Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Kiitos Jussi!

  • Ei profeetta omalla maallaan.
    Ei profeetta omalla maallaan.
Kiitos Halla-aholle. Kerroit jo vuosia sitten, että massamuutto ja vaeltelu on pysäytettävä. Hidasjärkiset kolleegasi oppivat lopultakin edes vähän. Äly on harvinainen luonnonlahja ja sitä käytetään vielä harvemmin. Nyt lamppu syttyi lopulta. Ikävää, että takinkääntäjät yrittävät saada tästä pisteet. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/252468-historiallinen-askel-kohti-jarke...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Totta turiset. Blue Wingsit kyllä hakevat kaiken mahdollisen julkisuuden ja nostattelevat itselleen pisteitä

säälittävää sakkia

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Halla-ahon parin vuoden takaiset täysin järkevät esitykset yritetään todella vaieta kuoliaaksi mediassa ja röyhkeimmät katsovat aina olleensa keskuksien kannalla.

Sääli että persut ovat yleisesti EU- ja länsivastaisia, he saattaisivat saada jelppiä argumentointiin alan ammattilaisilta. Kun ääliömäinen huutelu peittää järkeviä ehdotuksia, harva haluaa leimautua jengiin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ääliömäiset huutelut taisivat päästä enemmänkin Soinin pj-kaudella. Jos Persut aikovat menestyä eduskuntavaaleissa 2019, Halla-ahon jengin olisi syytä aktivoitua kesälomien jälkeen ja näkyä Suomessa eikä Brysselissä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Amen.

Jussi on ollut oikeassa tämän(kin) aiheen suhteen jo vuosikausia. ”Oikein ajattelevistolle” tämän faktan tiedostaminen on tietenkin sellainen järkytys, mitä he eivät kykene koskaan myöntämään. Ainakaan julkisesti.

Tulemme lähiaikoina havaitsemaan useilta, ja jopa yllättäviltäkin, eri tahoilta aivan samankaltaisia ratkaisuehdotuksia ja poliittisia linjauksia turvapaikkashoppailijoiden suhteen, mitä Perussuomalaiset ja varsinkin Halla-aho ovat esittäneet jo vuosikausia.

Mielenkiinnolla odotan, minkälaisin argumentein ”oikein ajattelevisto” tulee selittämään nämä heidän uskottavuutensa kyseenalaistavat ja aiemmat pölhöpopulistiset uskomuksensa parhain päin.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Koko massainvaasio on jättimäinen ku%&tus!

Nyt kansa alkaa heräämään, "perussuomalaisia" nousee kuin sieniä sateella ympäri Eurooppaa.

Hillotolppajengi ei voi enää muuta kuin alkaa kuunnella mitä kansat sanoo!

Todelliset prosentit tälle "kansoittamisoperaation" vastustukselle ovat paljon suuremmat kuin mitä Brysselin propagandakoneista väittää, heidän on pakko yrittää esittää jotain "konkreettista".

Jos edelleen yritetään puhua kansalle pa&%aa niin esim. Ranskasta tulee semmonen jengi että Macronilla menee kalsarit pyykkiin hyvin nopeasti...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Politiikkahan toimii ajassa, mittaa sitä mikä on suosittua parhaillaan. Mutta ei se tietenkään pysty viemään tietoa siitä, jos joku on jotain ensin esittänyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän Halla-aho tuosta sopimuksesta pidä, sehän on Halla-ahon mielestä huono.

Minusta se on hyvä, sillä nyt voidaan Suomeenkin ottaa paljon enemmän oikeita pakolaisia, turhat hakemukset jäävät pois, eli lisää tulee meille pakolaisia.

Kaikki tulijat on sitten oikean avun tarpeessa, eli niitä me mielellämme autamme, persut mukaanlukien :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Se on sinänsä hauska juttu kun Ritala sanot Trump (suosiville Suomessa), että kannatatte Trumpia vaikka hänen takia Suomentalous tilanne huononee.

Voin nyt sanoa samaa, että kannatat pakolaisten ottamista Suomeen vaikka heidän tulonsa heikentää Suomentaloutta,turvallisuutta ja työtilanetta..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se, jos joku on lähtenyt sotaa pakoon, ja menettänyt terveytensä ja elinehtonsa, on auttamista, se ei ole taloutta.

