Juha-Matti Hämäläinen Ajatellaan ihan itse.

Kaikki blogit puheenaiheesta Laskutus

Olen ongelma myös viranomaisille...

...ja sen lisäksi tottakai vähän kaikille? Onneksi tiedän monia sellaisia asioita joita ihan normikansalainen ei välttämättä tiedä. Eivätkö noita asioita tiedä aina edes "asiantuntijat" - sen kyllä huomaa. Jonkin aikaa, hyvän aikaa, olen voinut luokitella itseni köyhäksi. Mikä on hyvä aika, tai hyvää aikaa, luokitella itsensä köyhäksi? 

Vanhusten oikeusturva vaarassa Hesan asiakaslaskutuksessa

Äskettäin tutkin kotonaan asuvan dementoituvan vanhuksen laskujen maksua. Runsaassa kasassa oli isoja laskuja hänen kuntoutushoidostaan. Hän oli ollut alkuvuodesta kolme päivää kuntoutuksessa. Mutta laskutus vain jatkui, vaikka kolmen päivän käynnistä oli lasku maksettu. Pinossa oli jo muistuslasku ja uhkaus laskun siirtymisestä perintään. Helmikuun alusta tähän päivään saldoa oli kertynyt kolmisen tonnia. Vanhus olisi laittanut laskut maksupalveluun. Soitin Helsingin kaupungin talousallinnon palveluun ja siitä soittelu jatkui numerosta toiseen.

Perintätoimistojen hirmulaskut kuriin

Nykyisellään perintätoimistot toimivat villin lännen lailla. Ainoa rajoitus on, että perintätoimiston osa laskusta ei tule olla suurempi kuin alkupääoma. Tulisi selventää selkeästi pelisääntöjä ja pienentää perintätoimiston osuuksia sekä oikeutta lisätä osuuksia kokonaispääoman osalta.

Esimerkki nykyisestä järjestelmästä:

Laskutustapojen tarkastelua - Blogikirjoitus vuodelta 2013

Kirjoitin alla olevan jutun vuonna 2013. Onko tilanne kuluttajalaskujen osalta muuttunut kuluttajan kannalta. Toimiiko e-lasku hyvin maksajan kannalta?

 

 

Onko suomalaiset laskujen maksajat ollenkaan huomanneet laskutuksen muuttumiseen liittyvää problematiikkaa. Laskuttajat ilmoittavat laskun kukin omilla verkkosivuillaan ja lähettävät tavalliseen sähköpostiin ilmoituksen.

 

Köyhät kyykkyyn ja muita suuria saavutuksia

Vuoden alussa voimaan tullut lakimuutos antaa työttömälle mahdollisuuden tienata jopa 300€ kuukaudessa siten, ettei se vaikuta työttömyys- tai asumistukeen. Samalla työttömyystuesta tuli lähtökohtaisesti tarveharkintainen, joten käytännön kokemukset tuen hakemisesta saattavat jatkossa vaihdella Kelan toimistosta toiseen.

Laskutustapojen tarkastelua

Onko suomalaiset laskujen maksajat ollenkaan huomanneet laskutuksen muuttumiseen liittyvää problematiikkaa. Laskuttajat ilmoittavat laskun kukin omilla verkkosivuillaan ja lähettävät tavalliseen sähköpostiin ilmoituksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä