Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

EU saatava itsenäiseksi

  • USA-riippuvuus on mennyt liian pitkälle.
    USA-riippuvuus on mennyt liian pitkälle.

Uutiset ovat täynnä EUn ongelmia sekä maailman rakoilua, joka liittyy USAn globaaliin vallankäyttöön. Lisäksi USA rettelöi uusilla tullisodilla.

Olen ihmetellyt miksi EU edelleen asioi kaikessa USAn kanssa. Olemme ulkoistaneet USAlle puolustuksemme, ulkopolitiikan ja teollisuuden merkittäviä osa-alueita. Eikö EUn tulisi hoitaa itse puolustuksensa, määrätä lupia kyselemättä omasta poliitiikastaan maailmalla sekä valmistaa itse aseensa eikä lihottaa USAn yksityisiä asefirmoja.

Olemme antaneet koko tietotekniikka-alan tuotteiden kehityksen USAn haltuun. Internet on tästä hyvä esimerkki. En myöskään ymmärrä miksi sallimme USAn urkkia kansalaisiamme aina valtioiden päämiehiä myöten.

On täysin käsittämätöntä, että Pohjoismaista voi löytää USAn keskustiedustelupalvelun CIAn toimiston kadunlaidasta. Ja vielä oudompaa, että laskemme nämä Suomessakin omiin urkintalaitoksiimme. Pitäisin järkevänä, että EU itsenäistyy.

EUsta ei voi edes teoriassa tulla liittovaltiota, jollei se kykene olemaan suvereeni itsenäinen valtio. Nyt tämä pateettinen valtiorypäs on täysin USAn komennossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Pieniä valuvikoja kuin eurossakin, mikä ei estä liittovaltion kehitystä.

Pääseeköhän Saksan SPD ajamaan paremmin liittovaltiokehitystä ja liittovaltiota vuodelle 2025, kun CSU ja CDU riitelee?

Juha Hämäläinen

#1. Asiasta päättävät Saksan suuryritykset ja finanssilaitokset, eivät poliitikot tai kansa. Liittovaltio on Saksan teollisuudelle tavoite, mutta vain tietyin edellytyksin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jo vuosia Suomen hallitusohjelma on tehty jenkkien omistamassa yrityksessä.

Henry

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eikös EU koostu moderneista valtioista ainakin pääosin. Niille tyypillistä on globaali työjako eli se tekee, joka halvimmalla osaa. Se mitä ei itse tehdä ostetaan. Enimmäkseen ostetaan. Jos ei ole omaa rahaa niin ostetaan velalla.

Eikö se ole näiden pölhöpopulistien puheita, että ollaan itsenäisiä ja pidetään ensisijaisesti huolta omista asioista. Eihän sellaisesta ole edes lupa puhua, jos mielii terveen kirjoissa olla.

Nyt sitten ollaan katkeria Trumpille, kun se puhuu, että Venäjän sanktioista luovutaan ja Krim katsotaan osaksi Venäjää. Puhutaanpa jo Euroopan suomettumisesta, kun sillä ei ole mitään vahvuuksia Venäjän suhteen. Olisiko niin, että itsenäisyydestä ja itsemääräämisokeudesta puhuvat ovat sittenkin lähempänä maanpintaa kuin itseään arvostavat globalistit.

Juha Hämäläinen

#3. Taidamme paremmin tietää asioiden laidan kuin valtiojohtomme. He eivät enää olekaan kansaansa palvelemassa vaan itseään, yrityksiä ja ulkovaltoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"EUsta ei voi edes teoriassa tulla liittovaltiota, jollei se kykene olemaan suvereeni itsenäinen valtio."

Kääntäisin asian mieluummin niin päin, että EU ei voi olla suvereeni itsenäinen valtio, ellei siitä tarkoituksella tehdä liittovaltiota.

Ongelmana on vain se, että maailman historiassa ei ole esimerkkiä pitkäaikaisesta ja hyvin toimivasta liittovaltiosta, jossa vallitsevat erilaiset kulttuurit, erikieliset kansat, erilaiset uskonnot j.n.e. Varsinkin, jos maantieteellinen alue on laaja. Jugoslaviakin hajosi kuin korttitalo heti tilaisuuden tullen.

USA on liittovaltiona pysynyt hyvin koossa, koska siellä on alusta alkaen otettu normiksi yhtenäistävä politiikka kielellisesti sekä kulttuurisesti. Viime aikojen latinoväestön osuuden kasvu on ensimmäistä kertaa tietyllä tavalla vanhaa järjestystä haastava ilmiö.

Juha Hämäläinen

#6. Niin kyse on siitä pidetäänkö EU vain yhteismarkkinana vai tehdäänkö siitä liittovaltio tai valtio.

Tällä hetkellä EU alkaa jo olemaan enemmän kuin liittovaltio. Sen lainsäädäbtö ja yhteinen valuutta sekä ulkopolitiikka ovat enemmänkin valtion tunnusmerkkejä. Juuri siksi meillä on näitä ongelmia, koska meillä on kaksi valtiotasoa, kansallinen valtio ja EU. Näin meillä on myös 29 päällekkäistä lainsäädäntöä ja politiikkaa.

Tänä välitila ei hyvää anna odottaa.

Monikulttuurisuus valtion tasolla ei ole mikään tavoite. Se ei toimi kuten kirjoitit. Se ei yhdistä vaan hajottaa. Se ei rikasta vaan köyhdyttää. Monikulttuurisuus voi ilmetä pienemmissä yhteisöissä, jotka eivät ole eristäytyneet yhteisestä kulttuurista ja sen arvoista.

Toimituksen poiminnat