Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Vuoden älykkäin poliittinen kirjoitus Suomessa

  • Tee lista omalta osaltasi.
    Tee lista omalta osaltasi.

Tulin tyytyväiseksi luettuani vieraskolumnin MTVn saitilla.

Kyse on täysin ylivoimaisesta kokonaisnäkemyksestä globalisaation suhteen mikä on Suomessa kirjoitettu. Se ylittää kaikkien poliitikkojen ja presidenttimme ajattelukyvyn 6-0. Samoin häviävät älylliseen mitättömyyteen toimittajat, professorit ja jos jonkin sortin asiantuntijat.

Kirjoitus kuvaa liberalistisen globaalin talouden merkittävät haitat täydellisesti huomioiden tekstitilan, jossa asia kerrottu. Kirjoituksen suuri etu on, että se ei ole minkään ismin tai typerän suppean alan koulukunnan puolustuspuhe omalle neroudelleen ilman aina välttämätöntä kokonaisnäkemystä.

On selkeää, ettei nykyinen ääriglobalismi ja massamuutto ole älykästä toimintaa tavallisen kansalaisen kannalta. Piipertäjien, EUn palvojien, maailman halaajien ja vähemmän terävien harmiksi jutun on kirjoittanut Jussi Halla-aho. Otan osaa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi-halla-ahon-vieraskolu...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

41Suosittele

41 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Samaa mieltä. Linkki tuohon kirjoitukseen oli toisaalla täällä eräässä kommentissa. Halla-ahon kirjoitus on hyvää todellisuutta kuvaava ja antanee lukijalle ajattelemisen aihetta. Paras kirjoitus koskaan, jonka olen lukenut EU politiikkaan ja maailmankin politiikkaan liittyen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Brexit analyysi ei ehkä nyt niin terävä ollut. Lupaukset siitä kuinka paljon rahaa säästyisi ja kuinka vapaasti Britit saisivat asioistaan päättää ajoivat lähtemisintoa. Parhaimmat palopuheet peruttiin kyllä heti äänestyksen jälkeisenä päivänä ja ei hyvin mene tällä hetkelläkään hallituksella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ympäripyöreää "lätinää" Halla-aholta, yhtään vakavasti otettavaa ehdotusta Halla-aholta ei tunnu löytyvän siihen, että mikä on se suunta johon maailman pitäisi suunnata ja mitä siitä mahdolisesta suunnasta saattaisi seurata.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Globaliaation vaihtoehto on luonnollisesti lokalisaatio josta Halla-aho kirjoitti.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Mutta sanathan ovat erään katsantokannan mukaan tekoja?

Jos Halla-ahon kannalta ajattele niin hän selvästi tuossa ajattelee länsimaissa vallitsevan tällä hetkellä väärän tilanneanalyysin, tilannekuvan, ja korjaa sitä omasta mielestään oikeansuuntaiseksi.

Vai ajatteletko oikeasti, että monisyiseen maailmaan liittyvän laajasti perustelevan ja siten väistämättä pitkän tilannekuvakirjoituksen jatkeeksi tulisi vielä kirjoittaa lisäyksenä ilmiselvä toimintaehdotus (~itsestäänselvyys) "vaihdetaan lukijat yhdessä tilannekuva sellaiseksi, jonka yllä vaihtoehtoisena selityksenä nykyisin yleiselle analyysille esitän"?

Tyhjänpäiväiseltä lätinältä valitettavasti vaikuttaa lähinnä sinun kommenttisi, ilmeisesti julkaisukelpoisten ajatusten itse aiheeseen ja asiaan puuttuessa.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Asetat globaalien ongelmien lopullisesta ratkaisemisesta kyllä kohtuuttoman kovan vaatimuksen. Järkevä lukija osaa myös Halla-ahon tekstistä nähdä mihin suuntaan pitäisi edetä. Tuskin kukaan voi kiistää, etteikö hän puhunut asiaa.

Perimmäinen ongelma on joka tapauksessa maapallon luonnonvarojen rajallisuus ja väestön kasvu. Siihen vastaamiseen tarvittaisiin globaali suunnan muutos ikuisen kasvun ideologiasta hallittuun tuotannon supistamiseen ja aineettoman hyvinvoinnin kehittämiseen. Valitettavasti itsekkyys ja viimeistään suurvaltapoliittinen kamppailu maailman herruudesta estää oranvanpyörästä hyppäämisen.

Juha Hämäläinen

#3. Kommenttisi on ympäri pyöreää lätinää verrattuna Jussin erittäin terävään kirjoitukseen, joka tietenkin kehottaa luopumaan vääristä opeista ja rajoittamaan virheitä. Tämän verran täytyy aikuisen osata aivoillaan päätellä.

Kirjoita sinäkin sisältöä eikä mielipiteitä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Näin puhuu Hämäläinen, joka ei ole koskaan kirjoittanut yhtään konkreettista ehdotusta mihinkään. Ethän toki ole koskaan kirjoittanut yhtään perusteltua mielipidettäkään. Siinäkin on tavoitetta.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Jaarittelua koko ”vuoden älykkäin kirjoitus”. Lukija odottaa vastausta mitä nyt sitten pitäisi tehdä? Mutta sitähän ei tule. Varmaan nyt pitäisi erota EUsta ja laittaa rajat kiinni jotta ”haittamaahanmuutto” saataisiin loppumaan. Vihapuhe säädetään lailliseksi ja Suomeen saavat jäädä vain todistetusti kymmenen sukupolven kantafinskit. Hienoa!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

"Varmaan nyt pitäisi erota EUsta ja laittaa rajat kiinni jotta ”haittamaahanmuutto” saataisiin loppumaan."

Jos ei se vielä ole tullut selväksi, että tätä Halla-aho nimenomaan ajaa, niin ei kai sitten koskaan.

Juha Hämäläinen

#4. Nyt on jäänyt sinulta huomaamatta, että Jussi on myös ehdottanut toimenpiteitä. Tärkein niistä on nykyisten virheiden toistamisen lopetus.

Vapaa globaali talous on siinä määrin haitallinen, että sitä tulee rajoittaa. Vapaus on yksiselitteinen etu vain sijoittajille, finanssibisnekselle ja suuryrityksille.

Massamuutto on tuhoisaa länsimaille. Se tulee pitää kurissa.

Velkavetoinen talousjärjestelmä on pommi, joka paukkuu määrävälein tuottaen työttömyyttä ja massiivisia velkaongelmia yksilöille ja valtioille.

Perusteollisuuden katoaminen vie heikoiten koulutetuilta työt muualle. USAssa on mitattu kansan älykkyysosamääriä vuosisadan ajan. Jenkeistä on 10% varustettu 83 pisteen älykkyydellä tai sen alle.

Se tarkoittaa, etteivät heidän kykynsä riitä oppimaan mitään monimutkaista työtä. He tarvitsevat täysin perushommia, mutta niin että he silti voivat tulla palkallaan toimeen. Nyt näin ei ole.

Kunkin maan on suojeltava perusteollisuuttaan jossain määrin. Maiden erikoistuminen jonkin tietyn osaamistason töihin on lyhytnäköistä globalistien oppia.

Siksi nyt toivon sinun kertovan jotain älykästä aiheesta tyhjän haukkumisen sijaan. Kirjoita aiheesta. Se aihe ei ole Halla-aho tai persut vaan hänen kirjoituksensa sisältö.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Siinä olet oikeassa että ”tyhjää” haukuin. Miten kaikki mainitsemasi asiat pidetään kurissa? Maailma muuttuu koko ajan ja varsin erlainen kuin vaikka 1900-luvun alkupuolella. Muutokseen pitää sopeutua eikä kuvitella että ennen (kun esim vietiin vasemman jalan saapasta Neuvostoliittoon) oli kaikki paremmin. Suomella ei ole mitään hätää, kiitos hyvinvointiyhteiskunnan ja ilmaisen koulutuksen, me todellakin pärjäämme ja tulemme pärjäämään, mukaanlukien me tyhmimmätkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #20

"Maailma muuttuu koko ajan ja varsin erlainen kuin vaikka 1900-luvun alkupuolella."

