Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Finnairilla "Illaksi kotiin"

  • Hki-Vantaan poistoputki.
    Hki-Vantaan poistoputki.

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen joutaa takaisin koulun penkkiin oppimaan mitä lainsäädäntö ja oikeuden päätösten toimeenpano tarkoittavat.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255090-pakkopalautusta-protestoinut-vih...

Pennanen kehtasi vielä yllyttää muita suomalaisia vaikeuttamaan karkotuksia.

Kun muukalainen tulee viisumitta ja usein ilman mitään henkilöpapereita Suomeen vaeltaen EUn halki ja käyttämällä laittomia tuloreittejä unionin alueelle, niin hänen asiansa silti tutkitaan tarkkaan ja päätetään onko hänellä tarve jäädä EUn alueelle ja Suomeen.

 

Jollei turvapaikan tarve ole olemassa niin henkilö poistetaan maasta. Hän voi siirtyä itse varatulle lennolle tai hänet viedään tarvittaessa taluttaen raudoissa koneeseen. Se on kallista lystiä suomalaisille nettomaksajille.

 

On käsittämätöntä, että nämä viherpunaporukat terrorisoivat yhteiskuntaa vaatimuksillaan pitää maahan kävelleet täällä pysyvästi. Tulijoita riittää kyllä miljoonittain hamaan tulevaisuuteen. Nämä vastuuttomat piipertäjät ovat täysin valmiita uhraamaan suomalaisten sossun tukia tarvitsevien elämän massamuuton eteen. Molemmat ryhmät kilpailevat tasan samoista niukoista varoista.

On niin, että muuttovirrat ovat vasta aluillaan. Vain röyhkeä typerys kannattaa avointen rajojen politiikkaa, ihminen joka ei välitä omien jälkeläistensä tulevaisuudesta lainkaan. Kehitysmaiden ongelmia ei ratkota siirtämällä ne tänne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (107 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen varma että ihmisiä palautetaan heppoisin perustein ja maihin joissa he voivat joutua hengenvaaraan. Olen myös varma että osa palautuksista on perusteltuja.
Finnairin lentokapteeni ei tuota päätöstä tee, ei myöskään lennon matkustaja joka ei edes tiedä minne henkilöä ollaan palauttamassa. Saksaan vai sieltä eteenpäin?

Vaalit lähestyvät ja ääripäät aktivoituvat. Touko Aaltokin ehti jo kehua puoluetoverinsa toimintaa.

Juha Hämäläinen

#2. Palautetaan niillä perusteilla, jotka saatavilla. Mikään ei ole täydellistä tietenkään. Tapauksiin liittyy aina henkilökohtaista tragediaa pahimmillaan. Sille ei voi mitään, koska kokonaisuus on tärkeämpää pitää hallinnassa. Se on sama kuin tapatamme koko kansan edestä poikiamme sodissa. He pääsevät hengestään tai terveydestään muiden puolesta ja saavat prenikan ja siihen se jää.

Kyse on pohjimmiltaan siitä, että meillä on väkeä Suomen politiikassa, joiden mielestä Suomeen pitää saada kävellä ja asettua vapaasti. Hyvin tiedämme pääosan massamuutosta olevan elintasopakolaisuutta. Jos toimimme niin, että maine vapaasta oikeudesta asettua EUhun minne lystää kasvaa niin seuraukset ovat tuhoisat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minä taas olen varma ettei ketään karkoteta heppoisin perustein. Tässäkin tapauksessa oli ilmeisesti kyse siitä, ettei henkilöllä ollut laillista oikeutta oleskella Suomessa. Voiko sen vahvempaa perustetta olla? Jos kyse oli turvapaikanhakijasta, on todistettava asia suojelun tarve henkilöön kohdistuneen vainon tai sen vaaran vuoksi. Jos tuo jää näyttämättä toteen on Migrin tutkittava myös toissijaisen suojelun tarve. Vaikea uskoa ettei henkilö joka vastustaa karkotusta, niin että vaaditaan saattajat, olisi käyttänyt kaikkia valitusmahdollisuuksia. Niinpä karkotus tapahtuu ihan määritelmällisesti vahvoin perustein.

Touko Aalto menetti vähäisen kunnioitukseni tviittaamalla #stopdeportations. Naivia ja suorastaan paheksuttavaa toimintaa kansanedustajalta puuttua oletettavasti lainvoimaisen oikeuden päätöksen toimeenpanoon. Eivätkö vihreät ole kuulleet vallan kolmijako-opista??

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sokea luotto viranomaisen tekemiin päätöksiin ei sekään ole ihan ongelmatonta. Mutta tästä asiasta lienemme kuitenkin samaa mieltä.

Touko Aalto on hyvin mahdollisesti seuraavan hallituksen ministeri. Antamansa välitön tuki tälle puoluetoverinsa sekoilulle pitäisi ainakin kyseenalaistaa, jos ei muuta.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #40

Joo ei kyllä todellakaan ollut mahdollisesti tulevalle ministerille sopivaa toimintaa. Itse toivoisin puolueeltani ja varsinkin sen johtavilta jäseniltä järkeviä, perusteltuja ja maltillisia ratkaisuja/päätöksiä. Nyt ei kyllä puolueen lainsäädäntösihteerin ja puheenjohtajan toiminta ihan vastanneet toiveitani.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä puolestani olen ihan täysin varma, että palautuksia tehdään myös tilanteissa, joissa suojelun tarve on ollut olemassa. Toki silloinkin on niin, että myös palauttamiselle on ollut perusteita.

Itse pidän kyseisen henkilön toteuttamaa kansalaistottelemattomuutta ja niskurointia pienenä rikkeenä (tai juuri sen suuruisena rikkeenä kuin se lainsäädäntöön on kirjattu) ja sellaiseen kaikilla ihmisillä on oikeus, kun ketään ei vahingoiteta. Toki yhteiskunnalla on puolestaan velvollisuus rankaista tämän kaltaisesta toiminnasta. Jos katsoo asian tärkeäksi, niskuroikoon, mutta kärsiköön myös rangaistuksensa mukisematta. Yhteiskunnan ei pidä anarkiaa hyväksyä.

Touko Aallon toiminta sitä vastoin ei ollut puolueen puheenjohtajan eikä varsinkaan kansanedustajan arvolle sopivaa. Aallon toiminnalle ei ole kuitenkaan johdonmukaista rangaistusta tarjolla. Jotkut arvostavat Aaltoa edelleen ja äänestävät. Itse suosittelen, varsinkin tämän ulostulon johdosta jokaista harkitsemaan myös muita hyviä ehdokkaita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

Varmasti on tapauksia joissa suojelun tarve on olemassa. Miten se liittyy siihen onko karkotus tehty heppoisin perustein? Karkotuksen peruste on se, ettei henkilöllä ole oikeutta oleslella maassa. Ei siihen liity mahdollinen suojelun tarve yhtään mitenkään. Sekoitat kaksi täysin erillistä prosessia. Suurin osa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista poistuu maasta ilman pakkopalautusta, ehkä jopa ilman karkotuspäätöstä. Heissäkin varmasti suojelun tarpeessa olevia. Karkotus tulee ajankohtaiseksi vasta jos ihminen oleskelee maassa laittomasti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #78

En sanonut sanaakaan heppoisista perusteista. En turhaa lähtenyt kiistauttamaan käsitystäsi siitä, ettei karkoituspäätöksiä tehtäsi heppoisin perustein.

Kerroin vain, että uskon, että on tapauksia, joissa suojelun tarve olisi ollut olemassa ja henkilö on silti saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Karkoituksen peruste on tällöin syntynyt siitä, ettei henkilö ole saanut oleskelulupaa tai turvapaikkaa, vaikka olisi sellaisen tarvinnut ja perusteet sellaisen myöntämiseen olisivat olleet tosiasiallisesti olemassa eikä ole sen jälkeen poistunut maasta vapaaehtoisesti.

Palataksemme takaisin tähän yksittäiseen asiaan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa kenelläkään ei ole mitään käsitystä, miksi tuota henkilöä saatettiin. Kyse oli viranomaistoimintaa, johon ei ole sivullisten syytä puuttua. Toki joku voi yrittää puuttua ja tällainen puuttumista yrittänyt voidaan saattaa ulos lentokoneesta ja antaa perään säädetty rangaistus. Niin yhteiskunta toimii.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #97

Hän olisi toki uteliaisuuttaan voinut kysyä poliiseilta mistä on kysymys tai sitten muilta matkustajilta siinä lähellä tietävätkö he, mutta jos vastausta ei olisi tullut, niin sitten olisi pitänyt vain luottaa siihen, että poliisit toimivat oikeusvaltion antamien hyväksyttävissä olevien määräysten mukaisesti. Kyllähän poliisit joskus retuuttavat Suomessakin ihan valkoisia miehiä Mustaan Maijaan syystä tai toisesta enkä usko, että kukaan kansalaisoikeusaktivisti tietämättä tapauksen taustoista juurikaan menisi estelemään moista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

First they came for the Socialists, and I did not speak out—
Because I was not a Socialist.

Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
Because I was not a Trade Unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

- Martin Niemöller

Juha Hämäläinen

#3. Mitenkähän tämä laittomaan maassaoloon liittyy. Vähän kaukaa haet vauhtia yksinkertaiseen asiaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

No, seuraavaksi on sitten vuorossa eläkeläiset, jotka myös elävät yhteiskunnan loisina Suomessa. Mutta eihän se Juhaa mitenkään kiusaa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

#6. Olet naurettava Salakari. Tiedät sen itsekin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #9

Kysypä vaikka Halla-aholta. Hänhän kirjoitti maahanmuutto-ohjelman jossa tuomitaan kaikkien sellaisten Suomeen tuleminen joista ei ole todistettavaa hyötyä yhteiskunnalle.

Naurettavaa, tosiaankin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

#10. Tietenkin on oltava, jollei ole suomalainen alunperin.

Minä olen jo aikaa ollut vanhuuseläkkeellä eikä minulla ole aikomus ansaittuja eläkepäiviä tuhota sen paremmin kuin muidenkaan eläkeläisten tai sossun tukien varassa elävien. Siksi juuri tänne ei kaivata ulkopuolisia meidän ruokakupeille.

Syömäreitä kyllä riittää maailmassa. Joka päivä heidän nettolisäyksensä on 80.000 ihmistä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #11

"suomalainen alunperin"

Ei persujen maahanmuutto-ohjelmassa ole mitään erityistä kohtaa millekään geneettiselle alkuperälle. Siellä puhutaan maahanmuuttajista, jollaisia ovat jotkut suomalaisetkin, usko pois.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

#12. Älä jankuta persuista. Minulla ja jutullani ei mitään tekemistä persujen kanssa. Olen täysin ismeistä ja puolueista riippumaton. En kaipaa sellaisia, koska osaan ajatella itsekin ja paljon selkeämmin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #13

Yritys asiapitoisen keskustelun aikaansaamiseen tuon Salakarin kanssa on epäonnistumaan tuomittu. Ehkä hyvän yrityksen johdosta kuitenkin kannattaa npstaa tätä hellesäähän sopivaa lippalakkia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #16

Ei ihme, että Salakaria on vieroksuttu, jopa paluumuuttajanakin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #34

... vaikka en ole edes niitä vihaamiasi koneinsinöörejä!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #36

Jos koneinsinöörillä tarkoitat Lieksan somaleja, niin en suinkaan vihaa heitä. Olenpa Vaskiviikoilla jututtanut heitä ystävällisessä hengessä.