Omituista on mielestäni se, että joku edes kehtaa verrata sodassa kärsineitä naisia ja lapsia talouteen.

Sellaista se tunteettomuus teettää.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen Vastaus kommenttiin #10

Toivoisin noitten "sotaa" pakoon lähteneitä palaamaan kotimaihinsa tilanteen rauhoitettua. Eihän tänne ollut alunperin tarkoitus jäädä pysyvästi elämään meidän kustannuksella?

Auttaa täytyy ja mielestäni migri on tehnyt työnsä lain sallimissa rajoissa. Turha on pulustella 5 negatiivista päätöksen saanutta, sillä päätökset ovat salaisia, joten emme tiedä taustoja.

Aika vähän naiset ja lapset ovat palautuspäätöksiä saaneet ja enimmäkseen tänne tulleet ovat aikuisia miehiä. Käytännössä 2/3 -osa hakijoista saa pysyvän oleskeluluvan ja loput pääsääntöisesti vain katoavat jonnekkin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #10

Päivän vitsi "lapset" ja "naiset"... miehet lähtee muut jää vikisemään. Eikä tässä edes saatu mitään sopimuksia Eu:n kanssa. Että onnistuisimme ottamaan vain niitä heikoimmassa hapessa olevia!

Ja vielä yksi asia on se että voisimme täällä heiltä vaatia jotain! Monet vaan itkevät kuinka huonoa ruokaa ja tylsistyvät kuoliaaksi!

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

#10. Naiset ja lapset ovatkin jääneet tuhon keskelle ja nuoret terveet miehet paenneet tänne. En tiedä mitä tarkoitat Ritala.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #26

Ne ketkä ovat turvapaikan saaneet, ovat heikoimmassa asemassa, ne ketkä eivät, nehän palautetaan.

Jos muo keskukset tulevat, niin sieltä tulee vain turvapaikan ansaitsevia, niitä vastaan ei varmasti pitäisi löytyä mitään argumentteja.

Vai vastustaako blogisti näitäkin tulijoita?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

Kerro Ritala, missä turvapaikan saamisen edellytyksenä on "sota"?

Juha Hämäläinen

#6. Minun mielipiteeni ei koskaan ole puolueisiin sidottu. En ole niin typerä, että rajaisin itseni minkään puolueen äänitorveksi ja puolustajaksi. Vain asiat kiinnostavat ja niiden hoito. Joukossa tyhmyys tiivistyy, aina.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ni niin. Nyt kun perussuomalaisten ainut tavoite, pakolaisten keskityleirittäminen, on toteutumassa, niin perussuomalaisten koko poliittinen agenda ja sen elämän tarkoitus alkaa olla nollattu.

Puolue voitsisiin lopettaa ja Ha voisi keskittyä omalle alalleen, eli kielitieteeseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mestari kyllä sanoi jo, että tää sopimus on huono, eli se hoksas viisaana miehenä, että ei voi kehua EU:ta tai pakolaissopimuksia, sillä jos sen tekee lähtee puolue alta :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"ei voi kehua EU:ta tai pakolaissopimuksia, sillä jos sen tekee lähtee puolue alta :)"

Kai siellä Brysselin hillotolpalla on sitten niin mukavaa että jotain narisemista pn pakko keksiä, että saisi foobikkojen äänet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja Vihavainen voisi keskittyä muihin asioihin kuin esimerkiksi ranskalaisten tuomistuinten kantojen setvimiseen Suomen suhteen.

Ranska on jo kolme vuotta sitten laittanut Italian-rajansa kiinni, jota Vihavainen ei liene lainkaan huomannut. Myös lapsilta ja naisilta. Ihan kaikilta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ranska on jo kolme vuotta sitten laittanut Italian-rajansa kiinni, jota Vihavainen ei liene lainkaan huomannut."

Se varmaan selittää osaltaan sitä että Italiassa foobikot on nyt nousseet politiikan huipulle. Ranskassa taas foobikot ovat varmaan olleet tyytyväisiä siihen että rajat on pantu kiinni Italiaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

Niinpä, ja vegaani kärsii lihafobiasta.

Jospa se Macron olisikin se kaikkein suurin populisti (ja "foooobikko).

