Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Massamuutto rikkoo EUn sisäisesti

  • Populisti puhuu asiaa.
    Populisti puhuu asiaa.

Iltalehti tänään: "Italian sisäministeri Salvini syytti Ranskaa keskiviikkona lupauksistaan lipeämisestä, koska se oli ottanut Italiasta vain 640 siirtolaista vastaan lupaamansa 9000 sijaan. Salvini vaatikin Ranskaa ryhtymään sanoista tekoihin ja ottamaan lisää siirtolaisia. Ranska ja Italia ovat ajautuneet sanaharkkaan Italian uuden populistihallituksen pakolaislinjausten takia".

EUn lisääntyvä sisäinen erimielisyys massamuuton hoidossa jatkaa EUn yhtenäisyyden nakertamista monien muiden ongelmien lisäksi. EUssa on pian yhtä monta mielipidettä massamuutosta kuin on jäsenvaltioita.

Tilanne osoittaa yhteisön hyvin pientä yhteisöllisyyttä yksinkertaisessa asiassa. No ei kannata pillastua vielä. Väitän yksinkertaiseksi päättää miten toimitaan. Vaikeaa on sitten se toteutus riippumatta toimintapäätöksestä.

Ensin on päätettävä mikä on nykytilanteessa Schengen-alueen tarkoitus. Onko se tarkoitettu tekemään laittomien ja/tai tuntemattomien ihmisten vapaaseen vaelteluun EUn valtioiden välillä. Onko EUn rajan ylittäneen saatava vapaa likkumisoikeus. Jos Schengen-sopimusta ei haluta tulkita uudelleen ja estää EUssa vapaa vaeltelu rajan yli käveleviltä tai veneileviltä niin on päätettävä miten ylitykset estetään ja minne luvatta tulleet kiikutetaan.

Tulijoille voi olla vaikeaa löytää paikkaa mistään muuton jatkuessa. Ihmismäärät tulevat kumuloitumaan massiivisiin määriin. Siksi massojen liikkeiden hallintaan on päästävä kiinni yhä varhaisemmassa vaiheessa heidän muuttoreiteillään, mieluiten jo lähtömaassa.

EUlle eivät riitä pakolaisleirit jossain eivätkä muuttajien kiintiöistä sopiminen. Se aika meni jo.

Jollei proseduurista päästä sopuun se repii EUn sisäisiä välejä ankarasti. YKn pääsihteerin Antonio Guterresin ehdotus on, että sallitaan vapaa liikkuminen kaikille. Kuullostaako se hyvältä ajatukselta? Minusta siitä puuttuu kaikki aivotoiminnan käyttö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Salvini on hölmö, joka tekee mitä tahansa päästäkseen lehteen. Hallitusvastuu vie vähitellen häneltä pahimman terän pois ja suosio haihtuu. Tai näin ainakin Italiassa hyvät ihmiset laskevat.

Juha Hämäläinen

#1. Itse pidän hölmönä laskea massoittain väkeä maahansa ja kantaa sen seuraamukset. Kun näitä asioita kommentoi niin pyrin itse ainakin ottamaan huomioon sen, että massamuutto on vasta täysin aluillaan.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Italian on pakko jatkossakin ottaa massoittain pakolaisia vastaan, koska moni hallitusta lähellä oleva mafioso tienaa sillä hyvin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämän Hämäläisen näkemyksen olemme jo kuulleet. Me muut (hyvät?) puolestamme laskemme, ettei teidän massamuutosta puhuvien äänimäärillä politiikan suuntaa muuteta ja itse äänestämme puolueita, jotka pyrkivät maltilliseen ja järjelliseen ratkaisuun asian suhteen.

Minun mielestäni massamuutto ei ole edes aluillaan.

Syyrian kriisi oli paikallinen häiriö. Se ei massamuuttoa aiheuttanut. Muutamia miljoonia siirtyi väliaikaisesti tai vähän pysyvämmin taistelujen ja tyrannian tieltä.

