Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Itä-Helsingissä tapeltiin taas

  • Puhos Helsingin Itäkeskuksessa.
    Puhos Helsingin Itäkeskuksessa.
Itä-Helsingissä ovat taas poliisien koppiautot vierailleet rauhoittamassa liikennekäytöksestä syntynyttä erimielisyyttä. Paikka on Puhos eli Puotinharhun ostokeskus, joka tunnetaan nykyään paremmin nimellä Puhostan. Perisuomalaiseen tapaan paikalla oli noin 200 henkeä joukkorähinässä. Siinä sivussa vandaalit aiheuttivat vahinkoja liikkeelle. Jäi epäselväksi kuinka paljon vandaalit vahingoittivat alueella runsaasti liikkuvia maahanmuuttajia eli turvapaikanhakijoita. Poliisi piti tapausta mitättömänä: "Helsingin poliisin ennalta estävä toiminto on käynyt keskusteluja Puotinharjun ostoskeskuksen eri toimijoiden kanssa." Lähde: https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201805282200974464_u0.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä suomalaiset ovat outoa sakkia. Parinsadan suomalaisen joukkorähinä pelkästään jostain väistämisvelvollisuudesta. Kyllä noille suomalaisille pitäisi opettaa hiukan itsehillintää...

Vanhaan hyvään aikaan laissa oli vielä ns. kapinapykälä rikoslain 16 luvussa, mutta vasemmisto halusi sen pois, ja se häipyi sitten 1994.

Pykälä kuului näin, ja olisi edelleen hyvä näihin suomalaisten rähinöihin:

"6 §
Jos väkijoukko on osottanut aikovansa tehdä kapinaa taikka häiritä yleistä turvallisuutta tahi järjestystä; niin paikalla olevan siviili-virkamiehen, se on Keisarin ja Suuriruhtinaan käskynhaltijan, kruununvoudin, nimismiehen, pormestarin, järjestysmiehen, poliisimestarin, taikka sellaisen virkamiehen sijaisen tulee kolme kertaa Keisarin ja Suuriruhtinaan nimessä kuuluvasti käskeä väkijoukkoa kohta hajaantumaan. Ellei väkijoukko hajaannu; käytettäköön asevoimaa kapinan tahi metelin asettamiseksi. Jos väkijoukko niin äkkiä ryhtyy väkivaltaan, ettei viranomainen voi menetellä niin kuin vasta sanottiin; olkoon viranomaisella valta määrätä, että väkijoukko on heti asevoimalla hajoitettava. Älköön kummassakaan tapauksessa käytettäkö terä- tai ampuma-aseita aikaisemmin, älköönkä aseita kauemmin, kuin mitä kapinan tahi metelin asettamiseksi välttämättömästi on tarpeen.

Jos asevoimaa on laillisesti käytetty niin kuin tässä on sanottu, ja jos joku väkijoukosta siinä sai haavan tahi surman; olkoon sinään."

Kapinasta ja metelistä oli aika kovat rangaistukset, maksimi taisi olla kahdeksan vuotta kuritushuonetta.

Juha Hämäläinen

#1. Ehkä tässä olisi tilaisuus soveltaa sharialakeja. Puhoksen imaami olikin jo välimiehenä, ei muuta kuin hänelle shariatuomioistuimen oikeudet alueelle niin ei tarvitse verovaroilla maksettua oikeutta ja poliisia vaivata.

Ostarin sisäpiha sopii loistavasti rangaistusten toimeenpanoon kuten ruoskintaan, raajojen katkomiseen, päiden irrotukseen ja kivityksiin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Kyllä suomalaiset ovat outoa sakkia."

Näinpä, ja suvaitsematonta. Vaikka kyseessä olisi osittain valeuutinenkin, se ilmentää osaltaan suomalaisten säälimätöntä suhtautumista tuleviin uussuomalaisiin ja ei-kansalaisiin yleensä, ks. http://emailjuuso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255970-...

