Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Massamuutolle EUhun asetettava selvät määrärajat

  • Tämä jono ei saa olla rajaton.
    Tämä jono ei saa olla rajaton.

EUssa kuohuu joka nurkassa keskustelu maahanmuutosta. Pääosa keskustelusta ohittaa kokonaan sen ydinsyyn ja valtamedia käyttää poliitikkojen tapaan aikaansa vain vastustajien leimaamiseen täysin ilman järjellisiä perusteita. Vain fobioihin, populismiin ja rasismiin viittavat leimat ovat käytössä.

EU repeilee liitoksissaan, koska asiaa vetkutetaan ja pimitetään. 

Olen vakuuttunut, että tämä leimaaminen on harkittu tapa harhauttaa ja estää asian todellinen käsittely. Ydin on kaiken sosiaalisin perustein muuttavien määrä per vuosi tästä eteenpäin kymmeniä vuosia näin alkuunsa. Asiallinen maahanmuuton kritiikki kohdistuu juuri tuohon avoimeen piikkiin.

Kansalaiset haluavat kuulla muuttajien maksimimäärät per vuosi. Jos joku nyt sanoo, ettei sitä voi tietää niin hän ei ymmärrä mitä puhuu. Jos hän on poliitikko niin hänet tulee poistaa tehtävistään. Poliitikon tehtävä on edustaa omaa kansaansa eikä ulkomaalaisia. Ja hänen on ymmärrettävä vastuunsa kotimaastaan.

Poliitikot hämäävät meitä puhumalla kiintiöpakolaisista. Heidän määränsä on mitätön. Tällä tempulla poliitikot välttyvät lausumasta mitään muusta massavaelluksesta. Aihe unohdetaan tai parhaimmillaan se rinnastetaan luonnonilmiöön, joka vain tapahtuu ja siksi sille ei mukamas voi mitään. Tietenkin sille voidaan, jos halutaan.

Vaadin selvitystä ja keskustelua määrärajoista kaikelle sosiaaliselle massamuutolle sen syistä piittaamatta, jossa muuttajat jäävät yhteiskunnan elätettäviksi EUhun. Muutonhallinta ja sen suunnittelu on mahdotonta ilman määrien asettamista.

Kun kokonaiskiintiöt ovat olemassa, on silloin pakko alkaa valvoa EUn rajoja ja estää turvapaikka-anomusten valtava väärinkäyttö. Turvapaikanhakijoita ei voi enää laskea vapaasti vaeltamaan pitkin EUta vaan heidän on odotettava EUn ulkopuolella asiansa käsittelyä ja lopultakin katsottava onko heille tilaa kokonaiskiintiössä.

Erityinen etu vapaan vaeltelun lopettamisessa on se, että silloin tulijan kannattaa säilyttää matka-asiakirjansa sekä muut todistuksensa eikä tuhota niitä. Se helpottaa viranomaisten työtä Suomessa ja nopeuttaa muuttajan asian käsittelyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Nikolai Holopainen

Homo Europiticus taitaa olla EU-eliitin päämääränä. Tavoitteena on demoralisoida ja häivyttää kansallisvaltiot. En ymmärrä miksi yhteiskunnan haavoittuvimmat altistetaan uhalle. Tyttäreni elämän laatu heikkenee ja minun pitää maksaa siitä. Tulee Eila Kännöä ikävä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Muistaakseni viime viikolla olin yhteydessä kansanedustaajani turvapaikkahakemusten nimissä tehdyn maahantulon järkeistämiseksi. Turvapaikka-asioiden käsittelylle ei voida asettaa kiintiöitä asian luonteen takia, muulle maahantulolle kylläkin jos sitä ei saada kitkettyä oman lainsäädännön keinoin.

Ehdotin kansanedustajalleni että kaikki EU-alueelle ilman asiakirjoja tulevat käännytetään saman tien. Turvapaikkaa haetaan EU:n ulkopuolella olevista keskuksista ja jos EU:n alueelle silti tullaan luvatta, heidät joko käännytetään tai ohjataan turvapaikkahakua varten em. keskuksiin. Jos keskuksia voidaan perustaa EU:n ulkopuolelle turvapaikkahakijoiden säilyttämiseksi hakemusajaksi, on koko hakuprosessi tehtävä alusta asti järkevintä tehdä EU:n ulkopuolella. Tämä ei riko ihmisoikeuksia.

Olen jo noin vähintään vuoden ajan täälläkin esittänyt että massamaahantulo EU-alueelle kielletään kokonaan ja että tulijat kylmästi käännytetään lähtömaihinsa. Jos EU ei tee asiassa päätöstä, jäsenmaat alkavat tehdä päätökset itsenäisesti. Nyt tästä on nähtävissä merkkejä.

Kannattaa tehdä ehdotuksia niille joilla on vaikutusvaltaa. Blogissa kirjoittelu ei yleensä johda mihinkään joten yhteys oman alueen kansanedustajaan jos sinulla on hyviä ehdotuksia.

Juha Hämäläinen

#2. Olet oikeassa siinä, että tulisi olla aktiivisempi ja hakea yhteyttä päättäjiin. Olen vain huomannut, että he välttelevät aihetta voimakkaasti. Pelkäävät tulevansa leimatuiksi, vaikka kuinka järkeviä kantoja toisivat esille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No, olet varmasti maksanut sen verran veroja että voit huoletta ahdistella niitä ikävillä asioilla.

Taisi Hämäläinen vihdoinkin löytyä asia mistä ollaan samaa mieltä?

Ihme kyllä olen jopa alla kirjoittavan Ritalankin kanssa joissain asioissa samaa mieltä. Ritalahan mättää melko yleisesti persuja ja pitää porukkaa melko ääliöinä. Itse pidän ääliöinä vain osaa porukasta ja mätän pelkästään niitä ääliöpersuja jotka pilaavat muiden maineen. Ulkopolitiikan osalta persut ovat suurilta osin politiikan hölmöläisiä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

#8. Eihän kaikesta voi ollakaan samaa mieltä eli älä huolestu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Paikasta toiseen muuttaminen nähdään Suomessa rikollisena. Joko pian saadaan aikaan laki joka vaatii kaikkien pysymistä 10 km säteellä syntymäpaikastaan koko elämänsä?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Missä kohtaa massamuuttaminen on rikollista? Jos sinä näet muuttamisessa rikollista, älä yleistä käsitystäsi koskemaan koko Suomea.

Tajuat varmasti että maahantulo ei voi olla määrätöntä tai tulijan haluista kiinni? Jos ulkomailla noin satatuhatta halukasta päättää muuttaa teille asumaan, ja että maksat suuren osan heidän asumisestaan ja elämisestään, pitäisikö asialle tehdä jotain?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

En maininnut mitään "massan" muuttamisesta. Mikä tahansa massa luultavasti muuttaa vain kansainvälisten kauppasopimusten puitteissa. Olen huomannut että kaikki muuttaminen joka liittyy ihmisiin nähdään Suomessa rikollisena. Muuttajista käytetään nimitystä "laiton", joka siis viittaa rikollisuuteen.

Kyllä USA:han muuttaa enemmänkin kuin "satatuhatta halukasta" vuosittain, ihan asumaan. Ja se on pelkästään hyvä asia. Suomessahan se on rikollista.

Ja en minä muiden elämistä maksa. Juha Hämäläinen kertoo maksavansa jopa muiden ihmisten kahvilla käynnit.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

#9. Massamuutto ei ole ratkaisu väestöräjähdykseen. USAssa on 320 miljoonaa ihmistä. Onko mielestäsi pelkästään hyvä asia, että tuo luku kasvaa yleensä mistään syystä. Minä en hakemallakaan löydä siitä mitään erityisen positiivista.

Ja järkevää massamuuttoa ei ole olemassakaan. Järki ei automaattisesti muuten asu kansainvälisissä sopimuksissa. Sopimukset vanhenevat koko ajan maailman muuttuessa. Sopimuksia tulee päivittää.

EUssa Schengen-alueen säännöstö tulee pikaisesti uusia vastaamaan sen alkuperäistä tarkoitusta, joka EI ole tuntemattomien tai luvattomien vapaa seilaus pitkin EUta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #13

Tarkoitatko ihmisia massasta puhuessasi? Itselleni oma perheeni ei ole “massaa “, vaikka he ovatkin muuttaneet kanssani monta kertaa.

Ehka tuo massasta puhuminen on teikalaisten tapa jotenkin peittaa sita tosiasiaa etta maahanmuuttajakin on ihminen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #9

Taidat olla älykkö tuon massa-juttusi kanssa? Vai etkö ole huomannut että suomen kielessä ihmisten ja eläinten muutosta on yleisesti jo pitkään puhuttu massamuuttona silloin kun se tapahtuu suurina joukkoina?

Kaikki muuttaminen joka liittyy ihmisiin on rikollista? Aika hyvin yleistetty kun faktojen perusteella normioleskelulupaa hakevia on vuosittain keskimäärin huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi turvapaikanhakijoita, jopa moninkertaisesti. Et kai tosissasi väitä että tänne tulevien paluumuuttajien, työntekijöiden tai opiskelijoiden muuttamista yleisesti pidetään rikollisena tai laittomana?

Pikku juttu muuten tiedoksi: Se että joku juttu on laitonta, ei merkitse sitä se olisi rikollista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #15

En. Ihmiset eivat ole koskaan olleet minulle “massaa”.

Pidetaan hyvinkin. Luepa vaikka suomalaisia mielipidekirjoituksia. “Suomeen ei pida laskea ketaan!” “Rajat kiinni!”

Juha Hämäläinen

#3. Ei kai tässä siitä ole kysymys Salakari. Miksi aina pelleilet vakavalla asialla. Nyt on kyse massamuutosta toisten laskuun eikä expat-muutosta, joka hoitaa itse asiansa ja kattaa kulunsa.

Tällä kirjoituksellani ei ole mitään yhteyttä maahanmuuttovastaisuuteen. Vastustan holtitonta yli kantokykymme käypää täysin tuntemattomien ihmisten vapaata massavaellusta keskuuteemme.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Massa, kuten paperimassa, muuttaa aina jonkun laskuun. Ihmisten maahanmuuton maksaa ihminen itse ja joskus työnantaja. Et ole nähtävästi lukenut lehdistä kuinka paljon esim. Suomeen tulevat pakolaiset ovat joskus joutuneet maksamaan matkastaan. Ei sitä Suomi maksa, hassuko olet?

Ymmärtäisin kirjoituksesi kovinkin maahanmuuttovastaisena. Te persuthan olette kieltämässä myös suomalaisten paluumuuton Suomeen eläkkeelle siirtyessään jos he eivät pysty todistamaan pystyvänsä hyödyttämään yhteiskuntaa enemmän kuin mitä heidän eläkkeensä maksavat.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

#10. Juttusi menevöt yhä oudommiksi. Miten asiaan liittyy matkan maksaminen. Elämisen maksattaminen meillä ei kuulu massamuutrmtajan oikeuksiin eikä myöskään EUn alueelle tulo ilman ihan samoja lupia kuin niillä, jotka matkustavat tänne työn tai lomien takia EUn ulkopuolelta. Nämä luvat hankitaan ennen tänne tuloa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #19

Matkan maksaminen on kylla ollut monen taalla kirjoittavan huolenaihe. Yksikin persu jokin aika sitten kertoi minulle etta Suomeen ei saa tulla kukaan sellainen joka ei maksa matkaansa itse.

Tyonantajan maksamalta matkalta ei hanen mukaansa saisi siis palata.

Tiedan kokemuksesta tuon luvan hakemisen hankaluuden. Kunhan sita viela vahan tiukennatte, loppuu se suomalaisten ulkomailla kaynti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Vaadin selvitystä'' :)

Usarin puheenvuoron vaatimukset ovat kuin hyttysen paska itämeressä :)

Juha Hämäläinen

#7. Ollaan sitten petteri samassa Itämeressä. Jos haluat kutsua itseäsi hyttysen paskaksi niin se on oma valintasi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sinun pitää vielä opiskella vähän. Yleissivistykseen kuuluu tuntea edes perustuslain perusteet.
"Jos joku nyt sanoo, ettei sitä voi tietää niin hän ei ymmärrä mitä puhuu. Jos hän on poliitikko niin hänet tulee poistaa tehtävistään."

Kansanedustajaa ei voi poistaa tehtävistään puheen perusteella. Erottamiseen johtavat rikosasiat on erikseen määrätty laissa.

"Poliitikon tehtävä on edustaa omaa kansaansa eikä ulkomaalaisia."

Poliitikko vastaa toiminnastaan ainoastaan äänestäjilleen ja mahdollinen maksun aika on seuraavissa vaaleissa. Poliitikon tehtävä ei ole edustaa kansaansa eikä ulkomaalaisiakaan, vaan äänestäjiään.

"Vaadin selvitystä ja keskustelua määrärajoista kaikelle sosiaaliselle massamuutolle sen syistä piittaamatta, jossa muuttajat jäävät yhteiskunnan elätettäviksi EUhun."

Sinä voit vaatia mitä tahansa. Keskustelu syntyy kuitenkin tarpeesta. Ensi keväänä on taas eduskuntavaalit. Kipittele vaaliteltoilla vaatimuksinesi ja valitse sellainen ehdokas, joka sinun vaatimuksiisi suostuu tai edes niitä kuuntelee.

Itse blogin asiaan: Olet oikeassa, kiintiöpakolaisten määrä on olematon. Korjataan asia. Olen jo aiemmin ehdottanut, että nostamme kiintiöpakolaisten lukumäärän 10 000:en vuosittain. Vähennetään kiintiöstä rajan yli tulleista turvapaikan saaneet. Jos tapahtuu vuoden 2015 kaltainen rysäys, keskeytetään pakolaisten vastaanotto pakolaisleireiltä niin pitkäksi aikaa, että määrä tasaantuu tuohon 10 000 pakolaisen vuotuiseen rajaan. Siis jos rajan yli tulee 30 000 turvapaikanhakijaa, otetaan seuraavan kerran pakolaisia leireiltä kolmen vuoden päästä.

Keskustelu on alkanut. Vaatimuksiisi on suostuttu.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

1 pakolainen/km2. Kun kiintiö on täynnä, niin se on täynnä. Tämän jälkeen halukkaat voivat adoptoida mieleisen määrän kriteerit täyttäviä omin kustannuksin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lavikaisella on oikeus mielipiteeseensä. 10 000 pakolaista / vuosi, voimme kasvattaa määrää 2 000:lla joka viides vuosi. Lavikainen saa osallistua tämän politiikan hyötyjen jakamiseen siinä missä kuka tahansa kansalaisistamme.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

#18. Onneksi emme Niemeläistä näe missään vastuullisissa tehtävissä Suomessa. Juttusi pitävät siitä huolen. Ne ovat siinä määrin itsetuhoisia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #18

Niemeläinen voisi tietysti samalla kertoa, että mistä leikataan, mikäli laskuopillasi toimittaisiin?

Juha Hämäläinen

#14+18. Kiintiöpakolaiset eivät edes liity tähän ongelmaan. Opettele lukemaan. Kyse on massamuuton niistä joukoista, jotka ovat elintasopakolaisia. Massamuutolle tarvitaan rajat riippumatta mikä on kunkin tulokkaan muuttohalun syy.

Sinä edustat menneiden vuosien näkemyksiä. EU on muuttunut ja se tulee jarruttamaan massamuuttoa joko nykyisten poliitikoiden toimesta tai uusien. Tämä on selvä juttu.

Juha Hämäläinen

Luettavaa Salakarille, Niemeläiselle ja Ritalalle.

Sipilä tänään Pertti Salolaisen kysymykseen mikä on hallituksen linja muuttopolitiikassa:

"Ensinnäkin meidän pitää auttaa ihmisiä lähempänä ongelma-alueita, lisätä rahoitusta juurisyiden hoitamiseen. Sitten kun kriisi on päällä, lähemmäksi kriisialueita täytyy perustaa kunnollisia leirejä, joissa on paremmat olosuhteet, Sipilä kertoi.

Hänen mukaansa pakolaisia tulisi pyrkiä ”pääsääntöisesti ottamaan kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta suoraan, ilman että on sellaista kansainvaellusta kuin vuonna 2015 oli.

Se edellyttää sitä, että meillä on ulkorajavalvonta kunnossa, on tehokkaat palautukset ja Schengen- ja Dublin-asetukset toimivat. Eli estetään tällainen maasta toiseen tapahtuva vaellus, Sipilä sanoi turvapaikanhakijoista."

Katainen Kultarannassa;
"Esimerkiksi kehityspolitiikan onnistuminen ei välttämättä tarkoittaisi tulijavirtojen pienentymistä vaan päinvastoin, vaikka pakolaisuus vähentyisikin.

Mitä vauraammaksi Afrikka tulee, sitä vähemmän tulee pakolaisuutta, mutta sitä enemmän tulee muuta muuttoa, Katainen havainnollisti."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251551-juha-sipil...
............

Jos osaatte lukea niin valtiojohtomme on hylännyt vapaan massamuuton suosimisen ja tämä on myös Merkelin tiedossa, koska niin moni EUn valtio on tällä tai tiukemmalla linjalla.

Pakolaiset erotellaan muista pyrkijöistä. Pakolaisille selkeät kiintiöt ja muille stoppi sekä ihan normaalit viisumimenettelyt, joita noudatetaan jo ennen EUhun tuloa. Rajavalvonta voimaan. Luvattomien vaeltelu loppuu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ministeri Mykkänen ehdotti tänään, että ottaisimme jatkossa 7500 kiintiöpakolaista vuosittain, pääministeri sanoi, että pitäisi ottaa pääasiassa pakolaiskiintiöjärjestelmän kautta.

Jos sinä osaisit lukea, olisit huomannut, että minä ehdotin 10 000 kiintiöpakolaisen ottamista vuosittain. Mykkänen on aika lähellä minun ehdotustani.

Juha Hämäläinen

#27. Et sinä ymmärrä mitä olet lukenut. Huolenaihe ei ole kiintiöpakolaiset näissä lukemissa vaan se, ettei Mykkänen tarkoittanut suurennetun kiintiön kattavan kaikkea massamuuttoa. Hän jätti auki takaportin vaikka kuinka suurten satunnaisten vaeltajien tulolle. Tämä on hämäystä.

Ongelma massamuutosta tulee, kun tulijoita on miljoonittain lyhyessä ajassa. Tähän ei Mykkänen asettanut mitään määrärajaa. Ja sellainen ei käy vastaukseksi.

Toimituksen poiminnat