Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Edward Snowden Suomeen

  • Rajaton kyttäys on rikollista.
    Rajaton kyttäys on rikollista.

On kulunut viisi vuotta siitä, kun tavallisen ihmisen suurin ja rohkein puolustaja tuli maailman julkisuuteen USAn rajattomasta kansalaisten urkinnasta ja siihen liittyvistä rikoksista USAssa ja kaikkialla maailmassa.

Snowden toi pöytään mittavat todisteet tästä valtiourkinnasta. Hän teki urotyön ja ansaitsee asuinpaikan jossain länsimaassa ilman luovutusuhkaa tai hengenvaaraa. Snowdenin paljastusten ei ole osoitettu vaarantaneen yhdenkään hänen maanmiehensä henkeä. Sen sijaan USAn urkintaorganisaatiot ovat valtion johdon suostumuksella rikkoneet maansa perustuslaista kaiken aina kansalaistensa luottamukseen. Silti hallinnossa ei ketään ole rangaistu näistä teoista.

Ehdotan, että ministerit Soini, Mykkänen ja Sipilä näyttävät miehisyytensä ja tarjoavat syyttä vainotulle kotipaikan. Saman voisi tehdä EU. Se osoittaisi korkeaa moraalia ja USAn hallinnolle, että sen toimet ovat törkeä loukkaus ihmisten yksityisyyden suojaa vastaan.

 

Kuten tiedämme ei tämä urkinta ole millään muotoa perusteltua edes terrorismin torjuntaan vedoten. Sen ovat urkkijat itsekin myöntäneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Hauskaa, että otit asian esille. Tarkasti ajassa näemmä.
Olen miettinyt Edwardin kohtaloa. Miksi hän nimen omaan päätyi Venäjälle -kaiken jälkeen? Onko tietoa tai "aavistelua"?
Miksi ei ole kuulunut miehestä mitään viiteen vuoteen? Luulen, että mies on tiukasti Kremlin "pihdeissä".

Juha Hämäläinen

Snowden päätyi Moskovaan, koska ei Hong Kongiin voinut jäädä ja hänen passinsa mitätöitiin pois lähtiessä. Siksi hän ei päässyt Moskovassa vaihtamaan konetta eikä edes ulos terminaalista. Putin antoi hänelle oleskeluluvan vuodeksi kerrallaan.

Se oli win-win tilanne. Snowden oli turvassa ainakin hetken ja Putin keräsi pisteitä vapauden kannattajilta. Tällä kertaa todella ansaittuja pisteitä välittämättä Putinin motiiveista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei "ole kuulunut miehestä mitään viiteen vuoteen"?

Hyvä tavaton. Laura Poitras teki hänestä dokumenttielokuvan Citizenfour. Se sai Oscarin. Snowdenista tehdyn fiktioelokuvan ohjasi itse Oliver Stone. Ensi-ilta oli Suomessakin syyskuussa 2016.

Viisi päivää sitten miestä haastateltiin yhdessä maailman luetuimmista sanomalehdistä, The Guardianissa:

https://www.theguardian.com/us-news/2018/jun/04/ed...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Miksi Snowden pitäisi saada Suomeen? Hän on paikkansa valinnut. Yhdysvallat ei ollut hänen egolleen sopiva paikka joten pysyköön Venäjällä. Tosin siellä hän turhautuu kun ei pääse paljastamaan venäläisiä salaisuuksia.

Juha Hämäläinen

#3. Olet Markku nyt ihan pihalla aiheesta. Tiedätkö kenestä kyse ja mitä hän teki ja miksi?

Olet niin tietämätön, ettet ymmärrä olla hänelle kiitollinen. No sanotaanhan, että kiittämättömyys on maailman palkka.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei kait Edward Snowden ole niin sekopäinen ja tulisi Suomeen.

Juha Hämäläinen

#4. Ei tietenkään tulisi. Niinistö luovuttaisi hänet jo Seutulassa jenkeille ja Soini kävisi rukousaamiaisella Washingtonissa pokkaamassa kunniamerkin kastiketahraisen krakansa viereen ja pitäisi puheen länsimaisista yhteisistä arvoistamme.

Halusin vain osoittaa kuinka syvään maamme ja EU kumartaa rikollisia valtiojohdossa. Kuinka paljon pelkäämme toimia oikein ja annamme kiristää itseämme. Asiasta ei edes hiiskuta.

Häpeän EUn ja Suomen johdon munattomuuden puolesta syvästi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kuka meistä tietää millaisen diilin Putin ja Trump ovat keskenään sopineet Edward Snowdenin kohtalosta. Miehestä ei ole kuulunut mitään aikohin, ilmeisesti hukkui jonnekkin Venäjälle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Katso kommentti 5 ylempänä.

Juha Hämäläinen

#6. Kyllä hän on erittäin paljon esillä länsimaissa koko ajan, vaikka asuu Moskovassa. Hän pitää etäluentoja mm yliopistoille ja järjestöille sekä kommentoi medialle.

Suomessa ei. Meillä katsotaan Kauniita ja rohkeita. Sen älyllinen ja tiedollinen taso riittää Suomen Pisa-neroille täysin.

Juha Hämäläinen

Snowden voi pian palata kotiinsa, koska Trump tulee armahtamaan miehen!

Tästä visiosta ei tarvitse keskustella sen enempää, kunhan ilmoitin vision, jonka näin viime yönä kun nukuin seisaaltani.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@8. Jouduin selaamaan Googlea ja huomasin vasta nyt, että olet nähnyt vain unta.

https://www.google.com/search?q=trump+give+to+edwa...

Juha Hämäläinen

Lukeminen lyhytkin kannattaa tehdä huolella! Se säästää vaivoja, koska tuo oli vain ennustus tulevasta, jonka oli varjonnut iloiseksi heitoksi

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Jos Piraattipuolue nousisi suurimmaksi puolueeksi yksin, niin sitten lakeja rukataan huolella uusiksi ja Snowden saa jäädä Suomeen loppuelämäksi.

Snowden ei kannata tulla tänne, kun Suomi luovuttaisi ihan varmasti heti yhdysvaltoihin. Piraattipuolue on ilmoittanut, että hänen ei kannata tänne Suomeen tulla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kannatan työperäistä maahanmuuttoa ja suhtaudun positiivisesti myös pakolaiskiintiöstämme Suomeen saapuviin pakolaisiin.

Kumpaan ryhmään tämä Snowden kuuluu ?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@15. Helppo vastaus. Snowden kuuluu ilman muuta työperäiseen maahanmuuttoon ja hän saisi kevyesti töitä valtiolta rakentaa turvallista internetverkkoa. Toki hänen tekemisiään katsottaisiin pieni tovi siinä hommassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Snowden on asunut liian kauan Venäjällä, jotta hänestä olisi "rakentamaan turvallista internetverkkoa" ainakaan Suomen valtiolle.

Telealan puhelinmyyjäksi hän sopisi, mutta ilmeisesti suomen kielen taito ei riitä tarpeeksi hyviin myyntituloksiin.

P.S. Kompromissina Snowden voisi aluksi asua Venäjän Suomen suurlähetystössä Helsingissä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #18

@18. Höpöhöpö. Vaikeissa turvallisuusjutuissa kuten internet, siinä ei kaivata suomenkieltä. En minä ikinä ole nähnyt omissa laitteissani tai säätäessäni monta eri asiaa, niissä ei koskaan näkynyt suomenkieltä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

#18. Et taida tietää minkä tason osaaja Snowden on. Hän ei ole mikään puhelinmyyjä.

Minä olen jo kauan sitten luvannut asunnon ja ylöspidon Snowdenille Suomessa sekä auton alle kunnes saa töitä. Siinä ei kauan menisi. Snowden sopisi päälliköksi vaikka soten Apotti-projektiin tietosuojan suunnitteluun. Tai hommiin Viestikoekeskukseen, siellähän jo CIAn kaverit ovat. Saisivat puhua keskenään amerikkaa.

