Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Sukupuolineutraalius ja tasa-arvo

  • Sukupuolineutraalius ja tasa-arvo

Nykyään meuhkataan kovasti sukupuolineutraaliudesta ja tasa-arvosta, yhdessä ja myös erikseen. Mutta onko kummassakaan mitään järkeä edes tavoitteena.

 

Koska aina vaaditaan väitteille perusteita tai mieluummin todisteita niin käsittelen molemmat yhdellä ainoalla tositapauksella, joka todistaa, ettei kannata pyrkiä sukupuolineutraaliin käytökseen tasa-arvon nimissä.

 

Kerron brutaalin esimerkin. Esimieheni Aasiassa oli britti. Hän oli pitkälle koulutettu, mutta katujen köyhä kasvatti nuoruudessaan ja oli oppinut pitämään puolensa. Erään joulun jälkeen kysyin häneltä töissä miten aatto meni. Hänellä oli nimittäin iso kuhmu toisessa poskessa. Pomo kertoi kiinalaisen naapurin emännän, isännän ja aikamiespojan tulleen aattoyönä humalassa riitelemään hänen kotiinsa. Naapurin vaimo löi korkokengällä britin vaimoa päähän. Mies ja poika kävivät myös päälle.

 

Pomoni tainnutti samantien koko  naapuriperheen väen eteiseensä ennen poliisin tuloa. Naapurin vaimon hän tiputti lyömällä vain avokämmenellään, koska oli kyse naisesta. Hän kohteli siis perhettä epätasa-arvoisesti eikä sukupuolineutraalisti. Oliko se väärin, tuskin, mutta kaikki viisi viettivät jouluaaton putkassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sukupuolineutraalius on kommunismiin verrattavissa oleva utopia, joka ei kuitenkaan johda muuhun kuin yhteiskunnan rappioon, jos sitä ryhdytään toteuttamaan järjestelmällisesti.

Juha Hämäläinen

#1. Sukupuolineutraalius on ajatus ja tavoite muiden joukossa eikä se ole osa luonnollista todellisuutta, koska on olemassa sukupuolia. Siksi ei myöskään ole luonnollista eikä järkevää yrittää kieltää sitä.

Sukupuolet eikä suhtautumisemme niihin muutu mihinkään poistamalla oikeus eritellä sukupuoli titteleissä ja muilla tavoin.

Kyse onkin ajatusfasismista, jolla pyritään ilman oikeutusta muuttamaan ihmisten ajattelua pakolla ja painostuksella. Siihen ei tule alistua.

Tasan sama koskee tasa-arvoa. Emmehän ole yksilöinä missään asiassa tasa-arvoisia. Vaatimus on siksi absurdi.

Meillä kaikilla on sanottu olevan ihmisarvo, mutta sekin vaihtelee todellisuudessa suuresti. Ihmisarvo mitataan todellisuudessa, jossa elämme eikä YKn julistuksilla, lainsäädännöllä tai haaveila. Haaveilla saa jokainen itsekseen mitä lystää.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Meinasinpa minäkin rinnastaa tuon sukupuolineutraalisuuden ja tasa-arvoisuuden.
Sama koskee kaikkia naiskiintiöitä; estää mahdollisimman pätevän henkilön palkkaamista, sijoitetaankos sitten nämä s-neutraalit ja kumpaan kiintiöön?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Sukupuolineutraalisuus saa omalaatuisia ilmenemismuotoja, kuten sukupuolineutraalit vessat. Tämän ideologian nimissä naisilta viedään mahdollisuudet rauhalliseen WC:ssä käyntiin. Onpa tasa-arvoista.

Sukupuolten erilaisuus perustuu (ainakin pääjaottelun osalta) biologiaan. Sosiaalisia ilmiöitä ja käytäntöjä voidaan muuttaa tasa-arvoisemmiksi. Biologia on ja pysyy.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Sukupuolineutraalilla vessalla on monet kasvot. Yhdet Pihlanto löytää seuraavan kerran matkatessaan Valtionrautateiden kyydissä. Naisille siitä koituva riesa on lähinnä erilainen epäsiisteys, mihin he törmäävät naistenhuoneessa. Toinen näkökulma on poistaa turhat kukot ja kanat vessoista, joissa on vain yhden ihmisen toiminta-avaruus.

Kolmas asiaan maailmalla paljon puhetta aiheuttanut asia on, kuka saa käydä usean eriön miesten- ja naistenvessoissa. Ennen kaikkea on kiivailtu transnaisten oikeudesta käydä naistenvessoissa. Amerikassa on jopa laadittu osavaltiokohtaisia lakeja estämään transnaisia käymästä naistenvessassa. Asia on saanut mielettömät mittasuhteet, eräskin ei-niin-naisellisesti pukeutunut nainen raahattiin putkaan suoraan pöntöltä, kun hänellä ei sattunut olemaan papereita mukana. Taustalla on vainoharhainen ajatus, että transnaiset olisivat tulleet vessoihin muita naisia ahdistelemaan. Lopputulos on ollut kuitenkin juuri päinvastainen, transnaisia on ruvettu ahdistelemaan. Ja kun he ovat käyttäneet naistenhuoneita oman identiteettinsä lisäksi myös siksi, että he ovat kokeneet olleensa jo ennen väkivallan uhan alaisia miestenhuoneissa!

Siellä täällä on myös usean eriön unisex-vessoja. Se formaatti ei ole tässä kuitenkaan olennaisesti ollut laajan keskustelun kohteena - muuten kuin olkiukkona kaiken uuden ajattelun vastustamiseksi.

Mitä tulee Pihlannon toiseen teemaan, biologia varmaan on ja pysyy. Sen sijaan sen monimuotoisuus on osoittautunut paljon voimakkaammaksi, mitä ennen on ajateltu ja mitä koulussa on kerrottu. Mutta se on jo toisen blogin aihe. Maistiaisia voi lukea vaikkapa täältä:

http://anukatariina2.blogspot.com/2017/10/mita-tar...

Juha Hämäläinen

#5. Jos vessojen käyttö saa näin monet haasteet eteensä on mietittävä missä päässä on klappia. Ei kenelläkään täyspäisellä ole aikaa miettiä tällaisia. Vessa on vessa sama kuka siellä käy. Cityihmisillä on kaikki vaikeaa syömisestä, seksiin ja vessaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Juuri sitä yhteisvessojen epäsiisteyttä ovat naiset valitelleet.

Pahin lienee sellainen vessa, jossa on yhteinen tila, josta johtavat ovet eriöihin. Niissä on aina mahdollista, että esiintyy naisten häirintää.

Tietysti biologiassa on omat poikkeamansa, kuten kaikessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hämäläinen sotkee esimerkissään väkivallan ja tasa-arvon keskenään omalaatuiseksi virheellisen yleistämisen sopaksi. Ikäänkuin sukupuolten välinen tasa-arvo olisi väärin jos hänen ex-pomonsa on tirvaissut lättyyn etnisesti toisenlaisia naapureitaan. Ilmeisesti tarkoituksenaan olla hauskasti primitiivistä älämölöä provosoiva älykkö.

Ehkä tuohon olisi pitänyt vielä sotkea entisen globaalin siirtomaaisännän arroganssi tai brittiläinen jalkapallohuliganismi niin olisi kaksinverroin hauskempaa - ehkä.

Juha Hämäläinen

#6. Näin asiat menevät arkielämässä eikä poliittisesti korrekteina arvokeskusteluina. Kertomus on totta ja se istuu erinomaisesti aiheeseen tasa-arvosta ja seksuaalineutraaliudesta.

Vastaa toimiko pomoni väärin, koska kohteli naista eri tavoin. Se on oleellista eikä väkivalta, joka nyt sattui tapahtumaan liittymään minusta johtumattomista syistä.

Jutun alussa varoitin sen olevan brutaalin, kuten elämäkin on. Emme voi toimia kuten fyysikko Hawking, joka kehitti kaikenkattavia teorioita kaikkeudesta karsimalla pois aspektit, joita ei pystynyt tai halunnut selittää.