- Tämän välikohtauksen tapahtumapaikka on Itä-Helsingin alue, jota on kutsuttu Puhostaniksi. Siellä on ollut alkuvuodesta useampiakin viranomaistehtäviä, joten turha paisutella tätä yksittäistapausta. Ja syrjittäviä ja syrjäytettäviä tuolla alueella tosiaan riittää arvonsatunteville kansalaissuomalaisille. Kävelin pari viikkoa sitten alueen läpi ja laskin nähneeni nelisensataa vastaan- ja ohikulkevaa ihmistä. Heistä yksi läpiajava fillaristi ja kaksi naista ja yksi pikkupoika näyttivät ns. kantasuomalaisen näköisiltä. Muut olivat silminnähtävän erilaisuutensa vuoksi helposti ylemmyydentuntoisten tunnistettavissa ja alentavalle käytökselle alttiita. Puhostanissa tehtiin mahdollisesti etnisesti profiloitu viranomaisisku helmikuussa, jolloin kirjoitin aiheesta blogin "Puhostan, Lähi-Itäkeskus, Östra Nimby? - Uusia asuinalueita, nya bostadsområden", ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250933-p...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"säälimätöntä suhtautumista tuleviin uussuomalaisiin"

Siis suomalaisetko tappeli? Täällä kirjoitetaan että kyseessä oli somalialaisten ja kurdien tappelu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

"Täällä kirjoitetaan että kyseessä oli"

Muuallakin kirjoitetaan. Toistaiseksi vahvistamaton huhutieto on sellainen, että pahoinpitelyn uhri olisi ala-ikäinen somalilainen turvapaikanhakija ja pahoinpitelijät kaiketi Suomen kansalaisia, kun kerran toimivat elintarvikekaupan palkollisina. Sehän ilmentää suomalaisten säälimätöntä suhtautumista tuleviin uussuomalaisiin ja ei-kansalaisiin yleensä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

"Toistaiseksi vahvistamaton huhutieto on sellainen, että pahoinpitelyn uhri olisi ala-ikäinen.."

Bloki kertoo 200 henkilön tappelusta, sinulla taitaa olla siis oma aihe.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #19

Ei, kyllä tappelun alkusyy/motiivi on ihan relevantti osa blogin aihetta. Alaikäistä turvapaikanhakijaa on kuulemma pahoinpidelleet jotkut suomenkurdit. Tiedämmehän toki kaikki, ettei suomalaiseksi voi tulla muuten kuin syntymällä suomalaiseksi, mutta poliittisesti korrektissa kielenkäytössä silti suomalaisiksi sanotaan kaikkia, jotka ovat onnistuneet saamaan Suomen kansalaisuuden ja joskus kuulemma sitä oleskeluluvalla odotteleviakin.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #17

Veikko, Suomen kansalaisia varmastikin olivat pahoinpitelijät mutta eivät suomalaisia. Huomiseksi on joukkotappelu järjesteillä kaupan eteen. Monikulttuurisuus kun on rikkaus...

https://www.facebook.com/ITSENAINENSUOMI/posts/256...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

Kai tiesit, että poliittisesti korrektissa kielenkäytössä suomalaisiksi sanotaan kaikkia, jotka ovat onnistuneet saamaan Suomen kansalaisuuden ja joskus kuulemma sitä oleskeluluvalla odotteleviakin.

Toni Rintala

"Asalamualeikum - Me Alanya-ketjun omistajat syvästi pahoittelemme..."

Kurdit vs. somalit?

Työntekijät hakanneet vääränlaista asiakasta? Työntekijöitä rangaistu teosta kiittämällä hyvästä toiminnasta.
Alaikäinen kortiton ei osannut parkkeerata autoaan oikein.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama
Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Legenda kertoo, että somalilla ja kurdilla tapahtui kolari tuon Alanyan parkkipaikalla. Sinäänsä ymmärrettävää, itsekin tuon parkkipaikan kokeneena voin sanoa, että se on aivan hanurista.
Asia meni tappeluksi, jolloin kurdi kaverineen veti somalia pataan. Poistuessaan paikalta somali lupasi jihadia.
Somalit palasivat satapäin Alanyaan, jossa kurdit ovat ilmeisesti töissä. Siellä riehuttiin ja ryösteltiin kunnes poliisi hajoitti joukon. Nyt fb on täynnä milloin minkäkin kuppikunnan porukkaa, jotka lupaavat kostoa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Puhostanin monenkirjavasta pääväestöstä löytyy porukkaa eri puolilta Lähi- ja Keski-Itää ja Afrikkaa, mutta muitakin on. Ainut ilmeisen eurooppalainen ryhmä eli itäeurooppalaiset kaiketi kristityt romanit (toki alunperin Intiasta tulleet hekin 1400-luvun lopulta lähtien) ovat joutuneet/päätyneet oleilemaan aivan alueen reunamilla osin ruohikolla, siinä missä muilla on omia virallisehkoja tilojaan. Eivät kai osallistuneet kahakoihin. Niihin pillerikauppoihin toki saattavat liittyä hekin. Onkohan tämä jotain sisäistä nokkimisjärjestystä vai ihan vaan sattumaa, että köyhintä uskonnollista ja etnistä vähemmistöä ei näy edustustiloissa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Odotan perssuomalaisten kansaneustajien syvää huolta, siitä, että viikonlopulla tapellaan, sellaista kun ei ennen ole Suomessa juuri tapahtunut.