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

#17. Mikä olet arvostelemaan Italian toimia. Ei Italialla ole mitään velvollisuutta ottaa massamuuttoa vastaan. Heillä on oikeus suljea rajansa keneltä tahansa. Se on itsenäisen kansakunnan perusoikeus. Italua ei ole aiheuttanut massamuuttoa.

Jos haluat valittaa niin käänny USAn, Venäjän, Englannin, Ranskan, Saksan, Iranin, Israelin ja Saudien puoleen ja vaadi heitä hoitamaan aiheuttamansa ongelmat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

Oletpas sinä nyt Italiamyönteinen.

Niin minäkin olen.

Italia on ottanut turvapaikanhakijoita paljon enemmän kuin pohjoiset Euroopan maat, samoin Espanja ja Kreikka. Ei ole mikään ihmie että ovat katkeria siitä että joutuvat kantamaan taakan pakolaisista lähes yksin.

Vielä pahemmassa pinteessä ovat tietenkin Turkki, Libanon ja monet köyhät maat jotka joutuvat huolehtimaan pakolaisista, kun rikkaat kesikieuroopan ja pohjolan maat eivät halua ottaa vastaan vääränvärisiä.

Kyllä Italialaiset ovat hyvin suvaitsevaisia, sinne on tullut väkeä kaikkialta halki historian, kaikista ilmansuunnista, kaikista Välimeren maista ja kauempaa, myös pohjoisesta.

Italialaisille pitää nostaa hattua. Varsinaisia foobikkoja ovat nimenomaan saksalaiset ja pohjoismaalaiset, puhumattakaan näistä itä-euroopan foobikkomaista ja Itävallasta, joissa maissa väestön valtaosta taitaa olla rasisteja.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #44

Italia on vastaanottanut vähemmän pakolaisia kuin Saksan Nordrhein-Wesfalen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Italia on vastaanottanut vähemmän pakolaisia kuin Saksan Nordrhein-Wesfalen."

Niin mutta Italia ottaa ne ensin maaperälleen. Toki ne sitten sieltä menee eteenpäin jos itse niin haluaa.

Jos muut maat ei niitä ota enää vastaan ne jää kaikki sinne Italiaan. Sen takia Italiaan äänestettiin nyt se fasistihallitus, kun italialaiset on kyllästyneitä muiden EU- maiden itsekkyyteen.

Kyllä se niin pitäisi olla että kaikki EU-maat ottavat sen pakolaistaakan harteilleen mikä Italian kautta Eurooppaan tulee, tai sitten kantavat yhdessä huonoa omaatuntoa ja menevät helvettiin pahoista teoistaan, kun pakolaiset hukutetaan Välimereen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #65

Tässä tilastoa pakolaisten vastaanottamisesta.

Turkki 3.8 miljoonaa
Jordania 3 miljoonaa
Palestiina 2,2 miljoonaa
Libanon 1,5 miljoonaa
Saksa 1,4 miljoonaa
USA 0,9 miljoonaa
Ranska 0,4
Italia 0,35
Ruotsi 0,9
Suomi 0,024

Ei näytä kovinkaan pahalta tuo tilanne Länsimaiden ja Suomen kohdalla,
verrattuna noihin muihin maihin.
Mutta se tekee sen vakavaksi kun niin monella länsimaisella on sitä fobiaa ja Eurooppaa uhkaa muuttuminen fasismin pesäksi.

Lisää näkee täältä grafiikan kanssa.
http://www.globalis.fi/Tilastot/Pakolaiset-kohdema...

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #66

#66. Listasi on puppua. Eivät nämä luvut kerro pakolaisten vaan siirtolaisten määristä hyvin lyhyeltä ajalta.

Eri syistä muuttaneita on rutkasti enemmän. Tälläkään ei merkitystä. Kyse on tulevaisuudesta ja tulossa olevista massoista. Ei näissä asioissa voida toimia menneisyyden ja tilastojen mukaan.

Listaltasi puuttuu monta maata kuten mm. Englanti ja Irlanti, joihin tullut rutkasti elintasopakolaisia.

Ja olet unohtanut suhteuttaa tulijoiden määrän maan väestön kokoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #68

Et sitten jaksanut avata linkkiä.
Sieltä löytyvät Englanti ja Irlanti.
Molemmissa maissa varsin mitättömiä määriä pakolaisia.