Mutta eihän tänne uskalla mielipiteensä takia tai poliittisista syistä vainotut tulla vaan elintasopakolaiset.

Ennen luovutimme karkurit Venäjälle, nyt USAan. Onnettomia pelkureita olemme koko porukka. Vätyksiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Yllämainituista syistä johtuen kannattaisikin aloittaa Suomessa oleskelu ja työnteko Venäjän Suomen suurlähetystöstä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Se olisi miehen meno meidän nykyisten hallituspuolueiden aiheuttamana. Pelkästään ministeri Niinistö olisi valmis uhraamaan.

En silti paljoa toivoa anna muillekkaan eduskuntapuolueille.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

En usko että Snowden Suomeen tulisi koska hänelläkin on varmasti tietoa Nokian puhelinkeskusten toiminnoista.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@21. Kerro toki lisää, että mitä Nokia on taas tehnyt?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

No ei Nokia tietenkään perinteisissä myyntidokumenteissaan kerro kuinka kytkeydytään kuuntelemaan puheluja ja jäljittämään puheäänen perusteella esim. terroristeja. Mutta jos asiakas haluaa tuollaisia ominaisuuksia keskuksiin, niin aivan 100 prosenttisen varmasta ne sinne saadaan. Onhan ne keskukset niin modulaarisia. Ja nehän ovat ranskalaisia alkujaan. Kuka sitten värkit toimittaa ja asentaa on agenttien touhuja. Ja näitä agentteja riittää maailmalla tekemään likaista työtä. Eikä Nokiaa tuosta kiinni saada - kun eivät tee noita asioita. Keskuksia kun on suunniteltu, niin nuo rinnakkaistoiminnot ja jäljitykset on sinne fiksattu ja mahdollistettu lisälaitteita käyttäen.

Juha Hämäläinen

#21. Niiden parissa on ollut niin älytön määrä väkeä, että tieto on monissa käsissä saatavilla. Nokian tuotetietokannat on myös sen verran moneen kertaan hakkeroitu ja LANeihin sekä tietokantapalvelimiin tunkeudettu, että hyvin on tieto levinnyt.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Globalistit kuvittelevat että Eurooppa on "yhtä perhettä" valtionjohtoa myöten. Sitten jenkkien tiedustelu salakuuntelee Brysseliä, pääministereitä, presidenttejä ym. ja Obama vakuuttelee olevansa kovasti pahoillaan.

Ai no ei sitten mitään?!

Näyttää vahvasti siltä että Euroopan poliittinen johto (jolla länsimaiset arvot)ajattelevat että kun Edward Snowden teki paljastuksensa ja kun hän näin ollen petti jenkit niin petti samalla eurooppalaisen valtaeliitin jota jenkit salakuuntelivat?!

Aika paradoksaalista...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Tähän heti aasinsiltana;

Mitenkähän tapaus HS:n toimittaja Laura Halmisen tapaus jakselee?

Tapaushan liittyi siihen kun Hesari käytti 16.12.2017 erittäin salaiseksi luokiteltua materiaalia jutussaan jossa käsiteltiin puolustusvoimien viestikoekeskuksen toimintaa.

Presidentti Niinistö;
"Korkeimman turvaluokituksen saaneiden asiakirjojen sisällön paljastuminen on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita"

Asiasta mentiin käräjille ja puhuttiin ainoastaan "sananvapaudesta"

Onko tästä enempää tietoa, kuka vakoili, saako lehdistö "myydä" mitä tahansa jne.

Vai onko juttu nyt loppuun käsitelty, Halmisen "oikeuksia" ja lehdistön oikeuksia on poljettu ja sillä sipuli...

Juha Hämäläinen

#27. Olet Timo ollut hereillä. Suomen kansa nukkuu kuin pikkulapset.

Suomessa kehitetty urkintalainsäädäntö on vakava uhka kansalaisille. Se antaa Viestikoelaitokselle ja sen kaltaisille rajattomat oikeudet kansalaisten valvontaan eikä vain ulkomaantiedusteluun.