Tätä se teettää se globaali maailma :)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Milloin ennen on ollut 200 hengen joukkotappeluja? Ainakaan vuoden 1918 tapahtumien jälkeen? (Tappeluja neukkujen kanssa ei lasketa.)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Usein. Itsekin olen ollut mukana. 1960-luvulla. 1950-luvulla olin vain katsojana. 1970-luvulla hillitsijänä.

Vakiovarustukseen kuuluivat mm. polkupyöränketjut ja erilaiset astalot.

Ne olivat ikiaikaisia jengitappeluita kaupunginosien ja kylien välillä. Tyypillistä nille oli se, että kun poliisi lähestyi tapahtumapaikkaa (jos lähestyi) niin kaikki katosivat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #15

70-luvulla homoseksuaalisuus luokiteltiin sairaudeksi. Vähän outoa kaipailla noita aikoja.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

#27. Pitääkö näitä seksijuttuja nyt tähänkin taas sotkea. Kun nyt kerran asian esille otit niin totean, ettei homous ole tarttuva sairaus vaan kehityshäiriö, jolla on riski periytyä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #32

Siikalalle koitin vain tuoda esiin sen, että 40-50 vuotta sitten asiat olivat muutenkin hyvin eri tavalla ja esimerkkien hakeminen vuosikymmenten takaa on typerää. En koittanut ottaa mitään kantaa homoseksuaalisuuteen ylipäätänsä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #27

Luokittelisitko ilmiön itse terveydeksi vai? Poikkeavuus taitaa olla osuvin neutraali termi, muttei kuulune blogin aihepiiriin.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Nythän siellä eräät Afrikan-sarven "koneinsinöörit" uhkaavat kostoiskua. Eli kuulemma iso joukko on kerätty vähintäänkin hakkamaan ellei peräti tappamaan/murhaamaan Alayana-marketin henkilökunnan. Hienoa että ettemme enää ole Impivaara vaan ollaan päästy Ruotsin nogo zonejen linjalle!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Poliisin tehtävä selvittää asia.

Tässä nyt nähtiin taas oikein oppikirjaesimerkki siitä kun some-huhut ottavat ylivallan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Näinpä. Huhuja on vältettävä ja yleisimpiä oiottava ettei joku ehdi uskoa. Huolestuttavin toistaiseksi vahvistamaton huhutieto on sellainen, joka saisi kernaasti jäädä kertomatta, mutta kerrottakoon kuitenkin, vaikka se ilmentääkin suomalaisten säälimätöntä suhtautumista tuleviin uussuomalaisiin ja ei-kansalaisiin yleensä. Kuulemma väitetään, että pahoinpitelyn uhri olisi alaiikäinen somalilainen turvapaikanhakija. Epäilyksiäkin ilmeisessä valeuutisessa herättää se ristiriita, että miten hän on kortittomana muka joutunut riitoihin ajosuunnista. Vaikka polkupyöräähän toki saa ajaakin ilmankin. Jos näin olisikin, niin kai nyt sentään fillaristeihin tulisi suhtautua suvaitsevammin olivat sitten kansalaisia tai eivät.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Oppikirjaesimerkki on se että 200 raivostunutta työntäytyy yhteen liiketilaan. Poliisin tehtävä on yhä selvittää kyseinen asia.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

En nyt tiedä onko kommenteissa sarkasmia vai ei mutta taistelu käytiin siis kurdien ja somaleiden välillä. Ensimmäistäkään suomalaista ei ollut mukana. Tämä on faktaa, jonka mm. Helsingin Uutiset on uutisoinut.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #18