Kyllä se on pakolaistilasto

Lähde mainitaan, se on "Flyktninghjelpen",
mikä se sitten lieneekään.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #44

#44. Olen 50 vuoden aikana Italiassa käynyt lukemattomia kertoja ja tunnen paikallisia ja heidän ajatuksiaan runsaasti. Eivät he ole mitään foobikoita. He eivät järkisyistä todellakaan kaipaa muuttajia idästä ja etelästä yhtään.

Italiassa on saatu tarpeekseen ihmismassoista. Kaupungit slummiutuvat, sossu on tukossa kuten liikenne kaikkialla urbaanialueilla. Jopa oma väki kyllästyttää. Pienessä maassa on 60 miljoonaa asukasta. Omia köyhiä on miljoonittain ja ympäristötuhot yleisiä. Rikollisuutta riittää. Ei siihen bordelliin kukaan fiksu italiaano kaipaa lisää väkeä mistään kuten väität.

Sinun kannattaa vähän Arto miettiä laajemmin kun kirjoittelet näutä juttuja Ritalan tapaan. Ne eivät perustu kuin luuloihinne.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #71

Kukaan ei ole väittänyt että italialaiset kaipaisivat lisää väkeä ja etteikö heidän oma väkensä aiheuttaisi tarpeeksi riesaa, siis ihan omiksi tarpeiksi.

Minä en ainakaan sellaista väitä, enkä usko että Rittalakaan. Se on siis sinun oma olkiukkosi jota hakkaat ja potkit.

Mutta hädänalaiset ihmiset tarvitsevat turvaa ja monet haluavat parantaa taloudellisia mahdollisuuksiaan, samoin kuin Eurooppalaiset vaelsivat aikoinaan Amerikkaan, Ruotsiin ja Austraaliaan, ihmiset on nytkin liikkeellä paremman elämän toivossa.

On tietenkin selvää ettei sellaisen muuttoliikkeen pidä antaa tapahtua kontrolloimattomasti ja toki sitä aina kontrolloidaan. Aina ei viranomaisilla ole ollut tarvittavia valtuuksia siihen kontrolliin, lait eivät ole sopivia, niitä pitää muokata.

Tässä ei ole tähän asti mitään fobiaa.

Fobiaa on sitten se kun populistipolitikot alkavat nostattamaan näitä rasistisia intohimoja kansalaisissa ja keröövät sillä tavalla ääniä. Tässä on se fobia ja tässä populistisessa kansannousussa on se todellinen vaaratekijä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #72

#72. Kansannousu on aina populistinen tapahtuma jo lähtökohtaisesti.

Populismi tarkoittaa asioiden esittämistä siten, että kansa tajuaa. Kaikki politiikka perustuu populismiin. Media perustuu pääosiltaan populismiin, joka alkaa jo juttujen otsikoinnin populistisella muotoilulla.

Mitä tulee hädänalaisiin niin heitä on sellainen määrä maailmassa, ettei ongelmaa edes osittain tule lähteä ratkomaan siirtämällä se mm Eurooppaan.

Tämä on se massamigraation ydinasia, jota miettiessä ei menneisyydellä merkitystä vaan on katsottava mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Näyttää siltä, että muuttohaluisten määrät vain kasvavat ja siksi massamuuton estäminen on entistä tärkeämpää.

Kriisimaiden ongelmat hoidetaan paikan päällä ja, jollei tämä onnistu niin ei asia meidän kannettavaksi kuulu. Kansakuntien on opittava hoitamaan asiansa paremmin itse. Se alkaa vastuun ottamisella ja syntyvyyden hallinnalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

"Kansannousu on aina populistinen tapahtuma jo lähtökohtaisesti."

Niinpä ne tuppaa olemaan. Välillä kansannousu on oikeutettu jos hallinto on korruptoitunut ja huono ja se pitää vaihtaa.

Välillä käy niin että kansa saadaan kiihotettua populistisilla puheilla nousemaan kapinaan, vaikka hallinnossa ei mitään ertyistä vikaa olisi, ainahan niissä tietenkin jotain vikaa on.