Ilmastonmuutos tulee tekemään suuria alueita täysin asuinkelvottomiksi. Muutos tulee olemaan meidän aikakäsityksemme mukaan "pysyvä". Rajoja sulkemalla ei tulevaisuudessakaan kriisejä ratkaista.

EDIT: tuosta pysyvyydestä vielä: tuhannen vuoden sisällä ilmastonmuutos on lisännyt riittävästi pilvimassaa maapallon päälle, jonka johdosta pohjoinen pallon puolisko, joka pilvimassan kerää, jäähtyy voimakkaasti ja alkaa seuraava jääkausi. Tässä kohdin, jossa nyt tietokonettani naputtelen, on muutaman kilometrin paksuinen jääkerros muutaman tuhannen vuoden päästä. On ihan sama, pitävätkö etelässä asuvat rajojaan kiinni vai eivät, kun suomalaiset siirtyvät sinnemmäs myötämöykkyineen asumaan. Muutos on ainoa, mikä pysyy. Vakauteen pyrkivillä on vaikeampaa kuin sopeutujilla. Vakauteen pyrkivät pääsääntöisesti menettävät isoissa muutoksissa henkensä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

#14. Muutos on jatkuvaa, siitä ei epäselvyyttä eikä massamuuton elinkaaren vaiheesta, se on aluillaan. Massamuutto alkoi siinä vaiheessa, kun muuttajien määrä muuttui ongelmaksi, sitä ennen se oli vain taustakohinaa kansakuntien elämässö.

Me voimme vaikuttaa siihen miten asiat menevät meidän ja lastemme elinaikana. Mitä tapahtuu tuhannen vuoden päästä, sillä ei merkitystä, koska emme tiedä miten siihen vaikuttaa muuta kuin yhdessä asiassa, joka on väestön määrän pienentäminen. Edes väestönkasvun hidastaminen ei riitä.

Sopeutuminen on tarpeellista, mutta se ei ole suomalaisen tyylistä sopeutumista, joka on alistumista muiden määräilyyn. Se on meille tyypillinen käyttäytymisen muoto ollut iät ajat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

"emme tiedä miten siihen vaikuttaa muuta kuin yhdessä asiassa, joka on väestön määrän pienentäminen"

Kumpa tietäisimme, miten väestömäärää pienentäisimme. Jos tietäisimme ja osaisimme, kai me sen olisimme jo tehneet.

Lapsemme elävät pidempään kuin meidän sukupolvemme. Tänään syntyvistä lapsista yli 10% elää yli satavuotiaiksi. Me emme voi vaikuttaa enää siihen, että kuivuudesta johtuen suuri osa päiväntasaajan seudusta muuttuu asuinkelvottomaksi muutaman kymmenen vuoden sisällä, vähintään lastemme elinaikana. Muuttoliikkeestä tulee hallitsematon. Sopeutujat selviävät, rajoja sulkemaan pyrkivillä on hankalampaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #18

"Kumpa tietäisimme, miten väestömäärää pienentäisimme."

Kyllä tuo tiedetään yleisesti, mutta ehkä Niemelä ei ole kuullut ehkäisystä jota voisi jakaa myös kehitysmaihin tietona ja tuotteina.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #19

Voi pyhä yksinkertaisuus!

Millä sinä, Makkonen, pakotat suojakumin pukemiseen. Tieto siitä, että se ehkäisee suvunjatkamista taitaa olla juuri se suurin syy sellaisen pukemattomuuteen näissä maissa. Makkonen, olisi syytä perehtyä asiaan tai jättää kommentoimatta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

Kyllä lisääntyminen kehitysmaissa voidaan lopettaa monin konstein. Siinä ei mitään ongelmaa. Poliittinen päätöksenteko estää. Sekin muuttuu, kun on pakko. Mutta sitten joudutaan jo käyttämään pakkokeinoja ja se ei ole kivaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Voi Hämäläinen!

Lisääntymistä ei voida monin konstein lopettaa. Olet ihan hassu ajatuksinesi!

Ainoat keinot ovat elintason kasvattaminen tai joukkotuhonta. Ensimmäiseen tapaan ei meillä länsimailla taida olla haluja. Elintason kasvattaminen vaatii nimittäin jakamista. Resurssit loppuvat kesken, jos pyrimme kulutuksen kasvulla saattamaan riittävästi elintasoa kehitysmaille. Joukkotuhonta taas katsotaan epäinhimilliseksi.

Mutta jos Hämäläisellä on näitä "monin konstein" toteutuvia konsteja, ole hyvä ja kerro. Tuollaiset puolivillaiset lauseet ja "pakkokeinot" kun eivät mitään kerro.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Katsos kun toimiin ryhdytään niin niihin kuuluvat myös ikävät toimet kuten pakkosterilointi. Mutta tätä ennen voidaan kaikki kehitystuki kytkeä suoraan siihen kuinka syntyvyyden sääntely toimii. Niemeläinen ei tiedä, että Kiinassa tehtiin näin pakkotoimena ja väestöräjähdys talttui merkittävästi.

Niemeläinen voi etsiä ihan itse ne kolehtirahat, joilla elintaso nousee kehitysmaissa ajoissa. Meillä ei ole aikaa odottaa vuosisataa tai edes 50 vuotta kasvun loppua.

Niemeläinen ei ymmärrä aikakäsitettä ja miten se vaikuttaa tämän asian kehittymiseen katastrofiksi. Hän ei myöskään ymmärrä miten hoidetaan seuraavien 3-4 miljardin lisäihmisen ylläpito maailmassa. Matemaattiset taidot puuttuvat ihan jo jakolaskun tasolla.

Enempää ei voi massamuuton syleilyssä olla väärässä kuin Niemeläinen.

Selitys tähän faktojen sivuun työntämiseen johtuu taipumuksesta änkyröintiin. Se on inttämistä tosiasioita vastaan ihan vaan periaatteesta. Mutta monilla on tämä sama ongelma.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

Pakkosterilointiin ei ole minkäänlaista mahdollisuutta. Ota realismi käyttöön, hyvä mies!

Kasvun loppumista emme voi odottaa 50 vuotta. 50 vuodessa maapallon väkiluku nelinkertaistunut.

Hämäläinen on se, joka ei ymmärrä aikakäsitettä eikä matematiikkaa kuin alkeiden osalta. Potenssit näyttävät olevan kokonaan vieras käsite.

Jotta väestönkasvu edes taittuisi, syntyvyyden olisi laskettava kolmannekseen tästä hetkestä alkaen, kuolleisuuden olisi säilyttävä ennallaan eikä eliniänodote saisi kasvaa. Ei, Hämäläinen, tuo kehitys ei tapahdu pakkosteriloimalla. Ei se tapahdu myöskään kehitysavut lopettamalla. Se suuri väestön uusi siirtymä tapahtuu juuri samana päivänä, kun avustusrahat loppuvat.

Sinun vastauksesi on ihan päätön. Koitapa ottaa välineistö mukaan ja menepä pyytämään palleja leikeltäviksi. Ei nämä ongelmat sinun keinoillasi ratkea. Eikä sellaisten käyttöönotolle ole kovin paljoa kannatustakaan.