HS kertoi artikkelissaan, että laitoksella on syytesuoja teoilleen. Laitoksen johtaja päättää onko syytteisiin aihetta. Suoja kattaa laitoksessa toimivat ulkomaiden urkkijat, joita on ainakin USAsta.

Laitos tekee toimeksiantotöitä puolustusvoimille ja SUPOlle sekä ilmeisimmin valtiojohdolle.

Kun seuraamme mihin tällainen urkinnan vapaus on aina johtanut niin huoli ei aiheeton vaan suuri.

USAssa se johti seuraavaan:

https://m.youtube.com/watch?v=3owk7vEEOvs

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ei mikään ihme että Snowden on Juha Hämäläisen sankari. Snowden vihaa USA:ta ja sosiaaliturvaa yhtä innokkaasti kuin Hämäläinen, ja on vielä korkean profiilin vakooja ja rikollinen.

Nuorilla ihmisillä Snowdenin ja Hämäläisen tapaan on "muuta käyttöä" niille sosiaaliturvamaksuille joita nykyisin eläköityvät ovat maksaneet vuosia. Onneksi kuitenkin (vielä) meillä vanhemmilla on sentään valta äänestää päätöksistä jotka liittyvät niihin muutamiin vuosiin jotka vielä olemme elossa, Snowdenin ja Hämäläisen kiusaksi.

Juha Hämäläinen

#28. Oletko ihan pimahtanut Jukka? Miten sosiaaliturva liittyy USAn rikolliseen valtiourkintaan, joka yltää kaikkialle.

Snowden enkä minä vihaa USAta. Me emme hyväksy sen hallituksen toimia ja ihmisten globaalia urkintaa valheellisin perustein.

Kuuntele vaikka tätä NSAn entistä hyvin pitkäaikaista johtajaa ja opi mistä kyse:

https://m.youtube.com/watch?v=3owk7vEEOvs

Et ymmärrä ihmisten iän päälle vaan teet olettamia. Minä olen vanhuuseläkkeellä ollut pari vuotta enkä mikään nuori paitsi aivoiltani toimintakunnossa torjumaan päättömät väittämät.

Yksi niistä on väitteesi siitä, että Snowden tai minä edes vastustaisimme sosiaaliturvaa. Missään en ole näin sanonut. Olen myös maksanut noita sossun jakorahoja Suomeenkin enemmän kuin 95% suomalaisista. Olen tehnyt osuuteni ja se tuntuu kropassa yhä enemmän.

Koeta pysyä asiassa hyvä mies ja purkaa kiukkusi johonkin muuhun, johonkin ongelmiesi ja pelkojesi aiheuttajaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Aijai.. sattuiko arkaan paikkaan? Vai et vihaa USA:ta? Juurihan haukuit koko kansan sotahulluksi pari viikkoa sitten.

Jos et kerran vastusta sosiaaliturvaa, miksi liputat Snowdenin puolesta joka on halunnut purkaa sosiaaliturvan USA:sta (muiden hullutustensa ohessa).

Mielestäni Snowden tiivisti hyvinkin selvästi ajatuksensa vanhemmista ihmisistä blogatessaan syyskuussa 2008:

- “(elderly) wouldn’t be fucking helpless if you weren’t sending them fucking checks to sit on their ass and lay in hospitals all day.”

Mitä olen Snowdenin puheista ymmärtänyt, on sosiaaliturva pahasta koska jokaiselle annetaan sosiaaliturvaa varten numero. Swowden kategorisesti vastustaa kaikkea rekisteröintiä, ajokorteista sosiaaliturvaan, yliopistojen tutkintolistoista hautausmaiden rekistereihin.

USAssa ei sotahulluja ole kuin juuri Snowdenin kaltaiset:

- “I have a Walther P22,” he wrote. “It’s my only gun, but I love it to death.”

- “See, that’s why I’m goddamned glad for the second amendment,” Snowden wrote, in another chat. “Me and all my lunatic, gun-toting NRA compatriots would be on the steps of Congress before the C-Span feed finished.”

