Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Ilmaiseksi asuvat rakentamaan asuntojaan

  • Reippaita mamuja.
    Reippaita mamuja.
Hallituksemme häärii vankeinhoidon kanssa ja miettii sakkorangaistusten muuntoa vankeustuomioiksi ja miten verovarat siihen riittävät. Vankeinhoito on kallista. Asialle voisi tehdä jotain. Mielestäni vankeja voidaan velvoittaa työhön kuten uusien vankiloiden rakentamiseen ja vanhojen kunnostukseen. Samalla moni oppisi uuden ammatin pohjan. Sama malli sopii työkykyisille työttömille maahanmuuttajille. Heissä on enemmistö nuoria terveitä miehiä, jotka luuhaavat kauppakeskuksissa joutilaina. Työmailla on vanhoja raihnaisia ukkoja rakentamassa näille nuorille miehille asuntoja. Onhan tilanne käsittämätön. Hyvä tuttuni jäi eläkkeelle viime vuonna. Hänet pyydettiin takaisin monttuhommiin, kun ei nuorempia löydy. Hän on tehnyt 14-21 tunnin kertavuoroja ja on ihan puhki välillä. Kun istumme iltakahvilla Lähi-itäkeskuksen kahviloissa, ihmettelemme nuorten maahanmuuttajien hyvää kuntoa ja saleilla treenattuja hauiksia. Olisiko niille jotain hyötykäyttöäkin kenties vai onko ajatus rasistinen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Selvää rasismia! Voi, voi sinua Juha... Tuo ehdotuksesi on hyvin paha ihmisoikeusloukkaus, jos ylipäätään terveitä ja hyväkuntoisia patistetaan töihin. Ihmisillä pitää olla valinnanvapaus siitä, miten hän haluaa aikaansa käyttää. Kuntosaleilla kuitenkin hauis kasvaa ja se on muutenkin terveydelle hyväksi - ruokakin maittaa paremmin, kun liikkuu enemmän.

Juha Hämäläinen

#1. No sitä pelkäsinkin. Pyydän syvästi anteeksi rasistista ajatteluani.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Juha. Minulle tulikin parempi mieli!
Meillä suomalaisilla on nyt enemmän toivoa, että meistä tykätään aina vain enemmän, kun olemme aina rakastettavia ja ystävällisiä sieluja. Suomalaisilla itsellään on ollut, ainakin vanhemmalla polvella, niin kova elämä rakentaa Suomea paremmaksi, että he voivat jatkaa edelleen samaa linjaa vanhasta muististaan... Tämä oli viittaus ystävääsi, joka ei jaksaisi enää olla montunpohjalla töissä. Suomalaisella sisulla se kyllä onnistuu...tsemppiä vaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Hyvä. Haluat siis tarjota vangeille ja maahanmuuttajille palkallista työtä. Se on kiitettävä ehdotus. Jos ajattelit että he tekisivät tuota työtä jotenkin vastikkeeksi jostain etuudesta ( vapaudenriisto ei kai kuitenkaan ole etuus) niin se on typerä idea. Se vie nimittäin työt rakennustyömieheltä joka jo nyt joutuu katsomaan vierestä kun rakennustyömaat täyttyvät baltialaisista, puolalaista, venäläisistä ja ties mistä itäeuroopan maasta tulleista työntekijöistä.

Juha Hämäläinen

#2. Kuules Ralf, se on pakkotyötä, että joutuu veroillaan tai työllään rakentamaan nuorille luuhaajille infraa. Miksi se on pakollista? Ja eikö ilmainen ylöspito ole palkkaa?

Sinun logiikallasi ei nyt asia yhtään paremmaksi muuttunut.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkä totuus ei ole joka paikassa tuon näköinen.? Espoossa ainakin on pakko saada virolaisia töihin, jotta työt hoituvat. Näin kertoi minulle suuren rakennusliikkeen insinööri, kun ihmettelin ääneen virolaisten runsasta määrää työmaalla. Kannustinloukut houkuttelevat nynynuoria enemmän, kuin montunpohjat.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Työnteko olisi niin vangeille kuin toimettomille maahanmuuttajillekin suuri helpotus.

En tiedä pahempaa rangaistusta tai elämäntilannetta kuin se, että ei ole mitään tekemistä. Joutenolo tappaa, muuten.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Virallinen ja huojentava "totuus" on saksalais-merkeliläisittäin: 'Wir schaffen das'.