Populismi saattaa sitten nostaa valtaan sellaisia mistään piittaamattomia keinottelijoita ja seikkailijoita kuin vaikkapa mitä tämä Trumppi nyt on.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #17

Kun olimme kolme vuotta sitten Milanossa, niin näitä italialaisia foobikoita riitti, kun meidänkin vuokraemäntä antoi kasan avaimia, joilla piti sulkea ovia aina ennen lähtöä. Kerrostalossa oli kaksi väliovea porrastasanteella omilla lukoilla ja porraskäytävässä vielä toiset kaksi, että pääsi yleensä ulos. Kaikki ikkunaluukutkin piti myös lähtiessä tiiviisti sulkea, vaikka olimme toisessa kerroksessa.
Olikin niin työlästä lähteä ylipäätään ulos, kun piti saman tien olla puolipäivää poissa, ettei koko ruljanssia tarvinnut moneen kertaan käydä läpi. Päätinkin, että seuraavalla kerralla ollaankin vain hotellissa:) On helpompaa.

Huoneiston lopen tympääntynyt vuokraaja kertoi, että täällä on niin paljon varkaita, kun laittomat tulijat vievät kaiken minkä irti saavat. Tietty, onhan se ihan ymmärrettävää, että ihminen hakee leipänsä vaikka rikollisinkin keinoin, kun on pakko syödäkin. Tämä onkin yksi syy, joka tekee laittoman maahanmuuton niin vaikeaksi, varsinkin kun me suomalaiset olemme niin pitkään tottuneet turvalliseen oloon ja eloon.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #36

# 36

"...me suomalaiset olemme niin pitkään tottuneet turvalliseen oloon ja eloon."

Naulan kantaan, Kaija. Olemme pitäneet turvallista ja toimivaa yhteiskuntaa itsestäänselvyytenä ja annettuna hyvänä, jota ei mitenkään erikseen tarvitse ylläpitää.

Tällaisessa yhteiskunnassa kasvaneiden ja asuneiden voi olla vaikea ymmärtää, mitä voi teettää osattoman epätoivo ja se, ettei tällä ole mitään menetettävää tekipä hän selviytäkseen mitä tahansa.

Suomessa on totuttu suunnittelemaan ja varautumaan - lyhyeen satokauteen, pitkään talveen, kylmyyteen, pimeyteen, pitkiin välimatkoihin ja moneen muuhun asiaan.

Selviytyminen on edellyttänyt kykyä ennakkoida tulevaa.

Mutta seurauksiin, joita hallitsematon maahanmuutto nyt saa aikaan, on vaikea varautua; ne voivat olla vaikeasti ennakoitavia.

Arvaamattomuus sopii huonosti yhteen pohjoisen elämänmenon kanssa.

Yhteiskuntarauha, johon on totuttu, fragmentoituu. Yhteisesti käytetty kieli ja yleisesti tunnetut käsitteet fragmentoituvat. Koetellut, tutut tavat toimia ja käyttäytyä asetetaan muutospaineen alle.

Toimintaympäristö muuttuu eikä muutosta voi välttämättä enää peruuttaa, vaikka seuraukset joskus myöhemmin alkaisivat kaduttaa.

- - - -

Harkinta ja maltti ovat kautta aikojen olleet suomalaisten valtti. Niin nytkin.

Sisu ja itsepäisyys auttavat myös.

Näillä leveysasteilla eivät muut EU-maiden kansalaiset joudu painimaan. Pakkanen ja kovat lämmityskustannukset ovat pohjoisessa. Kannattaa olla itsepäinen ja itsenäinen - ja ymmärtää, että muut EU-maat eivät ymmärrä olosuhteitamme.

Meidän on luotettava omaan arvostelukykyymme, kun puntaroimme, millaista menoa Suomi kestää - ja millaista ei.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kas kun viime syksynä pöristeltiin tuon rajan yli Ventimiglian kohdalla edestakaisin ilman, että sitä edes huomasi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Mutta sinähän lähdet myös Helsinki-Vantaalta ilman passin- ja turvatarkastusta, tietenkin kun on vapaa liikkuvuus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Sinähän juuri sanoit että Ranskaan se raja on pantu kiinni.

Minä en ole viimeaikoina käynyt Ranskassa, mutta ennen niitä rajoja ei tosiaankaan edes huomannut.

Ei sitä edes ymmärrä miten mukavalta EU:ssa matkustelu tuntuu, ennekuin matkustaa jonnekin EU:n ulkpuolelle, tai sellaiseen paikkaan missä rajamuodollisuudet EU:n kanssa on olemassa.

Nyt sitten brexitin myötä Englantiinkinn menoon tulee ne muodollisuudet. Kurjaa, mutta eihän sinne toisaalta ole pakko mennä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

En osaa sanoa, yrittelitkö vastata kommenttiini, sen verran ohi meni tuo...

Sinäkään et sitten joudu lähtiessäsi esim. Helsinki-Vantaalta tai Heathrow'sta tai vaikkapa Orlyn kentältä noihin passin- ja turvatarkastuksiin? Kummallista, minä joudun joka kerta lentäessäni pois Suomesta, Englannista tai Ranskasta, esimerkiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Sinäkään et sitten joudu lähtiessäsi esim. Helsinki-Vantaalta tai Heathrow'sta tai vaikkapa Orlyn kentältä noihin passin- ja turvatarkastuksiin?"

Lentokoneeseen mennessä pitää tietenkin käydä läpi turvatarkastuksen, jopa kotimaan lennoilla, luulisin. En kyllä ole lennellyt kotimaassa, mutta luulisin että tarve niihin tarkastuksiin on ihan sama jos lentää kotimaassa tai EU:n sisällä.

Se on sitten eri asia kun lentää jonnekin muualle kuin EU:hun. Siellä on sitten ne jonot, pitää täyttää niitä maihinnousukortteja, lappusia joista ei saa mitään selvää ja yrittää niitä sitten hyväksyttää erilaisilla viranomaisilla. Jonot on pitkiä ja aikaa kuluu, eikä koskaan tiedä mitä sitten tapahtuu kun pääsee jostakin jonosta.

Ennen oli joissain maissa varma tapa päästä helpolla, passin väliin piti laittaa sopivansuuruinen seteli sopivassa valuutassa. Leimoja tuli, mutta se raha sieltä aina katosi jonnekin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Kyllä sinä Vihavainen sen passinkin lentokoneeseen mennessäsi näytät, "pakolla tai ilolla", niin kuin nykyään kuuluu sanoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Kyllä sinä Vihavainen sen passikin lentokoneeseen mennessäsi näytät, "pakolla tai ilolla", niin kuin nykyään kuuluu sanoa."

Juu, mutta se liittyy niihin turvatarkastuksiin ja siihen että lentoyhtiö haluaa tunnistaa matkustajan. En edes muista pitikö määränpäässä näyttää passia. Kävin viimeksi keväällä Kreetalla, mutta en muista. Kaikki siellä oli kuitenkin hyvin vaivatonta, eikä Suomeen tullessa ainakaan ole mitään passitarkastuksia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #48

Minkä takia suomalainen rajavartija tarkistaa sen passin, jos ainoastaan lentoyhtiö haluaa tiedon matkustajista? Ai, sinä matkustat vain EU-alueella, tietty.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #48

"Juu, mutta se liittyy niihin turvatarkastuksiin ja siihen että lentoyhtiö haluaa tunnistaa matkustajan"

Turvatarkastuksiin liittyy myös passi ja viisumikäytäntö jossa haluttiin tarkastaa ettei maahan saavu terroristeja jotka toreilla leikkaavat kansalaisten kurkkuja tai muuten vaarantavat maan ja kansalaisten turvallisuuden. Tästä luovuttiin kun kansainvaellus alkoi ja nyt kansalaiset kaikissa EU-maissa vaativat tämän käytännön jatkamista.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

#25. Rajamuodollisuudet olivat jo ennen EUta mitättömät kaikille luvallisesti matkustaville, jotka maksavat oleskelunsa itse.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #22

Kyllä toisten kelpaa, kun pääsevät helpommalla turvatarkastuksistakin. Minä raukka aina "piippaan" ja sitten on taas ruumiintarkastusten vuoro:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

Minlla kans aina piippaa, kerran oli pukko käsimatkatavaroissa. No, se jäi sitten sinne tarkastajille.

Amerikassa otetaan jopa hedelmät pois kun sinne menee. Tiukka syyni. Suomessa ei ole tulotarkastusta suomalaisille tai EU:n kansalaisille.

Juha Hämäläinen

#7. Halla-aho on ainut poliitikko, joka on edistänyt suomalaisten etua ajattelullaan. Muut ovat edistäneet vain täystuhoa kaikilla sektoreilla.