Kun puhut tasa-arvosta ja sen kaiken kattavuudesta niin olet kuin Hawking. Teoreetikko.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hämäläisen kysymys on kuin se lekendaarinen kysymys josko vastaaja on jo lopettanut vaimonsa hakkaamisen. Tietenkään pomon ei olisi pitänyt lätyttää muitakaan.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

#10. Niin kyllä voin muillakin tavoin todistaa, että tasa-arvo on epärealistinen haave kuten sukupuolineutraalius älytön aate.

Pomoni toimia arvostan. Hänen kotonaan tapahtuvaan hyökkäykseen hän vastasi kuten piti eikä rusikoinut hentoa naista tarpeettoman voimakkaasti. Silteen sopivasti. Kun puheet eivät riitä niin sitten ryhdyttävä toimiin.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Herättäkää minut sitten, kun urheilukilpailuista poistuvat miesten ja naisten sarjat ja on vain yksi sukupuolineutraali sarja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minua ei tarvitse herättää urheilukilpailujen takia. En nimittäin vedä yhteiskunnallisia johtopäätöksiä enkä muodosta niitä koskevia mielipiteitä urheiluriekkujaisten perusteella.

Mutta toivon toki, että yhteiskunnallinen todellisuus ja sen avartuminen suvaitsemammaksi ja tasa-arvoisemmaksi vaikuttaisi myös urheilun harrastamiseen vapaa-ajanharrastuksena sekä urheilun ympärille rakennettuun elämysbusinekseen.

Juha Hämäläinen

#13. Pyrkimyksiä saa olla. Mutta tasa-arvo ja seksuaalineutraalius ovat mahdottomuus. Olemme kaikin tavoin erillisiä yksilöitä ja meitä vertaillaan ja kohdellaan eri tavoin. Samoin teemme kukin itse.

En tunne yhtäkään henkilöä niistä tuhansista, joita olen tuntenut eläessäni, jotka olisivat osoittaneet kykenevänsä näihin tavoitteisiin tai edes haluavansa kyetä. Sen sijaan pääosin nämä ihmiset ovat mielestäni kohdelleet muita oikeudenmukaisesti omien kriteeriensä pohjalta, jotka vaihtelevat kuten luonnollista on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Tasa-arvo on totisesti taitolaji. Me olemme todellakin yksilöitä mutta kyse onkin siitä eroammeko toisistamme yksilöllisten ominaisuuksien perusteella vai meihin liitettyjen kliseisten perinneolettamien mukaan ja kohdellaanko meitä yksilöinä tasa-arvoisesti ja -vertaisesti vai noiden perinneolettamien mukaisesti eriarvoisesti ryhmiin jaotellen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

#15. Tästä olen samaa mieltä. Ennakkoluulojen soveltaminen yksittäiseen yksilöön on väärin, vaikja se on eläimellinen ominaisuus meissä ja hyvin yleinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Luonnossa ennakkoluuloisuus on todellakin hyödyllinen piirre sillä pelkästään luonnonvarassa kaikki ovat lopulta saalistettuja. Mutta evoluution pyörteissä parhaiten*) ovat menestyneet ne jotka ovat pystyneet yhdistämään ennakkoluuloisen varovaisuuden yhä suurempaan uteliaisuuteen. Ovat siis pystyneet rikkomaan ennakkoluulojensa kahleet opettelemalla uutta ja sietämään sitä. Tulemaan toimeen erilaisuuden ja erilaisten kanssa. Etenkin kulttuurievoluution tuomat mahdollisuudet ovat mahdollistaneet ihmiselle suorastaan uteliaisuuden maksimoinnin ja sitä kautta tietojemme ja taitojemme räjähdysmäisen kehittämisen verrattuna moniin muihin, ennakkoluuloisempiin lajeihin.

*) Sanat "hyvin, paremmin, parhaiten" ja "huonosti, huonommin, huonoimmin" evoluution piirissä olevista asioista ovat hankalia sillä aina silloin pitäisi määrittää kenen ja minkä näkökulmasta arvotetaan. Esimerkiksi ihmisen pitämistä evoluution huipputuotteena voi hyvinkin arvostella ja pitää esimerkiksi torakkaa onnistuneempana sopeutujana.

Toimituksen poiminnat