Maailma on muuttunut koska sitä on muutettu, ei nämä muutokset mitään luonnonlakeja ole. Globalisaatio ja uusliberalismi ovat ideologioita siinä missä kommunismi ja kapitalismi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #22

”Maailma muuttuu koska sitä on muutettu”? Olipa hyvä huomio...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

" Tärkein niistä on nykyisten virheiden toistamisen lopetus."

Vain idiootti uskoo, että toistamalla täsmälleen sama, saadaan eri lopputulos.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #21

Sori mutta en tajunnut pointtiasi. Idiootti on vanha termi vähä-älyisille... Trump käyttää sitä usein. Pitää nyt muistuttaa että sillä perinollä mitä Trump sai isältään, olisi simpanssi tehnyt paremman tuoton.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #71

"Sori mutta en tajunnut pointtiasi."

Hallitus ja kokoomuslaiset sisäministerit uskovat, että työntämällä lisää rahaa "kotouttamiseen" saadaan epäonnistunut konsepti käännettyä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Halla-aho on kuin Soini. Hän kertoo, missä on hänen mielestään tehty virheitä, ihan niin kuin Soini. Hän luo kuvaa vanhoista hyvistä ajoista, ihan niin kuin Soini. Hän osoittelee syyllisiä, ihan niin kuin Soini.

Yhtään edistyksellistä tai konkreettistakaan toimenpidettä hän ei ehdota. Osoittelee, että tuossa olette tehneet virheen. Europarlamentaarikkona ja kansanedustajana hänen pitäisi kantaa vastuuta. Hän on ollut päättämässä asioista, joita Suomessa ja Euroopassa toteutetaan.

Palataan kirjoitukseen. Halla-ahon pääsanoma oli, että Sony Walkman oli arvokas lelu. Ei sellaista kukaan enää halua. Ei kello käänny takaisin.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #68

Juuri näin, Höpinää. Helppo osoittaa virheitä mutta ei mitään ratkaisuja. Juha Hämäläisen meritiksi nyt jää ”vuoden älyttömin puheenvuro blogin otsikko”, periaatteesa kunnia sekin....

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ainoat H-ahon ajatukset, joihin olen viitsinyt tutustua, olivat peräisin Havukka-aholta. No, omapahan on tappioni!

Juha Hämäläinen

Havukka-ahon ajattelu oli raakaa pilaa duunarin ajatuskyvystä, joskin hauskaa.

Halla-ahon ajattelu on raakaa pilaa ns älykköjen ja asiantuntijoiden heikoista älynlahjoista, joskin sekin erittäin hauskaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mikä se on se välikäsi?" Niinpä niin; minä olen ihmetellyt, että mikä se on se sivusilmä, jolla monet väittävät havainneensa milloin mitäkin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Paras kirjoitus juurisyistä, mitä olen lukenut. Suurelle populaatiolle kaikenmaailman Liberaalit suuntaukset markkinoivat eetteriin valmiin selitysmallin, että ainoastaan he ymmärtävät maailman monimutkaisuuden, miten se on murroksessa ja miten se on moniarvoinen ja monisyinen.

Brexit ja Trump tekivät tyhjäksi heidän selitysmallinsa. Se siitä kaikenkattavasta ymmärtämisestä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Parempaa Eu-tiedotusta Suomi kaipaa, ja tiedotusta etukäteen eikä jälkikäteen toisten Eu-maiden tekemistä päätöksistä. Suomihan on ihan yes, yes kaikissa eu-äänestyksissä. Suomi tarvitsee jämäkkyyttä ja kriittistä Eu-asennetta.

Toivonkin, että persut ja siniset löytävät jälleen toisensa ja osallistuvat seuraavaan hallitukseen, jotta Suomi voisi edustaa eu-kriittisyyttä terveellä tavalla oma maan etu huomioiden: vähemmän eu-integraatiota on Suomelle parasta - pitkällä aikavälillä.

Nyt jäitä hattuun - eu-intoilijat! Yhteisen sotilaallisen eu-puolustuksen hintana ei pidä myydä Suomen itsenäistä päätäntävaltaa. Mitä sitä nyt vielä on vähän jäljellä...

Juha Hämäläinen

#11. Niin ihan riittäisi järjen käyttö ismien ja sokean tuhopoliitikan sijaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

KKO tullee tämänkin Halla-ahon kirjoituksen aikanaan tutkimaan ja tuomitsemaan rikollisena tekona.

Hyvä jos sakoilla selviää, taitaa tällä kerralla häkki heilahtaa. Valtaapitävien arvosteleminen kun kiihottaa useampiakin kansanryhmiä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vai tuleeko nyt erilainen tuomio "kiihottaminen Libilabiraaleja vastaan" :D

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Varmaan, mutta ensin pitää löytää ketkä ovat Libilabiraaleja. Eiku libilabiraajeja, öh libiberberjuaajela. Häh.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-ahon on aina ollut hyvä kirjoittaja, mutta monestakaan hyvästä kirjoittajasta ei ole koskaan tullut hyvää poliittista päättäjää.

Halla-aho jää tämä aikakauden kuriositeetiksi, jolla ei lopulta ole mitään annettavaa.

Eri vaihtoehtojen nousu ja populistisen maahanmuuttovastaisuuden nousu on tämän ajan ilmiö, se, että Halla-aho olettaa sen olevan pysyvä, on juuri se virhe, mistä persutkin Suomessa kärsivät.

En minä kaipaa mitään massamuuttoa, ja loputonta pakolaisvirtaa, eikä sitä kaipaa yksikään ihminen Suomessa, ja juuri tässä tullaan siihen asiaan, että persut hakevat tässä asiassa kiivaasti vastustajia, ja vaativat liki rautaa rajalle, siinä on se suurin syy, miksi persujen kannatus laskee.

Jos toimii omien tavoitteiden ajamisen puolesta, se ei koskaan politiikassa onnistu masinoimalla joukkoja kadulle, ja huutamalla suureen ääneen vihaa yhdelle uskonnolle ja yleistämällä koko kansanryhmä pahaksi.

Se taktiikka on tuhoon tuomittu, sellainen ei kanna, ja sen me näemme kannatuksesta.

Aivan varmasti maahanmuuton vastustus on kasvanut, niin paljon on eurooppaan tullut pakolaisia, mutta jos ottaa siitä meidän Suomen tilanteen erilleen, niin eihän täällä Suomessa ole pakolaisia, kuin prosentin verran väkiluvusta. Se älytön huuto jostain paniikista Suomessa on myös karkoittanut ihmisiä persuista pois.

Pitää olla realisti ja osata ilmaista asioita jotenkin muuten kuin, että turvapaikanhakija raiskaa, tappaa, tai islam valloittaa Suomen.

Persut ovat itse aiheuttaneet sen, että heistä on tullut ääripuolue, koska heidän suurin äänensä ei ole normaalia kritiikkä, vaan ainaista rasistista somemölyä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olet väärässä Ritala. Kyse on melkoisesta vallan murroksesta maailmassa, jossa sosiaalikonservatiivinen oikeistolaisuus nousee valtaan ja se on ollut melko nopeaa kun tarkastelee viimeisen 10 vuoden kehitystä.

Jopa Vihreissä on herätty ja toiveena on paluu todellisuuteen ja jopa siitä mikä on pragmaattista, tosin tässä suhteessa he ovat jo jälki heränneitä. Juna meni jo heidän osaltaan ohi.
https://liljat.fi/2017/01/on-aika-herata-uuteen-vu...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n epäonnistuminen invaasiohallinnassa nostaa maahanmuuton seurauksineen vaalien ykköskysymykseksi. Sellaista se on se demokratia ja ei tämä kasvava rekyyliliike voi olla kenellekään täyspäiselle yllätys.

Juha Hämäläinen

#23. Kirjoitat menneistä. Aiheellinen huoli perustuu massamuuttoon tulevaisuudessa. Elämme sitä tulevaisuutta koko ajan. Muuttohistoria on tässä merkityksetön.