Sensijaan joku muu idiootiksi luultu koneinsinööri poistaa kaikki epäilyt postaamalla Us-blogeihin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #13

Ai? Luulin että olit samaa mieltä tuosta persujen maahanmuutto-ohjelmasta jossa vaaditaan että ihminen pystyy todistamaan olevansa riittävästi hyödyksi yhteiskunnalle ennen kuin hänet voi päästää maahan. Taisi olla freudilainen lipsahdus sinulta...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #37

Kamala ajatus, että joku haluaa maahanmuutosta olevan hyötyä Suomelle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #43

Niinpä! Halla-ahokin on tämänkaltaisesta tyrmistynyt. Siksi Halla-aho haluaakin lopettaa myös työperäisen ja Suomea suoraan hyödyttävän maahanmuuton. Olisihan se karmeaa, että maahanmuutosta olisi hyötyä Suomelle, miettinevät persukat.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen Vastaus kommenttiin #37

Taidat vähän luulla kaikkea muutakin.Kannattaisi pitää ihan omana tietona.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

"....persujen maahanmuutto-ohjelmasta jossa vaaditaan että ihminen pystyy todistamaan olevansa riittävästi hyödyksi yhteiskunnalle ennen kuin hänet voi päästää maahan."

Kysymys ei ole mistään persujen ohjelmasta vaan Suomen laista.
Jos ei ole EU:n kansalainen, niin on oltava työpaikka ja työlupa valmiina ennen kuin saapuu Suomeen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #11

Sääli on sairautta - Pekka Siitoin

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #9

Rakentava kommentti, Hämäläinen?

Oletko huomannut, että toisaalla keskustelussa sinua on rinnastettu koulukiusaajaan?

Tällä kertaa 17 suosittelijaa. Samanlaista on siellä koulumaailmassakin. Joukossa tuo tyhmyys tuntuu tiivistyvän...

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #64

#17. Turhaan Salakaria puolustelet. Hän vain änkyröi täysin ohi asian. Muutkin tuon huomanneet. Vertaapa Salakarin kommentteja kirjoitukseeni tai tee sama omillesi niin huomaat kuinka pihalla on kommentointinne aiheesta. Kun vedätte täysin uusia aiheita mukaan niin niissäkin jatkuu sama änkyröinti. Pidän sellaista hyvin akkamaisena eikä miehille sopivana tapana.

Kun kirjoittaa asiaa, voi saada suosittelijoita. Kokeile samaa sinäkin Kainulainen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Muutaman minuutin viiveellä ei tässä pakkopalautuksessa ollut mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta.

P.S. Ihmetyttää tämä vihreän eliitin lentomatkustelu. Siitähän jää jumalaton hiilijalanjälki.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuossa olet oikeassa. Mutta nythän Ainon lentomatkustelu jäi toteutumatta ja maailma pelastuu...

Voisikohan lentolipun myymisen olla estettynä henkilöiltä, joilla on Vihreiden jäsenkirja?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei voisi, mutta vihreiden jäsenyys olisi helppo estää henkilöiltä, jotka ostavat lentolipun. Ainakin säännöissä. Valvonta voi olla astetta hankalampaa ja säännöistä eivät näytä juurikaan piittaavan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #72

Pelkäätkö heidän niskuroivan jopa puolueen säännöistä?? Ei kai sentään!?

Liitytään, Max, Vihreisiin ja tehdään sääntömuutoaloite ensi kesän puoluekokoukseen!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #76

Voisin vaikka harkitakin. Olisi varmasti mielenkiintoinen keskustelu, mutta eivät taitaisi hyväksyä jäseneksi...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ainakin aikaisemmin jenkkeihin matkustettassa piti lentokoneessa täyttää kysely jossa kysyttiin mm että onko nyt tai joskus ollut kommunistisen puolueen jäsen.

Voisiko tätä soveltaa vihreisiin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä oli tällainen liikuttunut wannabeanarkisti. Toista maata on Green Peacin Sini Saarela, joka kiipesi jäämerellä venäläiseen tankkeriin, josta seurauksena joutui Venäjälle vankilaan. Sitä ennen hän oli mm. Olkiluodon voimalatyömaalla istunut pari viikkoa työmaanosturin kopissa yläilmoihin itsensä kahlinneena. Hänen koneesta poistamisensa yhtenä kappaleena ei olisikaan ollut helppoa, ainakin muutama istuin olisi tullut mukana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sini Saarela onkin ammatiltaan lastentarhanopettaja.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Tässä msn uutis sivun jutussa ei kerrota kuka nainen on kyseessä.

"Suomalaisnainen ei suostunut istumaan alas Finnairin lennolla tunti sitten kun huomasi, että lentokoneessa oli kotimaahansa pakkopalautettava henkilö.

Nainen julkaisi tapahtumista julkisen videon Facebookissa."

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/suomalai...

Juha Hämäläinen

#14. Katso jutussani oleva linkin takaa. Kyseessä vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Laista piittaamaton lainsäädäntösihteeri ja hiilidioksidipäästöjä vastustava lentomatkustaja vaatimassa kaikkia muita matkustajia odottelemaan, kun hän toteuttaa itseään ja omia intressejään. Osuvampaa muotokuvaa voi olla vaikea saada aikaan yrittämälläkään.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #18

Ja tiedetään kenen naama on seuraavan viikon ylen lähetyksissä aamusta iltaan..