Kiinan väestömäärä on vähentynyt viimeksi vuonna 1961. Väestönkasvua on hillitty yhden lapsen politiikalla, väestön kasvua se ei lopulta kyennyt pysäyttämään. Se on vaikuttanut väestönrakenteen ikääntymiseen ja sukupuolijakauman vinoutumiseen. Sukupuolijakauman vinouma aiheuttaa sen, että väestönkasvu ei ole pysähtymässä koskaan, kun vaimottomiksi jäävät aikamiespojat hankkivat itselleen tuontivaimoja. Ilman tuota vinoumaa saattaisi olla, että Kiinan väestömäärä olisi jo kääntynyt laskuun.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

#27. Olet nyt vauhkoontunut Niemeläinen. Et kai tosissasi luule, ettei väestönkasvulle tai massamuutolle löydy rajoituskeinoja. Tietenkin löytyy.

Luuletko vakavissasi, että väestönkasvu pakottaa meidät ratkaisemaan ongelman ottamalla satoja miljoonia siirtolaisia Eurooppaan. Emme tietenkään ota.

Ihmisiä voidaan sterilisoida tai lisääntymistä hillitä mm kemiallisesti. Tätä on jo kokeiltu kysymyttä sinulta lupaa. Ja massojen velloessa tullaan edelleen käyttämään Niemeläiseltä tai Guterresilta kysymättä.

Katso esimerkkiä muista kriiseistä. USAlla ei 1945 ollut pienintäkään epäröintiä tappaa kahden kaupungin siviilit Japanissa, koska USA päätti sen olevan tarpeellista. Ydinpommituksia oli tarkoitus jatkaa uusilla iskuilla, mutta japsit päättivät antautua.

Massavaellusten muuttuessa suuriksi uhkiksi länsivallat päätyvät ihan samoin koviin otteisiin edelleen. Kemialliset sterilisoinnit eivät ole edes kovimpia niistä.

Hassuin juttusi on siis luulla, etteikö pakkokeinoja käytettäisi tilanteen lähtiessä kokonaan käsistä. Silloin käytetään eikä lueta YKn ihmisoikeuksien julistuksia. Ei niitä lueta sota-aikoinakaan vaan toimitaan tilanteen mukaan. Massavaellukset johtavat pahimmillaan sotiin.

Maailman ongelmat käsitellään tilanteen vaatimusten mukaan ja periaatteet joutuvat taipumaan niiden edessä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Älä nyt. Rakkauden unioni on siellä vaan tilapäisesti huonossa hapessa kunnes saavat pikkasen hilloa.

Jorma Lehmonen

No ketähän ne hyvät ihmiset siellä Italiassa ovat? Millas kriteerillä sinä jaottelet ihmiset Italiassa hyviin ja pahoihin ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

On Salvini mies paikallaan. Käännytti kokonaisen laivalastin Espanjaan. Isänmaallinen mies!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sisilia ottaa siirtolaisia vielä vastaan. Yksi laiva, 600 siirtolaista ohjattiin Espanjan Valenciaan mutta Italia ottaa vielä siirtolaisia vastaan.

"13.06.2018 15:16
Yli 900:aa siirtolaista kuljettava rannikkovartioston laiva pääsi Italiaan"

https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Yli-900aa-sii...

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Italian on pakko jatkossakin ottaa massoittain pakolaisia vastaan, koska moni hallitusta lähellä oleva mafioso tienaa sillä hyvin.

Juha Hämäläinen

#10. Se ei haittaisi, jos mafiosot maksaisivat veronsa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Muutoin järkevä kirjoitus, mutta otsikon aikamuoto on väärä. Sen kuuluu olla imperfekti tai perfekti.

Risto Koivula

Antaa hojota vaan EU:n, TERVEMONOA!

Ilkka Huotari

Kyllähän EU:ssa kohta laitetaan rajat kiinni. Monet maat tekevät sitä jo.

Saksassa asiasta väännetään kättä juuri nyt.

Juha Hämäläinen

#15. Merkel on kovilla ja sen ansaitsee. Valitettavasti Baijerin CSU-pomo Seehofer on niin vanha, että voi milloin vain poistua näyttämöltä. Hän on järki-ihminen ja haluaa lopettaa avointen rajojen politiikan. Merkel on niksahtanut.

Toimituksen poiminnat