Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

EU on maailman suurin turvapaikkaleiri

  • EU on turvapaikkamme.
    EU on turvapaikkamme.

Pakolaisasioiden ollessa tapetilla vilkkaasti olen miettinyt turvapaikkarooleja eri tavoin kuin mihin meidät totutettu.

Päädyin siihen, että maailman suurin turvapaikkaleiri onkin EU. Täällä meitä on yli 500 miljoonaa turvaa hakevaa.

Jotta ymmärtää mitä turvapaikka tarkoittaa niin on mietittävä kuka hakee täällä turvaa ja keneltä sekä miksi.

EUn kansalaiset ovat vain 7% maailman väestöstä, eli pieni uhattu vähemmistö. Globaalista väestöstä merkittävä osa on rakentanut yhteisöjä, kulttuureita sekä valtioita, jotka ovat selkeä uhka EUn väestölle.

Me olemme Euroopassa rauhanomaisia, yhteistyötä tekeviä, vastuullisia, koulutettuja, solidaarisia, edistyksellisiä, kaikille korkeaa elintasoa edistäviä,  suvaitsevaisia, ahkeria, tuottavia, kohtuudella lisääntyviä, ympäristöä suojelevia, ihmisarvoa ja oikeutta edistäviä ja kunnioittavia.

Meidän joukkoomme tulee ehdoin tahdoin väkeä tuoden vaikutteita ja oppeja maista ja kulttuureista, joissa ei meidän arvojamme ja positiivisia ominaisuuksiamme arvosteta lainkaan vaan niissä pesivät vastuuttomuus, tehottomuus, epätasa-arvo, mielivalta, taikausko, erimielisyydet, väkivalta, korruptio, nepotismi, diktatuuri, totalitarismi, sorto, syrjintä, epäluottamus sekä tukahduttava uskonto, ympäristön tuhoaminen, järjetön lisääntyminen ja välinpitämättömyys.

Onkin selvää, että me EUssa olemme täällä turvapaikkaa pitämässä ja hakemassa suojaa ikäviltä ulkoisilta vaikutteilta. 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Me olemme Euroopassa rauhanomaisia, yhteistyötä tekeviä, vastuullisia, koulutettuja, solidaarisia, edistyksellisiä, kaikille korkeaa elintasoa edistäviä, suvaitsevaisia, ahkeria, tuottavia, kohtuudella lisääntyviä, ympäristöä suojelevia, ihmisarvoa ja oikeutta edistäviä ja kunnioittavia".
Tuosta meidät syyllistetään ja tuosta poliitikkomme haluavat meidät vieroittaa.

Juha Hämäläinen

#2. Jotenkin tuntuu tältä katsoessa poliitikkojen touhuja EUssa. Eurooppalaiset halutaan pakottaa sopeutumaan meille vieraisiin arvoihin ja tapoihin. En usko kansan enemmistön koskaan antaneen tällaista valtuutusta vaaleissa poliitikoillemme.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Todella paljon on Suomeenkin ihan vapaaehtoisesti hyväksytty vuosisatojen kuluessa ulkoa tuotuja arvoja ja tapoja, saunasta ja kristinuskosta lähtien.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Suomeenkin ihan vapaaehtoisesti hyväksytty "

Nimenomaan vapaaehtoisesti, nyt taitaa olla kyse jostain muusta kuin vapaaehtoisuudesta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä suomalaisia on, ollessamme niin Venäjän kuin Ruotsin vallan alla, pakotettu ottamaan väkivaltaakin käyttäen, vastaan arvoja ja tapoja jotka suomalaisille ovat olleet vieraita. Historiasta tiedämme, että Eurooppalaiset ne vasta väkivaltaa käyttäen ovat vieneet Eurooppalaisia arvoja ja tapoja ns, kolmaisiin maihin ja voipi olla, että juuri näiden "Eurooppalaisten tapojen ja arvojen" kuten katolisen kirkon ehkäisykielto on omiaan ajamaan ihmiset kansanvaellukseen inhimillisen elämisen edellysten puutttuessa.

Juha Hämäläinen

#7. Kyllä vastuu on ihmisillä itsellään pippelinsä käytöstä kuten myös elinolojensa kehittämisestä.

On tarpeetonta mennä vuosisatoja taaksepäin etsimään huonojen olojen syitä. Toimivia vauraita valtioita on luotu kymmenissä vuosissa. Ei menneisyys estä onnistumasta tänään. Täytyy vain tehdä kunkin kansan itse asioidensa eteen töitä, muitakin töitä kuin yötöitä.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Täällä annetaan kutsumattomille vieraille usein paremmat edut kuin omalle väelle. Sairas systeemi, joka sietääkin romuttaa jos omien jälkeläisten tulevaisuus kiinnostaa. Perustuslakikin suojaa melkein kaikkea muuta paitsi suomalaisten etuoikeutta omaan maahansa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansainväisyydestä ja rajattomuudesta näyttää muodostuvan uusi ja uljas itseisarvo. Rajattomuuden vaateet kulkevat ajallisesti hauskasti käsi-kädessä kasvavan globalisaation kanssa. Rajattomuuden autuutta ajavat takaa tietenkin ne, jotka rajattomuudesta eniten hyötyvät, kv. hyvinvointiin viittaavista juhlapuheista huolimatta. Mitä kauemmas yrityksen omistus ketjutetaan, sen pienemmät ovat maahan jäävät verot, vaikeampaa liiketoiminnan laillisuuden valvonta ja sen varmempaa myös halpatyövoiman kuppaaminen ja köyhyyden lisääntyminen.

Suomalaisten ( kuten muisenkin pienten maiden ) hyvinvointi on aikoinaan muodostunut kansallisen tekemisen, kv. kilpailussa menestymisen ja omien innovaatioiden kautta. Maan omien rajojen ja oman asuinalueen suojeleminen on aina ollut terve tapa varmistaa maan kansalaisten elinolosuhteiden säilyminen. Kukaan muu kun ei ole niiden suomalaisten hyvinvoinnista kiinnostunut, mutta Suomen infran tarjoamista valmiista ratkasuista kyllä. Ts. ottajia valmiille hyvinvoinnille riittää.

Tarvitaanko siis taas kerran järjetöntä sotaa näyttämään, miksi niitä omia rajoja on syytä valvoa ja rauhaa kunnioittaa.

Toimituksen poiminnat