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Syylistyikö Pennanen etniseen profilointiin vai tunsiko kyyditettävän?

Voihan kyseessä olla esim. norm. etsintäkuuluutetun siirto Suomesta Saksaan...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos karkotuspäätöksistä pidetään kiinni, niin tällaiset tilanteet tulevat hyvin yleisiksi, koska karkottamattomia oleskeluluvan epäämispäätöksen saaneita on tuhansia.

Tai toinen vaihtoehto olisi oma kone ja ykkösluokan palvelu Guantanamoon kuljetettujen afgaanien tyyliin: http://cdn.historycommons.org/images/events/a623_g...

Juha Hämäläinen

#19. Ymmärrän hyvin monien halun jäädä Suomeen, vaikka olemmekin kuulemma kauheita rasisteja.

Mutta on katsottava pidemmälle tulevaisuuteen ja tajuttava, että tulijoita riittää massoittain. Mitä aiemmin rajat valvotaan ja me itse päätämme keitä ja paljonko maahan pääsee, sen parempi. Tulijat eivät ole niitä, jotka päättävät eikä YK tai EU. Meidän on kasvettava kansakuntana partiolaisista aikuisiksi.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tässä tapauksessa lento oli menossa Saksaan eli kyseessä olevalla siirrettävällä on kytky kyseiseen maahan. Esim. hakenut turvapaikkaa ensin sieltä.

En tiedä onko Saksa ottanut uudelleen käyttöön aatun metodeja mutta Pennasella on varmaan parempaa tieto kun videolla sanoo kyytiläinen lähetetään väkisin kuolemaan...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pennaselta rohkea temppu, jolla sai julkisuutta tärkeälle asialle. Tsemppiä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa vaatii erityistä rohkeutta toimia juuri tuolla tavalla. Ei edes ääni värissyt, varsinainen aikansa sankari.

Juha Hämäläinen

#22. Mitään rohkeutta ei tällainen vaadi vaan naiviutta sekä typeryyttä. Mikään ei Pennasen tempulla muutu parempaan. Hän vain osoitti, ettei luota oikeuden toimintaan tai ei välitä siitä. Hän ei sanallakaan kertonut miksi tuon poistettavan kohtalo oli väärä.

Voit Pennasta ihastella toki vapaasti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Meni ironia hukkaan, Hämäläiseltä. Pennanen on täysi pelle, jonka ei pitäisi olla missään tekemisissä ainakaan lain kanssa. Ei asiallisten viranomaispäätösten vastustaminen ole mitään rohkeutta, varsinkaan Suomessa. Sakot tuo hölmö voi saada, ja tuolla palkalla sen maksaa iloisesti. Omassa lähipiirissä sankarin sädekehää tietysti sovitellaan tämän idiootin päähän.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #31

Minäkin ensin luulin että onkos Max nyt jotenkin sekaisin mennyt kun noin sanoo? Olkoonkin että aavistelin kyllä ironiaakin... sitä vaan kiireessä kun välillä niin vaikeaa erottaa! ;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #31

Hämäläinen ei vastannut sinulle, vaan Snellmannille. Kommentin taso näkyy ihan selvästi ja varmemmaksi vakuudeksi Hämäläinen oli vielä kirjannut kommentin numeron johon vastakommenttinsa kohdisti.

Sinun ironiasi puri, ainakin minuun ja ilmeisimmin Hämäläiseenkin. Naseva olit!

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen Vastaus kommenttiin #68

Täällä yli-ihmiset analysoivat toisten kommentteja ja nostavat itsensä tasolle,josta ei kannattaisi palata rahvaan joukkoon.Ovat niin älyllisiä,että tekoälyäkin nolottaa!!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #71

Huomasin. Teit sen jo toisen kerran saman blogin kommenteissa. Jatka samaan malliin!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tämän naisen kaltaiset keittiöanarkistit design-vaatteissaan herättävät lähinnä säälinsekaisia tunteita. Palautuspäätös on tehty, se toimeenpannaan ja se siitä. Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikkashoppailijat pitää saada ulos maasta. Näillä ei ole mitään asiaa oleskella Suomessa laittomasti ja aivan yhtä vähän on tällaisilla naisilla asiaa vastustaa palautuksia. Joku saattaa ruveta itkemään sananvapaudesta ja muista useimmille näistä itkijöistä vaikeasti käsitettävistä oikeuksista, mutta antaa olla. Hehän ovat jo saaneet aikaan perustuslain vastaisia päätöksiä ainakin Helsingissä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tässä toteutui sitten nopeasti se, mitä joku totesi tuossa keskustelussa vastaavasta ruotsalaishihhulista. 'Suomessa ensimmäisenä koneesta olisi poistettu tuo häirikkö.'

Kun viranomaiset ovat tehneet palautuspäätöksen ja sitä on ryhdytty toimeenpanemaan, vastakkaista päätöstä ei tee sen kummemmin koneen kapteeni, miehistö kuin matkustajatkaan. Kapteenin tehtävä on viedä lento turvallisesti perille, mielellään aikataulussa.

Jos palautus halutaan keskeytettäväksi, sitä varten tarvitaan lakimies, joka hoitaa toimeenpanon keskeytyksen.

Johan tässä homma lähtee ihan lapasesta, jos turvallisuusviranomaiset joutuvat jokaisen henkilökunnan ohjeita ymmärtämättömän osalta miettimään, onko kyseessä vain tavallinen valopää vai potentiaalinen riski. Münchenin kenttähän meni lauantaina kaaokseen, kun yksi naismatkustaja onnistui pääsemään portille ohi turvatarkastuksen.

