Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Danske Bank toimii idän pimeiden miljardien välittäjänä

  • Rikolliset ja niiden luottopankki
    Rikolliset ja niiden luottopankki

Yle uutisoi eilen: "Danske Bankin rahanpesukohu Virossa paisuu, summa yli tuplasti odotettua enemmän: laittomia rahansiirtoja 7 miljardilla."  Rahoja käytetty ilmeisesti mm. poliittisen toiminnan tukemiseen lännessä. Epäiltyinä Azerbaidzan, Moldova ja Venäjä sekä sen salainen palvelu FSB. Mahtaako olla liittymiä myös Suomen politiikkaan. 

Oudointa on käydä Suomessa Danske Bankin konttorissa nostamassa tai tallettamassa mitättömiä summia käteistä. Kysytään mistä rahat saatu tai mihin niitä käyttää. Tositteita ja muovirahoja esitettävä sekä vastattava urkkiviin kysymyksiin. FIVA on meillä mennyt järjettömyyksiin kyttäyksessä.

Sitten saman pankin tilisiirroista ei kukaan näemmä kysy mitään. Virossa pankin oma kontrolli puuttuu täysin, vaikka pankki EUssa. Luulisi EUn valvovan sen verran, että edes miljarditasolla rahaa liikuteltaessa jokin mittari hälyttää.

Länsivaltojen hämärärahoihin ei puutu taatusti kukaan. Eihän Venäjä ole ainut hämärätoimien rahoittaja maailmassa. Pankkisalaisuus on kirottu rikos sinällään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mikä pankki rahoittaa nämä länsirannikkoa terrorisoivat tuulivoimahankkeet? Itse nämä tuulivoima-alan firmat ovat perustettu minimi pääomalla, kuitenkin pyöritetään miljoonien bisnestä. "Viime vuonna tuotetulle tuulisähkölle maksettiin yhteiskunnan tukea yli 200 miljoonaa euroa ja tukea saavia tuulivoimaloita oli 110." Persaukiset firmat tienaavat kohtuullisen hyvin rahaa valtion tuella, ja ilman mitään riskiä.

"Tuulisähkön tavoitehinta on ollut vuodesta 2016 alkaen 83,50 euroa megawattitunnilta. Tuottajille maksettava osuus on noussut yli 60 prosenttiin tavoitehinnasta.

VTV:n mukaan tuulivoiman tukijärjestelmä on tuottajalle turvallinen, mutta valtion menojen hallittavuuden kannalta jäykkä järjestelmä."

Juha Hämäläinen

#1. Niin en tiedä. Kirjoita blogijuttu aiheestasi niin saat sille huomiota enemmän.

Tämä minun juttu liittyi pankin toimintaan rikollisen toiminnan rahojen välittäjänä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pankin kautta myös tuulivoimaan sijoitetut rahat kiertää ja kasvaa. Suomen tukirahat on Euroopan parhaiten tuottava bisnes.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Paljonkohan siellä on huumerahaa liikkunut?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Huume- ja terroristi rahat on HSBC pankille lähestulkoon yksinoikeus, liian iso työllistäjä ja rahan liikuttaja että viranomaiset voisi asialle yhtään mitään.

Sai jokunen vuosi sitten nimellisen 1,9 miljardin dollarin sakot toimintansa vuoksi yhdysvaltain kongressilta joka jopa hieman anteeksipyytelevästi antoi tuon sakon ettei iso työllistäjä lähde pois maasta.

https://www.reuters.com/article/us-hsbc-usa/hsbc-d...

Juha Hämäläinen

Eihän ne sitä meille kerro edes viranomaiset. Summat valtavia jo Viron kansantalouteen verratenkin.

Toimituksen poiminnat