Kysymykset, joita mietittävä ja joihin valmistauduttava ovat paljonko EU voi ja haluaa vastaanottaa varattomia ja kouluttamattomia muuttajia vuosittain ja kuinka paljon 50 tai 100 vuodessa. Tätä asiaa ei ratkota viisastelemalla tai vähättelemällä tai vähiten vain katsomalla kuinka virta käy.

Heikoin ja aivottomin ratkaisu on pitää rajat auki ja jättää päätös tulijoille itselleen ja meille maksumiehen ja sopeutujan rooli. YKn pääsihteeri Antonio Guterres on jo tuota viimeistä meille tarjonnutkin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Luulin ensin, että blogisi edustaa ironiaa, mutta luettuani ko. linkin totesin, että kyseessä on järkevä ja kiihkoton tilanne-analyysi. Media on demonisoinut Halla-ahon niin, että harva lukee jutun ja vielä harvempi uskaltaa antaa sille tunnustusta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Samaa jäin minäkin pohtimaan, ja pohdin tuota edelleen. Tosiasia on kuitenkin, että jo ajatuksenakin tämä lopputulos huolestuttaa tavallista pientä ihmistä. Kuinka käy meidän lapsiemme ja lastenlastemme hyvä elämä, ja mahdollisuus tehdä työtä elääkseen omassa turvallisessa maassamme?

Meitä vanhempia se ei enää muuten kosketa, kuin vain huolena lastenlastemme puolesta. Eriarvoisuus kasvaa edelleen ja sen myötä rikollisuus, jota edesauttaa vielä liian runsas lukutaidottomien työttömien maahanmuutto.

Kuten HS:ssä oli taannoin juttu Afrikasta Suomeen palannut suomalainen nainen, joka sanoi afrikkalaisten lähtevän hakemaan parempaa elämää muualta vasta siinä vaiheessa, kun he saavat savimajaansa television. Siitä he näkevät konkreettisesti mitä voivat odottaa muiden maiden heille tarjoavan, ja vertaavat sitä omaan aineellisesti köyhään elämäänsä, joka ei ennen ole heitä yhtään haitannut.

"Kauniit ja rohkeat" ovat parasta mitä heille voi tv:stä näyttää:) Se on kuin lähtökäsky!

"Kaikki ihmiset eivät pidä siitä yhdistelmästä, että oma ja lasten tulevaisuus on epävarma, kotimaa alkaa maahanmuuton myötä näyttää ulkomaalta, ja että heidän päättäjiensä mielestä tärkeintä on keskustella miehen oikeudesta synnyttää. Kun tätä kaikkea hierotaan riittävän kauan ihmisten naamaan, seuraa ”taantumuksen” vastaisku. Reaktio voi välillä ottaa askelen taaksepäin, mutta sen jälkeen se ottaa kaksi eteenpäin."

Juha Hämäläinen

#29. Kirjoitat Kaija aiheesta, josta maailman halaajat eivät yhtään välitä eli siitä mitä jätämme jälkeläisillemme. Halaajat eivät pätkääkään välitä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lueskelen tällä hetkellä Yuval Noah Hararin viisisataista kirjaa "Sapiens: Ihmiskunnan lyhyt historia" Kirjassaan Hararin käsittelee ihmiskunnan suurimpia käänteitä, mutta hän myös kirjan lopussa pohtii ja pyrkii hahmottamaan myös ihmiskunnan tulevaisuutta. Halla-aho tuo esiin kolumnissaan näkemyksensä maailman, Euroopan ja myös Suomen tilanteesta, mutta tuo näkemys on hänen subjektiivinen näkemyksensä ja niistäkin voidaan olla montakin eri mieltä. Olisi kohtuullista, jos kritisoi nykistä menoa niin silloin olisi syytä esittää myös konkreettista vaihtoehtoa tälle.

Juha Hämäläinen

#26. Luin Hararin kirjan sen ilmestyttyä. Se on juutalaiselta nuorukaiselta hieno suoritus. Mutta sekin on laajuudestaan huolimatta subjektiivinen.

Halla-aho esittää selkeän näkemyksen mitä tulee tehdä. Tulee luopua globaalin liberalismin talous- ja muuttopolitiikasta. Niin yksinkertaista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Halla-aho esittää selkeän näkemyksen mitä tulee tehdä. Tulee luopua globaalin liberalismin talous- ja muuttopolitiikasta. Niin yksinkertaista."

Sittenkö maailma pelastuu?

Jos maailma olisikin niin yksinkertainen,
Mutta se on sitä vain populistisissa unelmissa.

Jos HA päästetään pelastamaan maailmaa tällä periaatteella, niin ei se poista muita ongelmia mitä maailmassa esiintyy, esimerkiksi köyhyyttä, epätasa-arvoa, eläkeläisten määrän kasvusta johtuvaa huoltosuhteen vääristymää, rasismia ja protektionismia.

HA ei koskaan puutu muihin ongelmiin kuin tähän maahanmuuttoon, joka oikeastaan ei ole mikää suuri ongelma, muuten kuin siten että se on paha päähänpiintymä muutamille perussuomalaisille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hararin mukaan iso osa ihmisistä tulee olemaan arvottomia, kun robotit tekevät työn tekoälyn avulla ja hoitavat työt nopeammin kuin ihmiset. "Turhat ihmiset" kuluttavat aikaansa tyhmistävien viihdeohjelmien parissa. Rikkaat taas etsivät ikuista terveyttä ja kuolemattomuutta.

"Itse asiassa koko ihmislaji, homo sapiens tulee ehkä hyödyttömänä olentona kokonaan tiensä päähän"....... Ei näytä tulevaisuus Hararinkaan mukaan kovin valoisalta, tai sitten jopa näyttääkin...jospa edes luonto säilyisi, kun kuluttava ihmislaji poistuu turhakkeena kokonaan maan päältä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Halla-aho tuo esiin kolumnissaan näkemyksensä maailman, Euroopan ja myös Suomen tilanteesta, mutta tuo näkemys on hänen subjektiivinen näkemyksensä"

Kerro mikä näistä Halla-ahon subjektiivisista näkemyksistä ei pidä paikkaansa todellisuudessa? Yksikään Halla-ahon kriitikko ei pysty asiaperusteisesti ottamaan kantaa Halla-ahon kirjoitukseen.

Juha Hämäläinen

#27. Osut Makkonen arkaan paikkaan. Pääosiltaan ei kommentoijat kirjoita yhtikäs mitään aiheen sisällöstä vaan vain muista kirjoittajista sekä esittävät tunnetilojaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"#27. Osut Makkonen arkaan paikkaan. Pääosiltaan ei kommentoijat kirjoita yhtikäs mitään aiheen sisällöstä vaan vain muista kirjoittajista sekä esittävät tunnetilojaan."

Kun nyt analysoin tämän sinunkin kommenttisi, niin ei siinäkään oikeastaan mitään puhuta aiheen asiasisällöstä, vaan sinä puututaan siitä miten kommentoijat kommentoimalla vain esittävät tunnetilojaan.

No eipähän tämä minunkaan kommenttini yhtään sen parempi siinä mielessä ole.

Kommentoin nyt tätä sinun kommenttisiasi sen verran että kysyn että eikö tunnetilojaan saisi sinun mielestäsi esittää blogeissa tai niiden kommenteissa?

Jos tunteita saa esittää valikoidusti, niin mitkä tunteet ovat mielestäsi sallittuja ja mitkä eivät?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #35

#35. Tunteilla ei mitään merkitystä puhuttaessa globalisaatiosta.

Minun kirjoitukseni koskee kirjoitusten sisältöä ts niiden puutetta. Olen itse kirjoittanut aiheesta paljon. Olet varmaan huomannut.

Olen perustellut kantani ja antanut runsasti esimerkkejä. Halla-ahon kirjoitus on täynnä perusteluita ja asiaa eikä tunnereaktioita joita kyita vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

;#35. Tunteilla ei mitään merkitystä puhuttaessa globalisaatiosta."

Tunteilla on paljonkin merkitystä, samoin moraalilla. Ilman tunteita ei olisi moraalia eikä ns. inhimillisyyttä.