Turvallisuudesta huolehtivien tehtävä on moninkertaisesti vaativampi kuin terroristien. Heillä vain 100-prosenttinen onnistuminen on onnistuminen. Terroristille riittää vaikka 0,1-prosenttiakin. Ei terroristien hommaa kannata helpottaa järjestämällä omaa kivaa, kun huvittaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Rikokset, joihin Pennanen syyllistyi:

1. Haitanteko virkamiehelle
2. Julkinen kehottaminen rikokseen
3. Liikenteen häirintä

Poliisi on syyllistynyt virkavirheeseen, mikäli on päästänyt Pennasen vain huomautuksella (Iltalehti). Kyseessä oli selkeä rikosilmoituksen paikka jo pelkästään Finnairin oikeusturvan kannalta. Koneen aikataulusta myöhästyminen saattaa pahimmillaan kustantaa lentoyhtiölle kymmeniä tuhansia.

Mistä noita idiootteja oikein sikiää?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Viimeisimpien tietojen mukaan tästä nyt ihan oikea syytekin oltaisiin nostamassa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Huolestuttavinta tuossa tapauksessa on Touko Aallon toiminta. Hän antaa täyden tukensa rikokselle ja näin ollen antaa ymmärtää, että Suomen oikeuslaitoksen ja viranomaisten toimintaan ei voi luottaa. Eräs toisen puolueen puheenjohtaja aiheellisesti painostettiin eroamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta, kun hän arvosteli oikeuden päätöstä.

Aalto haluaa pääministeriksi, mutta ei kunnioita vallan kolmijako-oppia. Ja typerykset sen kun hurraavat.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis yksittäisiä idiootteja riittää (tämä nainen).
Mutta joku kommentoi (IS) että pelottvinta on VIHREIDENPUOLUEEN PUHEENJOHTAJAN Touko Aallon 100% teon hyväksyminen ja kannustaa muitakin samaan!!

Siis Vihreät oikeasti kannatavat lain rikkomista! Nyt ei puhuta enää yksittäisistä kansanedustajista tai edes kuntaehdokkaasta jne. VAAN ISON PUOLUEEN JOHTAJASTA (galluppejen mukaan isopuolue, muuten keskikokoinen! Joka annetaan olla pallilla tälläisenkin ilmoituksen jälkeen.. Siis suurinosa Vihreistä kannattaa LAIN RIKKOMISTA!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Siis Vihreät oikeasti kannatavat lain rikkomista!"

Taitaa olla enemmänkin kyse siitä, että he nostavat itsensä lain yläpuolelle. Jos laki ei heitä miellytä, heidän ei tarvitse siitä piitata. Jos joku muu rikkoo sellaista lakia, joka on heidän mieleisensä, tekijää on rangaistava ankarimman mukaan. Jos tällainen henkilö tai hänen toimintansa ei heitä miellytä, mutta lakia ei tosiasiallisesti ole rikottu, lain tulkintaa on laajennettava niin paljon, että rikkomuksesta voidaan tuomita.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Ikävää, että hänen omat lapsensa joutuivat seuraamaan vierestä oman äitinsä lennon vaarantavaa toimintaa. Mahtoi olla pelottava tilanne heille.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Itselläkin nousi sama ajatus mieleen, kun mainitsi videolla oman lapsensa olevan vieressä. Kun tekee rikoksia oman lapsen läsnäollessa, niin luulisi lastensuojelunkin kiinnostuvan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #104

Asia jäi vähän kaivelemaan.

Se että tehdään rikos lapsen läsnäollessa ei oikeastaan riitä huostaanotolle.

Suomessa päivittäin ajaetaan lievää ylinopeutta autoilla lasten ollessa kyydissä.

Joku valkokaulus kaveri voi kusettaa vakuutusyhtiöltä satatonnia ja verottajalta toisen tietokoneella lapsen leikkiessä vieressä.

Se että tekee mielenosotuksellisen shown on aika pitkälle arvomaailma-asia. Tarkoittaako tämä sitä, että vanhempien arvomaailma, heikko moraali on syy huostaanotolle? Aivopestäänkö tässä nyt lapsia moraalittomiksi ja siksi huostaanotto tarvitaan tehdä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #106

Tuskin huostaanottoon riittää, mutta tulee ottaa huomioon kuinka lapsi asian kokee. Lievä ylinopeus tai vakuutusyhtiön huijaaminen tietokoneella jää lapselta huomaamatta, joten se ei vaikuta hänen tunne-elämäänsä. Sen sijaan, kun äiti aiheuttaa kalapaliikin lentokoneessa ja poliisit joutuvat hänet sieltä poistamaan, on varmasti ollut hyvin traumaattista Pennasen lapselle.

Videolta näkee, että Pennanenkin on tilanteessa hyvin peloissaan. Voi vain kuvitella kuinka tällainen tilanne näyttäytyy lapsen silmiin. Yhteinen lomamatka muuttuukin kauhutarinaksi, kuinka poliisit vievät peloissaan olevan äidin pois.

Huostaanotto olisi aivan liian ankara toimi, mutta keskustelu lastensuojelun kanssa olisi varmasti paikallaan. Kyllä Pennanen olisi saatava ymmärtämään, että hänen toimillaan voi olla hyvin negatiivisia vaikutuksia lapsen henkiseen hyvinvointiin.

Juha Hämäläinen

#33. Pennanen käyttääntyy videollaan kuin teinityttö, hengitys kiihtynyt ja katse pälyilee kuin metsän riistaeläimellä.

Hänen reaktionsa näemmä johtui vain siitä, että poistettava huusi apua. Mitään muuta syytä ei Pennasella ollut käytökseensä. Myötätuntoni Pennasen miehelle ja lapselle.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Vaan miehellä kävi säkä. Pääsee lomalle ilman vaimoa! Sillon Bierstubeneissakin kelpaa olla! ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On tuolla naisella munaa ainakin, en tuohon pystyisi.