Että semmonen veitikka se Edward.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

#32. Niin paneudut sanansaattajaan, mutta et kirjoita mitään itse aiheesta, joka on USAn harjoittama globaali urkinta ja ihmisten profilointi ilman mitään rikosepäilyä sekä tämän paljastaminen.

Tämän kertovat ja vahvistavat useat korkean tason virkamiehet, jotka jättäneet NSAn, CIAn ja 15 muuta tunnettua maan urkintalaitosta. Kyse ei ole jonkun kylänhullun konspiraatiojutuista.

Tähän liittyvän todistusaineiston paljastaminen ei ole rikos vaan kyse rikoksen paljastamisesta.

Ja Snowdenista et saa sotahullua tekemälläkään. Jenkit ovat militaristeja hyvin laajasti ja uskovat oikeutukseensa manipuloida maailmaa missä tahansa. Sen luvan he ovat itse antaneet itselleen.

Katsoitko NSAn teknisen johtajan Binneyn videon? Se on yksi lukuisista todisteista valtiourkinnan törkeydestä ja laajuudesta.

Ymmärrätkö nyt mistä kyse? Sinun täytyy miettiä asioita hieman loogisemmin, ettet joudu harhateille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Salakarin kirjoituksessa huokuu vanha tekniikka jonka mukaan jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan eikä maailmassa ole muita asentoja. Hän ei tokikaan ole yksin niin asennoituvana. Mustan ja valkoisen ulkopuolelle jääviä valöörejä ja värejä näkemöttämiä näyttäisi olevan muitakin. Ilmeisen yleinen värisokeuden laji siis.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Siinä mielessä oikein tuokin, että Snowden tosiaan ei ole meidän eläkeläisten puolella. Kuinka paljon hän sitten on meitä vastaan, näkyisi varmaankin vain jos hänet valittaisiin tuollaiseen asemaan jota Juha Hämäläinen ajaa.

Valöörejä voi Snowdenin ajatuksissa olla, mutta taustalla on laaja halu poistaa yhteiskunnasta rikosrekisterit, terveydenhoitorekisterit, sosiaaliturva, poliisi, ajokorttirekisterit, passirekisterit... Jonkinlainen anarkia jossa jokainen on vastuussa vain itsestään, aseellisesti, on se väri ja sävy jota Snowden tavoittelee.

Snowdenin luomiin järjettömiin uhkakuviin uskojia näyttää Suomessakin riittävän.

En vain millään itse pysty hyväksymään Snowdenin vaatimusta kaikkien veroina säästämieni eläkkeiden pois ottamisesta. Nuorison mieliteon siihen toki ymmärrän, mutta en oman ikäisteni.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

En ole huomannut kenenkään, edes Hämäläisen, ajavan Snowdenia meille yhteiskunnalliseksi ajattelijaksi ja primus motoriksi eläketurvamme kehittämiselle.

Snowden on paljastanut oman hallituksensa tekemisiä ja avannut silmiämme meihin ja muihin kohdistuvaa kyttäämistä kohti. Hänen ansionsa ovat siis toisaalla kuin sosiaalipolitiikassa.

Tulkitsin Hämäläisen ajatuksen Snowdenin suojelemisesta täällä pikemminkin näytön paikkana nykyisille johtajillemme osoittaa itsenäistä ajattelukykyä ja johtaa tätä maata suvereenina yhteiskuntana. Siis roikkumatta setä Samulin hännystakin liepeissä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #35

#35. Katso nyt edes tuo yksi NSAn oman työntekijän johtaja William Binneyn haastattelu ja opi jotain uutta. Puhut sitten vähemmän järjettömistä uhkakuvista. Puhut toteutuneista uhista sen sijaan. Heräät todellisuuteen.

Snowden ei sinun eläkkeitäsi vie vaan ihan toiset herrat jos ovat viedäkseen.

https://youtu.be/3owk7vEEOvs

Toimituksen poiminnat