2017 skulle det ha inneburit ungefär 14 000 personer, hälften av de som kom (27 000)

Toimituksen poiminnat