En nyt ole varma, että noilla tempauksilla muutosta saadaan aikaan, mutta aiheen näkyvyyden takiahan noita juttuja tehdään, ihan samoin kuin greenpeace.

Iso osa pakkopalautuksista on perseestä, mutta lakien mukaan tietysti mennään, näkyvyyttä palautuksille saatiin tuolla tempauksella, ja se on ihan hyvä asia.

No seuraavan hallituksen aikan lakeja varmaan muutetaan, ja suomeenkin otetaan paljon enemmän pakolaisia, se on hyvä suunta.

Itseppä tästä tuo henkilö kärsii, ja hän ne rangaistukset siitä kantaa itse.

Kansalaistottelemattomuus on ihan ok, kunhan ei aiheuteta vaaratilanteita, tässä tuskin vaaraa oli, koska kone oli paikallaan.

Lisää protestointia vaan, ei se maailma muutu sillä, että puheenvuoroon kirjoittaa älämölöä :)

Juha Hämäläinen

#42. Ritala heräsi kirjahyllyjensä välistä ja aloitti kertomaan miten hän haluaa kotiinsa lisää tuntemattomia siirtolaisia, jotka hän työllistää antikvariaatissaan. Ja jolleivat työllisty niin Ritala elättää.

Petterille on vielä epäselvää, että EUn ulkopuolelta ei Suomeen asettauduta vain sisään kävelemällä. Voi olla vaikeaa käsittää, jos ei ole koskaan maailmalla käynyt ja nähnyt rajavalvontaa toiminnassa. Suomessahan sitä ei enää ole.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei me tarvita rajavalvontaa, ja Suomi muuttuu parempaan suuntaan taas vaalien jälkeen, koeta kestää Hämäläinen, sillä pakolaisia tulee lisää. :)

No riittääppä ainakin taas aiheita kirjoittaa ''viisaita'' blogeja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei syntynyt vaaratilannetta, mutta varasti kanssaihmisiltään potentiaalisesti vuorokauden ja ohjasi poliisin resursseja käytettäväksi täyteen turhuuteen. Vaikea tuollaista on pitää mitenkään kunnioitettavana toimintana. Mikä mielestäsi oikeuttaa varastamaan kannsamatkustajien aikaa jotta saisi itselleen ja asialleen näkyvyyttä? Luulisi noilla kanssamatkustajilla olevan oikeus päättää siitä haluavatko osallistua näytökseen panostaen siihen aikaansa.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Hyvin kommentoitu Ritalalta. Kansalaistottelemattomuutta on ollut aina. Oskar Shcichindler olisi voinut noudattaa lakia ja jättää juutalaiset kuolemaan. De Gaulle olisi voinut jättää vastarintaliikkeen ja antaa natsien hallita Ranskaa omien lakiensa mukaan. Olisihan se Mahatma Gandhikin voinut jättää sen väkivallattoman protestinsa ja noudattaa vain brittien lakeja. Ja Rosa Parks olisi voinut luovuttaa linja-autossa paikkansa valkoiselle, koska laki tuolloin niin vaati. Solzhenitsyn olisi voinut jättää kirjansa kirjoittamatta, koska silloinen laki ei sellaisia sallinut. Uskoisin, että Nelson Mandelallakin olisi ollut helpompaa, jos hän olisi vain nöyrästi alistunut valkoisten apartheidiin.
Esimerkkini ihmiset rikkoivat lakia, koska katsoivat, ettei laki ollut toimiva tai inhimillinen. Aika kunnioitettavia esimerkkejä he silti ovat.
Kansalaistottelemattomuus on tietoinen päätös. Sen seuraukset ihminen kärsii nahoissaan, kuten osa esimerkkihenkilöistäni. Kansalaistottelemattomuuden ja protestoinnin avulla asioita voidaan kuitenkin muuttaa. Suomen tiukennettu karkotuslainsäädäntö kaipaa mielestäni muutosta. Ulkoministeriön maatiedotteissa Irak, Somalia ja Afganistan ovat ainoat kolme maata, joihin matkustamista tulisi välttää ja Syyria ja Jemen maita, joista pitäisi hakeutua välittömästi pois. Sattumoisin turvapaikanhakijoiden enemmistö on nimenomaan näistä maista.

Juha Hämäläinen

#57. Kovin juhlavat vertaukset sinulla. Pennasen kansalaistottelemattomuus oli lähinnä vitsi. Maassa luvatta olevan poisto ei vaadi mitään anarkiaa.

Irak, Somalia ja Afganistan ovat pääosiltaan turvallisia paikallisille. Sieltä Suomeen tulleet käyvät sukulaisiaan tapaamassa näissä maissa jatkuvasti. Sinun viittauksesi Ulkoministeriön varoituksiin koskee vaaleanpunaista pönäkkää suomalaista turistia, joka erottuu katukuvassa kilometrin päähän muusta väestä. Olen noissa kriisimaissa liikkunut ja pidän monien pakolaisuutta tietyiltä alueilta täysin keksittynä juttuna.

Suomesta ei palauteta ihmisiä sotatoimialueille kuten Jemeniin tai Syyriaan.

Osa nuorista miehistä, jotka tulleet tänne, pakenevat kostoiskuja, koska he ovat itse osallistuneet sotaan ja raakuuksiin. Kun he jääneet heikoille, lähdetään pakolaisiksi. Siksi monet vastustavat tiukasti poistamistaan.

