Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Kaipaammeko YKn pääsihteeriä Suomeen

  • Varokaa tätä miestä, hän on oikeasti vaarallinen.
    Varokaa tätä miestä, hän on oikeasti vaarallinen.
YKn pääsihteeri Antonio Guterres on tulossa Suomeen ja tapaa valtiojohtoamme. Tämä kuullostaa hienolta ja toivotulta vierailulta, mutta onko se sitä. Mitä ajatuksia ajaa pääsihteeri Guterres. Minä en kykene näkemään mitään järkeä Guterresin pääteemassa "United Nations Boss Unveils New Global Mass Migration Policy: ‘No More Borders’" Tämä herra on osa sitä globaalia klikkiä, joka on ajamassa maailman sekasortoon hulluudellaan. Guterres vaatii, että maailman kehitysmaiden ihmismassojen tulee saada vapaasti muuttaa minne lystäävät tällä pallolla. Se on kuulemma kaikille hyväksi. Aivan yhtä sekopäinen oli YKn edesmennyt massamigraation puolestapuhuja irlantilainen liikemies Peter Sutherland. Onneksi hän ei enää ole sotkemassa asioitamme. Kumpikaan hörhö ei puhunut mitään väestönkasvun tehokkaasta vähentämisestä vaan ongelman tuonnista kehittyneisiin maihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, jos olet eri mieltä, niin sitten ei tarvitse enää keskustella ja kuunnella?

Kuulostaa tutulta

Juha Hämäläinen

#1. Ei tässä teemassa ole mitään keskusteltavaa. Kukaan täysjärkinen ei halua massamuuttoa jatkuvaksi tilaksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Niin, kannattaa muistaa, että liikaväestö ja väestönkasvu on maailman suurin ongelma ja useimpien ongelmien perussyy. Olipa puhe köyhyydestä, ilmaston muutoksesta, eläinlajien häviämisestä, sotilaallisista konflikteista, takaa löytyy aina liikaväestö ja väestön kasvu. Massamuuttoliikkeellä sitä vain ruokitaan. Se on sama kuin metsäpaloa sammutettaisiin juoksuttamalla palvia kekäleitä ympäristöön. Ei tarvitse kummoistakaan järkeä ja kvantitatiivista ajattelukykyä ymmärtääkseen mitä merkitsisi miljardin ihmisen tuominen maailman (lähes) tiheimmin asuttuun maanosaan, jossa nyt on 500 miljoonaa ihmistä. Tätä vähäistäkään järkeä ei näköjään tunnu kovin helposti löytyvän.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #9

Kaikkien köyhimpien maitten perheiden suuri lapsimäärä johtuu nimenomaan köyhyydestä
eikä toisinpäin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #31

Minulle on kerrottu, että lapsen syntyminen on seurausta sukupuoliyhdynnästä ja pelkästään siitä johtuva seuraus. Tietysti on olemassa yksi kirjoihin ja kansiin kirjattu neitseellinen syntymä, mutta se lienee "poikkeus, joka vahvistaa säännön".

Ulkoministerimme taisi tuossa männäpäivänä esittää oman mielipiteensä syntyvyydensäännöstelyyn, joten kai meidän pitää kansakuntana seurata johtajamme esimerkkiä ja kantaa vastuu myös vastuuttomuudesta ja varsinkin muiden vastuuttomuudesta!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #31

Kiinan elintason koheneminen alkoi, kun Deng lanseerasi yhden lapsen politiikan. Syntyvyyden alentaminen on tie köyhyyden vähentämiseen ja sen välttämätöm edellytys.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #34

Toisaalta ennen sosiaalihuoltoa Suomessakin tehtiin tenavia tulevaisuuden turvaamiseksi liukuhihnalta. Tuo sama lienee takana näissä maatalouspainotteisissa "kehitysmaissa"?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #35

#35. Ennen tehtiin Suomessakin, mutta lapsikuolleisuus piti väestönkasvun kurissa ja taudit sekä kova työ veivät aikuiset hautaan aikaisin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #34

Hans Rosling:Factfulness ISBN:978-1-250-10781-7

"One of the most important books I`ve ever read-an indispensable guide to thinking clearly about the world."-Bill Gates

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #50

Uskovaiset vetoavat milloin mihinkin raamattuun, kun eivät vaivaudu etsimään tietoa useammasta lähteestä, ajattelemaan itse eivätkä perustelemaan näkemyksiään.