Ilman tunteita kaikki olisi puhdasta eläimellistä reviirikamppailua. Se on sitä että reviirit merkitään, niitä puolustetaan ja vieraan tunkeutuminen reviirille koetaan vihamieliseksi.

Ihmisillä on vaistot, kuten eläimillä ja siitä johtuu tämä reviiripuolustus ja reviirin laajentamisajatus (lebensraum).

Mutta ihmisillä on myös tunteet ja moraali, mikä tekee ihmisten keskinäisestä kanssakäymisestä inhimillisempää.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #49

#49. Globalisaatio liittyy talouselämän rajattomaan vapauteen keinotella globaalissa markkinassa. Se on jos mikä reviirikäytökseen perustuvaa eikä sisällä mitään tunteita kuten empatiaa.

Sen tulokset näkee, kun osallistuu maailmankauppaan ihan itse. Talouselämään ei liity mitään herkkiä tunteita globaalissa sijoittamisessa, tuotannossa, myynnissä, ostamisessa, raaka-ainekaupassa ja työvoiman hyödyntämisessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #85

"#49. Globalisaatio liittyy talouselämän rajattomaan vapauteen keinotella globaalissa markkinassa. Se on jos mikä reviirikäytökseen perustuvaa eikä sisällä mitään tunteita kuten empatiaa."

Nyt minä en tiedä oikein että kannatatko sinä tunteilua vai ei. Blogistien ei siis sinun mielestäsi saisi tunteilla, se on siis paha asia jos blogisti tunteilee, mutta globalisaatio onkin paha siksi ettei siinä ole mitään tunteilua.

"Sen tulokset näkee, kun osallistuu maailmankauppaan ihan itse. Talouselämään ei liity mitään herkkiä tunteita globaalissa sijoittamisessa, tuotannossa, myynnissä, ostamisessa, raaka-ainekaupassa ja työvoiman hyödyntämisessä."

Jos sallit minun sanoa oman mielipiteeni, niin liike-elämän pitääkin toimia tunteettomasti, siis todellisuudessa oikeasti tunteettomasti, vaikka kuluttajia houkutellaankin erittäin tunteisiin vetoavalla mainonnalla.

Liike-elämässä kilpailu on sen verran julmaa ja raakaa ettei siellä tunteilulla pärjää ollenkaan, mutta toisaalta me tarvisemme juuri tällä tavalla kilpailun kautta viritettyä liike elämää, olipa sitten kyse globaalista liiketoiminnasta tai paikallisista liiketoimista. Emme tarvitse hyvä veli verkostoja emmekä korruptiota Unkarin tyyliin.

Politiikassa sen sijaan tunteet saavat jyllätä, sillä politiikassa määritellään ne lait ja se moraali jota liike-elämässä on noudatettava, vaikka siellä ei oikeasta moraalista olekaan kyse, vaan pelkästään toiminnan laillisuudesta

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #94

#94. Muista nyt, ettei politiikka enää ohjaa talouselämää vaan päinvastoin.

Jesuiittamainen näkemyksesi siitä, että talouselämään ei kuulukaan tunteilu vaan kylmäverinen hyödyntäminen, on outo kaiken tunteilusi jälkeen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomalainen ei helpolla kehu. Siihen vaaditaan itse Mestari, joka on päässyt meidän kaikkien wannabe-duunarien puolesta ulkomaille hillotolpalle. Melkein liikutuin kyyneliin, kun Mestarilla ei ollut varaa korvalappustereoihin. Lisää tällaista!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä blogi. Kiitos.

Olis muuten jäänyt tuo Halla-ahon kattava ja puhutteleva teksti lukematta. Tekstistä tulee jotenkin mieleen taannoinen syvävihreä Linkolan rankka manifesti t. filosofia. Linkolakin on ollut oikeassa, ja muuten aikaansa edellä, monelta osin.

Juha Hämäläinen

#34. Linkola on erittäin oikeassa. Mutta hänen viestinsä on tietysti ikävää luettavaa jatkuvaan kasvuun, kulutukseen ja mukavuuksiin tottuneelle city-ihmiselle.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Joo. Mm ssa se saasteettoman ja puhtoisen ekosähkön tulon loppuminen seinästä voi yllättää keljusti, kun ei enää pääse faceen ja pädikin pitäis ladata.

Vihreiden todelliseen peppukipuiluun ei Hota - pulverikaan kohteeseen kaadettuna taida auttaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun globlisaatiota arvostellaan, niin juuri globalisaation ansiosta kymmenet miljoonat ihmiset ovat sen ansiosta päässyt pois totaalisesta köyhyydestä, parhaana esimerkkinä Kiina.

Juha Hämäläinen

#41. Globalisaatio lisää työllisyyttä ja varallisuutta jossain ja vähentää muualla. Globalisaatio on täysin kontrolloimaton ilmiö, jonka hyötyjiä ovat sijoittajat, suuryhtiöt ja finanssiteollisuus.

Ne piilottavat voittonsa veroparatiisien avulla. Ja vain heillä on realistisesti mahdollisuus toimia milloin missäkin etujensa maksimoimiseksi.

Yksittäisen ihmisen ja tämän perheen edellytykset liikkua työn perässä optimoimassa työnsä tuotot ovat hyvin rajatut.

Kiinan vaurauden nousu johtui tuotannon suuntaamisesta sekä säätämisestä kysynnän mukaan, laadun ja tuotevalikoiman parantamisesta ja väestön rajuimman kasvun pysäyttämisestä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tai Bangla Desh jossa ompelittajattaret suljettiin tehtaaseen jossa ovet suljettu, yli tuhat nälkäpalkalla työskellennyttä ompelijatarta kuoli tulipalossa. Samanlaisia surkeita työolosuhteita on monissa halpatuotantomaissa ja lapsityövoima on edelleen yleistä. Ilmansaasteet on monissa suurkaupungeissa niin surkeita ettei mittarit riitä päästöjen mittaamiseen. 60 000 suurta rahtilaivaa kuljettaa tavaraa Aasiasta länsimaihin, näiden päästöt ylittää moninkertaisesti autoliikenteen päästöt. Tämä on kuva globalisaatiosta.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Siihen pitää tietenkin puuttua ja syyllistää firmoja jotka hyväsyvät moisen. Mutta edelleenkin meidän finskien pitää innovoida, keksiä tuotteita, siis hyödyttää sitä digitisaatiota miitä halvalla kiinassa tehdyt välineet meille suovat, esimerkkinä Supercell.
Toinen vaihtoehto on että vedetään albaniat.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #78

#78. Tervetuloa innovoimaan ja kehittämään, myymään ja toimittamaan vientituotteita Suomen sossun rahoittamiseksi. Minä olen tehnyt sitä pääosan työurastani. Se ei ole helppoa eikä se onnistu tekemällä töitä vain 7,5 tuntia päivässä ja välttämällä matkustamista, muuttoja ja pitämällä kiinni vapaa-ajastaan. Olet koko ajan töissä ja saatavilla

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Ehkä olen vain tulossa vanhaksi, mutta minusta tuntuu, että pohjimmiltaan useimmat ihmiset - etenkin perheellistyttyään ja lapsia hankittuaan - kaipaavat turvallisuutta, varmuutta ja ennakoitavuutta sekä työelämässä että ympäristössään."

Jussi Halla-aho arvelee turvallisuushakuisuuttaan ikään liittyväksi.

Turvallisuuskokemus on kaikkien ikäluokkien tarpeista ykkönen.

Juha Hämäläinen

#42. Niin ja turvallisuuteen sisältyy toimeentulon ja työllisyyden sekä eläkkeen turvattu saanti. Ne ovat menneet. Globalisaatio ei niitä edistä.

Olen globalisaation takia muuttanut työn takia useaan otteeseen ulkomaille ja tiedän kokemuksesta, mitkä sen seuraukset ovat. Kokeilkaa itse niin opitte tämän työn vapaan liikkuvuuden ihanuudet.