Pidän kansalaistottelemattomuutta tarpeellisena tietyissä tilanteissa, mutta en tällaisessa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #60

Samaa ajattelin minäkin kuin Juha. Miten niin monet pakolaiset käyvät säännöllisesti lomilla kotimaissaan ja lähettävät jopa nuoria tyttöjään sinne ” kuolemankentille” joko leikattavaksi tai naitettavaksi. Politiikoilla näyttää julkisuus olevan pääasia, ei toiminnan järkevyys.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Ai munaako tuollainen käyttäytyminen vaatii???Itse epäilisin jotain muuta!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ritala: "On tuolla naisella munaa ainakin, en tuohon pystyisi."

Kerro meille jotain, mitä emme tiedä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aholtakin lähti jo kuola valumaan :)

Onhan se tietysti sillälailla mukavaa, ettei tarvitse joka päivä istua oman puolueen jäsenien oikeudenkäynneissä ja kommentoida Teuvoa.

Vaihtelu virkistää, taisi pikkaisen jopa lirahtaa pöksyyn kun on niin herkullista.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kysyy-onko-...

Tuo kanalaistottelemattomuus on ihan ok, paljon parempaa kuin seistä natsien seurana jonkun hörhön haudalla. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Halla-aho on ehkä viimeinen jonka pitäisi jeesustella oikeusvaltioperiaatteesta.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/51285-halla-aho-u...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ehkä Halla-aho on oppinut läksynsä ja nykyään sitoutuu oikeusvatioperiaatteeseen. Toivottavaa tämä ainakin olisi, sillä muuten tuo ulostulo asettuu naurettavaan valoon.

Selvää kuitenkin on, että Aalto ei oikeusvaltioperiaatetta kunnioita. Toivottavasti hänkin vanhentuessaan viisastuu. Siihen asti mihinkään valtion valta-aseman ei pitäisi olla asiaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Mikäli kyse on siitä, kuten spekuloit, että Halla-aho olisi vanhetessaan ruvennut kunnioittamaan oikeusvaltioperiaatetta, asettaa se lausunnon kuitenkin outoon valoon. Miksi hän sitten olettaa Aallon ylenkatseen olevan muuta kuin "nuoren miehen auktoriteettikapinaa"?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #66

Tuota pitäisi varmaan kysyä Halla-aholta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #66

Halla-ahohan on vanhennuttuaan tosiaan päättänyt kunnioittaa oikeuden päätöstä ja poistanut tuomiossa vaaditut kohdat blogistaan:
"Tästä kohdasta on Helsingin hovioikeuden 29.10.2010 antamalla päätöksellä poistettu ..."

Tosin tekstin muotoilu on ajatuksellisesti plagioitu Ernesti Hentuselta. [Kun hän kirjoitti lehdessään: "Puolet kansanedustajista on hulluja", asiaan vaadittiin oikaisua, ja seuraavassa numerossa Hentunen korjasi väitteen: "Puolet kansanedustajista ei ole hulluja".]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Totuuden_Torvi

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuten Salonenkin totesi, Halla-aho on viimeinen ihminen arvostelemaan kenenkään sitoutumista oikeusvaltioperiaatteeseen: Halla-aho itse arvosteli kansanedustajana ollessaan Korkeimman oikeuden itseään koskevaa päätöstä ja ehdotti lainsäädännön muuttamista itseään koskevan asian osalta.

Mutta asiathan unohtuvat, kun kiimatippa on jo pöksyssä!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Halla-ahoa menetti hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden tapauksen jälkeen, kuten oli sopivaa, koska hän ei ollut sisäistänyt vallan kolmijako-oppia.

Sen sijaan nimenomaan lainsäätäjän tehtävänä on pyrkiä vaikuttamaan lainsäädäntöön, joten Halla-aho pyrkii nykyään aivan oikein vaikuttamaan lainsäädäntöön. Tätä ei Aalto, etkä ilmeisesti sinäkään, ole sisäistänyt.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämäkin episodi on yksi osoitus siitä, että Vihreitä ei ole syytä päästää hallitukseen. Lainsäädäntösihteerinkin olisi hyvä ymmärtää, että ilma-alus kuuluu suomalaisen lainsäädännön piiriin, kun se on rekisteröity Suomeen. Alus on itse asiassa kappale sitä maata, jonka lippua se kantaa. Finnairin koneissa on kyljessä Suomen lippu.

Finnairin kapteenit ovat korkean tason ammattilaisia, jota tämäkin Pennasen poisto koneesta osoittaa. Turvallisuudella ei leikitä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tämmöistä tämä on. Nytkin on joku kuulemma nälkälakossa Metsässä ja toki käännytyksiin mahtuu todella ikäviä tapauksia. Selkein ratkaisu näiden tarinoiden välttämisesksi on tulijoiden määrän rajoittaminen sekä karkea laadullinen kontrolli ulkorajoilla. Viimesijainen kontrolli toteutettaisiin Suomen rajoilla, mutta ensisijaisesti voidaan pyrkiä sopimaan asia yhdessä muiden EU-valtioiden kanssa.