Nyt kun leirit saadaan jonnekin muualle, voit mennä sinne vapaaehtoisena huolehtimaan leiriläisistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Halla-aho on ainut poliitikko, joka on edistänyt suomalaisten etua ajattelullaan."

Juu, muut politikot ovat sentään tehneet jotain, huvää tai pahaa.
Oppositiossa voi kyllä ajatella, mutta sillä tavalla ei mitään edistetä.

Nämäkin huononnikset joita nyt on tulossa on ihan muiden ihmisten ajatuksiin perustuvia kuin H-a:n. Turha jätkä, turha puolue.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kansa ei sitä kuitenkaan arvosta, että se on vain sinun ja muutaman prosentin mieleipide, ei mikään totuus.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#26 Maahanmuuttoamme 'rakastaja't voivat mennä tekemään hyväntekeväisyystyötä sinne, missä heitä eniten tarvitaan!

Juha Hämäläinen

Welt-lehti kertoo, että meidän sadanpäämies Sippe oli kehoittanut jounalisteja lustikkaasti ostamaan lähikaupasta Red Bull-merkkistä juomaa, koska neuvottelut tulevat kestämään.

Tämä todistaa joko Sippen poliittisvitsikkään pelisilmän tai uuden sponsorin!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Red Bull antaa siivet.... juusii.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"Viisi kertaa rajan yli, aina poliisin kyydissä takaisin – Euroopan maahanmuuttopolitiikan ongelmat kiteytyvät Ventimigliassa", ks. alla:

https://yle.fi/uutiset/3-10277674?utm_source=newsl...

Pominta em. linkistä:

- -"Pohjimmiltaan vapaan liikkumisen Schengen-alue on vuodelta 1999. Silloin ei ollut siirtolaisuuspulmaa. Schengeniä ei ajateltu ulkorajojen kontrollia varten, Guibal sanoo."- -

---
Schengen-alueen toimintaperiaatteet tulee päivittää tähän päivään välittömästi. Ks. Schengen-sopimuksien ja -alueen historiasta alla:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/schengen-...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Oikein hyvä samalla muistella, kuka ministereistä sanoi taannoin ja mitä.

Stubb : Ei mulla muuta.
Sipilä : Kotinsa avaamisesta pakolaisille: ”Idea oli vaimoni”
Soini : En ole pettänyt, enkä ole rintamakarkuri. Tavoitteet ovat edelleen olemassa.
Orpo : Vaimo ei ole tienannut pakolaisilla senttiäkään.

Lisäksi kannattaa miettiä myös puheiden asemasta tekoja. Siis tekoja ????

Halla - Aho muuten pesi koko ministerilauman 6-0.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä sitä nyt riemuitaan näistä keskitysleireistä. Vaan ne ovat onneksi vielä suunnitteluasteella, kansa kyllä herää vähitellen niitä vastustamaan. Hävettää EU:n johtajien puolesta, he antoivat periksi italialaisten kiristykselle.

Juha Hämäläinen

#23. Saat hävetä ihan vain itseksesi. Meillä muilla ei mitään hävettävää järjen käytöstä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ostin ajoissa piikkilankaa varastoon Shenzheniin. Taitaa lähteä lentokuljetuksella tässä tilanteessa, kiire kun on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eli olet eri mieltä Halla-ahon kanssa tämän päätöksen hyvyydestä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #41

Jos Ritala minua tarkoitti, niin hyvä päätös. Me tienataan tällä, minä myymällä tuoretta piikkilankaa ja ritalat välttyvät kustantamasta EU:ssa asiatta ja laittomasti oleskelevien joutilaiden menoja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hävettää EU:n johtajien puolesta, he antoivat ihmisten ja myös Italian hukkua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ennen EU:ta, 70-luvulla ajeltiin autolla Euroopan ympäri, ei mitään rajatarkastuksia, ajeltiin satasta moottoritietä raja-asemien ohi, ei tietoakaan rajavartijoista. Ainoastaan itä-Euroopan maissa oli rajatarkastukset mutta näiden poistuminen ei ollut EU:n ansiota vaan saamme tästä kiittää Neuvostoliiton kaatumista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ensimmäistä kertaa allekirjoitan täysin Makkosen kommentin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuohan oli käsittämätöntä höpinää. 1970-luvulla passi ja "Gruene Karte" syynättiin joka rajalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #61

"1970-luvulla passi ja "Gruene Karte" syynättiin joka rajalla."