Globalisaatiota kaipaavat peräkylien pojat eniten, silti heistä moni on työtön, muttei suostu edes muuttamaan kotimaassa työn perässä. Naurettavaa väkeä. Viisastelevat netissä keittiön pöydän äärellä metsäpirtissään. Ja vaimot vikisee ja hakee eroa, jos mies on yhden yönkin pois kotoa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#45 Juha, kaikki ei ole mennyttä, mutta on tarpeen olla hereillä.

Ajattelen ensisijaisesti, kuinka nykyhallituksemme on onnistunut tuhoamaan isolta osalta kansaamme turvallisuuden pohjan.

Siksi, pääministeri Sipilän, perheväkivaltaan puuttuminen, ei tunnu muulta kuin pisteiden keräilyltä.

Kuka enää uskoo?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #60

#60. Ei toki kaikki ole mennyttä niin kauan kuin henki pihisee.

Maan talous on tärkein turvallisuuden tuoja. Sen vaikutus yltää kaikkeen lasten koulutuksesta, opintoihin, työllisyyteen, kunnollisiin palkkoihin, korkeatasoiseen terveydenhoitoon ja eläkkeisiin sekä uskottavaan maanpuolustukseen.

Tuomalla maahan vain peruspalkoille yltäviä siirtolaisia ei taloutemme voimistu eikä maan varallisuus. Tarvitsemme maahan yhä enemmän töitä ja tekijöitä, joiden verot ovat lähes yhtä paljon kuin heidän nettopalkkansa. Sellaisilla tuotoksilla saadaan riittävät varat tulonsiirtoihin.

Muutaman satasen veroja maksavat eivät riitä. He eivät kata edes omia kulujaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mirjami, miten minä luen tuon sitaateissa olevan kirjoituksen siten, ettei se kosketa yksinomaan ikään liittyväksi vaan toteamuksena että H-aholle itselleen on ikä tuonut esm. turvallisuuden kaipuuta, varmuutta ja ennakoitavuutta sekä työelämässä että ympäristössä.
Iän lisääntyessä monille muuttuu myös elämän elintavat, ajatukset. Ei poista sitä, että jotkin elämän osa-alueet voivat olla nuoremmallakin iällä tärkeitä itse kullekin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#46 Sirpa, luet juuri oikein. Sitaatti on Halla-ahon kirjoituksesta.

Kaikenikäisille turvallisuus on ykkönen. Vasta sen jälkeen on mahdollista toimia arvojensa mukaisesti.

Lapselle turvallisuus on ensisijainen lähtökohta.

Nuori tarvitsee turvallisen taustan, voidakseen rettelöidä.

Nuori aikuinen seestyy, mutta turvallisuus on ennen kaikkea selittäjä, jolla edetään.

Aikuisena, saatamme elää kuin 'ellun kanat', mutta tiedämme, että olemme kuitenkin turvallisella alueella.

Ikäihmiset tarvitsevat aina turvallisen ympäristön ja ihmiset, joihin voi luottaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Parant, juuri tuon turvallisuuskaipuun takia 15-17 -vuoden ikäisinä kokeilimme, kuka uskaltaa pisimpään istua raiteella, kun pikajuna lähestyi. Sama turvallisuuskaipuu sai meidät heittämään pyöräilykypärät nurmelle ja ajamaan mopoilla metsärallia ilman kypäriä ja silmät vettä valuen. Turvallisuuskaipuu mielessämme leikimme ilmakivääreillä sotaleikkejä ja kävelimme sillankaiteella alapuolella tyhjä koskenuoma kivineen.

Nyt keski-iässä ymmärrän Halla-ahon kirjoituksesta parhaiten juuri sen kohdan, jossa me ikäännyttyämme olemme tylsistyneet turvallisuuskaipuuseemme ja samalla meistä on tullut vanhoja hyviä aikoja muistelevia partasuita. Tämähän suorastaan huokui Halla-ahon kirjoituksesta.

Turvallisuuskaipuun johdosta muutosvastarintamme on voimakasta ja meidän on vaikea mukautua nykyajan vaatimuksiin. Tavallaan on ikävää, että poliittisille johtopaikoille pyrkivissä on näin paljon muuttumattomuuteen pyrkiviä. Vaikka kyllä tuo puhe keski-ikäiseen muutostahtiin väsähtäneeseen jossain määrin toki pureekin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuo nuoruuden sekoilusi liittyy vain siihen tunnettuun tosiasiaan että miehillä on kilpailuasetelma päällä nuorempana lähes aina eivätkä aivotkaan ole täysin kehittyneet ennen 25v. Mm. tuon takia kuolleisuuskin on nuorilla miehillä suurempi kuin nuorilla naisilla. Miehillä on taipumus ottaa keskimäärin enemmän riskejä, jotka usein kostautuvat. Mutta usea sitten myös onnistuu tavalla tai toisella muiden kaatuessa.

***************************

"Nyt keski-iässä ymmärrän Halla-ahon kirjoituksesta parhaiten juuri sen kohdan, jossa me ikäännyttyämme olemme tylsistyneet turvallisuuskaipuuseemme ja samalla meistä on tullut vanhoja hyviä aikoja muistelevia partasuita"

No ainahan voit olla vähemmän tylsistynyt ja mennä kilpailemaan muiden pappojen kanssa sinne junanraiteille kuin ennen vanhaan. Kun ei vanhemmiten ole enää niin notkea ja ketterä, niin haastehan on paljon suurempi.

*********************************
"Tavallaan on ikävää, että poliittisille johtopaikoille pyrkivissä on näin paljon muuttumattomuuteen pyrkiviä."

Muutoksia tulee aina. Mutta jokainen muutos voi olla muutos joko parempaan tai huonompaan eli on tärkeää harkita mitä tekee eikä mennä eteenpäin vain koska muutos kuulostaa kamalan kivalta ja silleen... Vai haluaisitko että poliittisia päätöksiä tekisi kroonisesta seksivajeesta ja finneistä kärsivä agressiivinen ja aivoiltaan kehittymätön 18-vuotias muutos-mies?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Kaikin puolin hyvä kirjoitus Halla-Aholta, luultavasti on järkevintä mitä nyky poliitikolta on tullut julkisuuteen. Myös ehkä se syy miksi Halla-Ahoa vihataan mediassa niin paljon, hänen kirjoitus on kaikkea sitä vastaan mitä nykyinen hallitus on ajanut ja on ajamassa Suomen kansalle.

Muutamat länsimaat on havahtuneet vihdoin siihen että ovat häviäjiä globalisaatiossa, oman kansan elintaso on vedetty vessasta ales ja nostettu niiden maiden elintasoa jotka eivät edes ole yrittäneetkään nostaa kansan elintasoa millään tavalla.

Kiina varmasti kiittää miljardeista joita suuryritykset ovat heille suorastaan työntäneet, ei ole tarvinnut tehdä mitään muuta kuin pitää kansalaisten elämä tarpeeksi kurjana. Viime vuosina tosin nämä yritykset on suunnannut Vietnamiin ja joihinkin Afrikan maihin, voi olla että 5 vuoden päästä Kiinassa ihmetellään mitä ihmettä tapahtui kun afrikassa on kaikki tuotanto ja heillä liuta työttömiä (taas).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aho saa kirjoitella ihan mitä vaan, mutta se nyt ei vaan tilannetta mihinkään muuta.

Hän ei ole poliitikko, johtaja tai lainkaan sellainen ihminen, joka saisi ihmiset innolla äänestämään.

Mutta kun sitten taas palataan tähän normaaliin maailmaan, niin eipä se persujen kannatus tästä kasva, sillä kun johdossa on Halla-aho, niin puolueen suunta on selvä, yleispuoluetta siitä ei enää saa.

Ja hallituksenkin tie on poikki, kun mikään muu puole ei persujen kanssa yhteistyötä tee.

Parempikin on, että kirjoittelee vaan kolumneja, sillä niiden vaikutus on varmaan persuille ja persumielisille tärkeää, mutta kannatukseen sillä ei ole mitään merkitystä.

Ja sitte paljon tärkeämpi tilanne

Ranska- Australia = 1-1

Nikolai Holopainen

Suomi ei ole hollitupa. Valitsen puolueen, jota äänestän, niiden joukosta, jotka lupaavat laittaa rajat kiinni. Muu on retoriikkaa. EUlla on 1300 km toimivaa rajaa, eikä sekään ole EUn ansiota.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Halla-aholla on tarkka globalisaation analyysi. Tärkeä osa aiempien globalisaatiokausien lopussa on establishmentin hämmennys ja valtapelit. Pelko ja huolestuneisuus on aiheellista, mutta tunnevoima suuntautuu epärationaalisesti mihin tahansa maalitauluun. Persuilla ja muilla marginaalipuolueilla olisi tosiaan mahdollisuus suunnata tuo pelko melko rationaaliseen kohteeseen (Halla-ahon pelkolista), joka on myös sotilaallisesti turvallisempi ja hallinnoitavampi.

Mutta pienellä Suomella on mahdollisuus muuttua räsynukeksi paljon rajummassa pelissä. Siinä voi Suomi -neidon viimeinenkin käsi irrota.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minäkin olen aina pitänyt itseäni vähän oikeistolaisena, mutta kun on seurannut tämänkin hallituksen politiikkaa, niin mieli on alkanut muuttua.

Isoin sysäys on kuitenkin ollut Halla-ahon ja persujen kirjoitukset ja politiikka, sen myötä olen muuttunut vasemmistolaisemmaksi ja jopa vihreämmäksi.

Demarit ovat minulle nykyään melko oikealla, mutta kuitenkin paljon parempi kuin kokoomus ja keskusta.

Elikkä, jos persut ja Halla-aho pystyvät käännyttämään minut vasemmistolaiseksi ja suvaitsemammaksi, niin silloin toivon vain lisää persujen aivoitusten julkaisuja.

Kyllä tämä persujen toiminta voi siis muuttaa ihmistä, ja toivonkin paljon samanlaisia muutoksia, kuin on tapahtunut minulle.

Gallupit onneksi osoittavat, että vasemmistojohtoinen hallitus on mahdollista seuraavalla vaalikaudella, ja myös se, että persujen kannatus pysyy pienenä, antaa meille kaikille paljon toivoa.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

En voi nyt olla kysymättä Petteriltä mikä on se keskeinen asia, joka saa minkä tahansa Halla-ahon esittämän ajatuksen negatiiviseksi? Samanhan ovat monet puolueetkin jo julistaneet.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Elämme olosuhteiden diktatuurissa, nopeutuva teknologian kehitys synnyttää pakkoa jatkuvaan taloudelliseen kasvuun. Automaation seurauksena otamme vastaan käskyt suoraan systeemiltä. Rinnakkain tämän kehityksen kanssa, luonto saastuu, luonnonvarat loppuvat, jotka korvataan keinotekoisilla tuotteilla...

Filosofit pohtivat, mitkä voimat pystyisivät muuttaamaan tätä käsittämättömän järjetöntä suuntaa. Mahdollisuutena jäljelle jää protesti, ihmisen vaisto ja virtauksia, joita on jo havaittavissa nykyistä kehitystä vastaan.

Järjellä on monenlaisia muotoja ja protestin tulisi lähteä järjestelmän sisältä käsin. Tieteelliset kategoriat olisi korvattava uusilla kompassisuunnan antajina, tarvitaan paradigman muutos.

Globaalin systeemin arvopohja on "ylhäältä annettua", ihminen on luomakunnan herra. Arvopohjan muutoskin tarvitaan ja se edellyttää tiedostamista ihmisestä osana luontoa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomi on globalisaation hyötyjen joukossa sijalla kolme. Edellä vain Japani ja Sveitsi.

Miksi tämäkin pitäisi hylätä vaikka homma toimii?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miten se on laskettu? Tai mikä on tietolähde?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomi on globalisaation hyötyjen joukossa sijalla kolme."

Mikä on mielestäsi suurin hyöty, pitkäaikaistyöttömyys, velkaantuneisuus vai ruokajonot?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mikä on mielestäsi suurin hyöty, pitkäaikaistyöttömyys, velkaantuneisuus vai ruokajonot."

Niin nuo eivät ole suuria hyötyjä, vaan haittatekijöitä, jotka Suomi on hankkinut ihan itsenäisesti, ilman EU:n apua.

Ruokajonot on tietenkin positiivinen asia, sillä onhan se hyvä että ruokaa saa jonottamalla ilmaiseksi.

Mites on nämä hyttyset, sekin on haitta. Onko nekin sinun mielestä EU:n syy?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #62

Makkosen mielestä jos erotaan EU:sta, niin Suomesta tulee lähes ongelmaton maa ja köyhät rikastuvat, leipäjonot häviävät ja syöpäsairaat paranevat.

Makkonen ei vaan pidä demokratiasta, ja siitä, että kansa haluaa olla EU:ssa, siksipä Makkonen ihannoikin Unkaria.

Juha Hämäläinen

#57. Suomi on ollut vapaa käymään kauppaa sotien jälkeen ja niitä ennen. Globalisaation hyödyt eivät tähän syynä.

Ne edut, joita tullivapaa kauppa tuo, liudentuvat niihin vapautuvan tuonnin kilpailuhaittoihin. Tämän tajuaa vasta oltuaan itse kauppaa tekemässä.

Globalisaatio vahvistaa yrityksiä, joilla parhaat tuotteet kohtuuhintaan, tehokas asiakastuki, vahvin tuotekehitys sekä markkinointivoima, suuret volyymit, vähän velkaa ja paljon omia pääomia, joilla toimia ja varaa ottaa riskejä.

Kääntäen se tarkoittaa Suomen yrityksille hyvin heikkoa kilpailukykyä kokonaisuutena

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Höpöt. Vuoteen 1957 asti kaikki oli täysin suljettua ja kiintiöityä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Argumentaation tasolla mitattuna globalisaation kannattajien äo on enintään suorakulman verran. Media on toistolla aivopessyt nämä herkkäuskoiset toistamaan, EU on hyvä, globalisaatio on hyvä, kun kysyy perusteluja tulee hiljaista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkosen oman kuplan kolina naurattaa, kupla se vaan pienenee ja pienenee. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Makkosen oman kuplan kolina naurattaa"

Juuri tätä tarkoitin, pelkkää räksytystä ja nälvimistä, asiasta ei tietoakaan. Hyödylliset idiootit ovat ihmisiä jotka ideologiansa perusteella toimivat omaa etuaan vastaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Käsistätkö sen asian, että enemmistö suomalaisista haluaa olla EU:ssa?

Käsitätkö?

Tuntuu ainaiset erotaan kaikesta, EU on paha jne. höpötykset juuri siltä mist muita aina haukut, räksytät samaa mantraa blogista toiseen.

Mitä ideologiaa on se, että noudattaa demokratiaa ja kansan tahtoa?

Kuulut Makkonen pieneen vähemmistöön, ja se taitaa ottaa koville.

Koeta kestää.

Juha Hämäläinen

#33. Sinun täytyy nyt miettiä uusiksi argumenttisi. Ei demokratia pakota tekemään typeryyksiä eikä demokratia oikeuta niitä. Massat äänestävät vaihtoehdoista, joita heille tarjotaan. Jos ne ovat vääriä kuten ovat, on valtiojohdon tehtävä korjausliikkeet. Heillä on siihen valtuudet vaalikausi kerrallaan välittämättä kansan pulinoista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Minusta olisi hienoa, jos joku teräväkynäinen globaaliliberalismin kannattaja kirjoittaisi Halla-ahon kirjoitukselle seikkaperäisen vastineen, tarjoaisi oman vaihtoehtoisen analyysin, sekä selkeän vision siitä, miten Suomessa, Euroopassa ja maailmassa tulisi menetellä. Itselläni ei ainakaan päässäni ole selkeää visiota ja roadmappia, miten globaaliliberalistinen ja monikulttuurinen tulokulma toteutetaan onnistuneesti seuraavien kymmenien vuosien aikana. Tuleeko kellekään mieleen jotain ajattoman ansiokasta globaaliliberalismin puolustuspuhetta?