Toisin sanoen tavoite olisi se, ettei ketään tarvitsisi palauttaa. Silloin turvapaikka-perusteella tulevien määrän tulisi olla melko pieni.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Nälkälakkoa en ole koskaan ymmärtänyt. Jos en halua syödä, olkoon siihen minulla itsemääräämisoikeus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Puuttumatta teon oikellisuuteen, kansalaistottelemattomuuteen, niin ajattelen muita matkustajia, varsinkin lapsiperheitä, jotka täysin syyttöminä joutuivat todistamaan, ei niinkään Pennasen toimintaa vaan tuon palautettavan äänekkäitä valituksia. Palautukset olisi tehtävä muulla tavoin kuin reittilentojen yhteydessä, muiden asiakkaiden läsnäollessa, huonoa harkintaa virkavallalta.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Elikkä et tuomitse varsinaista rikollista, mutta poliisien toiminnasta löydät huomautettavaa. Näillä mennään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En leimaisi Pennasta rikoliseksi, kansalaistottelemattomaksi kyllä, en myöskään hyväksy hänen toimintaansa lentokonessa, mutta aikanaan kolmen pienen lapsen ja nyt kolmen pienen lapsenlapsen pappana en haluaisi, että he joutuisivat todistamaan tälläisiä tapahtumia. Kyllä Suomessa kansalaisilla on oltava oikeus viranhaltioiden, myös poliisien toimintaa arvostella.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Miten ollaan kansalaistottelemattomia syyllistymättä rikokseen? Luulin että kansalaistottelemattomuus määritelmällisesti edellyttää rikokseen syyllistymistä ja rikokseen syyllistynyt lienee vuorostaan määritelmällisesti rikollinen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #69

Pennanen ei tunnu ymmärtävän syyllistyneensä mihinkään. Koska hänellä on lentolippu, hänellä on oikeus seistä koneessa. Näin siis omien sanojensa mukaan videolla.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #85

#85. Pennanen ei ymmärtänyt, että hänellä oli istumapaikkaan oikeuttava lippu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #69

"Miten ollaan kansalaistottelemattomia syyllistymättä rikokseen?"

Kansalaistottelemattomuus on lakien rikkomista koskeva eufemismi. Jos sen tekijä kuuluu "meidän jengiin", se on kansalaistottelemattomuutta, jonka eteen liitetään sopivaksi koettu mairitteleva ilmaus kuten rohkea, ansiokas tms. Jos sen tekijä kuuluu "niiden jengiin" se on rikos, jonka eteen liitetään sopivaksi koettu vahventava ilmaus, kuten törkeä, hirveä, tms.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #62

Eiköhän poliisi suorittanut lainsäätäjän heille asettamia tehtäviä. Vain ja ainoastaan. Ei se varmasti heillekään herkkua ole. Eikä aina kannata joka asiaan vetää omia lapsia, lapsenlapsia jne..

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Tässä sitä niitetään, kesällä 2015 kylvettyä rikkaruohoa.

Kymmenisen tuhatta jäljellä!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Persut menevät aina laukalle, kun jossain vilahtaa vähänkin ihmisoikeusaktivismia. Muuttaisitte Saudi-Arabiaan, siellä ei naiset hypi miehen nenälle!

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

En ole persu enkä trumppi kannattaja,mutta on ilo katsella,kun kyseiset tahot ovat päässeet älyllisten ihmisten ihon alle,ettei kaivamallakaan lähde pois!!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Alla ne persut on, ja alle ne aina jää :)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Obamaa on kieltämättä ikävä, ja sinipunaa.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Sanattomaksi vetää. Käsittämätöntä puolustelua typerän käyttäytymisen (rikollisen) puolesta.

Toinen käsittämätön asia on verrata tätä rikollista ja aktiivista toimintaa / rikoksen hyväksymistä ja suoranaista yllytystä rikoksen tekoon, Halla-ahon kommentointiin omasta tuomiostaan, joka oli todellakin vain muutaman ihmisen mielipide.

Jussi joutui muuten luopumaan silloin suuren valiokunnan puheenjohtajuudesta. Joku kepulainen Kaikkonenkin sai pitää puheenjohtajuutensa vankeustuomiosta huolimatta? Ja Kaikkosen tapauksessa oli sentään kyse luottamusaseman väärinkäytöstä

Mielenkiintoista nähdä miten tämä vihreä tullaan palkitsemaan?

Täällä on hyvä yhteenveto...

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2013/04/719-ed...

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

”Korkeimman oikeuden tuomiot eivät ole pyhiä. Aina ei päädytä oikeisiin ratkaisuihin, ja tuomittu saa aina arvostella saamaansa tuomiota, vaikka olisi poliitikko. Tuomio on todella vain viiden ihmisen ratkaisu, ja toisena aikana ja toisenlaisissa olosuhteissa tuomio voisi olla aivan muuta. Näin kirjoittaa pitkän linjan käräjätuomari, Pohjois-Savon käräjäoikeuden osastopäällikkö Hannu Laitinen.”

Tämä olisi syytä muistaa, ennen kuin alkaa rinnastamaan Halla-ahon kommentointia ja nyt tapahtunutta todellista rikollista aktiviteettia ja sen hyväksymistä/yllyttämistä myös muita samanlaisiin rikollisiin tekoihin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Lentokoneen henkilökunta ja Kapteeni ei ota kantaa Politiikkaan, vaan kyseessä on hyvin tiukat säädökset ja säännöt, joita he noudattaa. Henkilökunta ja Kapteeni tekivät oikein, että poistivat tämän piiperön koneesta. Tekisin aivan samoin, enkä yhtään epäröisi.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Jos Pennanen oli sattumalta lennolla niin hän saattoi haistaa tilaisuutensa päästä vihreiden hierarkiassa ylöspäin. Eli nosti lentokoneessa metelin ihan vaan hyötyäkseen. Mitähän tuostakin olisi syntynyt jos lentokoneen kapteeni ei olisi käyttänyt järkeään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

MTV:n uutisten mukaan Pennanen sai teostaan poliisilta huomautuksem, kovin vaikeaa näin maalaisjärjellä ajateltuna Pennasta on rikolliseksi kutsua.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Eli etusormi soosoo...
Eli kaikki wonnabii anarkistit ostelemaan lentolippuja ja toivomaan seuraavaa "15 minuutia julkiksena"...

Toimituksen poiminnat