Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kestääkö Schengen-järjestelmä tämän kaiken?

Säilyykö Schengen-sopimus

Odotamme taas lämpimiä säitä kaikkialla Euroopassa. Kevään arvellaan tuovan uuden massamuuton aallon Afrikasta ja Lähi-idästä. Tapahtumasta tullee jokavuotinen ilmiö, joka voi kasvaa paljonkin. Edellytykset siirtolaismassojen rajullekin kasvulle ovat kiitettävät. Väestö kasvaa räjähdysmäisesti ja kriisejä pukkaa tauotta. On kysyttävä voiko Schengen-sopimus säilyä enää voimassa. Se tarkoitettiin EUn kansalaisten ja tunnistettujen luvallisten vierailijoiden vapaata liikkumista varten.

Joukossamme on pettureita (enemmän kuin koskaan)

Tapasin kesällä keski-ikäistyvän, reppureissaajan näköisen miehen kirjastossa. Hän esittäytyi karjalaiseksi, vieläpä taitelijaksi ja kysyi, haluanko tilata häneltä kuvan. En tietenkään osta sikaa säkissä, ja katsoinkin hänen sivujaan Facebookissa.

Harmi etten katsonut tarkemmin, vaikka jälkeenpäin onkin turha viisastella.

"Eurooppa elää nyt vaaran vuosiaan," totesi presidentti Niinistö.

Niinistö sanoi myös varsin viisaasti, "että epäonnistuminen tähän ongelmaan vastaamisessa tulee johtamaan vakaviin seurauksiin Euroopassa". Siitä lienevät lähes kaikki samaa mieltä Niinistön kanssa. Schengen-alueen kaikki 28 maata ovat sitoutuneet vapaaseen liikkumiseen, mutta tässä mittakaavassa tapahtunutta ryntäystä Eurooppaan tuskin kukaa osasi ennakoida.

Olisiko pitänyt?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä