Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Ovatko sotilasjohtajat kunnioitettavia

  • Kättä lippaan vai ei.
    Kättä lippaan vai ei.
Uutiset | Ulkomaan uutiset Yhdysvaltojen ja Venäjän ylin sotilasjohto tapaa huomenna Helsingissä - IL selvitti mahtimiesten taustat Tänään klo 16:37 (muokattu klo 16:52) Helsingissä tapaavat huippumiehet ovat molemmat sotatantereilla kunnostautuneita korkea-arvoisia kenraaleja. Yhdysvaltojen Dunford niitti mainetta Irakissa, Gerasimov taas Tsetseniassa. IL kirjoittaa, että USAn kenraali Dunford vaikuttaa mieheltä, joka on luihin ja ytimiin saakka sotilas. Ylempää tulevia käskyjä ja linjauksia noudatetaan kyseenalaistamatta niiden taustalla vaikuttavaa politiikkaa. Ja Gerasimovista Politico mainitsee Gerasimovin kirjoituksesta Military-Industrial Kurier-lehdessä: "The Gerasimov Doctrine builds a framework for these new tools, and declares that non-military tactics are not auxiliary to the use of force but the preferred way to win. That they are, in fact, the actual war. Chaos is the strategy the Kremlin pursues: Gerasimov specifies that the objective is to achieve an environment of permanent unrest and conflict within an enemy state." Doktriinia pidetään Venäjän modernin sodankäynnin täydellisenä kuvauksena. Siinä Neuvostoliiton sissitaktiikat yhdistyvät ajatukseen totaalisesta sodasta. Tuleeko siitä muistoja natsien Saksasta Tällaisia ihmisiä me otamme kunnioittaen vastaan kunnostautuneina sotilaina, jotka ovat osallistuneet vain ja ainoastaan hyökkäyssotiin ja noudattaen sokeasti annettuja määräyksiä. Miksi me kunnioitamme heitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

On yleinen tapa, että eliittimme kunnioituttavat sotaisaa sankaruutta ja menestystä. Jopa niin, että taitavimmille vihollisenkin sankareille aika ajoin suitsutetaan.

Aikoinaan C.Chaplin laittoi hra Verdoux:n, hänen versionsa ritari Siniparrasta, suuhun sanat hänen ollessaan matkalla giljotiinille: "One murder makes a villain, millions a hero. Numbers sanctify".

Juha Hämäläinen

#1. Tapa on yleinen. Siitä olisi aika päästä eroon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen samaa mieltä. Voisimme aloittaa vaikka C.Mannerheimin palvonnasta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

#3. Käy päinsä. Ei hän mikään yli-ihminen ollut eikä kritiikin yläpuolella. Hän oli ammattisotilas, jolle ei persaukisen rivimiehen kuolema rintamalla mitään merkinnyt. Hänelle oli tärkeää vanhan yhteiskuntajärjestyksen ja auktoriteettien säilyttäminen.

Toimituksen poiminnat