Aivan sujuvasti sai ajaa Tanskasta BENELUX-maiden kautta Ranskaan ja muualle Eurooppaan ilman että kysyttiin yhtään mitään. Miksi yrität määritellä EU:n rajojen avaajaksi vaikka tämä tapahtui paljon ennen EU:ta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #62

Makkonen on taas omassa todellisuudessaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nythän se maailma on sitten pelastettu blogistin mukaan, ja tulevaisuudessa saamme vain niitä ''aitoja'' pakolaisia.

EIkö olekkin nyt hienoa asia, että vain oikeita avuntarvitsijoita saapuu Suomeen.

Mä olen tästä suuresta rakkaudenosoituksesta, mikä monilta on tullut niin iloinen, sillä niitä ''oikeita'' pakolaisiahan kukaan ei vastusta.

Halla-ahokin hyväksyy jo tummat ihmiset kylänraitilla, jos sillä lukee otsassa ''oikea pakolainen'', tai tietysti voisi jonkun hihamerkinkin keksiä, niin kaikki erottaisivat ne sitten näistä muista tyhjäntoimittajista. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tyhjäntoimittajat, siis laittomasti maassa oleilevat lähetetään kotimaihinsa. Et sinäkään EU:n ulkopuolisessa maassa kovin kauaa oleile ilman ko. viranomaisten lupaa. Toisaalta et taida olla viikkoa pitemmillä matkoilla kotoasi, niin et ehkä tiennyt tätä.

Juha Hämäläinen

#47. Kutsu Ritala sinne Kiinaan niin voidaan testata miten hänelle käy, kun turistiviisumi umpeutuu ja hän kieltäytyy lähtemästä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Ritalalle tulisi yllättävää pikkuhousupyykkiä siinä vaiheessa kun PSB:n miehet tai naiset ryhtyisivät kyselemään asioista...

anita frisk

Juha Hämäläinen, mitäs veikkaisit, kauanko kestää että hesari ja yle rehabilitoivat Halla-ahon? a) 10 vuotta; b) 100 vuotta tai c) ei koskaan.

Halla-aho on jatkuvasti hiertävä kivi toimittajien kengässä. Hänen suurin syntinsä on olla älykäs, kielitaitoinen, yleissivistynyt, johdonmukainen, verbaalinen, lausuntonsa faktoihin eikä tunteisiin perustavat ja huumorintajuinen eli kaikkea mitä nykytoimittajat eivät ole. Lisäksi hän on, hyi, hetero, ihan tavallisen suomalaisen miehen näköinen ja kokoinen ja pukeutuu tilanteen vaatimalla tavalla. Hänestä ei saa henkilönä mitään kivoja raflaavia juttuja klikkausmediaan, joten toimittajien ajojahti on keskittynyt hänen mielipiteisiinsä. Jotka varsinkin naistoimittajat tunnehuuruissaan tarkoitushakuisesti ymmärtävät väärin.

Halla-aho on noilla henkilökohtaisilla meriiteillään kummajainen Suomen politiikassa jossa suositaan lähinnä mitäänsanomatonta tasapaksuutta. Ettei ketään vaan loukattaisi sanallisesti. Muita loukkauksia ja leikkauksia voikin sitten ihan vapaasti tehdä.

Juha Hämäläinen

#51. En voi veikata, että tyhjäpäillä tulisi tyhjyyteen yhtäkkiä järki ja kyky todeta olleensa väärässä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kerrottakoon näin asiaa sivuten, että radikaalien ja väkivaltaan taipuvaisten islamistien määrä on kymmenkertaistunut kymmenessä vuodessa Ruotsissa. Maanpuolustuskorkeakoulu on siellä asiaa tutkinut ja siihen tulokseen tullut. Islamistien määräksi sanotaan nyt 2000. Raportti kertoo myös, että radikaalit imaamit ovat levittäytyneet ympäri maata.

Tällaista sitä sitten seuraa holtittomasta maahanmuutosta, sekä siitä että asioita ei oteta vakavasti riittävän ajoissa.

Aftonbladetissa hyvä kirjoitus.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ng7BVB/rappor...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, yläfemma Jussille. Perussuomalaiset ovat aikaansa edellä.

Toimituksen poiminnat