Kyllä minä panen paljon suuremman painon sille, että joku (kuten Kiina) on tehnyt jotakin ja se on toiminut kuin sille, että joku on kirjoittanut jotakin josta joku on sanumut jotakin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #63

Miksi Kiinan syntyvyys puolittui jo ennen yhden lapsen sääntelyä yhdessätoista vuodessa 1967-1978?Kukaan ei pysty kertomaan miten olisi jatkon kanssa käynyt ilman määräyksiä.
Se joku ei nyt vaan ole kuka tahansa.Kun on tutustunut yhteen esitykseen,niin usein ei pysty vastustamaan kiusausta katsoa kaikki saatavilla oleva samantien.

www.youtube.com/watch?v=usdJgEwMinM

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #65

En minä sano etteikö Roslingin selitys voisi pitää paikkansakin, mutta se katsoo taaksepäin, ongelman syntytapaan. Se tärkeämpi kysymys on kuitenkin se, miten ongelma ratkaistaan. Siitä emme liene eri mieltä, etteikö syntyvyyden alentaminen ollut olennainen ja osaltaan ratkaisevakin tekijä Kiinan elintason nousussa. Vastaava kehityshän on tapahtunut myös Etelä-Amerikassa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #67

Katso jatkoksi Roslingin Religion and the Babies.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #63

"Milloin mihinkin raamattuun."Bill Gates on tänään ilmoittanut lahjoittavansa tämän raamatun jokaiselle amerikkalaiselle tutkinnon suorittavalle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Schengenin vapaa liikkuvuus koskee ko. alueen kansalaisia ja näissä maissa laillisesti oleskelevia, ei yhtään ketään muuta. Olisikohan aika ryhtyä noudattamaan tuota onnetonta sopimusta, jonka suhteen YK:lla ei ole päätösvaltaa?

Sosialisti tekee hyväntekeväisyyttä aina toisten rahoilla. Guterres on portugalilainen sosialisti.

Juha Hämäläinen

#3. Tyypillistä näille YKn anarkisteille on elää itse eliitin asuinalueilla ja nauttia vauraudesta sekä diplomaattien eduista.

Olen ollut Suomen ulkoministeriön ja järjestöjen palveluksessa ja nähnyt maailmalla miten YKn eliitti elää Genevessä tai Nykissä sekä lähetystöissä. Ei sitä väkeä kiinnosta muuta kuin hillotolppansa. Istutaan istunnoissa ja luetaan luurit korvilla loistoautojen esitteitä tai selataan kotiapulaisten ja loistoasuntojen katalogeja.

Jos Guterres saisi liudan mamuja naapuriinsa niin hänen juttunsa muuttuisivat heti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Katsoin muuten vasta leffan "Backstabbing for beginners", joka perustuu YK:n työntekijä Michael Soussanin kirjaan korruptiosta YK:ssa. Niille idealisteille, jotka uskovat, että YK olisi jotenkin tavallisen kansan asialla, suosittelen leffan katsomista. Soussan itse keskustelee ainakin twitterissä. https://twitter.com/michaelsoussan?lang=fi

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hämäläinen ollut ulkoministeriön palveluksessa ?! Jälleen yksi hyvä syy kannattaa liittovaltiota, jolla yhteinen ulkoministeriö.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #47

#47. Ja yhteiset rajat ilman valvontaa. Ja Jouni Snellman syli avoinna ottamaan kaikki vastaan. Toisten varoilla ja työpanoksella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

:D

Hämäläinen tietää, miten muslimimaissa eletään ja tietenkin myös miten YK:n eliitti elää. Meidän täytyy nämä sellaisenaan uskoa, koska Hämäläinen niin kertoo.

Mitään sinulla ei ole esittää päättömien mututuntemustesi todisteeksi. Paitsi sanasi. Luottaakohan siihen kukaan?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #76

#76. Niemeläisellä ei ole edes kokemusta aiheista, mutta varmat mielipiteet ja luulot kirjoittajista, muttei itsellä mitään mikä tietojamme lisäisi. Ei edes omia kokemuksia.

Kumpaa arvelet ulkopuolisen uskovan?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei Suomi, eikä maailman tiheimmin asuttu maanosa Eurooppakaan kaipaa Guterresta massamuuttoineen. Kongon demokraattisessa tasavallassakin asutaan puolet väljemmin mitä meillä Suomessa.
Kylmä maamme ei edes kantaväestöämme elätä kun velalla elämme. Tämä tulisi presidenttimme tapaamisessa muistaa.

Juha Hämäläinen

#4. Suomi nähdään YKssa muun Pohjolan ohella valtavana potentiaalina massamuutolle. Me olemme täällä eläneet vastuullisesti ja miettineet paljonko tänne pukataan väkeä. Ja olemme pitäneet luontoa arvossa jo tuhansia vuosia ennen Vihreiden puoluetta.

Nyt sitten tämä tulisi uhrata niille, joilla ei mitään halua hoitaa asioitaan järkevästi.

Juha Hämäläinen

Suomeen mahtuu sama määrä ihmisiä, kuin Saksaan, ainakin joidenkin selvitysten mukaan.

Avainsanat tässä kehityksessä on korkean hyötyasteenasuminen (omaa sukua kaupunki entinen slummi), metropoliajattelu (omaa sukua Stadi entinen Maalaiskekus), palveluiden keskittäminen (omaa sukua Hyvinvointiyhteiskunta entinen kyläyhteisö)...... jne.

Ajatelkaa positiivisesti YlimielisetKekkulat ajattelee vain sinun parastasi ja Herra Mäki on tämän kehityksen nähnyt valveunessaan ja kirjoittanut siitä kirjan nimeltä: Hard Luck Cafe. Suosittelen luettavaksi!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Muuttoliike kääntöpiirien väliltä kohti napapiirejä lyö Pariisin ilmastosopimusta korville.

Juha Hämäläinen

Tästä ei vihertävät metelöi vaikka vaativat autoja pois, lentomatkailua pois ja lämmitystä taloista pois jne pois......

Nämä tulijat kuitenkin kuvittelevat pääsevänsä samalle tasolle, kuin Espoon keskiluokka eli kaksi autoa omakotiladon pihassa ja vesiskootteri järvellä!

No hiilijalanjälkeä ei tarvitse maalata, kun se on tummempi jo valmiiksi!

Olli Kankaanpää

Kyllä näin on näreet.Minullakaan ei tietojeni mukaan ole yhtään lasta.Tosin sain aikoinaan kiitoskirjeen, nimimerkillä epävarma isä. Sipilä ja hänen lestadiolaiset kaverinsa saavat ruokkia ja elättää vieraansa omilla varoillaan, kunhan eivät minun tontilleni tule. Piste. Suosittelen kaikille suomalaisille naisille iltakävelyä Kaisaniemen puistossa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Guterres, por favor, pare a imigração para a Finlândia, o que destrói o clima.

Olli Kankaanpää

Risto, kun en ole niin henkisesti valveutunut, niin voisitko suomentaa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En osaa portugalia (-;
Siinä on pyyntö lopettaa maahanmuutto Suomeen, joka pilaa ilmastoa. Ainakin toivon, että Google käänsi sen suurinpiirtein noin.

Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

Sinähän olet hauska jätkä. Vakavasti puhuen Juha on tällä kertaa oikeassa. Lisääntykää ja täyttäkää maa, sitä suomalaiset eivät ole ymmärtäneet.

Juha Hämäläinen

Jos joku haluaa tutustua tuohon "rajat auki"-sopimukseen tarkemmin tässä muutama linkki minun tutkimukseni löydöistä, jotka kenties avaavat asiaa hieman lisää:

Lukukuntoisille yhteenvetoa.
https://www.kansalainen.fi/yk-muotoilee-uutta-pitk...

Osatotuus ja historia
https://www.kansalainen.fi/ykn-eurooppaa-koskeva-u...

ja lopuksi USArissakin ruodittu juttu
https://www.kansalainen.fi/ykn-gcm-sopimus-pyyhkii...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Juha! Oletteko te samoja henkilöitä tämän blogin kirjoittajan kanssa, vai muuten molemmat Juha Hämäläisiä?

Blogistille, että kirjoituksessasi puhut Donald Sutherlandista, eli pitäisikö olla Peter?

Juha Hämäläinen

Me monistutaan vahdilla me Hämäläiset! Täälläkin meitä on jo kolme.

Kaimojen invaasio USAriin on alkanut salakavalasti mutta ei lopu ennen kuin olemme saaneet ilmaherruuden ja valloitushalumme tyydytetyksi! Savuavat rauniot hoidamme kuntoon veronmaksajien rahoilla ja käytämme infran rakentamiseen vain omia yrityksiämme.....Siis me pyrimme Suomen USAksi!

Hei Hämikset! Hei Hämikset! Hei Hämikset!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #21

Hauskoja muuten tuolla kansalainen.fi-sivuilla Pärnäsen kuvat. En linkitä niitä tänne, koska voivat olla liian sakeaa kamaa usarin lukijoille;)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #24

Ai jai... Kävin katsomassa. Kyllä nyt mieleni pahoitin :).

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

Pahoittelen pahoittumistanne ja pahoitan mieleni osaaottavasti tukimielessä ja solidaarisuuden nimissä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

#21. Hei Hämikset! Me valloitetaan Maa.

Juha Hämäläinen

On se petteri eteläinen, ainakin tuossa pitkässä versiossa, joka yhdistelee lyhyempiä juttuja ja uutta tietoa isommaksi kokonaisuudeksi, josta Finnilässä ei keskustella ollenkaan, koska EUforian lajeijat ei uskalla siitä puhua ja sehän on jo EUforiassa päätetty!

Saattaa olla ette tekstistä löytyy mainitsemasi virhe. Jos näin on pahoittelen tapahtunutta, jota yritän selitellä sillä, että kun ja siis siksi, kirjoittaa paljon joskus kirjoittaa mitä sattuu (Hämiö).

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Niinpä niin. Pitää varmaa päivittää se puhkitoisteltu Oxenstiernan sanonta muotoon: Poikani, et tiedä kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan, vastuuntunnosta nyt puhumattakaan.

Olli Kankaanpää

Älä kerro totuutta, please..

Juha Hämäläinen

#15. Oli erinomaiset yhteenvedot tuossa YKn törkeästä muilutuksesta. Se on noissa pakottamisohjelmissa hyvä, että ne tuodaan esiin julkisesti sumeilematta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Universaalin toisten tontille tunkemisen ja joutavien tyhjänpuhujien matkustelun asemasta YK n johdon kannattanee keskittyä olennaiseen, eli oman toimintansa tehostamiseen, valvontaan ja järkeistämiseen. Katu-uskottavuus on koko yhdistyksellä 0.

https://www.theguardian.com/global-development/201...

Juha Hämäläinen

Tätä ei voi olla suosittelematta! Niin on ytimekkäästi sanottu!

Olli Kankaanpää

Kunhan luit, kaikkia asioita ei voi jättää julkisiksi, siksi poisto. Vahinkoja tapahtuu, minäkin varmaan synnyin vahingossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tervetullut, antaa tulla vaan, mukavaa se on kuulla eri mielipiteitä, vaikkei niistä välittäisikään.

Trumppikin ois kiva nähdä täällä, vaikka hieman vajaa onkin, ja Putin on jo käynytkin röyhistelemässä, sitäkin oli kiva kuunnella.

Vielä kun tulis toi Pohjois-korean hymyilevä mies tänne, niin sitten olisikin paljon kuunneltavaa ja puhuttavaa.

Mukava se on katsella Halla-ahoakin telkkarista, vaikka puhe ei olisikaan mieleen, Sipilät, Orpot ja Soinit on jo kyllästymiseen asti kuunneltu.

Kaikki omituiset johtajat tänne vaan, siitä saa usarkinkin blogi bensaa suoniin. :)

Juha Hämäläinen

Trumppi sanoi jo aikoja sitten, ettei USA allekirjoita tätä suunniteltua GCM-sopimusta, joten on tuossa "vajaudessa" jotain kokonaistakin?

Sitten ihan tiedoksi että samalla "vajauden" tasolla on myös Tanska, joten lisää ritala Lars Løkke Rasmussen nimilistaasi, jotta voit aliarvioida häntäkin tasapuolisesti!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No mun elämä ei liikukkaan kokonaan maahanmuuttoa pelkäämällä, jollain se asia ylittää käsityskyvyn.

Kyllä mun ajatukset Trumpista on ihan monen tekijän summa, mutta mielipide sekin, hauskaahan hänen ''asiantuntevia'' twiittejä on lueskella.

Mä luulin, että tässä blogissa puhuttiin, onko joku tervetullut Suomeen, sori olinkin väärässä kyseessä olikin normi

''eikaikkimaahanmuuttajatmeillemahdumenkääpoistäältäheti''

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #43

#43. Ota ne lukulasit hyllystä Petteri niin saat selvää mistä tässä blogijutussa oli kyse. Jollet yletä sohvasta hyllyyn niin kertaan nopeasti:

Kyse oli siitä, että emme ehkä kaipaa YKn pääsihteeriä tänne, kun olemme lukeneet hänen agendansa. Hän haluaa, että ihmismassat saavat liikkua vapaasti maasta toiseen jatkuvasti ilman rajoituksia.

Haluatko sinäkin sitä Ritala? Mieti tarkkaan ennen vastaamista ja mitä siitä seuraa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #45

''Kyse oli siitä, että emme ehkä kaipaa YKn pääsihteeriä tänne, kun olemme lukeneet hänen agendansa''

Eli blogissa on kyse halutaanko hänet tänne?, koska hän haluaa vapaata liikkuvuutta

Eli blogin aihe ymmärtääkseni on halutaanko me hänet tänne huonojen mielipiteiden takia?

Kirjoitin, että antaa tulla vaan, ei kai mielipide ja jonkun asian ajaminen ole syy siihen, että ei oteta vieraita vastaan?

Jos tuohon mennään Suomeen sitten ei saa tulle kohta ketään, mutta sehän taitaakin olla koko jutun juoni :)

Kyllä on jollain omituin käsitys politiikasta ja erilaisten asioiden käsittämisestä, toisaalta se ei ole kyllä mikään yllätys, kun on näitä blogeja lukenut.

Väitänpä vaan, että eipä taida montaa valtiota maailmasta löytyä, jotka eivät ota YK:n pääsihteeriä vieraakseen.

No se sopii ilmeisesti blogistille, mutta se myös osoittaa, että osa liikkuu ajatuksineen jossain toisessa ulottuvuudessa.
Oikeastaan se on hyvä, sillä toisten ulottuvuuksien ajatukset ovat tosi hyvää huumoria.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #48

#48. Miksi YKn pääsihteerin käynti on meille hyödyksi. Hän toistaa samaa mantraa kaikkialla. Käskee pitämään rajat ja sossun luukut auki kaikille tulla vapaasti. Pyydän laittamaan Ritalan piikkiin nämä kulut.

Guterres voi tulla vapaasti Suomeen lomalle, mutta ei Sauli Niinistön kannata häneen aikaansa uhrata.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ebola ja muutama kansanmurha tekee hyvää liikakansoitukselle. Samoin nälänhätä ja sodat.

Olisiko se ollut Linkola joka on noiden ajatusten isä.

Kyynistähän tuo on mutta totta.

Juha Hämäläinen

#37. Vanhana Päijänteen seilaajana muistan Linkolan vuosikymmenten takaa. Periaatteen mies. Hän ymmärsi, että ihmiskunta on kääntynyt hulluudessaan itsensä ja luonnon pahimmaksi uhaksi ja viholliseksi.

Tästä kiitokseksi Linkola nimettiin ihmisvihaajaksi. Ja maailma jatkoi hullua menoaan. Kumpi oli väärässä Linkola vai maailman eliitti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Linkola on lintutieteilijä, kaikesta muusta se puheet ovat päättömiä, ainakin jos ajattelee, että ihmisiä. Jos ajattelee vain maapalloa, niin sitten ihmiskunta kannattaisikin hävittää kokonaan.

Vois olla Hämäläinenkin eri mieltä, jos joku läheinen sairastuisi vakavasti, ja Linkolan opein sairaita ei kannata hoitaa, parempi kuolla pois :)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #44

#44. Linkola oli periaatteen mies. Niinkuin sinäkin. Kinaat vastaan aina periaatteesta.

Linkolan ajattelu oli hyvä vastapaino toiselle äärimmäiselle ajattelulle, jota soveltaa maailman eliitti: vapaa väestönkasvu, vapaa veronkierto veroparatiisien kautta, vapaa globaali finanssikapitalismi, vapaa massamuutto ja vapaa jatkuvan kasvun talousjärjestelmä, jota ei saa rajoittaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #46

Niin, jos tappaminen ja kuoleminen on parempi vaihteohteo, niin tottakai olet oikeassa., niinkuin aina. :)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #49

PR:n kommentit on USArin suola. Ne opettaa, että asiat voisi olla pahemminkin!

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #56

#56. Niin me olemme Petterin ilopilleri ja hän meidän huumorimies.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Antonio Guterres on fyysikko ja sähköinsinööri.

Juha Sipilä on diplomi-insinööri.

Ei mulla muuta maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista maailmalla ja Suomessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pisteet Guterresille ja YK:lle. Tänne mahtuu kaikki jotka tänne räntäsateen ja nuivaston sekaan vain haluavat ja suostuvat, myös Guterresille tervetuloa.

Juha Hämäläinen

#51. Tervetuloa sinun piikkiisi. Ei minun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No sun piikkiin hän tulee, veronmaksajien rahoilla nautiskelee tarjoiluista, kärsi ja kestä kuin mies.

Demokratiassa vähemmistön osa on sopeutua.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #54

"Kestä, kuin mies" hihittää hän joka ymmärtää enemmän (Hämiö).....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #55

Kestäminen on änkyröillä joskus niin vaikeaa, hermojen hallinta myös monella ;)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #59

Voi sua höpönassua. Pihlajanmarjat ei ole mansikoita.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #54

Onneksi asun täällä Ruotsissa! Ei juhlita näitä juhlia ainakaan minun verorahoillani!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hämäläinen ei halua "piikkiään auki" maahanmuuttajille. Sovitaanko sitten, ettei minun tarvitse pitää omaani auki taivaalla lennätettäville puhalluslampuille ja muille uffareiden leluille, jookosta?

Risto Koivula

YK:n pääsihteeriltä kaikkein viimeksi maailmassa halutaan kuulla valehtelua Halosen kanssa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Käsi sydämmelle, jäisitkö itse perheineen asumaan olosuhteisiin jossa elämisen edellytyset ovat olemattomat vai lähtisitkö liikkeelle vaikka henkesi kaupalla, itse lähtisin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tottakai jokainen persaukinen ja eämäänsä kypsynyt lähtee, jos / kun mainontaan ts. kohdemaan tarjontaan on lähtijän uskominen.

Tarjolla kohdemaassa on olemattomat elinkustannukset, kiva ja hyväntahtoinen porukka, ilmainen terveydenhuolto, maksuton koulutus ( jos sellainen huvittaa ) Töihin pääsyssä avustetaan, ( pakko ei töihin ole kuitenkaan mennä ) plussana majoitus samanhenkisten joukkoon ilman turhia integroitumispaineita.

Lisäksi vielä yhteiskunta antaa taskurahaa, eikä velvoita kuin asustelemaan ja kotoutumaan loppuiäkseen. Isäntämaan piikkin.

Se kun ei ole tyhmä, joka osaa paljon pyytää, mutta se on tyhmä, joka kaiken antaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Repo, tuo kommentisi on, anteeksi vaan, järjetön ja kertoo kyllä kyvyttömyydestäsi nähdä maailmaa kokonaisuutena saati, että ymmärtäisit syyt miksi kansainvaellukset ovat lisäntymään päin. Kirjoitan tätä kesäpaikassani, syntymäkodissani, täällä on juureni ja olisi syytä meidän hyväonnisten ymmärtää, että myös pakolaisilla on omat juurensa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #64

#64. Kansainvaellusten syyt ymmärretään. Mutta se ei tarkoita, että vaellukset sallitaan.

Kun asuu maassa, jossa hommat sekaisin niin niitä aletaan itse laittamaan järjestykseen. Ensimmäinen homma on pitää pippelit housuissa, jollei olot sovellu lasten kasvatukseen. Vastuu on itsellä.

Jokainen lapsi lisää paineita. Ruokaa on vähemmän jakoon, ympäristö saastuu enemmän, vettä vähemmän, asuintilaa ja rahaa vähemmän. Kaikki ongelmat vain pahenevat entisestään, jollei pysty hallitsemaan lisääntymistään. Ihmisellä on aivot ajattelua varten ja siksi myös vastuu.

Vihoviimeisen hullu ajatus on tulla kehittyneisiin maihin lisääntymään muiden kustannuksella. Sellaista ei takaa mitkään ihmisoikeudet.

Meidän vanhempamme ovat olleet vastuullisia. Ei ole kyse sattumasta, että meillä on paremmin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #64

#64

Mietitäänpä tätä hieman :

Paljonko mielestäsi Granlund Suomeen voisi ottaa sitä avuntarpeessa olevaa väkeä. 10, vai 20 miljoonaa ?
Mihin majoittaisit Granlund nuo miljoonat liikkujat. Telttakyliin, vai parakkeihin ? Millä elättäisit ? Lisäveroilla vai ihan vaan marjanpoiminnalla, kerkistä saa muuten keväällä kukinnan aikaan kivasti rahaa. Sillä vois elää syksyyn saakka, jos viihtyy metsässä n. 10 h päivässä.

Laitetaanko siis ne miljoonat vaikka Lappiin ? Lapissa kun väestöntiheys on pieni. 2,0 Toisaalta Länsi-Saharassa väestötiheys on vielä pienempi. Kummallekin alueelle mahtuisi siis asustelemaan oikein hyvin jokunen miljoona. Jostain syystä kuitenkaan kumpikaan paikoista ei näille kuljeskelijoille kelpaa. Outoa, eikös vaan.

Nykyisistä liikkujista valtaosa kun on liikkeellä ainoastaan paremman elintason toivossa. Haluavat tulla valmiiseen infraan, siis valmiiseen pöytään. Eikä siinä sinänsä mitään, jos töihin tulevat. On hyvä kuitenkin muistaa, että ei kenenkään täyspäisen perse kestä merivettä määräänsä enempää. Nämä tulijat kun on poikkeuksetta elätettävä, koulutettava, jne.Kulkijoille kun ei pääosin ole koulutusta, ei kielitaitoa, eikä mitään käsitystä länsimaisesta yhteiskunnasta tapoineen ja normeineen. Helpommalla päästäisiin ja kaikki voittaisivat , jos apu ohjattaiisiin valvotusti sinne lähtöalueelle. Tämä ei ole edes vaihtoehto, vaan ainoa oikea tapa.

Mitä tulee nohin nykyisiin ja entisiin kotitiloihin, niin on sitten kokonaan ihan toinen tarina, kun suomalaisia evakoitiin Suomeen ryssän ikeen alta turvaan ja asutettiin. Olivat muuten tulijat kovia tekemään töitä ja integroituvat nopeasti.

Juha Hämäläinen

Minä olen tavannut monta ulkomaan elävää niin Israelista, kuin Espanjasta, jotka olivat lukeneet lehdestä, että Suomessa on keskipalkka 2.500 ecua ja lainarahat oli loppu, eikä ruokaa mitä syödä.......Motelli ei anna yöpyä ilmaiseksi eikä S-ryhmä syötä....

Neuvoin herroja ilmoittautumaan johonkin kirjoille, että pääsevät Suomen sosiaaliturva piiriin......mutta se ei poista mainonnan uhrien perättömien lupausten perässä juoksemisesta aiheutunutta mielipahaa, joka saattaa ilmetä joissain joukoissa, jopa julkisena puukkohippana?

Juha Hämäläinen

#58. Muuttaisin oloja. En lähtisi karkuun. Heittäisin harhaanjohtajat pihalle muiden kanssa yhteistyössä.

Varmaa on, etten lähtisi käpälämäkeen ja jättäisi avuttomat perheenjäsenet oman onnensa nojaan ja itse istuisi toisen maan kuppiloissa paskaa jauhamassa toimettomana ja toisten rahoilla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hämäläinen, miten muuttaisit oloja, oloja jotka ilmastonmuutoksen seurauksena ovat peruuttamattomia tai ainakin niiden korjaaminen vie sukupolvia. Avaa silmäsi hyvä mies ja tule ulos umpiosta jossa tunnut elävän ja toivottavasti ymmärrät, että miljoonat ja taas miljoonat pakolaisten joukot,varsinkin naiset ja lapset ovat täysin syyttömiä omaan asemaansa.

Juha Hämäläinen

Granlund: Minulla on omistuisesti painunut mieleen, että joku Libyaa johtanut Gaddafi oli tekemässä kanavaa, josta riittäisi kasteluvettä isommallekin alueelle.

Sama mies oli muistaakseni kehittämässä Afrikalle kultapohjaista valuuttaa, joka olisi korvannut petrodollarin.

Mitä teki sivistynyt maailma? Pommitti tuo maan johtajineen kivikauteen sai aikaan suuren hässäkän, joka johtii siihen missä nyt ollaan!

Heil EU! Heil USA! Ja näiden johtajat, HEIL näköalaton tulevaisuus!

Saksa Suomen peesatessa myy aseita, joilla ajetaan ihmisiä pois kodeistaan ja mailtaan ja meidän pitää maksaa siitä! Bhyi stana, että voi sylettää, kun ajattelee mitä noihin tykkeihin ja muihin sotakoneisiin sijoitetuilla rahoilla voisi tehdä, jos ne annettaisiin suoraan näille pakeneville, että voisivat kunnostaa omaa maataan.

Juha Hämäläinen

#70. Kaikki alkaa siitä, ettei siitä.

Ratkaisu ei ole massamuutto kehittyneisiin maihin. Et kai tosissaan ajattele, että otamme tänne EUn alueelle kymmeniä tai satoja miljoonia nurkkiin. Sen verran väkeä nostamassa kytkintä. Ranskan Macron totesi äskettäin tulijoita olevan helpostikin 4-5 miljoonaa vuodessa seuraavan 30 vuoden aikana. Siksi hän on myös sulkemassa massamuuton pois laskuista.

Ei tule onnistumaan tällainen eikä päättymään hyvin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Helsingin Sanomista, jossa 31-vuotiasta 7-lapsisen perheen yksinhuoltajaäitiä haastateltiin. Nainen on saanut ensimmäisen työpaikkansa, hän on "yhteisöllisyyskoordinaattori", eli saanut työn, joka maksetaan verorahoista, ja jollaista ei olisi, jos maahanmuutto ei olisi epäonnistunut suurimmalta osalta maahanmuuttajia.

"Vierauden tunne ajoi Alin identiteettikriisiin. Hän koki olevansa puristuksissa kahden kulttuurin välissä. Niinpä hän puhui 14-vuotiaana äitinsä ympäri, että sai lähteä muiden sisarusten kanssa kesäksi Somaliaan.

Ali oli tullut Suomeen 5-vuotiaana vietettyään äitinsä ja sisarustensa kanssa ensin vuoden pakolaisleirillä Keniassa. Perheen kenraali-isä oli kuollut sisällissotaa edeltäneissä väkivaltaisuuksissa.

”Halusin tutustua juuriini, oppia ymmärtämään, miksi olen sellainen kuin olen”, Ali sanoo.

”Somaliassa istuin aluksi kaiken aikaa vanhempien sukulaisten vieressä, ja kuuntelin heidän tarinoitaan isästä ja muusta suvusta. Kun he puhuivat isästä, tuntui kuin he olisivat puhuneet minusta.”

Lopulta kolmen kuukauden reissu venähti 1,5 vuodeksi. Koulun aloitus Somaliassa oli pudotus arkeen."

Niin että henkensä uhalla äärimmäisen vaarallisesta maasta Suomeen tullut voi viettää siellä puolitoista vuotta kaikessa rauhassa. Kuka ei ymmärrä, että teitä pidetään pilkkana?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tanskalaiset keskustelevat muutaman muun Euroopan valtion kanssa yhteisestä hankkeesta, jossa kielteisen turvapaikan saaneet laitetaan leireihin jonnekin ulkomaille, jos eivät palaa kotimaihinsa.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/s-og-df-stoetter...

Järkevämpää olisi rajoittaa maahantuloa jo ennalta.

Juha Hämäläinen

#78. Massamuuttoon on puututtava ajoissa, kun se vielä mahdollista.

Toimituksen poiminnat