Mykkäsen työkokemus puuttuu

Tuli tuossa luettua taas poliitikon ja ministerin maahanmuuttoa ja työvoimaa koskeva blogijuttunsa. Kyse oli tällä kertaa sisäministeri Kai Mykkäsestä (kok). En voi kuin ihmetellä miten tällaiseen tehtävään päätynyt on niin tietämätön reaalitaloudestamme.

Mykkänen selittää, että Suomi ei voi valita Japanin tietä maahanmuutossa. Japanihan ei laske maahan pakolaisia oleskelemaan eikä ammattitaidottomia lorvimaan sossuun. Mykkänen ei ymmärrä, että Suomeen on aina päässyt helposti töihin, jos on ollut työpaikka tiedossa eli tulija on ollut ammatti-ihminen tullessaan. Paras esimerkki ulkomaalaisten palkkaajasta oli Nokia, jota Mykkänen ei arvosta lainkaan.

US: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249215-sisaministeri-kai-mykkaselta-tyr…

Hän väittää täysin päättömiä kirjoittaessaan: ”Monikulttuurisuuden mahdollistamisessa on kyse tienhaarasta, jossa Suomesta tulee joko houkutteleva, avoin ja helposti lähestyttävä, tai käpertyvä ja luotaan työntävä. GSM-Nokian nousu saattoi vielä perustua siihen, että opetetaan suomalaisille insinööreille oikeita asioita. Tulevat Nokiat syntyvät enemmän siten, että palveluinnovaation ympärille kootaan nopeasti parhaat tekijät ympäri maailmaa. Suomi joko on tällaisten osaajien kokoontumisajojen kohtauspaikka tai taantuva takapajula.”

Mykkänen on ollut johtoryhmän jäsen EKssa vuonna 2012 ja johtajana vastuualueenaan keskeiset vaikuttamishankkeet ja uudistuminen 1. helmikuuta 2013 alkaen. Lisäksi Mykkänen oli ulkomaankauppaministerinä. Miten tällaisiin tehtäviin pääsee ilman mittavaa työkokemusta yritysmaailmassa? Ja vieläkin enemmän ihmettelen miten Mykkänen ei tunne edes Nokian historiaa, joka on kaikkea muuta kuin mitä hän selittää.

Nokia oli ehdoton edelläkävijä ulkomaalaisten työllistämisessä Suomessa. Ulkomaalaisia oli kaikissa tehtävissä Suomessa ja yli sadassa maassa. Nokia kokosi päivittäin kansainvälisiä tiimejä tekemään töitä yhdessä. Nokian työllistämismalli oli niin kehittynyt ja kansainvälinen, ettei siitä osaa edes yksikään hallituksen tai Liberan jäsen kuin haaveilla. Merkittävä osuus suomalaisten ulkomaan työkokemuksesta on edelleen nokialaisilla.

Nokian mallissa ihmisiä palkattiin riippumatta heidän uskonnostaan, kansallisuudesta, sukupuolesta, koulutuksesta ja jopa ikä ei ollut este. Heille maksettiin vähintään hyvää palkkaa ja annettiin kattavat lisäedut. Nokia ja nokialaiset olivat erinomaisia veronmaksajia. Kymmenet tuhannet nokialaiset toimivat muuallakin kuin kotimaassaan.

Mykkäsen käsitys oli Nokiasta se, että firmassa oli vain suomalaisia insinöörejä salatieteeseen vihittyinä. Hän ei tajua sitäkään, että Nokia oli ja on globaalien palvelukonseptien luoja ollut 30 vuotta.

Kysyn miten pääsee EKn johtajaksi tai ministeriksi vain muutaman vuoden työkokemuksella järjestöissä. Se nimittäin selittää nämä Mykkäsen ontot kirjoitukset. Ministereille tulisi asettaa vaatimus riittävästä työkokemuksesta. Mykkänen ei todella ole ainut päättäjämme ilman työkokemusta politiikan ulkopuolelta.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu