Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

EUn poliitikot ovat neroja

  • Poliitikot onnittelevat toisiaan.
    Poliitikot onnittelevat toisiaan.

Ilolla luin uutisen tänään monikanavaisesta mediastamme, joka levittää yhtä ja samaa sanomaa luotettavasti.

Pääministerimme iloitsee kuinka alkaa vallita kasvava yhteisymmärrys EUn johdossa Afrikkaan sijoitettavista "maihinnousukeskuksista".

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251979-juha-sipila-vahvisti-pohjois-afr...

Poliitikot ovat keksineet ikiliikkujan massamuuton hoitoon. Pakolaiset lähtevät Libyasta seilaamaan Välimerta ja parin päivän päästä nousevat Marokossa tai Tunisiassa maihinnousukeskukseen.

Sipilä jätti kertomatta laitetaanko keskusten rantaan kyltti "EU". Sehän auttaisi mielialoissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Neuvostoliitto pyrki sosialismiin, mutta Suomi voitti ja elää sosialismissa.

Korkeat verot ja maksulliset palvelut vain poikkeuksena.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei ehkä kuitenkaan.

Muistan kuitenkin kun skidinä väänsin asiasta kättä turkulaisen demaripolitikon kanssa. Hän totesi että:"En haikaile venäläistä sosialismia vaan suomalaista sosialismia".

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pekka, Pekka... :D :D :D Et tiedä sosialismista yhtään mitään... :D :D :D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Lessu-Sipilä ja juoppo-Juncker, Euroopan loistavimmat aivot samassa kuvassa. Toisaalta tuo kuva tietysti antaa deskriptiivisen diagnoosin EU:n yleisestä kunnosta.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sarkastinen - tai realisti - voisi sanoa, että helpompaa olisi jakaa kaikille halukkaille menoliput näihin EU-keskuksiin suoraan käteen. Jäisi turhat merimatkat pois, jotta ei nyt ihan huviristeilyjä tulijoille tarjottaisi.

Rahat kun tulisi käyttää tulomaissa pakolaisten kotouttamiseen, ei luodun "ikiliikkujan" reittijärjestelijöille...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Turistit vittuun, refugees welcome.Näin on pelin henki Barcelonassa,tulevaisuudessa itsenäisen Katalonian pääkaupunki.

Juha Hämäläinen

#6. Erikoinen ilmaus. Barcelonassa tietämäni mukaan ei kaivata massoittain sen paremmin turisteja kuin pakolaisiakaan. Paikalliset haluavat pitää kylänsä itsellään kotinaan. Käsitykseni voi toki olla puutteellinen. Olen kaupungissa käynyt jatkuvasti vasta vuodesta 1972.

anita frisk

Juha H., tuohan oli vasta alustava kokous johon kaikki jäsenmaat eivät edes vaivautuneet paikalle, se Endlösung tapahtuu sitten varsinaisessa meetingissä. Tai sitten ei. Joka tapauksessa tullemme kuulemaan Sipilän jämerän ja Suomen kansallisia etuja ajavan kannanoton "kyllä meille vaan sopii ihan kaikki mitä te fiksummat päätätte".

Toinen toistaan älyttömämpiä ideoita on heitelty ilmaan ja joista jopa kokoustetaan korkeimmalla EU-tasolla. Onko kukaan noista rusettipelleistä edes koskaan käynyt saati asunut Afrikassa tai lähi-idässä? Onko heillä minkäänlaista aavistustakaan siitä, miten eri tavalla afrikkalainen tai lähi-itäläinen ajattelee ja käyttäytyy kuin eurooppalainen? Mielestäni ainoa ratkaisu on toimiva ja aukoton ulkorajavalvonta. Jos EU on valmis erilaisiin vippaskonsteihin maahantulon hillitsemiseksi sijoittamaan 35 miljardia, niin sijoittakoon sen tuohon. Vaikka rajavartioston upouusi päällikkö Laitinen niinikään tomerasti ja Suomen kansallista etua ajavana, talvisodan henkeä noudattaen totesi " tulevat jos ovat tullakseen, mikäs me sille mahdamme". Entinen Frontexin päällikkö Varsovassa. Minkäs hän Puolassakaan mahtoi, taisi tulla 8 vuotensa aikana maahan peräti parisataa. Joku siis kuitenkin näköjään voi.

Jossain vaiheessa esitettiin, että EUssa kielteisen päätöksen saaneet pitäisi koota johonkin Euroopassa vaan ei EUn alueella olevaan keskukseen. Miksi ihmeessä? Kielteinen päätös on kielteinen päätös, takaisin alkuperämaahan. Tuo keskushan olisi varsinainen ruutitynnyri täynnä vihaisia nuoria miehiä vaatimassa respektirevanssia. Aika paljon pitäisi maksaa jollekin - lähinnä Balkanin pikkumaalle - että mokomaan suostuisivat.

Kokoomakeskus turvapaikanhakijoille Marokkoon tai Tunisiaan? No just. Karttaakin voisivat nuo välkyt katsella. Marokosta on matkaa Espanjaan eli EUhun vähimmillään alle 20 km, huomattavasti vähemmän kuin Tripolista Maltalle. Kun kymmenen miljoonaa länsi-afrikkalaista on haalittu Marokkoon odottelemaan turvapaikkapäätöstä, niin ei kai kukaan idiootti kuvittele että siellä sopuisasti ja kärsivällisesti istuvat? Tuolle matkalle kun kelpaa pienempikin purtilo, ja onhan sitä kunnon reittilaivojakin (kuten välillä Kusadasi-Kos joilla tulivat Kreikkaan kun Turkki ei mitenkään lähtöään estellyt, päinvastoin. Ikiaikaiset viholliset). Mitä järkeä olisi siirtää salakuljetus Libyasta Marokkoon? Vähän kuin siirtäisi Kolumbian huumekartellit Panamaan ja kaikki hyvin.

Maltan tuskin odottaa miten mainitsemasi "monikanavainen" media kokousta tulee käsittelemään. hesarin osalta veikkaisin "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat"-maininta vähintään kaksi kertaa.

Juha Hämäläinen

#7. Juu täysin turhaa kokouksen pitoa EUn pomoilla. Ei ole muuta tapaa saattaa tilanne hallintaan kuin sulkea EUn vuotavat rajat ja asettaa maksimimäärät kokonaismuutolle, jonka tulijat olisivat sosiaaliturvan varassa EUssa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Maihinnousukeskukset tulevat kyllä. Enää keskustellaan vain niiden rahoittajista. Nettomaksajia kun on EU:ssa kovin vähän ja varsinkin brexitin jälkeen. Rikas Saksa taas puolestaan on tavattoman nuuka, joten laskua yritetään maksattaa muilla jäljellä olevilla nettomaksajilla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olkoon sitten neroja, mutta ovat ainakin melko hidasjärkisiä neroja.

Juha Hämäläinen

#10. Ihan lanttoaivoja. Ikäänkuin ei olisi ollut nähtävissä mihin tilanne kehittyy.

Mutta pakolaisten kierrätys Afrikasta Välimereen ja takaisin toisaalle Afrikkaan maihinnousukeskuksiin on jo tragikoominen ehdotus.

Toimituksen poiminnat