Mutta silti poliittisesti korrektissa kielenkäytössä suomalaisiksi sanotaan kaikkia, jotka ovat onnistuneet saamaan Suomen kansalaisuuden ja joskus kuulemma sitä oleskeluluvalla odotteleviakin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Impivaarassa oli tylsää, nyt meillä on paljon rikkauksia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jaahas, Jarmo on siis tuota mieltä ja kertoo sen ihan suoraan ja rehellisesti... että se lintukoto-Suomi ei Jarmon mielestä siis ollut riittävän hyvä ja että nämä joukkotappelijat ja uskonkahnastelijat sitten muka tuovat rikkauksia ja iloa mukanaan ja piristävät tylsää maatamme jota kantasuomalaistylsimykset ovat ankeuttaneet vuosituhansien ajan...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Karkotukseen vaan kaikki eriväriset, niin saadaan taas normaalit puukkohipat ihan keskenämme :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Sinäkö siis harrastaisit puukkohippoja, jos täällä ei olisi erivärisiä ihmisiä?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Alanya Marketin mukaan on ihan imaami ollut sovittelemassa riitaa. Mutta tämä on vaan sitä monikulttuurista "rikkautta", jota jotkut suomalaiset kiihkeästi ovat tänne toivoneet.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Huom! Katu-uskottavuuden vuoksi sovittelemassa olisi imaamin lisäksi varmaan hyvä olla myös mullah, jotta mahdollinen sovinto ei sitoisi kuppikuntatasolla pelkästään sunneja vaan myös yhtä lailla shiioja? Somalit ovat kai enimmäkseen ensinmainittuja ja kurdit jäljemminmainittuja.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Paikalla on ollut 200 ihmistä. Mutta häiriköitä vain muutamia. Uutisia lukiessa kannattaa ajatella.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kannattaa myös jättää valehtelematta. Uutisen mukaan häiriköitä oli kymmenkunta, ei muutamia.

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

Lienee selvää, että Itäkeskuksen vanhan Puhoksen purku-uhan alla oleva ostoskeskus nyt viimeistään saa purkutuomion. Se on vain oikein.

Emme kaipaa Ruotsinmallisia rinnakkaisyhteiskuntia ja levottomia rajojemme ulkopuolelta tuotetun väkivallan no-go-zoneja maahamme lainkaan. Mellakkahan ei ollut alueen ensimmäinen vakava järjestyshäiriöongelma. Eikä viimeinen.

Selväksi tuli kertaheitolla myös se, että tarvitsemme kuin tarvitsemmekin äskeisen eduskuntaehdotuksen mukaisesti erillisen sharialain kieltävän lain maahamme.

Tapahtumien valossa on näet taas kerran käynyt selväksi, että lakimme antama kaikille yhtenäinen oikeussuoja ei ulotukaan riittävästi maahanmuuttajayhteisöihimme, vaan se jättää laittomille takapihatuomioistuimille ja kaiken maailman itsenimitetyille imaamituomareille aivan liikaa tilaa ja valtaa, maamme oikean oman lainsäädännön kustannuksella.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Nuo no go zonet ovat persujen keksintöä. Niitä ei ole missään muualla kuin heidän päissään.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Eikös Ruotsin poliisi ole listannut siellä joitakin kymmeniä alueita joissa poliisi on ns. Kädetön ?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ovatko persut levittäytyneet jo Ruotsin poliisijohtoonkin? Aika usein heität puhtaasti naurettavia kommentteja, mutta tämänkaltainen tosiasioiden kieltäminen on jo aika huolestuttavaa.

Juha Hämäläinen

#23. Olen samaa mieltä. Ei niitä ole Sudanissa, Irakissa, Syyriassa tai muuallakaan. Pelkkiä huhuja niistä kyllä riittää. Ne ovat jenkkien merijalkaväen go go- zoneja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tosiasioita kieltämällä suvaitsevaiset rikastuttavat Suomea.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Puhoksessa tulee käytyä useammin kuin Itiksessä siinä vieressä. Noista etnisistä liikkeistä löytää yllättävän edullista ja laadukasta ruokatavaraa. On siinä pari hyvää ravintolaakin. Varmaan näin tulee tehtyä jatkossakin. Toivotaan, että Puhoksen kauppakeskus säilyttää oman ilmeensä ja vahvuutensa. Ihan turvassa siellä on aina saanut kulkea.

Siihen Itäväylän toiselle puolelle nousi vastikään Keskon jättikokoinen standardimarketti. Ihan kuin Itis ja Prisma eivät olisi tuota tarvetta jo täyttäneet. Tosin sinnekin näyttää asiakkaita riittävän.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"On siinä pari hyvää ravintolaakin."

Siitä Puhostanin toisesta ravintolasta taisi olla jokin wc-aiheinen ikävähkö uutinen äskettäin, ei hygieniaan liittyen mutta muuten omistajaankin, joka oli kavereineen kutsunut ohikulkevan naishenkilön lasilliselle. Ruoka varmaankin silti hyvää ja palvelukin useimmille, jotka eivät boikotoi MeToo-hengessä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vihreillehän se sopii vallan hyvin, jos naista raiskataan etnisen ravintolan vessassa.
Väriä ja värinää katukuvaan.

Toimituksen poiminnat