Ennen sitä oltiin suomalaisetkin nöyrää ja ahkeraa poikaa Gastarbeitereina Saksanmaalla.
Nykyään on varaa tarjota ilmaista oleskelua parhaassa työiässä oleville Gastleute-vieraille.

Eikä tässä ole yhtään jotain huonoa ismiä; onpahan vain toteamus aikojen muuttumisesta.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

On myös huomioitava että tietoisuudella siitä että toistuvasta näpistelystä voi joutua työtä tekemään voisi olla rikollisuutta ennalta ehkäisevä vaikutus.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Aivan.
Joku Siikala kirjoitti aiheesta niin älyttömän blogin, etten kehtaa edes sitä kommentoida siellä. Hän nimittäin oli laskenut tarvittavan 10.000 uutta vankipaikkaa ja spekuloi ajatuksella, että rakennusurakat jaetaan "hyville veljille".

Jos poliisi kirjoittaa 10.000 sakkoa vuodessa, niin niitä, jotka saavat yli seitsemän on vain kourallinen joukosta. Sanotaan vaikka 200, joista käräjille tavoitetaan ehkä 100. Jos saavat max. kuukauden tuomion kukin, niin vuodessa tarvitaan lisää keskim. kymmenen vankipaikkaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tämä on suora lainaus Ylen uutisesta:

"Poliisi on laskenut, että se kirjoittaa vuodessa noin 10 000 sakkoa sellaisille henkilöille, jotka syyllistyvät vähintään seitsemän kertaa samankaltaiseen rikokseen vuoden aikana."

Ken ei tuota ymmärrä niin ei sitten vain ymmärrä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

"...vuodessa noin 10 000 sakkoa sellaisille henkilöille, jotka syyllistyvät vähintään seitsemän kertaa samankaltaiseen rikokseen vuoden aikana."

Sakkoja on 10.000. Sakon saajia paljon vähemmän, koska kyseessä olevat toistavat samaa rikosta, esim. näpistystä. On ollut tapauksia, missä juoksukaljaa viedään kaupasta lähes päivittän. Mutta, jos varovasti arvioidaan kymmenen sakkoa per roismo, niin saadaan 1000 vietäväksi käräjille, joista 500 tuomitaan. Osaa ei tavoiteta tai syyte raukeaa esim. todisteiden puutteellisuuteen.

Jos kukin viettää kuukauden vankilassa tarvitaan n. 50 vankipaikkaa lisää, ei 10.000.

Lisäksi, kuten yllä todettiin, vankeusrangaistuksen uhka varmaan hillitsee myymälävarkaita.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku sanoi, että täällä on blogien taso heikentynyt, täytyy kyllä olla samaa mieltä kun tätäkin lukee.

Juha Hämäläinen

#10. Luin juttusi. Se oli tosiaan heikkotasoinen. Ei sanaakaan asiasta itsestään eikä perusteluita. Vain Ritalan mielipide.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

No joo. Ennen oli pakkotyölaitos ja kuritushuonekin.
Vankien osallistumista vankilarakennuksen rakentamiseen ei ehkä saavuttaisi kaikkien asiakkaiden suosiota ilman pakkoa ja kuritusta.

Vakavammin ottaen.
Aihe on kuitenkin ajankohtainen koska emme voi ihan kaikkia rikollisia kadulla pitää. Lisärakennuksia tarvitaan tai sitten pitää ruveta murhamiehiä sakottamaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Koskeeko tämä rakentamisajatus vain rikollisia ja ulkomaalaistaustaisia, vai kaikkia ilmaiseksi asuvia? Siis kaikkia työttömiä?

Juha Hämäläinen

#13. Sano sinä Pekka. Tiedät kuitenkin mitä minä sanoisin hetkeäkään epäröimättä. Olenhan Saksassa Adolfin toisessa kotimaassa koulutettu ja oppinut, että kaikki laitetaan hommiin. Saa mennä vapaaehtoisesti, loput sitten pakolla.

Silteen syntyy täystyöllisyys eikä tulonsiirroilla. Hups. Paljastin itseni kauheaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Rikollisella on oikeus rangaistuksen kärsimiseen. Orjuus ei ole rangaistus. Pakkotyötä ei voi vangilla teettää. Sellainen olisi ihmisoikeusrikos.

Toimituksen poiminnat