Isossa kuvassa, Halla-ahon edustama poliittinen näkemys perustuu huoleen länsimaisen yhteiskunnan romahtamisesta. Historian saatossa yhteiskuntia on romahtanut ennenkin kuten vaikka Rooma, Bysantti, Ottomaanien valtakunta, Kiinan dynastiat jne. Halla-ahon kirjoituksessa oli ansiokasta selkeä tilanneanalyysin omasta näkökulmasta. Enemmän olisi voinut olla tavaraa siitä, että miten asiat tulisi ratkaista.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minustakin se olisi tosi hienoa Pekka! Missä viipyvät oikeat ja pohditut vaihtoehtoiset analyysit mihin Eurooppa on oikein menossa?

YK:n ennusteen mukaan vuoteen 2100 mennessä Afrikan väestö voi olla jopa 4,4 miljardia. Ottaen huomioon ilmaston lämpenemisen ja afrikkalaisten ruokahuollon tarpeet, niin siinä on eurooppalaisilla ajattelijoilla iso pähkinä purtavana. Vapaat rajat Euroopassa kantavat kuitenkin sen suurimman huolen, joka pitäisi jo ennakkoon ratkaista jotenkin, mutta miten?

Juha Hämäläinen

#79. Niin Kaija vaihtoehtoja on useita. Nyt EUn johto on valinnut vaihtoehdoksi vaikenemisen ja alistumisen. Kansalle he opettavat tätä samaa. Mitään järkevää keskustelua ei ole kuin massamuuttoa vastustavilla vastuuta ottavilla ryhmillä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tähän ongelmaan ei löydy globaaliliberalisteilta lääkettä, koska sen ideaali on ollut "toisen tappio on toisen onni", eikä yhteiskunta tiede. Sen he ovat jättäneet muiden huoleksi.

Ihminen ei ole raha ja tavara, joita voidaan muuttaa, siirrellä, määritellä hinta kulloinkin markkinoiden mukaan, kuin esimerkiksi maailman raaka-aine pörssissä.

Toisekseen globaali liberialismi lupasi työpaikkoja, hyvinvointia, mutta unohtivat kertoa länsimaisille äänestäjilleen, ettei ne lupaukset heitä koskeneet. Liberaalit pettivät, niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Halla-Aho ei saa minulta mitään armoa, vaikka olmi puhuu mitä nyt puhuu. Anteeksi ulkomuotoon käyvä sanamuoto. Aiemmista blogeista on käynyt selväksi millainen ihminen on kyseessä.
Mutta hei haloo...mikä puoluejohtaja, kansanvillitsijä, jep jep.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Halla-aho on hyvä joukkojen vangitsija. Kirjoitus on täynnä tunnetta, poliittisia teesejä, ideologiapainoitteista tilannekuvakerrontaa. Ongelmanratkaisun menetelmät ja toimintatavat jätetään kertomatta. Ne tietenkin on selvillä ja oikeiden ihmisten hallussa. Ideologisista syistä pidetään piilossa.

Menetelmä on kovin samankaltainen kuin Trumpilla. Twiittailun savuverhon takana menetelmät ja toimintatavat on jo otettu käyttöön. Oikeuslaitos laitetaan taitavasti alas presidentin armahdusoikeutta hyödyntäen.

Olemme naureksineet uutisille, kuinka valkoisen talon hallinto on retuperällä, virat jäävät täyttämättä. Onko kyse taitamattomuudesta, vai siitä, että valvonnan puuttuessa on helpompi toimia? Kulisseissa on perustettu maahanmuuttajalasten keskitysleirejä ja vastaanottoasemilla perheet erotellaan miesten, naisten ja lasten leireille.

Kuva lasten vastaanottoaseman portista
https://is.mediadelivery.fi/img/978/541dac1cd70d47...
toi ummehtuneen tuulahduksen vuosikymmenten takaa:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

Venäjän tilanne, USA:n valtion ajautuminen äärioikeiston käsiin, toiminta Turkissa, Unkarissa, Italiassa ja Itävallassa. Olemme totisesti unohtamassa, mikä on näiden valtaatavoittelevien ihmisten oikea agenda.

Kuinka pitkään annamme Halla-ahon kirjoittaa ja puhua ilman että haastamme esiin oikean toimintasuunnitelman? Uskonnollisssävytteisellä kristillissosiaalisella politiikalla tuntuu menevän tällä hetkellä erittäin hyvin.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Luettuani Jussi Halla-ahon blogin, täytyy myöntää, että J.Hämäläisen blogin otsikko on naulankantaan. Tuollaista pohdintaa ei tule poliitikkojemme "tuutista", suusta tai "kynästä" kovin usein.

#25 kommentoija Pekka Pihlanto kirjoitti: ".... Media on demonisoinut Halla-ahon niin, että harva lukee jutun ja vielä harvempi uskaltaa antaa sille tunnustusta."
Juuri noin, rohkenit sen sanoa.

Kyllä Halla-ahon blogille lukijoita löytyy - myös kollegoiden parista. Pääministerimmehän noin vuosi sitten pehmensi sanomaansa myöntämällä, että Halla-aho on kyllä tyyppinä ihan tuota niinku älykäs, mutta hän nyt ei vaan muuten ole sopiva hallitukseen. Voisiko hän (Sipilä) nyt sanoa ja mitä Halla-ahon blogin sisällöstä, ei henkilöstä.

Toki on myönnettävä, että ministeri Halla-aho tuskin kirjoittaisi tuollaista tekstiä, niin monimutkasia ovat ongelmat ja ratkaisut. Ehkä hyvä näin. Oppositiojohtajalla on ministeriä vapaammat kädet ja "kynä".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maailmassa on paljon viisaita miehiä ja hyviä kirjoittajia, mutta kun se ei tee vielä kenestäkään hyvää poliitikkoa tai päättäjää.

Halla-aho on itse sanonut, että hän ei ole mikään johtajatyyppi, ja sen kyllä huomaa.

Juha Hämäläinen

#84. Vastustat siis ajatusta siitä, että valtion johdossa olisi älykkäitä henkilöitä, jotka paneutuvat asioihin asioina eikä ismien, ideologian ja ryhmäkurin kautta.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Sosiaalisesti lahjakas ekstrovertti ei omaa erityisen hyviä edellytyksiä ratkoa konkreettisia ongelmia, jotka vaativat analyyttistä kykyä. Jälkimmäisessä Halla-aho on erittäin hyvä ja puoluejohtajista selvästi kyvykkäin. Jälleen kerran Ritala tunnustaa tappionsa ja yrittää väistää itse asiaa. Puhu vaikka säästä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

On tässä vuosikymmenten aikana nähty poliitikkoja jotka jutustelevat mukavia ja antavat utopistisesti ymmärtää olevansa vastaus valituksille. Kertomatta mitään konkreettista. Joihinkin sellaiset katteettomat lupaukset aina uppoavat täysillä. Ilmankos sitten vaalien jälkeen on paljon pettyneitä vaikka syy löytyy peilistä. Tässä on nyt sellainen veto menossa.

Rehellisempi ääntenkalastaja tässä kertoisi sitten niistä konkreettisista toimista jolla aikoo lopettaa sen globalisaation suomalaisten osalta kertakaikkiaan. Ja mitä se tarkoittaa jokapäiväisessä elämässä maamme miljoonille kansalaisille.
Ja koska näissä aatesuunnissa aina tarvitaan vihollista niin miten tuo aikoo laittaa luun kurkkuun uusiksi kerettiläisiksi nostetuille 'liberaaleille' ja muille joille edustamansa johtajan ismi ja arvot ei maistu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sääli pilata tätä lahkolaistunnelmaa, mutta Halla-aho on edelleenkin vain surkea vihapuhuja. Nyt hän yrittää näköjään vasemmistopopulistista irtiottoa. Tulee mieleen 70-luvun kommunistien taantumukselliset jorinat.

Vapaakauppa teki Suomesta länsimaan. Jonkun ihmisvihaajan synkät visiot eivät siinä paljon paina. Avoimista rajoista mussutus on luonut Halla-aholle hillotolpan ulkomailta, mutta siinä onkin saavutukset lueteltu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Teille Demareille tämä on yhtä helppoa kuin tuheron pesu, lopputulos on puhdas ja houkutteleva.

Vapaakauppa oli Suomessa ennen erilaista, länsi eli ja varsinkin Suomi eli teollisen nousun aikakautta, joka mahdollisti rakentaa niillä tuloilla se hyvinvointivaltio, jonka tunnemme. Demareilla on ollut ansiokas osuus sen luomisesta.

Mutta Demaritkin ovat myyneet arvonsa liberaali globalismille. Nykyään te tarvitsette maahanmuuttajia vain yhteen tarkoitukseen, maksattamalla verovaroilla teidän ay liikkeiden ja asuntoyhtiöidenne osingot. Onhan se kivaa puhua, että asumistukia on nostettava, jotta voitaisiin nostaa vuokria. Vai mitä?.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Täällä pääkaupunkiseudulla terveyspalvelut eikä mikään muukaan ei pyörisi päivääkään ilman maahanmuuttajia. Ehkä tässä on vähän kaukonäköistä itsekkyyttä mukana.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #100

Meillä duunissa siivoaa melko mukava heebo (kotoisin eräästä Afrikan valtiosta), sitä se vaan haastaa ko palkka on niin surkea, että se ei riitä kaikkiin elämisen kiinteisiin kuluihin kuuluviin laskuhin. Saa kuullema asumistukea ja vuokralla Saton kämpässä. Ennenmuinoin jenkeissä isäntä antoi orjalleen ruokaa ja katon päänpäälle, mutta nykään se on ulkoistanut sen yhteiskunnalle. Pääasia on että pyörä pyörii, eiks nii.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #101

Niin, tuon kaverin Mestarisi haluaa jollekin leirille, koska hän on Mestarin mielestä väärän värinen ja vääräuskoinen. Mestari haluaa kantasuomalaisen tykinruokansa siivoamaan, koska sen ÄO ei Mestarin mielestä riitä muuhun. Ja opetuslapset ovat haltioissaan, tämä alkaa olla kuin Jim Jonesin kultti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen sangen vahva yhtenäiskulttuuri pystyy vielä toistaiseksi puskuroimaan globalisaation, monikulttuurisuuden, maahanmuuton ja kansainvälisen internetin rapauttavan vaikutuksen suomalaisten mielenmaisemaan ja arvomaailmaan.

Viimeistään silloin kun uhka yhtenäiskulttuurin olemassaolosta siirtyy rajojemme ulkopuolelta rajojemme sisäpuolelle, saamme varautua tilanteeseen
, jota ei ratkaista sanoin vaan teoin.

Suomen päättäjien olisikin mietittävä halutaanko tänne tulevaisuudessa ihmisten lisääntyvästä eriarvoisuudesta ja arvomaailmasta johtuva vakava konflikti ellei peräti sisällissota vai onko suomalaisilla päättäjillä kylliksi järkeä ja ryhtiä syrjäisen sijaintimme avustuksella säilyttää Suomi suomalaisena.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yhtenäiskulttuuri? Ei vaan marginaalinen lahkolaisporukka. Halla-aho on yhtä kuin Niilo Yli-Vainio, joka kaatoi aikanaan kansaa seuroissa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

HA;sta ja hänen tekstiensä tulkinnoista voi olla monta mieltä,,kuten ettei hänellä olisi/ole mitään annettavaa,,no mitä on Touko Aallolla ?
-punaviherkukkahattutätiunelmahöttöä,ei mitään kosketusta mihinkään ongelmaan !

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Valtamedia ylläpitää ajatusta globalismin kaikenkattavasta ihanuudesta, melkoisen kritiikittä. Globalismilla on voimakkaita ja rahakkaita tukijoita ja lobbareita, ja näköjään rahaa ei koskaan ole tarpeeksi, vaan sitä pitää piilotella paratiisisaarillekin. -Toisaalta en ymmärrä miksi myös vasemmisto kannattaa globalisaatiota, koska se ilmeisesti tarkoittaa sitä että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. On tosi outoa että täysin vastakkaiset puolueet vetävät yhtä köyttä. Mutta tosiasia on myös, että vasemmiston kannatus on ollut laskussa jo pitemmän aikaa Euroopassa, kun ihmiset alkavat herätä siihen mitä tapahtuu, ja "äärioikeisto" on saamassa enemmän ja enemmän kannatusta. Muutosta pukkaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eihän Halla-aho ole väärässä analysoidessaan niitä syitä, jotka ovat saaneet turvallisuushakuiset ihmiset äänestämään kansallismielisiä auringonlaskun puolueita.

Älykäs poliittinen kirjoitus olisi kuitenkin sellainen, jossa europarlamentaarikko kertoisi, miksi hän on halunnut kannatusta juuri EU:n johtotehtäviin; ja mitä hänen ja muiden globalistijohtajien tulisi tehdä Euroopan ongelmien ratkaisemiseksi.

Yhden esimerkin ottaakseni: Jos Euroopan unionin rajan yli olisi yhtäkkiä tulossa kymmeniä tuhansia paperittomia vaikkapa täällä koilliskolkassa, olisiko tätä ehkä sittenkään hedelmällisintä käsitellä kansallisena kysymyksenä, johon ei Brysselin apua kaivata?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Luonnollisesti se älykäs ihminen ymmärtää, että Brysselissä on olosuhteiden pakosta pakko vaikuttaa. Sen kutsuminen globalismiksi ei ole erityisen älyllisesti rehellistä, joten loppua kommentistasikaan tuskin kannattaa sen enempää ruotia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vaikuttaa miten? Sanomalla, etten tykkää nykymenosta?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #110

Tietenkin lähinnä sen äänestäjiensä edustamisen kautta. Halla-aho sai eurovaaleissa 80 772 ääntä, eli toiseksi eniten suomalaisista ehdokkaista. Vai mitä ajattelit hänen siellä Brysselissä olevan toimittamassa? Ihan vaan lobbaamassa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #111

Odotan koko ajan, että H-aho, sinä tai joku kertoisitte, mitä positiivista ollaan toimittamassa.

Tietääkseni H-aho ei pidä työpaikallaan puheita, joissa vaaditaan EU:n lakkauttamista.

On sinänsä hienoa eritellä NSDAP:n, AfD:n, PS:n ja muiden äänestäjien motiiveja, eikä tämä ole ironiaa: analysoidaanhan lento-onnettomuuksiakin.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #112

On kyseenalaista, ovatko Halla-ahon ajamat asiat sinun mielestäsi positiivisia. Etkä ehkä siksi ole huomioinut hänen selviä ehdotuksiaan. Mutta asiaan liittyvänä esimerkkinä hän on ajanut jo vuosia laittomien siirtolaisten ongelman ratkaisemista Euroopan ulkopuolella. Perustamalla erityisiä Unionin turvaamia alueita lähinnä pakolaisille. Eli samaa, mitä viime aikoina on kuulunut muittenkin europoliitikkojen suusta. Ja myös kiinnittämällä huomiota Sahelin merkitykseen otollisena lähtö- ja kauttakulkualueena, johon EU:n aktiivisesti tulisi ottaa kantaa.

Poliitikon, joka on selvästi senhetkistä mielipide-enemmistöä vastaan vain pitää kärsivällisesti tehdä töitä näkemyksensä eteen. Vaikkei ehdotuksiaan aluksi noteerata.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #113

Löytämästäsi esimerkistä emme sinänsä ole eri mieltä. Kiinnostavaa on, että juuri siinä asiassa Halla-aho haluaa lisätä ja tiivistää EU:n yhteistyötä.

Suomesta katsoenhan Sahel ei ole niin merkittävä lähtö- ja kauttakulkualue kuin Lähi-itä ja Venäjä. Olisiko nationalistinen internationaali valmis lisäämään Frontexin merkitystä täällä, vai pitäisikö asiat edelleen ratkaista "neuvottelemalla" kansallisesti Putinin kanssa samoin kuin viimeksi?

Toimituksen poiminnat